TEMA

torsdag 04.06 2020
 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Britannia får sin egen mathall

I disse dager får vinbaren i Britannia et nytt tilbud. Nå blir det mulighet for andre enn hotellgjestene å teste ut hotellets egne gourmetprodukter,

fredag 10.04 2020
Trondheim, Norge, 05.03.2020. Eskild Røsand og Gustav Myraunet fra Rågo. Rågo åpner i en periode utsalg i kjelleren på Byhaven. Gustav Myraunet og Eskild Røsand fra Rågo. Foto: Roar Blåsmo-Falnes . 
        
            (Foto: Roar Blasmo-Falnes Roar Blåsmo-Falnes)

Viruset satte en stopper for butikken i Trondheim. Likevel er veksten enorm

Nå opplever grønnsaks- og matkasseleverandøren formidabel vekst på hjemkjøring av varer.

torsdag 05.03 2020
Trondheim, Norge, 05.03.2020. Kunde Silje Granum i samtale med Eskild Røsand fra Rågo. Rågo åpner i en periode utsalg i kjelleren på Byhaven. Gustav Myraunet og Eskild Røsand fra Rågo. Foto: Roar Blåsmo-Falnes . 
        
            (Foto: Roar Blasmo-Falnes Roar Blåsmo-Falnes)

Åpner nytt matkonsept på kjøpesenter i Trondheim

Mini-mathallen i Byhaven er fylt opp med trønderske råvarer. Nå skal folkene bak den trønderske matkassesuksessen Rågo teste konseptet i fem uker.

fredag 21.02 2020
I førsteetasje er det etablert en scene til fri bruk for NTNU, kulturskolen og kulturenheten. Her kan det bli et multifunksjonelt aktivitetsområde, mener styret i kulturhuset. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Vil bygge bakeri, restaurant, flere barer og utstillingsareal i Olavshallen

Bygget vil ikke bli til å kjenne igjen hvis styret får viljen sin.

fredag 14.02 2020
- Utstillerne hadde en gjennomsnittlig omsetning på 100.000 kroner, noe som også er en økning fra fjoråret, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS som arrangerer Trøndersk Matfestival. 
        
            (Foto: Kim_Nygaard)

- Da forbrukerne i Trondheim oppdaget at de kunne kjøpe Røros-rømmen billigere på Rema, så gjorde mange det

Initiativet til en ny mathall må komme fra matprodusentene selv - eller eiendomsutviklere.

tirsdag 11.02 2020
 

Slik vil Trondheims største gårdeier løse mathall-saken

En fullskala mathall i et av byens fineste kjøpesenter, kan bli fint. Men det er ikke økonomisk bærekraftig, mener Trondheim sentrums største gårdeier.

tirsdag 28.01 2020
Mathallplanene er ikke døde selv om det ser ut som det kan bli vanskelig å lande det i Olavshallen Berit Rian, Roar Hildonen, Eileen Brandsegg 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Pekte på nytt sted for mathall i Trondheim. Så skjedde det noe som endret alt

Forprosjektet for ny mathall i Trondheim landet på Olavshallen som beste alternativ. Det blir det neppe noe av. Nå håper initiativtagerne at noen vil ta opp hansken og gi byen en ny attraksjon i sentrum.

mandag 27.01 2020
Åpning av Trøndersk Matfestival 2018. Ordfører Rita Ottervik smakte på gulrot og sukkererter under åpningen av Matfestivalen torsdag. 
        
            (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Ottervik har ikke gitt opp mathall i sentrum

Trondheimsordfører Rita Ottervik vil undersøke hvordan Torget kan bli et «et helårs område for matkultur, servering og salg av mat».

søndag 29.09 2019
Ann Elisabeth Wedø i Sykehusbygg 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Nå er det bestemt hvem som blir ny direktør i Olavshallen

Ann Elisabeth Wedø (57) blir ny direktør i Olavshallen. Hun har vært styremedlem i Olavshallen de siste to årene, og tar over sjefsstolen etter Bjørgvin Thorsteinsson.

fredag 20.09 2019
Olavshallen. Åge Aleksandersen og Gunnar Hordvik på plass. 22.9.1989 
        
            (Foto: Bent Ramberg)

«Trønderne har ikke bare fått et kulturhus, de har også fått et sted å vise seg frem», het det i 1989. Denne uka er det 30 år siden Olavshallen åpnet

Lørdag 21. september var det 30 år siden den store åpningsfesten

tirsdag 28.05 2019
Olavshallen-direktør Bjørgvin Thorsteinsson blir ny direktør i Nidaros domkirkes restaureringsarbeider (NDR). Han overtar etter Steinar Bjerkestrand som går av for aldersgrensen i høst. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Styret er ikke overrasket over at Olavshallen-direktør får ny jobb

- Bjørgvin Thorsteinsson forlater Olavshallen på et krevende tidspunkt

Nå må styret finne en ny leder - til et kulturhus med en uavklart fremtid. - Det må bli en person som er motivert for å gyve løs på de utfordrende oppgavene som Olavshallen står overfor, sier styreleder Turid Stenseth.

tirsdag 19.03 2019
Matmarked: Mathallen Mercado de Vegueta på Gran Canaruia har alt en trenger av frukt, grønt, fisk, kjøtt og krydderier. Hvordan er viktig for en eventuell ny mathall i Trondheim, spør nå en prosjektgruppe. 

