TEMA

fredag 18.06 2021
Satay, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Satay er lett å lage - og skaper fest

Skolene slutter, samtidig løses det opp i flere koronatiltak. Fangene slippes fri, det er sommer. 

fredag 28.05 2021
Rabarbrakake, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

I helgen er det denne du skal bake

Vi er i gang med det som kan se ut til å kunne bli den første virkelig knalle sommerhelgen. Her er den perfekte kaken til å markere begivenheten.

torsdag 13.05 2021
Kjøkkenveien, Ukeadressa Amerikanske_Pannekaker 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Den perfekte maifrokost

Stabler med pannekaker, med lønnesirup rennende nedover. Nyrørte jordbær ved siden av.

fredag 07.05 2021
Trondheim: Christopher Davidsen er gjestekokk i Kjøkkenveien. Han serverer egg og asparges. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Kjøkkenveien

Christopher Davidsen røper en intern stjernekokkhemmelighet

Vi ba sjefen for landets beste restaurant om å lage en festrett med asparges som hovedingrediens.

fredag 09.04 2021
 Bolognese, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Her er hverdagenes pastakonge

En hverdagsrett som er mer enn god nok til en fest, eller om du vil: til å gjøre hverdagen til en fest.

fredag 19.03 2021
 Risotto, Kjøkkenveien Ukeadressa   
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Du vil ikke blakke deg av vårens beste risotto

Fortell oss din første assosiasjon til ordet primavera - og vi skal si deg hvem du er.

fredag 12.03 2021
Porchetta, Kjøkkenveien, Ukeadressa   
        
            (Foto: Porchetta)

Rull deg en ribbe

Ribbe er fortsatt mye assosiert med jul, også ribberull. Men hvorfor ikke gjøre denne klassiske italienske varianten til en tradisjon i den gode og stadig varmere tiden før, under og etter påske?

fredag 05.03 2021
Pavlova , Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Stell godt med kohorten din. Lag den perfekte søndagsmiddagen

Ett år i unntakstilstand har minnet oss om at de nærmeste også er de viktigste.

fredag 19.02 2021
Braciole, Kjøkkenveien, Ukeadressa   
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Gjett om dette smaker!

Vi kan ikke reise, men vi kan fortsatt drømme.

torsdag 21.01 2021
piroger , Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Perfekt håndmat

Bak deg opp et forrråd med piroger, så har du noe å gå på i harde januardager.

fredag 15.01 2021
 spagetti puttanesca, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Helheten i denne retten vil forbløffe de fleste

Om man bare kan gå på butikken én gang i uka må man skape magi ut fra hva man finner i kjøkkenskapet.

lørdag 09.01 2021
Salat Wok, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Sprø og luftig kylling med en frisk smak av Asia

Maten blir naturlig nok lettere, men mange av oss har fortsatt god tid til å lage den.

mandag 21.12 2020
Trondheim, 11.12.2020. Kjøkkenveien. Far og sønn Tore og Martin Stokkan steker den perfekte juleribba. Foto: Roar Blåsmo-Falnes 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Slik får du perfekt ribbe julaften klokka 17.00

Den sikreste måten å få ribben perfekt hver eneste gang, er faktisk også den enkleste måte. Og den som forårsaker minst søl.

fredag 04.12 2020
Sjokoladekake_med_mandler. Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Syndig mørk fristelse

Hva er perfekt etter en tung og god julemiddag?

fredag 27.11 2020
Kjøkkenveien, Ukeadressa- tomatier_tomatillo 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Enkel å lage og fantastisk til taco

Din egen salsa verde kan romme magi på årets første adventshelg.

fredag 13.11 2020
Kjøkkenveien Ukeadressa KYLLING GOCHUJANG 
        
            (Foto: Lars Lian)

Er dette den nye ketsjupen?

Vi vil absolutt ikke anbefale å bruke gochujang til alt, men den koreanske chilipastaen er svært god til mye. Som denne kyllingretten.

fredag 23.10 2020
Uke Adressa Kjøkkenveien Kylling Espelette 
        
            (Foto: Lars Lian)

Denne pepperen er en feiring verdt

Men i år blir den nok kortreist for vår del.

fredag 09.10 2020
Bacalao i Kjøkkenveien 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

En enklere vei til bacalao

Det er vanskelig å være ydmyk når du har en rett som er så flott som denne.

torsdag 16.07 2020
Kjøkkenveien, Bondens pasta 
        
            (Foto: Lars Lian)

Potet+ pasta = sant

Ofte tenker vi less is more når vi serverer pasta. Men ikke i dag.

fredag 29.05 2020
Kjøkkenveien Sjøkreps Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Har du sjansen til å få tak i levende sjøkreps, grip den!

