TEMA

tirsdag 19.03 2019
 

Kontrollkomiteen om Sjetne skole:

To ansatte varslet om seksuell trakassering fra kollega på trondheimsskole

Da kontrollkomiteen spurte ut administrasjonen i kommunen om Sjetne-saken, kom det opp nye opplysninger om håndteringen av en personalsak om seksuell trakassering ved skolen. Komiteen vil vite mer før den konkluderer sin kritikk.

mandag 26.11 2018
Ordfører Rita Ottervik (Ap) som er generalforsamling for Vistamar og styreleder Milian Myraunet ble spurt ut av kontrollkomiten mandag.  

Tidligere direktør anmeldt for økonomiske misligheter

Styret i Trondheim kommunes rehabiliteringssenter Vistamar i Spania har anmeldt en tidligere direktør ved senteret til politiet for økonomiske misligheter.

onsdag 21.11 2018
Kontrollkomiteen bestilte en utvidet selskapskontroll av Vistamar fra kommunerevisjonen. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

Kjøpte røyk og restaurantbesøk for kommunens penger

En tidligere direktør ved Trondheim kommunes rehabiliteringssenter Vistamar i Spania brukte senterets kredittkort til private kjøp av sigaretter, taxi og restaurantbesøk.

mandag 08.10 2018
- Det er en svak gruppe som berøres, som ikke nødvendigvis kan ivareta egne interesser. Så denne tjenesten må være på stell, sier Rolf Jarle Brøske (H). 

Rådmannen må stille i kontrollkomiteen etter lovbrudd i barnevernet

Etter oppslaget i Adresseavisen er kommunaldirektør Camilla Trud Nereid innkalt på teppet til kontrollkomiteen.

lørdag 08.09 2018
Et stort flertall av befolkningen mener Per Sandberg (Frp) tok det riktige valget da han valgte å trekke seg som fiskeriminister og nestleder i Frp tidligere denne måneden. 
    
      (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Dag Terje Andersen: – Veldig alvorlige sikkerhetsbrudd

Per Sandberg (Frp) begikk alvorlige sikkerhetsbrudd, og det var derfor riktig at han gikk av, sier leder i kontrollkomiteen Dag Terje Andersen (Ap).

torsdag 06.09 2018
Ap går inn for høring i saken om folkevalgte som har brutt retningslinjer og lover i forkant av grønn strek-behandlingen. Her er nestleder Ellen Reitan og Aps andre kontrollkomite-medlem, Nils Nesjan. 

Nå går Ap inn for høring i Kystad-saken: - Dette er sjelden, men saken er så alvorlig

En enstemmig kontrollkomité vil mandag vedta at det skal bli en offentlig høring i Kystad-saken. Også Ap går inn for dette.

mandag 20.08 2018
Klare: Kontrollkomiteens Sivert Bjørnstad (Frp) og Mari Holm Lønseth (H) i samtale med komitéleder Rolf Jarle Brøske før møtet ble satt. 
    
      (Foto: morten antonsen)

Styreleder:

- Man har nok i liten grad vært formell på leieavtaler i Trondheim Spektrum

Det åpnes ingen gransking av Trondheim Spektrum-saken, men Rolf Jarle Brøske tror saken med stor sannsynlighet kommer tilbake på kontrollkomiteens bord igjen.

mandag 19.03 2018
 

Kontrollkomiteen: Rune Olsø har brutt kommunens etiske regelverk

Rune Olsø får en alvorlig reaksjon. Det skal være første gang kontrollkomiteen retter en sånn type kritikk til en enkeltperson.

fredag 16.03 2018
I forbindelse med et møte i kontrollkomiteens arbeidsutvalg, ble det oppdaget at den inhabile Rune Olsø (t.v) sto oppført som forfatter av et Ap-notat. Ifølge hans venn Geir Waage (t.h), hadde han bedt Olsø om en redegjørelse om hans habilitet. Notatet sa ingenting om Olsøs eierinteresser i Candy People Norway. 

