TEMA

fredag 18.06 2021
Satay, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Satay er lett å lage - og skaper fest

Skolene slutter, samtidig løses det opp i flere koronatiltak. Fangene slippes fri, det er sommer. 

fredag 11.06 2021
Kroketter, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Tenåringene vil flokke seg rundt matfatet

Spør du oss om sommerlig favorittsyssel, så svarer vi krokket, eller croquet om du vil. Men her skal det handle om mat.

fredag 04.06 2021
Sommersalat, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Salaten som smaker sommer

Nyt den alene, eller sammen med en grillet godbit.

fredag 28.05 2021
Rabarbrakake, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

I helgen er det denne du skal bake

Vi er i gang med det som kan se ut til å kunne bli den første virkelig knalle sommerhelgen. Her er den perfekte kaken til å markere begivenheten.

lørdag 22.05 2021
Grill, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Grillspyd - enkelt å lage, grille og spise

torsdag 13.05 2021
Kjøkkenveien, Ukeadressa Amerikanske_Pannekaker 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Den perfekte maifrokost

Stabler med pannekaker, med lønnesirup rennende nedover. Nyrørte jordbær ved siden av.

fredag 07.05 2021
Trondheim: Christopher Davidsen er gjestekokk i Kjøkkenveien. Han serverer egg og asparges. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Kjøkkenveien

Christopher Davidsen røper en intern stjernekokkhemmelighet

Vi ba sjefen for landets beste restaurant om å lage en festrett med asparges som hovedingrediens.

lørdag 24.04 2021
 brownies, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

En ny måte å spise kake på - på tur

Du trodde kanskje du hadde prøvd appelsin og sjokolade i alle kombinasjoner på tur?

torsdag 15.04 2021
Kylling med honning og sitron, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Dette liker alle

fredag 09.04 2021
 Bolognese, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Her er hverdagenes pastakonge

En hverdagsrett som er mer enn god nok til en fest, eller om du vil: til å gjøre hverdagen til en fest.

fredag 02.04 2021
Kebab, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Påske kan også være kebab-tid

Den stille uke er mer stille enn på mange år. Kanskje vi kan bruke den til å utfordre noen av våre fordommer?

lørdag 27.03 2021
Gluwein, Kjøkkenveien, Ukeadressa     
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Dette er ikke noe man drikker for å glemme, men for å huske

Enkelte perioder i livet kan påskens innhold bli i sterkeste laget. Da hjelper det med varme fra menneskene rundt, kanskje hjulpet av noe godt i glasset.

fredag 19.03 2021
 Risotto, Kjøkkenveien Ukeadressa   
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Du vil ikke blakke deg av vårens beste risotto

Fortell oss din første assosiasjon til ordet primavera - og vi skal si deg hvem du er.

fredag 12.03 2021
Porchetta, Kjøkkenveien, Ukeadressa   
        
            (Foto: Porchetta)

Rull deg en ribbe

Ribbe er fortsatt mye assosiert med jul, også ribberull. Men hvorfor ikke gjøre denne klassiske italienske varianten til en tradisjon i den gode og stadig varmere tiden før, under og etter påske?

fredag 05.03 2021
Pavlova , Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Stell godt med kohorten din. Lag den perfekte søndagsmiddagen

Ett år i unntakstilstand har minnet oss om at de nærmeste også er de viktigste.

torsdag 25.02 2021
Skrei, Kjøkkenveien Ukeadressa   
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

En festrett som tar kort tid å lage

Vi får bare ikke nok skrei. Men tilberedningen og tilbehøret kan varieres.

fredag 19.02 2021
Braciole, Kjøkkenveien, Ukeadressa   
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Gjett om dette smaker!

Vi kan ikke reise, men vi kan fortsatt drømme.

torsdag 11.02 2021
sitronfondant, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Dette må være den nær perfekte kakefristelse akkurat nå

Så smart at det er høysesong på sitron i den aller kaldeste tiden på året.

fredag 05.02 2021
 Donuts II, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Om du vil lage slike til neste søndag, må du begynne å øve

Neste søndag er det fastelavn, morsdag og valentines på ett brett. Da skal det sannelig bakes.

 Donuts II, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Om du vil lage slike til neste søndag, må du begynne å øve nå

Neste søndag er det fastelavn, morsdag og valentines på ett brett. Da skal det sannelig bakes.

torsdag 21.01 2021
piroger , Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Perfekt håndmat

Bak deg opp et forrråd med piroger, så har du noe å gå på i harde januardager.

fredag 15.01 2021
 spagetti puttanesca, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Helheten i denne retten vil forbløffe de fleste

Om man bare kan gå på butikken én gang i uka må man skape magi ut fra hva man finner i kjøkkenskapet.

lørdag 09.01 2021
Salat Wok, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Sprø og luftig kylling med en frisk smak av Asia

Maten blir naturlig nok lettere, men mange av oss har fortsatt god tid til å lage den.

