TEMA

fredag 25.08 2017
Gjenbruk: Alle fantasidyrene der besøkende kan lære om koding og programmering, er laget av datasøppel. Til høyre i bildet kan du blant annet se to gjenbrukte datamuser. 

Mellom små og store dingser

Små og store dingser, spennende utfordringer og nysgjerrige barneøyne. Omtrent der har du teknologifestivalen Maker Faire.

fredag 26.08 2016
 

Tankestreif:

Tankestreif: Hilde Østmoe

Finnes det noe mer pirrende enn en naken gresk matematiker med en genial idé?

tirsdag 23.08 2016
 

Robot i klasserommet

Når et barn er for syk til å være på skolen eller med venner, så kan roboten AV1 dra i stedet.

Greg Kress, konsernsjef i inkubator- og arbeidsfellesskapet Radicand i Silicon Valley, kommer til Trondheim 26. august for å snakke om innovasjon og entreprenørskap under teknologifestivalen Trondheim Playground. 

Innovasjonsguru fra Silicon Valley:

Tror Trondheim kan bli verdensledende innen nyskaping

Amerikanske Greg Kress mener Trondheim har alle forutsetninger for å bli blant de beste i verden på nyskaping, men advarer mot app-fella.

søndag 19.06 2016
Populært: Konsentrasjonen var like stor blant både unge og voksne hobbyoppfinnere da Trondheim Maker Faire ble arrangert for første gang på Torvet i fjor. I år har interessen fra utstillere vært så stor at festivalen har vært nødt til å stenge påmeldingen 
        
            (Foto: Anders Langfjæran)

Nå blir det enklere for elever utenfor Trondheim å komme seg hit

Ordførerene i Trondheimsregionen har fått på plass en ny støtteordning, som er øremerket til transport til oppfinnermessa Trondheim Maker Faire.

fredag 12.02 2016
 

Oppdrag gründer:

I denne NTH-klassen gikk mange av Norges mest suksessrike gründere

Hva var det med nettopp denne årgangen?

fredag 28.08 2015
10F.v. Håkon Øfsti (12), Andreas Hovde Husby (12) og Birk Røstum Stabell (11) fikk instruksjoner av blant andre Alexander Skomakerstuen (19) til å lodde og koble opp sin egen blinkende lampe på Kongsberg Groups stand på Maker Faire fredag. - Dette var artig, utbrøt Birk etter å ha fikset lampen. 

Rykende ferske oppfinnere har inntatt Trondheim sentrum

Teknologifestivalen Maker Faire har inntatt Torvet, og ber publikum både finne opp sine egne oppfinnelser, og la seg imponere av andres.

torsdag 27.08 2015
Aleksander Wiklis drøm er å starte opp flere bedrifter selv, helst innen dataspill. Fra før har han startet opp bedriften Retusj, som fjerner tatoveringer og har lokaler på Mercursenteret. Han har nettopp behandlet deler av sin egen tatovering, som var noe av grunnen til at han kom på ideen. 

Trondheim Playground:

Selger huset for å fjerne stygge tatoveringer og utvikle dataspill

Aleksander Wikli fra Trondheim har en sikker jobb i staten, men er klar til å kaste seg på gründerdrømmen når den riktige ideen kommer.

onsdag 26.08 2015
 

Tre unge kvinner vil skape milliardbedrifter i Trondheim

Alle tre har utviklet produkter som kan gi Trondheim nye milliardbedrifter. Denne uken hylles gründere og teknologi under teknologifestivalen Trondheim Playground.