TEMA

tirsdag 25.12 2018
Sterkt filmansikt: Zain Al Rafeea imponerer i hovedrollen i Oscar-nomiert julefilm. Nå bor han som flyktning til Norge, i Hammerfest. 

Årets beste julefilm er fra Libanon5

Rørende menneskelig drama fra slummen i Libanon, om en 12-åring som saksøker foreldrene for omsorgssvikt.

fredag 30.11 2018
Flyktningetårn: 11-årige Wardi på vei til topps i den midlertidlige boligen til den palestinske familien i Libanon siden 1948. 

«Skiller seg kraftig fra det meste av norsk animasjonsfilmer»5

Imponerende norsk animasjonsfilm om fire generasjoner med palestinske flyktninger i Libanon.

torsdag 04.10 2018
Krenkelser på gateplan: Adel Karam(t.v) og Kamel El Basha som kristen nasjonalistisk bilmekaniker og palestinsk flyktning i Libanon i intens strid om en fornærmelse. 

Fornærmet bilmekaniker i god film om Midtøsten 5

Folkelig, tragikomisk og Oscar-nominert krangel i Libanon.

mandag 21.05 2018
Fortsetter å hjelpe: Alfred Ydstebø har ingen tidshorisont for hjelpearbeidet. - Vi kan ikke slutte med dette, slik det er nå, og tenker at arbeidet kan videreføres i Syria, men der er det fortsatt for urolig. 

Den norske «asylbaronen» bruker overskuddet i flyktningeleir i Libanon

- Da jeg spurte hva som skjedde med de syke, svarte de at «De ligger der til de blir friske eller dør», og jeg skjønte at her kunne jeg gjøre en forskjell.

mandag 09.04 2018
«Situasjonen har gått fra vondt til verre. Mye verre» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra flyktningeleiren Shatila i Beirut i Libanon. 

Kronikk

Jeg kom nylig hjem etter et besøk der nede. Inntrykk vi sitter igjen med er rystende

fredag 06.04 2018
Elin Helene Friheim        

Stort billedgalleri: Libanon-veteraner hedret i Trondheim, på Værnes og Ørland fredag:

– Det er en litt uvant opplevelse at folk vil deg så vondt

Over 2300 krigsveteraner mottok Forsvarets medalje for internasjonale operasjoner, 6. april. Blant dem var Jorun Lundemo, Terje Gulaker og Gerd Anny Gjengstø

fredag 16.06 2017
5 

Ble seksuelt misbrukt – ga erstatningen til svaksynt jente (4)

Den 16 år gamle jenta ønsket ikke å bruke erstatningspengene på seg selv. I stedet betale hun for en operasjon, slik at syriske Ritaj (4) nå får synet tilbake.

søndag 09.04 2017
Lærer Lars Korsnes ved Tiller videregående skole har i sine 20 år sm lærer aldri vært så stolt. 

800 Tiller-elever sikrer skolegang for flyktningbarn

Derfor har lærer Lars Korsnes aldri vært så stolt

- I løpet av mine 20 år som lærer har jeg aldri vært så stolt som i dag.

søndag 15.01 2017
Mens i «The Sniper's Room» har hun vevd et teppe som etterligner et bombehull på halvannen meter i diameter i det ikoniske ruinbygget Beit Beirut. Verket ble belønnet med Anne og Jakob Weidemanns stipend under Høstutstillingen i Oslo i 2014. Mari Meen Halsøy har gjennom flere år jobbet med jobbet med å reparere krigens sår i Beiruts bybilde ved bruk av billedvev. Vevnadene representerer reparasjoner av bombe- og kulehull i en vegg i bygningen Beit Beirut (Beiruts hjem). Veggen er i det som i dag blir kalt ”Sniper´s room”, det viktigste tilholdsstedet til snikskytterne som holdt til i huset under den libanesiske borgerkrigen. Beit Beirut var en av Beiruts vakreste bygninger og er i dag en ikonisk borgerkrigsruin. Huset ligger på The Green Line, skillelinjen mellom Øst- og Vest-Beirut under borgerkrigen. På grunn av husets strategiske plassering og arkitektoniske utforming ble det et ideelt tilholdssted for snikskyttere, som kunne kontrollere og beskyte gatene fra alle rom 

Alle hun møter har opplevd å miste noen av sine kjære

Bestemoren til venninnen ble drept av en snikskytter da hun skulle kjøpe brød sammen med sin datter.

lørdag 22.10 2016
Gutten med selbulua: Elyud Dawit (6) druknet utenfor Rhodos i april sammen med moren. Guttens onkel, Yonas Amanuel Issack, som bor på Hitra, må sørge for at de sendes hjem til Eritrea. Foto: NTB Scanpix 

Kronikk

Vi er nærmest likegyldige til de 50 millioner barna på flukt

Søndag 23. oktober er dagen for verdens største dugnad. Under TV-aksjonen skal over 100.000 bøssebærere besøke alle landets husstander i løpet av bare noen timer.

lørdag 20.02 2016
Respons: Venke Aarethun (til venstre) leverte nylig 

Folk:

Jorun har startet en strikkeaksjon

Ferdigstrikkede sokker og garn og har strømmet inn og hjelpende hender har meldt seg til dugnad. I dag sendes 17 kilo med ullsokker til Libanon.

mandag 15.02 2016
Garnberg: Venke Aarethun (til venstre) leverte mengder med garn til Jorun Giske nylig. Mange ville bidra med garnrester de ikke lenger hadde bruk for. Nå trenger Giske hjelp for å strikke flere sokker flyktningbarna i Libanon. 

Folk:

Kan du strikke?

Jorun Giske vil gjerne ha din hjelp til å strikke sokker til flyktningbarna i Libanon.

torsdag 14.01 2016
 

- Vi må trene oss opp til å tåle større uforutsigbarhet

Syria, ISIL-henrettelser, asylsjokk, Charlie Hebdo, Ukraina, København og Paris. Utenriksminister Børge Brende fastslår at vi må trene oss opp til å tåle større uro og mer uforutsigbarhet i verden omkring oss.

fredag 21.08 2015
Flykninger i havsnød: Bård Larsen reiser mandag på sitt andre oppdrag på «Siem Pilot» i Middelhavet. Før avreise er det spenningen og forventninger til jobben som preger politimannen. 

Desperate scener i Middelhavet

Å finne døde mennesker flytende i vannet. Dette er det politibetjent Bård Larsen frykter mest når han nå reiser til Middelhavet for andre gang for å redde flyktninger i havsnød.