mandag 21.12 2020
Trondheim, 11.12.2020. Kjøkkenveien. Far og sønn Tore og Martin Stokkan steker den perfekte juleribba. Foto: Roar Blåsmo-Falnes 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Slik får du perfekt ribbe julaften klokka 17.00

Den sikreste måten å få ribben perfekt hver eneste gang, er faktisk også den enkleste måte. Og den som forårsaker minst søl.

fredag 11.12 2020
Ultimat Cookies Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Denne julekjeksen blir ikke liggende igjen på fatet

fredag 04.12 2020
Sjokoladekake_med_mandler. Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Syndig mørk fristelse

Hva er perfekt etter en tung og god julemiddag?

fredag 27.11 2020
Kjøkkenveien, Ukeadressa- tomatier_tomatillo 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Enkel å lage og fantastisk til taco

Din egen salsa verde kan romme magi på årets første adventshelg.

fredag 13.11 2020
Kjøkkenveien Ukeadressa KYLLING GOCHUJANG 
        
            (Foto: Lars Lian)

Er dette den nye ketsjupen?

Vi vil absolutt ikke anbefale å bruke gochujang til alt, men den koreanske chilipastaen er svært god til mye. Som denne kyllingretten.

torsdag 05.11 2020
Ukeadressa, Kjøkkenveien salat_med_fiken 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Endelig har vi skjønt det med fiken og jul

Det er fristende å starte tidlig med julematen, og da er det fint å kunne starte i den lette enden av skalaen.

fredag 23.10 2020
Uke Adressa Kjøkkenveien Kylling Espelette 
        
            (Foto: Lars Lian)

Denne pepperen er en feiring verdt

Men i år blir den nok kortreist for vår del.

fredag 16.10 2020
Kjøkkenveien. Svinemedaljonger Uke Adressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Hvorfor skyte vilt når grisen ligger klar i butikken?

fredag 09.10 2020
Bacalao i Kjøkkenveien 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

En enklere vei til bacalao

Det er vanskelig å være ydmyk når du har en rett som er så flott som denne.

torsdag 01.10 2020
Linguine til Kjøkkenveien 
        
            (Foto: Lars Lian)

Enkelt, raskt og supergodt

Det er fortsatt krabbesesong. Fortsatt gode muligheter til å kose seg med nye varianter av den herlige norske taskekrabben.

fredag 18.09 2020
Gulrotsuppe Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Bare følg oppskriften, så blir denne suppa knallbra

Norsk gulrot er på sitt beste og billigste akkurat nå. Bruk den masse!

lørdag 12.09 2020
 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Har du ikke bakt eplekake før? Begynn med denne

fredag 21.08 2020
Trondheim, 14.08.2020. Danny Elvestad. Kjøkkenveien uke 34 med Danny Elvestad og Heidi Bjerkan. Ramen på Edoramen. Foto: Roar Blåsmo-Falnes . 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Kjøkkenveien

Lær å lage ramen som på Edoramen

Ramen er det motsatte av fasfood, og det stilles store krav til råvarene. Men jålete kan man ikke beskylde denne japanske spesialiteten for å være.

fredag 14.08 2020
Bilder til Kjøkkenveien uke 33 
        
            (Foto: Lars Lian)

kjøkkenveien

Gjett hva som er sylslanke franske damers slanketriks?

fredag 07.08 2020
Sashimi av laks bilder
Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Alt blir bedre med majones

Vel, egentlig ikke alt. Men dere skjønner kanskje hva vi mener?

torsdag 16.07 2020
Kjøkkenveien, Bondens pasta 
        
            (Foto: Lars Lian)

Potet+ pasta = sant

Ofte tenker vi less is more når vi serverer pasta. Men ikke i dag.

fredag 10.07 2020
Fotos til Kjøkkenveien havets fristelse 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Tror du at fisk servert i butterdeig er umoderne?

fredag 03.07 2020
 

Kjøkkenveien

Det som skal til for å lage en perfekt sommersalat

fredag 26.06 2020
Mongole - Kjøkkenveien Uke Adressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Akkurat NÅ er det mulig å få tak i vongoleskjell eller hjerteskjell enkelte butikker

Og tips om hvordan du får sand ut av skjellene om du plukker dem selv

lørdag 13.06 2020
Stekt ris Kjøkkenveien Ukeadressa Stekt ris  Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Enkel festmat full av sol og styrke

Vi er midt inne i en fantastisk og hardt tiltrengt godværsperiode. Da er det viktig å gi også grillen noen feriedager.

Edoramen - Ladeveien 9C 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

I dette gamle barnehjemmet har Credo-Heidi åpnet sitt nyeste prosjekt

Alle piler pekte mot himmelen da Trondheim feiret statusen som landets fremste matby 17. februar. Så veltet et bitte lite virus hele prosjektet.

lørdag 06.06 2020
Kjøkkenveien Parmegiana. Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Før var vegetarlasagne noe man bare laget når man fikk brysomme gjester som ikke spiste kjøtt

fredag 29.05 2020
Kjøkkenveien Sjøkreps Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Har du sjansen til å få tak i levende sjøkreps, grip den!