Som disipler av en av de beste råvarene Norge råder over, bruker vi gjerne pinsehelgen til å lovprise sjøkrepsens gastronomiske egenskaper.

torsdag 21.05 2020
KJØKKENVEIEN: Popcornreker: Friterte argentinske villreker. Med dipp. Lars Lian. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Kjøkkenveien

Popp deg en reke!

Ryktet kan fortelle at det ikke ligger an til snøvær denne helgen.

torsdag 14.05 2020
 

17. mai-middag: Det er faktisk ganske lett

fredag 08.05 2020
Ukas mat Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Jazz opp hverdagen med fiskekaker

Det er fint med ambisjoner, fint å lære nye ting.

torsdag 30.04 2020
CroisanntsVIII_image001.jpg 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Slik lager du doven frokostlykke

Bare glem snarveien til croissantlykke. Her må vi følge instruksene nøye og ta tiden til hjelp.

fredag 24.04 2020
Pasteis de nata 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien:

Kaka som skinner for oss alle

Og vet dere hvem vi kan takke for at en av verdens beste kaker så dagens lys for over 300 år siden?

fredag 17.04 2020
 

Ikke la sjansen gå fra deg til å oppleve potet ovnskokt i kyllingsjyen

Det er både vinter og vår. Alt er helt vanlig, men likevel totalt uvanlig. Ingenting overrasker oss lenger. Ikke en gang en salat med både potet og sjy?

torsdag 26.03 2020
KJØKKENVEIEN: Fylte horn med ost og skinke og salami. Lars Lian. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Kjøkkenveien: Kjøpte du for mye hvetemel her om dagen?

Maten og måltidene betyr enda mer for oss i en krisetid.

torsdag 12.03 2020
KJØKKENVEIEN: Lun soft SJOKOLADEKAKE med krem. Lars Lian. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Nå er det viktig å kose seg

Bare det beste er godt nok når det ellers røyner litt på. Da kan vi bare la krisestemningen seile sin egen sjø.

lørdag 07.03 2020
KJØKKENVEIEN: Landgang med fritert skrei og agurksalat. Lars Lian. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Fiskefingre på vår måte vil ingen gjester vise fingeren til

fredag 14.02 2020
Kjøkkenveien lager vintermat. Lars Lian og Ole Jacob Hoel med lasagne. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Kjøkkenveien

Kjenner du noen som ikke liker lasagne?

Ikke det mest kortreiste, ikke det aller sunneste, ikke det aller hippeste. Men kjenner du noen som ikke liker lasagne?

fredag 31.01 2020
Kjøkkenveien lager vintermat. Lars Lian og Ole Jacob Hoel med bacalao. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Kjøkkenveien

Slik maksimerer du smaken på bacalao

Det finnes knapt noe enklere, bedre eller mer mettende en ordentlig vinterdag enn en stor gryte klassisk bacalao.

torsdag 09.01 2020
Pasta med fløtesaus, serranoskinke og parmesan. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Lag gull når spekeskinka er blitt tørr i kantene

Skivene med eksklusiv spekeskinke ser ikke lenger like fristende ut når du finner dem gjenglemt og tørre, halvveis ute av innpakningen.

lørdag 04.01 2020
Gravlaks med rødbeter, agurk, Rørosrømme med pepperrot. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Grav laksen ned i tide

Festen er ikke slutt, det er laks igjen.

torsdag 19.12 2019
Andlår, med karamelliserte epler, smørdampet kål, og  poteter med bacon.  
        
            (Foto: Terje Svaan)

Er du på jakt etter et godt alternativt festmåltid i romjul eller nyttår?

Du har sikkert julemenyen klar allerede. Men er du på jakt etter et godt alternativt festmåltid i romjul eller nyttår - kan du gjerne se denne veien.

torsdag 12.12 2019
KJØKKENVEIEN: Tomahawk stek, med tomater of friterte poteter. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Her får du hemmeligheten bak en perfekt stekt biff

En skikkelig god biff. Perfekt stekt. Ikke mye slår det.

fredag 06.12 2019
KJØKKENVEIEN: Chorizogryte med kylling. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Kjøkkenveien

Varmende gryte full av smak

Du vet når du har gjort deg fortjent til noe ekstra smaksrikt og varmende. Og her er belønningen din.

lørdag 22.06 2019
Kjøkkenveien med Lars Lian og Ole Jacob Hoel. Sommermat: fish and taco-style, biffsalat med en smak av ferie, ovnsbakt tacolefse med røsti, eggerøre, løk og cheddar, laksetartar med posjert egg, pavlova med haugevis av bær. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Midtsommerens flotteste kake