Si din mening om hvor og hvordan en ny mathall i Trondheim bør være:

Er dette liv laga i Trondheim?

Hva skal til for at en ny mathall lykkes? Nå ønsker initiativtagerne dine innspill.

onsdag 13.03 2019
«Fordelene med Olavshallen ligger i tre viktige suksesskriterier: Bygningens infrastruktur, beliggenhet og økonomi» skriver Olavshallens direktør Bjørgvin Thorsteinsson. 

Kronikk

Her kan vi raskt få en ny mathall

onsdag 30.01 2019
 
        
            (Foto: RUNE PETTER NESS)

Her kan det bli ny mathall i Trondheim

Mange ønsker seg ny mathall i Trondheim. En gruppe jobber nå med hvor den kan åpnes i Midtbyen, og hva den skal inneholde av butikker og spisesteder.

tirsdag 13.11 2018
Ordføreren vil ha et mer bærekraftig alternativ til ny mathall enn det som havarerte for en stund siden. 

Ordføreren legger penger på bordet for ny mathall i Trondheim

Etter forslag fra Rita Ottervik (Ap) settes 100 000 kroner av til å utrede ny mathall i byen. - At vår by ikke har en mathall, svekker oss, sier hun.

lørdag 30.06 2018
Mathallen i Trondheim lukket dørene i fjor. Nå mener Roar Hildonen, Odd Reitan og Erling Moe at det er grunn til å prøve på nytt. 

Adresseavisen mener

Gi trøndersk mathall en ny sjanse

Det er gode grunner til å gi trøndersk lokalmat et utstillingsvindu.

tirsdag 12.09 2017
Matfestivalen med rekordomsetning: Trøndersk matfestival økte omsetningen med 2,3 millioner kroner fra året før. 

Nå er salgsresultatet for Trøndersk Matfestival klart

Trøndersk Matfestival omsatte for 12 millioner kroner i år, noe som er en økning på 2,3 millioner fra året før.

onsdag 31.05 2017
Ina Hetling (til høyre) starter opp ny ferskvarebutikk - Færsk - i Trondheim sentrum i løpet av året. Stine Turbekmo er allerede i gang med Færsk inne i Bunnpris' lokaler på Brekstad.   
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Nå er det klart hvor byens nye fiskebutikk åpner

Skal selge fersk fisk på Byhaven.

lørdag 20.05 2017
Trøndersk Matfestival, anbefalt reisemål: - Det er nok trekløveret Matfestivalen, Bryggerifestivalen og Olavsfestdagene som må ta æren for dette, og det at det skjer så mye innenfor kultur, mat og drikke, sier Aslaug Rustad som er daglig leder for Oj! Trøndersk Mat og Drikke. 

Denne festivalen er regnet som et av Skandinavias beste reisemål

Reisemagasinet «Reiselyst» anbefaler Trøndersk Matfestival

lørdag 18.02 2017
Må flytte: Tommy Holen Helland i Gulating må ut og se seg om etter nye lokaler når Mathall Trondheim legges ned. 

Nå må Gulating ut på leting etter nye lokaler

- Dette kan ende i alt fra ingenting til to eller flere butikker i Trondheim.

tirsdag 14.02 2017
 

Kommentar

Stol aldri på en trønder - i alle fall ikke når det kommer til mat

Spar oss for krokodilletårene. Vi får den mathallen vi fortjener.

 

Mathallen blir Bunnpris-butikk

Kaster inn håndkleet etter bare halvannet år. – Trondheim er for lite for et slikt konsept, sier styreleder Tor Jarle Warø.

mandag 26.12 2016
Folkekokka: Trine Sandberg har gjort stor suksess med Trines matblogg, bloggen med vanlig hverdagsmat. 

Trine bygde et eget kjøkken - kun for bloggen

«Årets matblogger» for andre gang.

fredag 28.10 2016
 

Kommentar

Kan et knøttlite litteraturhus og en mini-mathall forandre Trondheim?

