TEMA

torsdag 11.07 2019
Redder liv: Ved St. Olavs hospital har de flere ganger reddet personer som har vært sterkt nedkjølte. - Den medisinske utviklingen har vært med på å flytte grenser, sier Asbjørn Karevold, klinikksjef ved klinikk for thoraxkirurgi. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

St. Olav kan få flere iskalde pasienter

Etter flere tilfeller av svikt i pasientbehandlingen, blir det innført nye retningslinjer for behandling av sterkt nedkjølte pasienter.

tirsdag 09.07 2019
Fikk nei: Anja Cecilie Solvik har besøkt en rekke fødeavdelinger i det siste. Men ved St. Olavs hospital fikk ikke bunadsgeriljaen komme inn. Bak Martha Kvalvik Størksen. 
    
      (Foto: Helene Mariussen)

- Jeg fikk beskjed om at jeg ikke var ønsket på fødeavdelingen

Strømpebuksa er rød og bunadsskjorta ikke alltid nystrøken. Geriljaleder Anja Cecilie Solvik (44) har kledd seg i nordmørsbunad hver dag siden 4. april.

mandag 01.07 2019
Kommentar- Kristiandsund 
    
      (Foto: Siv sandvik)

Rasende baillby kan bli trøndersk:

Moldenserne er som måka, sier de i Kristiansund. «Skal ha, skal ha»

Sykehusstriden kan rive Møre og Romsdal i filler.

onsdag 19.04 2017
Kritisk til stenging: Barneavdelingen i Kristiansund er livsviktig for syke barn og deres familier i Nordmøre og Romsdal. Å stenge den igjen er galskap, mener overlege Anna Owczarz. 

Debatt

Det er feigt og direkte feil å gi personalet skyld for at avdelingen vår stenges

Å lese at stengingen delvis er vår «feil» føyer seg inn i rekken av utrolige uttalelser fra vår kjære ledelse, skriver barnelege Anna Owczarz i dette debattinnlegget.

onsdag 23.11 2016
Omstridt sykehus: Å binde opp budsjettene er et svik overfor de mange pasienter fra Namdal til Søre Sunnmøre, skriver kronikkforfatterne.  
    
      (Foto: Helse Midt-Norge)

Kronikk

Helse Midt-Norge synker dypere i hengemyra

Det nye sykehuset på Hjelset i Møre og Romsdal står i fare for å bli en grov feilinvestering. Planleggerne har tegnet et sykehus for en verden slik den var i går.

tirsdag 15.11 2016

- Dette er gode nyheter. Det er en gledens dag

Helsedirektøren går inn for å opprettholde dagkirurgi i dagens sykehusbygning i Kristiansund. - Yes, sier Dagfinn Ripnes (H).

tirsdag 27.09 2016
 

Hun skal lede omstridt sykehusutbygging

Helle Jensen (45) er ansatt som prosjektdirektør for nye Sjukehuset Nordmøre og Romsdal.

tirsdag 06.09 2016
Sykehusstrid: Kristiansund tar kampen om sykehuset til lagmannsretten. 

Kristiansund anker sykehussaken

Bystyret i Kristiansund vil prøve sykehussaken for lagmannsretten.

tirsdag 30.08 2016

Kristiansund-politikerne anbefales å droppe sykehus-anke

Kristiansund kommune tapte rettssaken om plasseringen av nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal. Nå mener både kommunens advokat og rådmannen at en anke ikke vil føre fram.

torsdag 26.05 2016
Trakk seg: Astrid Eidsvik trakk seg som administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal like før innstillingen til hvor et nytt sykehus for Nordmøre og i Romsdal skulle legges. - Jeg reagerte på at jeg fikk servert en konklusjon av Helse Midt-Norge før Helse Møre og Romsdal hadde gjort ferdig jobben sin, sa Eidsvik i Inntrøndelag tingrett torsdag. 