Når noe skal feires, er en pavlovakake selve sikkerstikket.

lørdag 08.06 2019
Trondheim: Kjøkkenveien, kylling med honning og hvitløk 
        
            (Foto: Glen Musk)

Vi feirer med en lett, men mettende salat

Av og til når man går til butikken for å handle mat, vet man slett ikke hva man skal finne på. Men det blir som regel en råd.

torsdag 30.05 2019
Kjøkkenveien med Lars Lian og Ole Jacob Hoel. Sommermat: fish and taco-style, biffsalat med en smak av ferie, ovnsbakt tacolefse med røsti, eggerøre, løk og cheddar, laksetartar med posjert egg, pavlova med haugevis av bær. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Fritert torsk er et sikkerstikk

fredag 17.05 2019
Trondheim: Kjøkkenveien, bakt laks med fennikelsalat 
        
            (Foto: Glen Musk)

Knollen som løfter festen

Laks er selve klassikeren blant mais festmåltider. Heldigvis kan tilberedningen varieres i det nærmest uendelige.

lørdag 11.05 2019
Trondheim: KJØKKENVEIEN: Blomkålsuppe 
        
            (Foto: Glen Musk)

Kjøkkenveien

Svidd blomkål - du tror det ikke før du får smakt det

Suppa som gir oss kraft og styrke til å takle alle festdagene i mai

mandag 29.04 2019
Mat fotografering 1. Chimichangas Foto: Rune Petter Ness 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Kjøkkenveien

Åpen for en vri på fredags-tacoen?

Er fredagstacoen hellig? Da kan du heller velge dette på hvilken som helst annen ukedag.

fredag 26.04 2019
Mat fotografering 5. Lingvini med blåost Foto: Rune Petter Ness 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Små tunger store på smak

Selv når vi lager de enkleste retter er det mulig å jåle dem til. Og det er fullt mulig å la være.

tirsdag 16.04 2019
Mat fotografering 4. Sticky buns Foto: Rune Petter Ness 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Kjøkkenveien

Disse bør du servere med en advarsel. De er farlig vanedannende

Disse bør du servere med en advarsel. De er farlig vanedannende.

fredag 12.04 2019
Trondheim: KJØKKENVEIEN: Kjøkkenveiens påskeribbe 
        
            (Foto: Glen Musk)

Kjøkkenveien

Ribben varer helt til påske

Hvorfor ikke la ribbe bli den nye påsketradisjonen?

fredag 22.03 2019
 

Håndholdt må ikke være grillpølse

På skituren i påska, på festival i sommer, i full fart mellom forskjellige gjøremål.

fredag 08.03 2019
Anrett maten: Blåskjellmusklene blir garnityr og anrettes sammen med fisken, saus, blomkålkrem, jordskokk og urteolje. 

Dette har du kanskje ikke prøvd før?

Vi begynner å nærme oss tampen av skreisesongen, men vi tåler alltid en fest til med vinterens flotteste råvare.

fredag 15.02 2019
Myk inni, sprø utenpå: Sørg for å ha nok frityrolje. Mozzarella panert i pankomel kan vise seg avhengighetsskapende. 

Snacks skal verken være supersunn eller superusunn

Knasende skarp utenpå, myk som varm fløyel inni.

torsdag 07.02 2019
Laksesalat crudo: Crudo er italiensk og betyr rå, men det er muligens ikke helt dekkende for denne laksesalaten. Her blir laksen «kokt» i syren fra sitronen i dressingen, som i en ceviche. Laksen mister litt av fargen, men ikke noe av smaken! 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Supersunt, superenkelt og supergodt

Supersunt, superenkelt og supergodt.

torsdag 31.01 2019
Glir inn over alt: Skal du ha fest på hybelen, på hytta, eller hjemme i finstua. Pasta med bakt hvitløk lages enkelt, men smaker fest. Og litt hvitløksånde er vel bare hyggelig? 

Kjøkkenveien:

Det er ikke alltid man trenger streve i timevis for å få til en god rett

Det finnes dem som tror at heftige doser hvitløk er svaret på alt. Det finnes dem som faktisk ikke tåler det.

fredag 25.01 2019
I dobbelt forstand lett mat: Den er både lett å lage og lett å spise, den siste januar middagen vår – som skapt for feiring av at sola er her og at det generelt går mot lysere tider. 

Kjøkkenveien:

Også i januar er det godt med mat med sol i seg

Du må ikke alltid spise tungt om du skal spise godt når det er kaldt ute.

fredag 18.01 2019
Nedkokt rødvin tilsettes gryta før den går i ovnen. 