Candy People-saken:

Ny habilitets-avsløring mellom Waage og Olsø

Den inhabile Rune Olsø sto som forfatter av et Ap-forslag om Olsøs egen habilitet i den omstridte Candy People-saken. Gruppeleder Geir Waage sa ingenting om Olsøs bidrag da han sendte det videre til kontrollkomiteen.

tirsdag 16.01 2018
Undersøkes: 18. desember 2017 måtte rektor ved Sjetne skole gå. Nå skal forvaltningsrevisjonen høre flere parter grundig i saken for å avdekke hvor, når og hvorfor det sviktet forut for dette. 

Skal snu alle steiner i Sjetne-saken

Mandag kveld konkluderte kontrollkomiteen enstemmig at kommunens håndtering av Sjetne-saken skal gjennomgås. Kommunerevisjonen skal ettergå avvik og konflikter, prosessen rundt skifte av rektor og informasjonsflyt mellom administrasjon og formannskap.

torsdag 21.12 2017
Hvem har ansvaret?: - Vi trenger en omfattende gjennomgang av saken omkring Sjene skole. Vi må klarlegge ansvaret. Deretter vil vi se om det er grunnlag for kritikk, sier Rolf Jarle Brøske. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Skole i krise:

Kaller rådmannen inn på teppet i Sjetne-saken

- Vi vil til bunns i hva som gikk galt da Sjetne skole havnet i krise og avsatte rektor tidligere denne uken, sier leder av kontrollkomiteen i Trondheim kommune, Rolf Jarle Brøske (H). I ettermiddag innkalte han rådmannen, som sier at en slik gjennomgang vil være naturlig.

onsdag 19.07 2017
Kontrollkomiteens leder Martin Kolberg (Ap) er sterkt kritisk til at delvis statseide selskaper gransker og frikjenner seg selv. 
    
      (Foto: Monica Strømdahl)

– Bekymringsfullt at mediene avdekker saker som selskaper og embetsverk skulle ha fanget opp

Martin Kolberg (Ap), leder i Stortingets kontrollkomité, ønsker seg mer ydmyke statsråder og embetsverk.

onsdag 31.05 2017
Opsjon Det er i dette området på Være at Rune Olsø og hans arbeidsgiver Staur har en opsjonsavtale om framtidig boligutbygging. 

Revisjonen fortsetter undersøkelsen av Overvik og Være

Kontrollkomiteen ber kommunerevisjonen undersøke forholdene rundt tomteområdene Overvik og Være i forbindelse med gjennomgangen av Kystad-saken og grønn strek.

tirsdag 02.05 2017
Under lupen: Eierskapet av Olavshallen har blitt ettergått av kontrollkomiteens sekretariat. Her fra 50-årsjubileet til The Difference. 

Vil legge ned stiftelse etter kontroll av Olavshallen

Eierskapskontrollen av Olavshallen slår fast at stiftelsen Drivhuset ikke lenger fungerer som den skal. Styreleder foreslår å legge ned stiftelsen.

onsdag 26.04 2017
 

Rådmannen får hard kritikk fra bystyret

Bystyret er kritisk til at rådmannen offentliggjorde den såkalte krenkelsessaken uten å avklare de faktiske forholdene.

torsdag 30.03 2017
Kystad Det er denne eiendommen på Byåsen i Trondheim Staurs Rune Olsø skulle bistå med å få regulert til boligområde. 
    
      (Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen)

Fredag vedtas anmeldelse i Kystad-saken

Rådmannen i Trondheim har utarbeidet forslag til ordlyd i anmeldelse i Kystadsaken.

mandag 27.03 2017
Kontroll- og konstitusjonskomiteen: Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) og justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) møtte i forrige uke til høring i Stortingets kontroll- og konstitusjons-komité om terrorsikring. 

Kronikk:

Hvem lyver om terrorberedskapen?

