TEMA

tirsdag 13.10 2020
Overvik er i dag i ferd med å bygges ut, og de første boligene vil stå ferdige i 2021. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Ap har snudd på Overvik - vil stanse videre utbygging

Et enstemmig utvalg, ledet av gruppeleder Roar Aas, går inn for å stanse videre utbygging på Overvik.

mandag 21.09 2020
OVERVIK: Diverse drone-bilder over Overvik. Overvik på Ranheim er Trondheims største boligprosjekt. Kolbjørn Selmer, er hovedeier i Overvik-prosjektet. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Byens innbyggere har krav på å få vite hvorfor

fredag 26.06 2020
default Overvik boligbygging 
    
      (Foto: RUNE PETER NESS)

Jordflytting må ikke brukes som avlat for å komme lettere til landbruksareal

fredag 19.06 2020
Kolbjørn og Ann Kristin Selmer fulgte løpet til Looking Superb under Elitloppet på Solvalla, på en pub i Trondheim. https://www.adressa.no/100Sport/andreidretter/Her-blir-den-store-drommen-knust-291021b.html 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Avsløringene på Overvik ...

mandag 15.06 2020
Kolbjørn Selmer og kona Ann Kristin i stallen på Overvik gård. Kolbjørn har to og kona en hest i Derbyfinalen på søndag. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

100 prosent av dyrkamarka på Overvik jordflyttes og nydyrkes, ingen matjord går tapt

fredag 12.06 2020
Jeg er en av de «berørte naboer» som frivillig velger å bidra til fremtidig utvikling, og ikke stoppe enhver endring i nabolaget, skriver debattanten. 
    
      (Foto: Privat)

Debatt:

Jeg er en av de «berørte naboer» som ikke vil stoppe enhver endring i nabolaget

fredag 03.08 2018
 

Stjernemegleren bytter jobb etter 15 år i Eiendomsmegler 1

Den profilerte eiendomsmegleren Tonje Borthen har fått ny jobb i investeringsselskapet til forretningsmannen Kolbjørn Selmer.

onsdag 23.05 2018
 

Overvik-forlik vedtatt i bygningsrådet:

Heiser flagget etter politisk helomvending

Onsdag ble den overraskende nye enigheten i saken om Overvik vedtatt, kun mot Fremskrittspartiets stemme. Foreldreutvalget for skolen og eierne av Presthus gård jubler.

tirsdag 22.05 2018
- De har fått lov å bygge på eget område. De får ikke i tillegg bygge skole og vei på annen manns jord. Det er det kompromisset handler om, sier Sp's Marte Løvik. Både hun og MDGs varaordfører Ola Lund Renolen, KrFs Geirmund Lykke, Venstres Erling Moe og Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen er glade for det helt nye kompromisset i Overvik-saken. Det er også Aps mann, Marek Jasinksi.
 

Overvik-saken tar en ny, overraskende vending:

Overvik-saken tar en ny og overraskende vending

Det blir likevel skole inne på Overviks eget område. Veien blir heller ikke lagt over Presthus gård, og gården blir dermed spart. Ap har helt overraskende snudd i et nytt forlik.

fredag 27.10 2017
Roger Halshamn, Vegard Wollan, Gustav Magnar Witzøe 
    
      (Foto: Montasje)

Disse tjente mest i Trøndelag

Ifølge skattelistene var det Kolbjørn Selmer som tjente mest av trønderne i fjor.

mandag 18.09 2017
Yngve Brox deltok denne uken på et møte om Overvik-utbyggingen med Høyres byutviklingsgruppe. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Yngve Brox har vært engasjert med Overvik

Høyres tidligere gruppeleder Yngve Brox var ivrig tilhenger av utbygging av boliger på Overvik. Nå har han vært engasjert som rådgiver av Overvik Utvikling og deltatt i møte med Høyres byutviklingsgruppe.

fredag 08.09 2017
Kolbjørn Selmer (40) eier et forretningskonglomerat som rekker mye lenger enn til den omstridte eiendommen Overvik ovenfor Ranheim. 

Trolig har ingen trønder tjent mer enn ham på ett år

Ingen trøndere har trolig tjent mer på ett år enn Kolbjørn Selmer. Eiendomsutvikling på familiegården Overvik er en av årsakene.

fredag 05.05 2017
Overvik Dette jordbruksområdet ble vedtatt omdisponert til boliger i 2012, noe som var i strid med rådmannens innstilling og vedtatte planer. 

Revisjonen skal også undersøke Overvik og Være

Kontrollkomiteen ber kommunerevisjonen undersøke Rune Olsøs og Staur Holdings roller i tomteområdene Overvik og Være.

torsdag 03.11 2016
- Det som er typisk for eiendomsutviklere er at de løser egne problemer på egen tomt. Du skyver det ikke over på naboen, eller det offentlige, fremholder Knut Selberg - som ikke er i tvil om at det motsatte har skjedd på Overvik. 
    
      (Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth)

- Overvik har vært spesiell

En av veteranene i byggebransjen sier nå at Overvik-utbyggingen har vært spesiell ved at utbyggerne løser problemene sine på naboens eiendom.

Hadde vi gjort som rådmannen anbefalte, ville vi hatt en større boligprisvekst er min påstand, sier ordfører Rita Ottervik etter Adresseavisen oppslag om hvordan Overvik-aktørene fikk det som de ville. 

- Man velger sine venner og yrkeskarrierer selv

Ordfører Rita Ottervik understreker at både Ap og kommunen har regler om at når du står nært noen, eller har økonomiske fordeler, så skal du ikke være med i behandlingen av sakene.

onsdag 02.11 2016
- Strategien var i første rekke å lobbe opp mot politikerne. Fjerdingen og Selmer trodde ikke de ville lykkes hvis de bare gikk gjennom fagfolkene på byplankontoret, avslører arkitekt Johannes Smidt - som var med tidlig i prosessen på Overvik. 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Arkitekt ut mot lukkede rom:

- Jeg er lite bekvem med at så mye skjer i det skjulte

Johannes Smidt var hyret inn som arkitekt tidlig i Overvik. Her forteller han om strategien som ble lagt for å få jorda gjort om til byggefelt.

onsdag 05.10 2016
Kolbjørn Selmer har over flere år gjort store investeringer innen både eiendom, industri og finans. I fjor kunne han ta ut betydelige gevinster fra investeringene. Bildet er tatt fra gården hvor han er oppvokst, Overvik Gård i Trondheim. Her skal det på sikt utvikles 1500-2000 boliger. 

Fra null i inntekt i 2013 til å tjene 60 millioner kroner i fjor

Eiendomsutvikleren og investoren fra Trondheim tjente godt på salg av eiendomsprosjekter på Østlandet, og hevet gevinster fra industrisatsing.