TEMA

torsdag 02.09 2021
 

Seksuelle overgrep kan ikke behandles som et privat problem

mandag 31.05 2021
 

Bystyret i Trondheim kan vel ikke være noe dårligere?

fredag 26.01 2018
«En av de viktigste tingene fremover vil bli å bekjempe «monstrene på nettet» som begår overgrep mot barn» sa justisminister Sylvi Listhaug nylig til VG. Til venstre: Politidirektør Odd Reidar Humlegård. 

Debatt

Hvis det er monstre du ser etter, vil du da greie å se det er den snille moren, naboen, den greie bestefaren?

«Jeg er sterkt uenig i retorikken, med begrunnelse i 6–7 års jobbing med- og fagkompetanse på overgrepstematikken» skriver Elin Skjeltorp i dette debattinnlegget.

tirsdag 24.10 2017
En amerikansk skuespiller startet #metoo-kampanjen på sosiale medier. Kampanjen har blant annet ført til at tre sjefer i svenske mediehus anklages for seksuell trakassering mot ansatte.  
        
            (Foto: Illustrasjonsbilde/Shutterstock)

Adresseavisen mener

#metoo viser behovet for å snakke om overgrep

Kvinner over hele verden har de siste par ukene benyttet sosiale medier til å fortelle om overgrep, trakassering og maktmisbruk under emneknaggen #metoo.

torsdag 19.10 2017
Jürgen Decker i erfaringskonsulent i Landsforeningen mot seksuelle overgrep. 

- Vold mot kvinner er tragisk, vold mot menn latterliggjøres

Det er ikke alle som vil tro det, men også kvinner kan være seksualovergripere. Jürgen Decker har opplevd det på kroppen, mens professor Torbjørn Herlof Andersen har forsket på menn som blir utsatt for seksuelle overgrep.

mandag 31.07 2017
10Ada Sofie Austegard ønsker å sette en «barndom uten vold» på den politiske dagsordenen. 

Går 64 mil for «en barndom uten vold»

- Vold mot barn er det største samfunnsproblemet i Norge i dag

Ada Sofie Austegard mistet datteren i en av norgeshistoriens mest rystende drapssaker. Nå går hun fra Trondheim til Oslo for å sette vold og overgrep mot barn på agendaen i valgkampen.

søndag 12.02 2017

Ny stiftelse for overgrepsofre

Stiftelsen "Vi tror deg", som ble offentliggjort søndag, skal blant annet bistå mennesker som er blitt utsatt for overgrep og styrke deres rettssikkerhet.

onsdag 29.06 2016
Åpenhet: Heid-Sissel Flakstad bruker gladelig ferien sin på å reise rundt i landet for skape mer åpenhet rundt seksuelle overgrep. Hun snakker med både politikere og andre folk hun treffer på sin vei. Målet er å gå fra Harstad til Ålesund. 

Heid-Sissel går fra Harstad til Ålesund for å fortelle om seksuelle overgrep

Hun har selv opplevd at overgrep har blitt tiet i hjel. Nå vil Heid-Sissel Flakstad kjempe for større åpenhet rundt temaet.