Nå har det nettopp skjedd igjen. Denne gangen i London. Det er antakelig bare et tidsspørsmål før det smeller igjen her.

tirsdag 21.03 2017
 

Adressas politiske redaktør Tone Sofie Aglen om Aps forslag til kontrollkomiteen:

- Det ser litt underlig ut

- Inntrykket de etterlater kan være at Ap er mer opptatt av å holde hånden over sine egne enn å få alle fakta på bordet.

mandag 09.01 2017
Her la rådmann Morten Wolden og daværende kommunaldirektør for oppvekst, Gunn Røstad, fram saken ved en Trondheims-skole der elever skulle blitt utsatt for seksuell krenkende atferd. Saken viste seg å være mindre alvorlig enn først antatt. 

Ny rapport om det som gikk galt i krenkelsessaken:

Derfor gikk det galt da kommunen skulle håndtere krenkelsessaken

Svært mye gikk galt da kommunen skulle håndtere saken om seksuelle krenkelser ved en skole i Trondheim, viser ny rapport. Barna kan ha blitt skadelidende, mener flere informanter.

mandag 31.10 2016
 

- Ordføreren må beklage personkritikken

Høyreordføreren manglet tillit til lederen i kontrollutvalget og krevde ny leder. – Ordføreren har framført en personkritikk som er uten sidestykke, sier den avsatte kontrollutvalgslederen fra Arbeiderpartiet.

onsdag 24.08 2016
Slutter: Ap-topp Rune Olsø trekker seg som nestleder i kontrollkomiteen. Han viser til sin samboers jobb i Trondheim kommune, men avviser at avgangen også skyldes bråket rundt hans rolle i Candy People og Trondheim Kino. 

Derfor slutter Rune Olsø i kontrollkomiteen

Nestleder i kontrollkomiteen, Rune Olsø, sier årsaken til at han trekker seg er enkel: – Min samboers arbeidssted ligger nå under Trondheim Eiendom – en av kommunens største enheter.

torsdag 04.08 2016
Ny runde: Rolf Jarle Brøske (H) mener det er viktig å lære av saken ved en barneskole der det angivelig har foregått seksuelle krenkelser og annen uønsket adferd. 

Ber kontrollkomiteen om å granske kommunens rolle

Rolf Jarle Brøske (H) ber kontrollkomiteen granske kommunens rolle i saken der seksuelle krenkelser skal ha foregått mellom elever i barneskolen.

tirsdag 24.05 2016
Kontrollkomiteen betaler en halv million kroner for å få en ekstern gjennomgang av Trondheim kino og datterselskapene Location og Trondheim kino utvikling. Også deres relasjon til selskapet som Rune Olsø eier 30 prosent av vil bli gjennomgått. Her komiteleder Rolf Jarle Brøske og Aps Ola Lenes. Ap mente kommunerevisjonen selv skulle foreta denne selskapskontrollen. 

Vil bruke 500 000 kroner på gjennomgang av forholdet til Candy People

Nå skal et eksternt firma gjennomgå Trondheim Kino, datterselskapet Location – og forretningsmessige forhold med Rune Olsø-deleide Candy People Norway.

onsdag 20.04 2016
- Jeg oppfatter at Rune sier at han har opplyst om det. Da burde han også sjekket om det står i protokollen, slik at det kan ettergås i ettertid, det er utrolig viktig, understreker Rita Ottervik og oppfordrer til mer etisk refleksjon. 

Rita Ottervik om Rune Olsøs roller:

- Håper dette kan føre til større bevissthet om gråsoner

Ordfører Rita Ottervik sier at det formelt sett ikke har skjedd noe galt i saken om Trondheim Kino, Rune Olsø og kontrollkomiteen. – Men noe annet er hvordan det fremstår i et etisk lys, sier hun.

tirsdag 19.04 2016
Kritisk: Varaordfører Hilde Opoku (MDG) mener Kontrollkomitéen må se på sin egen praksis i forbindelse med habilitetsvurderinger. - Én ting er lovverker, noe annet er etikken, sier Opoku. 

Kritiske til Ap-Olsøs roller

Varaordfører Hilde Opoku synes ikke «det høres bra ut» at Ap-topp Rune Olsø kan gå ut av styret i Trondheim Kino Utvikling – og kort tid etter argumentere for at kinoen likevel ikke skal revideres.