TEMA

mandag 19.11 2018
«En stor del av de uønskede stoffene i avløpet stammer dessverre fra husholdningen, fordi noen bruker toalettet som søppelbøtte» skriver kronikkforfatterne. 
        
            (Foto: Lise Åserud, NTB scanpix)

Kronikk

Har du tenkt på hva som skjer når du trekker opp?

19. november markeres verdens toalettdag.

lørdag 19.05 2018
Thomas Jessen vil lage en ny mur mot Nidelva foran den brune eneboligen. Tomtegrensa går langs den gamle muren. Det var begynt på et fundament lenger ute i elva til en ny mur, da kommunen varslet at arbeidet trolig må søkes om og godkjennes før det kan fortsette. Stammen til den felte blodbøka ligger ved flaggstanga.  

Finanstopp startet byggearbeider i Nidelva og felte et gammelt tre uten å søke

Investeringsdirektør i Salmar-eiernes investeringsselskap Kverva, Thomas Jessen, har satt i gang arbeider på muren mot Nidelva på boligeiendommen sin uten å søke om tillatelse fra kommunen. I tillegg er det felt ei gammel blodbøk på eiendommen.

onsdag 04.04 2018
 

Ny vei for elvepromenaden

På grunn av byggingen av ny pumpestasjon på Nidarø er gangveien langs elva stengt. Myke trafikanter kan passere anleggsområdet langs stadion.

fredag 09.03 2018
 

Teknisk trøbbel i fire år:

Naboer raser over bommer som ikke fungerer

Bommene som skal hindre gjennomkjøring for vanlig biltrafikk i Ranheimsvegen har ikke fungert på mange år. - Systemet virker ikke og vi vet ikke hvorfor, innrømmer Trondheim kommune.

søndag 17.12 2017
Hindre oversvømmelse: Nye store betongrør i Kongens gate ved Torget skal hindre gater og ledningsnett i å bli oversvømt under store nedbørsmengder. Arbeidene er et ledd i opprustingen av Torget. 

Torget skal kunne stå imot mer ekstremvær

Kongens gate vest for torgflata og frem til Prinsenkrysset graves nå opp for å gi plass til enorme rør, som skal hindre gater og ledningsnett i å bli oversvømt under store nedbørsmengder.

søndag 29.10 2017
I gang: Tirsdag startet byggearbeidene i Kongens gate, vest for torgflata. Det skal legges nytt vann og avløp. F.v: Byggeleder Carolina Berg Hagen, kommunikasjonsrådgiver Tine Nilsen og prosjektleder Marit Solum. 

Nå fornyes Torget

Startskuddet er gått for byggetrinn én på Torget. Nå graves Kongens gate vest for torgflata og frem til Prinsenkrysset opp.

torsdag 13.07 2017
Djupvika: Så snart gummidekket er lagt, kan byens nye trimpark åpne. Dette er en prototyp, utviklet i samarbeid mellom Trondheim kommune. NTNU og Verdal snekkeri. 

Snart kan du teste styrken et steinkast unna Ladestien

Like ved sandvolleybanen i Djupvika kan du svinge av fra Ladestien og legge inn noen øvelser i den nye trimstasjonen, som snart skal åpne.

torsdag 27.04 2017
Bedre fasiliteter: Nye Torvet får langt bedre fasiliteter for både marked, torghandel og arrangement enn i dag. det blir tilgang på vann, strøm og nett. 

Må delvis stenge Torget

Når Torget skal gjennom en omfattende rehabilitering, blir det ikke mulig å arrangere martna i verken 2018 eller 2019 og heller ikke julemarked i 2018.

onsdag 15.06 2016
Tryggere vei: Prosjektleder Petter Fuglaas fra kommunalteknikk i Trondheim kommune kan konstatere at endelig er anleggsarbeidene i Bregneveien i gang. Her graves det etter strømkabler, som skal skiftes ut. Veien blir mer trafikksikker når hele veien får fortau. 

Her bygges det en halv kilometer med fortau

Ved hjelp av midler fra Miljøpakken skal Bregneveien på Blomsterbyen endelig få nytt fortau. I dag må fotgjengere gå i den trafikkerte veien.

fredag 27.05 2016
Venter på asfalt: I teleløsningen om våren er det hull på hull i veien, og om sommeren holder vi på å kveles av støv. Det må da være billigere å legge asfalt enn å drive med gjentatt vedlikehold, sier Eli Hovde og Oddvar Snøfugl i Smørblomstveien på Nardo. 

- Vi har jobbet i over 60 år for å få veien asfaltert, nå har vi mer eller mindre gitt opp

- Vi har jobbet i over 60 år for å få veien asfaltert, nå har vi mer eller mindre gitt opp. Men skulle vi likevel bli hørt, kan jeg love deg at vi skal ha fest, sier Eli Hovde i Blomsterbyen på Nardo.

torsdag 21.01 2016
Vellykket: Åpningen av Ilabekken for noen år siden, har vært en ubetinget suksess. Området er blitt et interessant tur- og rekreasjonsområde. 

Historiske bekkeløp skal ut av rørene

Gjenåpning av bekker vil føre til økt biologisk mangfold, bedring av lokalklima, bedre vekstvilkår for vegetasjon, bedre kvalitet på overvann samt grønne rekreasjonsområder.