Det er ikke bare størrelsen som teller.

onsdag 28.09 2016
 

Trondheimsrestauranter tok fredagsfavoritten til nye høyder

Trondheimsrestauranter tok fredagsfavoritten til nye høyder.

onsdag 31.08 2016
 

Signert

Kornet er modent. Halleluja!

fredag 01.07 2016
I butikken finner du både lokale og kortreiste råvarer. Noen produsenter leverer varer til Mathall Trondheim hele året, mens andre produsenter leverer kun i sesong. 

Mathallen med underskudd første halvår

– Oppstartsfasen er alltid utfordrende, sier daglig leder Anne Morkemo. Hun er optimistisk til fortsettelsen.

onsdag 20.04 2016
Trondheim Lian Resturant: Daglig leder for Liantunet og Lian restaurant, Inge Johnsen, fikk besøk av blant andre fiskeriminister Per Sandberg og tv-kokken Wenche Andersen fra TV2 i forbindelse med treårs-feiringen av Liantunet. 

Oppfordringen fra tv-kokk Wenche får støtte fra Per Sandberg

- Vi kaster mat som er fullt brukelig, der må vi bli langt flinkere.

søndag 03.04 2016
 

Debatt:

Gründerlivets bakside

Jeg har de siste dagene øvd meg på å si ordet «konkurs» høyt. Ordet som bare for en uke siden gjorde meg kvalm, ga meg svettetokter og tanker om flukt – og som var det eneste jeg tenkte på.

torsdag 28.01 2016
 

Utawards

Dromedar: - Like stas å vinne hver gang

Kaffebaren Dromedar er årets kafé og den aller første vinneren i Utawards.

onsdag 30.12 2015
 

Har solgt juleøl for over én mill.

- Det har vært helt himmelsk, sier butikksjef Tommy Holen Helland hos Gulating.

fredag 25.12 2015
Travel. Anne Morkemo har lagt et hektisk år bak seg med åpningen av den nye mathallen i Trondheim. Denne jula feirer hun i Mexico. 

Folks jul

Mathallsjefen feirer jula i Mexico

Til daglig selger hun kortreist mat. Men jula feirer Anne Morkemo i Mexico.

tirsdag 08.12 2015
 

Mathallene knuser omsetningsmålene:

Disse knuser alle omsetningsmål

Har solgt for over 15 millioner siden i sommer.

tirsdag 13.10 2015
13Cristhopher W Davidsen legger opp siste rett 

Christopher er Norges beste kokk

Konsernkjøkkensjefen ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas dro hjem seieren i «Årets kokk 2015»

lørdag 03.10 2015
 

Mathall i Oppdal tjener godt på hyttefolket

Da Smak og behag, mathallen i Oppdal, åpnet i sommer var det med et håp om å omsette for tre millioner kroner innen året var omme. Etter de tre første månedene har de allerede omsatt for fire millioner.

søndag 27.09 2015
3Gina Schønheyder utenfor bakeriet hun åpnet i Oppdal i sommer. 

Dagens navn:

Oppdals-baker drømmer om Bolt-besøk

Jamaicanske Gina Schønheyder falt pladask for norske bakertradisjoner da hun kom til Norge.

torsdag 17.09 2015
 

Røyket laks fra Frøya videre til finale

– Jeg er helt overveldet over å vinne denne delfinalen, det er en seier i seg selv, sier Vidar Garnvik fra Frøya, eier av Garnviks Røkeri.

Det skal smakes: Roar Hildonen (t.v) er hoveddommer under delfinalen i konkurransen «Det norske måltid 2015». Erik Lien hos Mathallen er koordinator for arrangementet. 

«Det norske måltid»:

- Både utseendet, lukt og smak må appellere

- Jeg er ute etter en slags lykkefølelse når jeg smaker på produktet, sier Roar Hildonen som er hoveddommer under delfinalen av «Det norske måltid», konkurransen som kårer landets beste råvarer.

søndag 30.08 2015
Familiepizza: Når familien Dahl fra Melhus tar turen til Trondheim er det alltid innlagt tid til pizzabuffe på Egon. Fra venstre: Evelyn, mor Sonja Dahl, Edgar og Albert.  
        
            (Foto:  JENS PETTER SØRAA)

- Vi drar ikke til Trondheim uten å spise pizza på Egon

Lokale gründere selger mat og drikke for millioner.

torsdag 16.07 2015
 

- Jeg ville kalt dette noe annet enn en mathall

Kari Sandvik slakter den nye Mathallen i et innlegg i dagens Ordet fritt i Adresseavisen. Hun ønsker seg et friskere og ferskere utvalg.

tirsdag 26.05 2015
Franske Richard Raburski driver i delikatessebutikken Alma Mater. Med seg på laget har han vinkelner og engelskmann Mark Hall, som tidligere har jobbet på restaurant Credo. 

Richard fikk Michelin-ros. Nå lever han drømmen i Trondheim

Richard Raburski (50) ville la barna vokse opp i Norge. Men maten måtte han ta med selv fra Frankrike.