TEMA

lørdag 16.01 2021
Sør-Trøndelag Høyre går inn for et forbud mot tiggere Merete B Ranum FOTO: RUNE PETTER NESS 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Bertheussen-saken – alvorlig kriminalitet eller en trist historie om private forhold?

Laila Anita Bertheussen ble ikke trodd. Retten fant ingen formildende omstendigheter og dømte henne til ett år og 8 måneders fengsel. Men siste ord er ikke sagt.

lørdag 02.02 2019
 

Gjestekommentar

- En korrupsjonsdom i Jensen-saken er avhengig av en narkotikadom

Ankesaken mot den tidligere politimannen Eirik Jensen har holdt på siden mai i fjor. Nå skulle vi endelig få satt punktum for saken. Slik gikk det ikke.

torsdag 24.01 2019
 

Gjestekommentar

Dom er falt: Juryen er død, leve meddomsretten

Med avskaffelsen av juryordningen 1. januar i år er en 130 år gammel symbolsak lagt død. Innføringen av meddomsretten vil bedre rettssikkerheten og gjøre lagmannsretten mer moderne og effektiv.

onsdag 14.11 2018
 

Signert

Her kommer litt hardcore fakta om abortloven

Mye følelser er involvert på begge sider i den pågående abortdebatten. Men hva er innholdet i den bestemmelsen alle krangler om? Her kommer litt hardcore fakta og jus.

onsdag 17.10 2018
Veivalg: Så kjære KrF, når du skal bestemme deg 2. november, må du huske at det er mer som binder oss enn som skiller oss i den ikke-sosialistiske familien, skriver Signert-forfatteren. Bildet er fra KrF-møte med Knut Arild Hareide på KVT videregående. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Signert

Kanskje er det en følelse av tristhet

Jeg vet ikke helt om jeg mest kjenner frustrasjon, irritasjon eller oppgitthet over Hareides overraskende venstrevridning. Kanskje er det en følelse av tristhet, som når en kjær tante takker nei til familieselskapet.

onsdag 19.09 2018
Signert-skribenten var til stede da Produktivitetskommisjonen med leder Jørn Rattsø, overleverte den første rapporten til finansminister Siv Jensen i februar 2015. Hun spør: «Hvor er vi i dag, tre år etter at rapporten kom?» 

Signert

Norge leverer middelmådig innen utdannelse og næringsliv. Lønningene, derimot, er høye

onsdag 22.08 2018
«Selv verdens mest kunnskapsrike og veltalende person kommer ingen vei om han ikke treffer sitt publikum» skriver Merethe Baustad Ranum. Illustrasjon: Shutterstock / NTB scanpix 

Signert

Vet du hva lit, woke eller boogie betyr?

tirsdag 01.05 2018
«Med Trondheims kompetansemiljø og teknologibedrifter, Vitensenteret og det nasjonale matematikksenteret, samt et sterkt barnehagefaglig miljø, burde alt ligge til rette for å skape en naturvitenskapelig barnehage» skriver Merethe Baustad Ranum. Bildet er fra Sveberg barnehages besøk på Vitensenteret i 2015. 

Signert

Trondheim burde få en egen naturvitenskapelig barnehage

søndag 04.03 2018
«Når straffesaken aldri kommer til domstolene, får vi ikke det endelige svaret. Og da begynner vi å lure. Hva mente egentlig politiet?» skriver Merethe Baustad Ranum. 

Signert

Hva betyr det egentlig at saken er henlagt?

Henlagt etter bevisets stilling, heter det. Men hva betyr det? Er den som har vært siktet renvasket, eller er vedkommende likevel litt skyldig? Ingen av delene, er mitt svar.

torsdag 08.02 2018
 

OmAdressert:

- Det trenger ikke være straffbart å ta noen på rumpa

- Folk er forvirret rundt hva som er lov i dag i disse metoo-tider. Jeg er opptatt av at det ikke nødvendigvis er straffbart om noen legger hånda si på rumpa di.

søndag 04.02 2018
 

Signert

Det fins mye dårlig oppførsel som ikke er straffbar

Påtvunget kyssing, sex i landlige omgivelser, sex med berusede personer, SMSer med pornografisk innhold. I det siste har vi fått høre historier om alt dette og mer til. Men hva er egentlig straffbart?

tirsdag 03.10 2017
kommunalråd Merethe Baustad Ranum; Høyre foreslår at kommunalt ansatte seniorer skal få stå i jobb lenge hvis de vil. Trondheim 15.08.2012 

Signert

Lobbyregisteret går mest ut over de svakeste

Nylig vedtok Trondheim bystyre å innføre et såkalt lobbyregister. Denne misforståtte åpenheten taper byens innbyggere på.

mandag 26.06 2017
Kåring: Trygve Hegnar kåret statsminister Erna Solberg til Norges mektiske kvinne i Kapitals kåring sist onsdag. 

Signert

Fordommer i en goodiebag

Så var vi altså ikke kommet lenger. Kapital har kåret Norges mektigste kvinner. På bladets arrangement fikk kvinnene utdelt hver sin pose med rynkekrem, interiørmagasin og hold-in-strømpebukse.

søndag 28.05 2017
Stjernhimmel: Klag ikke under stjernene over mangel på lyse punkter i livet ditt, minner Signert-forfatteren oss på. Illustrasjonsbildet er fra Kaldalsfjellet. 

Signert

«Vi bruker så mye tid og krefter på krangling og misnøye»

Når terroren kommer så nær oss, er det umulig ikke å bli berørt. Vi blir så maktesløse, sinte og oppgitte. Redde også.

tirsdag 25.04 2017
Støre: «Reversere er et ord som ikke finnes i mitt vokabular», sa Støre forleden dag. Det er bare det at i Arbeiderpartiets alternative statsbudsjett brukes akkurat dette ordet syv ganger, skriver Merethe Ranum. 

Signert

Bill.mrk.: Modige politikere

Jeg irriterer meg over ganske mye. Sure mennesker, bilister som ikke bruker blinklys og sportsjournalister som tror det heter bronche. Men ikke nok med det. Jeg er bekymret også. Bekymret for at mange politikere ikke er modige nok.