TEMA

fredag 16.02 2018
Dømt: Drapsmannen (27) fra Melhus fikk fredag formiddag dommen i Frostating lagmannsrett. Han erkjente å ha tatt livet av kameraten Råger Holte med en bajonett, men mente dette skjedde i nødverge, og nektet derfor skyld. 

27-åring slipper forvaring - dømt til 14 års fengsel for bajonettdrapet på Ler

27-åringen som drepte kameraten Råger Holte (38) med over 100 knivstikk slipper forvaring. Han er dømt til 14 års fengsel av Frostating lagmannsrett.

mandag 12.02 2018
 

Juryen: - 27-åring skyldig i drapet på Råger Holte

Juryen i Frostating lagmannsrett avviser nødverge, og har kjent 27-åringen skyldig i å ha drept kameraten Råger Holte (38).

torsdag 08.02 2018
Alt i huset står som det gjorde da politiet ankom 25. januar i 2017, bortsett fra de endringer som er gjort på grunn av nødvendig etterforskning. Dette bildet er tatt på stua, hvor tiltalte hevder han slåss med Holte før drapet. 

Her får juryen se rommet hvor Råger Holte ble drept

Lagmannsretten og juryen fikk torsdag ettermiddag se åstedet på Ler, hvor Råger Holte (38) ble drept med over 100 bajonettstikk.

mandag 05.02 2018
 

Den drapstiltalte om sin erkjennelse:

Den drapstiltalte (27) hevder han ble angrepet med bajonett i denne sofaen

Den drapstiltalte 27-åringen hevder at Råger Holte (38) angrep ham med bajonett først - i denne sofaen: - Der og da var det meg eller ham.

38 år gamle Råger Holte ble funnet drept i sitt hjem på Ler onsdag 25. januar. Nå vil den drapstiltaltes forsvarere ha befaring på åstedet under ankesaken. 

Drapstiltalt endrer forklaring - erkjenner drapet på Råger Holte, men hevder nødverge

Melhusmannen (27) som er tiltalt for å ha drept kameraten Råger Holte (38) med over 100 bajonettstikk, har endret forklaring. Han erkjenner drap, men ikke straffskyld. da han mener dette skjedde i nødverge.

Christian Wiig og Arve Opdahl er forsvarerne til den drapstiltalte 27-åringen fra Melhus. 

27-åring nekter straffskyld for bajonett-drapet på Ler

Melhusmannen som er tiltalt for å ha drept kameraten Råger Holte (38) med over 100 bajonettstikk, nektet nok en gang straffskyld da ankesaken startet mandag.

fredag 03.11 2017
Fredag avsa tingrettsdommer Eirik Lereim i Sør-Trøndelag tingrett dommen mot den drapstiltalte 27-åringen fra Melhus. 

27-åring dømt til forvaring for bajonettdrapet på Ler

Sør-Trøndelag tingrett finner det bevist at den 27 år gamle mannen fra Melhus drepte vennen Råger Holte (38) med over 100 knivstikk. Han dømmes til 15 års forvaring.

mandag 30.10 2017
Råger Holte ble funnet drept i boligen sin på Ler i januar. Kameraten (27) er tiltalt for ugjerningen. Mandag går siste dag av straffesaken. 

Aktor vil ha 27-åring dømt til forvaring etter Ler-drapet:

- Drapet var brutalt utført med en voldsom råskap og gjennomføringsvilje

Statsadvokat Per Morten Schjetne mener at 27-åringen som er tiltalt for bajonettdrapet på Ler bør dømmes til 15 års forvaring - med en minstetid på ti år.

tirsdag 24.10 2017
 

Drapsofferets mor i retten:

- Han var den største kjærligheten i livet mitt

Moren til drapsofferet Råger Holte (38) beskrev sønnen som en god gutt som hjelp henne med det meste, men vennskapet hans med den nå drapstiltalte 27-åringen skjønte hun ikke.

mandag 23.10 2017
Straffesaken mot 27-åringen, som er tiltalt for drapet på Ler, fortsetter i Sør-Trøndelag tingrett. Her statsadvokat Per Morten Schjetne (t.v.) sammen med forsvarerne Christian Wiig (t.v.) og Arve Opdahl. 

- Han er en iskald kar det skal mye til for å knekke

Slik blir den drapstiltalte 27-åringen beskrevet av en annen melhusmann (43), som tidligere var siktet for å ha drept Råger Holte (38).