- Uhørt at de konkluderte før vi var ferdige

Før Helse Møre og Romsdal var ferdig med sitt utredningsarbeid konkluderte toppsjefene i Helse Midt-Norge at det nye sykehuset burde bygges i Molde.

tirsdag 24.05 2016
Avviser: Regjeringsadvokat Erik Brattrud bestreider Kristiansund kommunes påstander om at Erna Solberg og Bent Høie hadde lovet Molde nytt sykehus før vedtaket ble gjort. Til høyre styreleder i Helse Midt-Norge, Ola H. Strand 

- Solberg og Høie lovte ikke nytt sykehus til Molde

Regjeringsadvokaten avviser at statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie ga løfter om at et nytt sykehus skulle legges til Molde.

mandag 23.05 2016
Venter på nye opplysninger: Ordfører i Kristiaund, Kjell Neergaard, venter nye opplysninger i retten om kampen om lokaliseringen av det nye sykehuset for Nordmøre og Romsdal. Neergaard mener Helse Midt-Norges vedtak fra 19. desember 2014, der de gikk for Hjelset i Molde, må erklæres for ugyldig. 

- Saken er «pill råtten»

Ordføreren i Kristiansund forventer flere nye vesentlige opplysninger i rettssaken, som dokumenterer at sykehusprosessen på Nordmøre og i Romsdal var «pill råtten».

I retten: Ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, er forberedt på lange dager i Inntrøndelag tingrett i sykehusrettsaken kommunene har anlagt mot Helse Midt-Norge. Her sammen med kommuneadvokat Kjetil Wedervang Mathiesen, som åpner rettsaken mandag. 

Sykehusrettssaken i gang

Nå er sykehusrettssaken mellom Kristiansund og staten i gang.

fredag 18.03 2016
 

Helsetilsynet klar med Sebastian-rapport: - Brøt spesialisthelsetjenesteloven

Både legevakten og Helse Møre og Romsdal får kritikk av Statens helsetilsyn i Sebastian-saken. Babyen fikk ikke forsvarlig helsehjelp. Foreldrene er lettet.

tirsdag 15.09 2015
Brakvalg: Nordmørslista trodde de kunne få inn to i fylkestinget i Møre og Romsdal, men drømte om tre. De fikk inn fire - og kom på vippen. De fikk også leder av region- og næringsutvalget. Snakk om å overgå alle forventninger. 

Dette avgjorde valget på Nordmøre

Senterpartiet og Nordmørslista gjorde et brakvalg.

tirsdag 08.09 2015
I medvind: Nordmørslista har ambisjoner om å endre maktforholdet i Møre og Romsdal. Her er noen av de mest sentrale i det det bare fire måneder gamle partiet samlet under kick-off-møte nylig. Første rekke fra venstre: Eirik Juul Jørgensen, Knut Trygge Storvik. Mette Belden, Nils Fløystad, Janne Løseth, Elisabeth Jørgenvåg, Erik Aasprong, Wenche Ludviksen Sæther, Martinus Peder Haugen. Andre rekke fra venstre: Kjell Dahl, Mette Grødahl, Per Martin Kjønnø, Allan Nielsen, Unni Alsvik, Ingvald Rønninghaug. 

Nordmøringene som kan endre hele fylket

Fire måneder gamle Nordmørslista ligger an til å forrykke maktbalansen i Møre og Romsdal. Partiet er nest største på siste måling på Nordmøre.

onsdag 19.08 2015
 

– Det var en fantastisk opplevelse

Den nye Helse Midt-Norge-sjefen er lykkelig nybakt bestefar.

onsdag 12.08 2015
Ingrunn Snuruås sto bak folkeaksjonen for å beholde akuttmottaket. - Jeg så aldri for meg at det skulle bli så svært, sier hun. 
    
      (Foto: MARIANN DYBDAHL)

Trapper opp kampen for lokalsykehusene

Aksjonist for lokalsykehusene synes det er synd at det ikke er stortingsvalg.

torsdag 02.07 2015

Bil havnet på taket og motorsyklist veltet ved Kristiansund

To trafikkulykker på kort tid ved Kristiansund.

fredag 19.06 2015
Trym Vassgård (11) er avhengig av fagfolk på barneavdelingen ved Kristiansund sykehus. I sommer stenger avdelingen i åtte uker. - De verste ukene av året, sier mamma Ellen Marie Langnes. Lange turer i luftambulanse gjør sønnen enda sykere. 

Nå går Trym (11) og familien inn i et to måneders langt mareritt

Trym (11) blir bare sykere og sykere, og er avhengig av fagfolk på barneavdelingen i Kristiansund. I dag stenger de for sommeren.