Som disipler av en av de beste råvarene Norge råder over, bruker vi gjerne pinsehelgen til å lovprise sjøkrepsens gastronomiske egenskaper.

torsdag 21.05 2020
KJØKKENVEIEN: Popcornreker: Friterte argentinske villreker. Med dipp. Lars Lian. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Kjøkkenveien

Popp deg en reke!

Ryktet kan fortelle at det ikke ligger an til snøvær denne helgen.

torsdag 14.05 2020
 

17. mai-middag: Det er faktisk ganske lett

fredag 08.05 2020
Ukas mat Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Jazz opp hverdagen med fiskekaker

Det er fint med ambisjoner, fint å lære nye ting.

torsdag 30.04 2020
CroisanntsVIII_image001.jpg 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Slik lager du doven frokostlykke

Bare glem snarveien til croissantlykke. Her må vi følge instruksene nøye og ta tiden til hjelp.

fredag 24.04 2020
Pasteis de nata 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien:

Kaka som skinner for oss alle

Og vet dere hvem vi kan takke for at en av verdens beste kaker så dagens lys for over 300 år siden?

fredag 17.04 2020
 

Ikke la sjansen gå fra deg til å oppleve potet ovnskokt i kyllingsjyen

Det er både vinter og vår. Alt er helt vanlig, men likevel totalt uvanlig. Ingenting overrasker oss lenger. Ikke en gang en salat med både potet og sjy?

torsdag 09.04 2020
 

Den store sandwich-påsken

Her er det tre klassiske sandwicher, perfekt tilpasset små lufteturer i den mest spesielle påsken i vår levetid.

lørdag 04.04 2020
 

Påskens beste brød

Vi lever i en tid der mange har god tid til å lære nye ting. Som å lage ordentlig godt brød.

torsdag 26.03 2020
KJØKKENVEIEN: Fylte horn med ost og skinke og salami. Lars Lian. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Kjøkkenveien: Kjøpte du for mye hvetemel her om dagen?

Maten og måltidene betyr enda mer for oss i en krisetid.

torsdag 12.03 2020
KJØKKENVEIEN: Lun soft SJOKOLADEKAKE med krem. Lars Lian. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Nå er det viktig å kose seg

Bare det beste er godt nok når det ellers røyner litt på. Da kan vi bare la krisestemningen seile sin egen sjø.

lørdag 07.03 2020
KJØKKENVEIEN: Landgang med fritert skrei og agurksalat. Lars Lian. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Fiskefingre på vår måte vil ingen gjester vise fingeren til

torsdag 27.02 2020
Kjøkkenveien lager vintermat. Lars Lian og Ole Jacob Hoel serverer vegetarpasta. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Kjøkkenveien

Bakte grønnsaker - roten til alt godt

Bakte grønnsaker kan være roten til alt godt.

fredag 21.02 2020
Kjøkkenveien lager vintermat. Lars Lian og Ole Jacob Hoel serverer brandade. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Kjøkkenveien

Vintergryte til alle værtyper - og et litt farlig tips

fredag 14.02 2020
Kjøkkenveien lager vintermat. Lars Lian og Ole Jacob Hoel med lasagne. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Kjøkkenveien

Kjenner du noen som ikke liker lasagne?

Ikke det mest kortreiste, ikke det aller sunneste, ikke det aller hippeste. Men kjenner du noen som ikke liker lasagne?

onsdag 12.02 2020
Kjøkkenveien lager vintermat. Lars Lian og Ole Jacob Hoel: Currygryte - Biryani 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Kjøkkenveien

Gjør du det enkelt og praktisk, får hele retten fyldig smak

fredag 24.01 2020
KJØKKENVEIEN: Gjestekokk Berit Nordstrand. Fermentert ketchup, kimchi, bakt søtpotetpurré, torsk, hvitløk, grønnkål. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Berit Nordstrand har fire ingredienser som alltid må være tilgjengelige

- Jeg er så engasjert i viktigheten av et godt kosthold at jeg skjønner at noen oppfatter meg som nærmest religiøs, sier Berit Nordstrand.

fredag 17.01 2020
KJØKKENVEIEN: Bakt søtpotet med Røros-rømme og linser. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Kjøkkenveien

Helt uten kjøtt - du tror det ikke før du har smakt det

torsdag 09.01 2020
Pasta med fløtesaus, serranoskinke og parmesan. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Lag gull når spekeskinka er blitt tørr i kantene

Skivene med eksklusiv spekeskinke ser ikke lenger like fristende ut når du finner dem gjenglemt og tørre, halvveis ute av innpakningen.

lørdag 04.01 2020
Gravlaks med rødbeter, agurk, Rørosrømme med pepperrot. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Grav laksen ned i tide

Festen er ikke slutt, det er laks igjen.