Dette er det siste bildet av Råger Holte i live. Det ble tatt av overvåkningskameraet ved Coop Prix på Ler da han var der i tidsrommet mellom klokken 22.18 til 22.22 mandag 23. januar. 

Her er det siste bildet av drapsofferet Råger Holte i live

Mandag 23. januar i 22-tiden på kvelden, var Råger Holte (38) innom nærbutikken på Ler. Bildet som ble fanget av overvåkningskameraet i butikken, er det siste av ham i live.

torsdag 19.10 2017
Her er den drapstiltaltes forsvarere Christian Wiig og Arve Opdahl (t.h.) i Sør-Trøndelag tingrett torsdag, sammen med professor emeritus Bjørnar Olaisen. Han vitnet som sakkyndig om fastsettelse a dødstidspunkt. 

Eksperter var uenige om drapstidspunktet i retten

Den ene sakkyndige har beregnet at Råger Holte sannsynligvis døde natt til tirsdag 24. januar, eller på morgenen - da drapstiltalte var i boligen. Den andre mener beregningsmetoden er for usikker.

Denne sliren ble beslaglagt etter drapet på Ler. Det ble funnet DNA fra både avdøde og tiltalte på den. 

Fant den drapstiltaltes (27) DNA på slire og bajonett

Avdeling for rettsgenetikk i straffesaker har analysert 166 prøver etter drapet på Råger Holte, for å finne DNA. Både tiltaltes (27) og avdødes profil ble funnet på bajonetten og slira.

onsdag 18.10 2017
Denne buksen ble funnet i den drepte Råger Holtes vaskemaskin, og kan ha tilhørt den drapstiltalte. - Hvorfor ligger denne i vaskemaskina på onsdag da politiet gjør sine tekniske undersøkelser i boligen, spurte statsadvokaten i sitt innledningsforedrag. 

Statsadvokat: - Hvorfor lå denne vaskede dongeribuksa i den dreptes vaskemaskin

Krimteknikerne fant flere nyvaskede bukser i vaskemaskinen til avdøde Råger Holte etter drapet. Den ene tilhørte den nå drapstiltalte 27-åringen, mener påtalemyndigheten.

 

Telemontøren som fant den drepte: - Min første tanke var å ikke røre noe i boligen

Døra var ikke låst og telemontøren gikk derfor inn i boligen til Råger Holte på formiddagen 25. januar. På stua fant han 38-åringen livløs på gulvet med en bajonett ved siden av.

tirsdag 17.10 2017
 

Tiltalte (27) stormet fra politiavhør etter å ha blitt spurt om et norsk flagg

Drepte Råger Holte (38) var dekket av et sammenkrøllet norsk flagg da han ble funnet. Da tiltalte gjentatte ganger ble spurt om et flagg i politiavhør gikk han lei og forlot avhøret.

mandag 16.10 2017
Her er den drapstiltalte 27-åringen i den såkalte Ler-drapssaken avbildet på to forskjellige tidspunkter før og etter at kameraten hans, Råger Holte, ble funnet drept. Ullgenseren tiltalte har på seg, ble et tema i retten mandag. 

Statsadvokaten i Ler-drapssaken:

- Hvorfor genseren har krympet, det blir bevistema

Bildet til venstre viser den drapstiltalte 27-åringen tre dager før Råger Holte (38) ble funnet drept. Bildet til høyre ble tatt etter pågripelsen. Påtalemyndigheten mener at han har på seg samme genser.

 

Ler-drapssaken:

Drapstiltalt vil ikke forklare seg i retten - statsadvokaten må lese opp hundrevis av sider med politiavhør

- Jeg mener jeg har sagt så mye i politiavhør.

Rettssak: 38 år gamle Råger Holte ble funnet drept i sitt hjem på Ler onsdag 25. januar. Kameraten er tiltalt for drap med bajonett. 

Den drepte på Ler ble oppdaget av telemontør

Montøren snakket med moren til Råger Holte (38) på telefonen da han oppdaget at sønnen hennes lå død på stua.

 

27-åring nekter straffskyld for bajonett-drapet på Ler

27-åringen som er tiltalt for å ha drept kameraten Råger Holte (38) med over 100 bajonettstikk, nektet straffskyld da rettssaken startet mandag.