TEMA

torsdag 08.08 2019
Elgeseter Kloster Elgeseter Kloster 
        
            (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Adresseavisen mener

Vi må få svaret på hva som finnes under Klostergata

Arkeologene kan ha funnet graven til Harald Hardråde under Klostergata i Trondheim. Utgravingene må fortsette slik at vi kan avklare om det virkelig er kongegraven de har funnet.

onsdag 16.01 2019
Deler av skoleveien til Therese Hatlen er en byggeplass. Derfor følger pappa Peter med på deler av veien. 

Foreldrene frykter tungtrafikk på skoleveien

Rådmannen vil ikke bruke 12,5 mill. på ekstra sikkerhet på Øya

Barna på Øya går gjennom en byggeplass for å komme seg på skolen. Bygningsrådet har foreslått å stanse tungtrafikken før og etter skoletid, men rådmannen frykter dyre forsinkelser og at håndball-EM ryker i Trondheim Spektrum.

fredag 30.11 2018
Trafikkvakt: Tirsdag denne uka ble det utplassert trafikkvakt i Klostergata på Øya. Det er ett av trafikksikkerhetstiltakene til Trondheim kommune på Nidarø i forbindelse med anleggsarbeidet. 

Anleggstrafikk skaper trøbbel

- Det må bli slutt på den hasardiøse kjøringa

Politikerne ønsker å bruke mer av eiermakta for å sikre tryggere skolevei på Øya. I det siste har det vært flere nestenulykker i Klostergata.

torsdag 21.06 2018
Samisk aktivist: Sørsamen Elsa Laula Renberg var reineier, politiker og en viktig foregangsperson for samenes rettigheter. 

Altfor mange gubber i gatene

14 gater blir navnløse når Trondheim slår seg sammen med Klæbu, men det finnes flust av kvinner å velge i når veiene skal døpes på nytt.

tirsdag 13.02 2018
Klostergata har vært stengt i en uke for tungtransport til Trondheim Spektrum. 

Klostergata stengt: - Vi taper dag for dag

- Vi taper dag for dag, sier prosjektleder for Trondheim Spektrum, Kjell Håvard Nilsen.

mandag 04.09 2017
Sissel Ramstad Skoglund hos Riksantikvaren og Ann Kathrin Jantsch i NIKU mener prøvegravingene har vist at det ligger verdifulle rester fra middealderen i bakken i Klostergata. 

Usikkert om arkeologi vil forsinke Klostergata

- Hvis kommunen må gjøre inngrep særlig dypere enn 40–70 centimeter, vil vi vurdere arkeologiske utgravninger, sier seniorrådgiver Sissel Ramstad Skoglund hos Riksantikvaren.

tirsdag 22.08 2017
Allerede første dag fant prosjektleder Ann Kathrin Jantsch og de andre NIKU-arkeologene hodeskaller i Klostergata.  

Kan det være Harald Hardråde?

Allerede første dag av utgravingen i Klostergata i Trondheim ble det funnet to hodeskaller. De er mest sannsynlig fra middelalderen. Og om en av dem er etter Harald Hardråde er høyst usikkert.

torsdag 17.08 2017
Messetrafikk: Bildet er fra Klostergata under Aqua Nor i fjor. 

Debatt

Jeg regner med at bilkøen står som i alle syv årene jeg har jobbet på Aqua Nor

«Rita Ottervik valgte å se bort fra det viktigste punktet hva gjelder arrangement av en slik størrelse: Logistikk» skriver Torbjørn Flisnes Husby i dette debattinnlegget.

tirsdag 14.03 2017
Her kjører bilene over det som trolig er Elgeseter kloster og Harald Hardrådes levninger under fiskerimessa i Trondheim i august 2016. Oppgradering av veien i forbindelse med den omstridte utbyggingen av Trondheim Spektrum kan utløse arkeologiske utgravinger i området. 

Kan føre til arkeologiske utgravinger:

Vikingkonge ligger trolig begravd på veien mot Spektrum

Olav den helliges halvbror skal ha fått sitt siste hvilested på Nidarø.

fredag 08.07 2016
Trondheim Spektrum: Byutvikling i trondheim er tydeligvis lite planlegging, ingen debatt og mangel på svar av sentrale spørsmål, mener skribenten. 

Debatt

Skal vi bare satse på at det går bra?

«Ny beplantning vil dempe inntrykket» og «Rådmannen finner nok en løsning på trafikken». Er det dette som er trøndersk byutvikling?