Ut i snøen - hjem til verdens beste gryte!

Herlig med ruskete vintervær ute. For da kan vi kose oss med verdens beste kjøttgryte inne.

torsdag 10.01 2019
Pakk inn, pakk ut: Det er et lite eventyr av en ørretrett som åpenbarer seg når gjesten din åpner presangen sin. Men så har du også jobbet med innpakkingen. Gode råvarer er behandlet med flid og respekt for optimal estetisk og smaksmessig opplevelse. 

Kjøkkenveien:

Elegant, sunt og velsmakende

Den mest velsmakende julegaven gir vi bort først nå.

fredag 04.01 2019
Overflødighetshorn av gode smaker: Kyllingbryst er for lengst blitt hverdagsmat, men om du prepper dem som dette, blir det fest så det forslår. Her får du god bruk for restlageret av både smør og fløte etter julefeiringen. 

Kjøkkenveien:

Ekte saker, ekte smaker

Skinnet er sprøtt, kjøttet er saftig, retten er full av smak. Og ganske sikkert en elendig start på et hardt slankeregime.

fredag 28.12 2018
 

Kjøkkenveien: Ujålete festmeny i tre retter

Vi i Kjøkkenveien har surret alene på kjøkkenet i 21 år. På tide å invitere noen hjem, tenkte vi.

torsdag 29.11 2018
 

Kjøkkenveien:

Når du skal lage det selv, er kanskje ikke ordet lettvint det første du tyr til

Navnet skjemmer jo ingen, og hva kan være galt med å gå inn i den første adventshelgen med asiatiske melboller på menyen?

fredag 23.11 2018
Enkle gleder: Karamellisert eple med kanel og semifreddo av yoghurt er hver for seg like steingodt som det er enkelt. Putt dem sammen, og det nærmer seg dessertmagi. 

Kjøkkenveien:

Superdessert på rekordtid

Det er superenkelt. Det er supergodt. Og vi velger å tro det er supersunt.

lørdag 17.11 2018
 

Kjøkkenveien:

Det mest sosiale og varme måltidet vi vet om. Nemlig suppe.

Noen kaller det minestrone, noen bruker det norske navnet betasuppe. Vi kaller det trøstesuppe. Ved inngangen til flere måneder med vinter takker vi for årets innhøsting med familie og venners nærhet.

lørdag 10.11 2018
 

Kjøkkenveien:

Solide doser smør, en seriøs mengde nøtter, dynket i sukkerlake...

Her snakker vi holdbarhet på høyt nivå.

fredag 02.11 2018
 

En vidunderlig del av lammet

Vi kan ikke alltid ta lett på ting. Av og til må vi sette inn det tyngste skytset.

fredag 26.10 2018
 

Kjøkkenveien:

Sunt, godt og knasende friskt

Valgets kvaler: Salat eller burger. Kefir eller kultur. Bryst eller lår. Brann eller Rosenborg.

torsdag 18.10 2018
Om starten er god, blir gjerne allting godt: Kombinasjonen russiske pannekaker, franske bobler og norsk laks som hovedingrediens i toppingen kan ikke bli annet enn god. 

Kjøkkenveien:

Ikke umulig at disse blir måltidets høydepunkt

Det er ikke umulig at de små munnfullene du serverer gjestene før de setter seg til bords, ender som måltidets høydepunkt.

torsdag 11.10 2018
Fortsatt i grønt, rødt og hvitt: Capresesalaten stråler i Italias nasjonalfarger, selv om hovedingrediensen er byttet ut til fordel for nyvasket cottage cheese. Smaken er ikke borte vekk, den heller. 

Kjøkkenveien:

Italiensk klassiker med norsk hytteost

Det er kanskje den mest italienske retten man kan tenke seg. Men den tåler godt et element av en norsk meieriklassiker.

fredag 05.10 2018
Fuktig høst, fuktig mat: Konsentrert smak fra høstens beste grønnsaker jevnet til fargeglad suppe og toppet med ekstra godbiter. Mat til så mange du vil. Foto: Richard Sagen 

Kjøkkenveien:

Ypperlig høstmat!

Nedbørsrekorder har stått for fall de siste ukene. Det gjør det faktisk enda mer velkomment med flytende føde til middag.

fredag 28.09 2018
Kan det bli bedre? Masse godt og friskt krabbekjøtt. God pasta. Noen utvalgte andre smaker som har felles oppdrag: Gjøre hovedpersonen, taskekrabbe, enda bedre. 

Kjøkkenveien:

Høstens vidunderligste råvare

Det hender man tenker at høsten er for jævlig og at alt det verste kommer vestfra, fra havet.