TEMA

fredag 03.09 2021
Svenskjordet skal utvikles fra ferdigplenproduksjon til næringseiendom. 
        
            (Foto: Norcosult/Mala Utvikling)

Nå satser restaurantkongen stort på eiendom - her foreslår han klatresenter og lekeland

- Vi ønsker å få til noe artig, sier Michael Minervini om planene for Svenskjordet i Trondheim, men kommunen er ikke helt fornøyd med forslaget.

tirsdag 26.01 2021
Michael Minervini sier at de vil ta en ny vurdering om gjenåpning i neste uke. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Holder restauranten Frati stengt:

- Vi taper mindre på å ha stengt, enn å holde åpent

Restauranteier Michael Minervini gjenåpner Le Bistro i Munkegata i Trondheim, men Aisuma og flaggskipet Frati vil fortsatt holde stengt inntil videre.

søndag 10.01 2021
Etter først å ha jobbet som barsjef ved en restaurant, begynte Malin Stavsøien i sommer som bartender ved utestedet Tyven. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Malin er permittert for andre gang: - Først og fremst er det tungt å ikke ha noe å gjøre

Koronatiltakene gjør at ansatte i restaurant og uteliv igjen står uten arbeid. Kristoffer Fossland og Malin Stavsøien har begge vært gjennom flere runder med permitteringer.

torsdag 17.12 2020
Tør ikke sammenligne med fjoråret: Omsetningen har tatt seg opp igjen på Michael Minervinis restauranter. Men sist han sjekket tallene mot fjoråret, kom mage knipen tilbake. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

- Nå er det så dårlig at jeg ikke orker å se på det engang

Flere restauranter har merket oppblomstringen av koronasmitten i Trondheim og det nye munnbindpåbudet.

tirsdag 08.12 2020
Michelin til trondheimsrestaurantene Credo og Fagn 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Inntekten økte etter Michelin-stjerna: - Vi hadde et ganske bra trøkk i 2019

Å få tildelt Michelin-stjerner ga både Credo og Fagn god omsetning i 2019. For Credo-sjefen økte inntekten med 26 prosent på ett år.

torsdag 03.12 2020
Le Bistro får nye medeiere. Mette Beate Evensen og Martin Hovdal går inn som nye eiere og skal drive restauranten i Munkegata. 
        
            (Foto: Håvard Jensen Håvard Haugseth Jensen (foto))

Minervini kapret stjerneduo: - Du har ikke nubbsjans om du tror at middels er bra nok

Trondheims «restaurantkonge» Michael Minervini har fått med seg en stjerneduo til Le Bistro i Munkegata.

lørdag 14.11 2020
Større reportasje på Hevd Ukeadressa Emanuele Spreafico Foto: Rune Petter Ness 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Bli med inn i bakeriet:

Emanuele Spreafico legger myten om den nattarbeidende bakeren død

En baker i verdensklasse og en av Trondheims mest suksessrike restaurantgründere har skapt bakerisuksessen på Torvet.

torsdag 29.10 2020
Vokser: Michael Minervini åpnet i fjor håndverksbakeriet Hevd og en ny avdeling av restauranten Una på Torvet i Trondheim. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Minervinis restaurantkonsern:

- Vi gikk fra 283 ansatte til 1,5 på tre dager

Michael Minervinis restaurantkonsern økte inntektene med 27,2 millioner kroner i fjor, men det var i år han virkelig forventet vekst.

torsdag 16.04 2020
Kraft Bodega på Brattørkaia, hvor biler er fra, åpner for gjester fredag etter å ha vært koronastengt. Også Cowsea, E.C. Dahls Pub og Kjøkken, To Rom og Kjøkken og Una Pizzeria e Bar åpner fredag. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Til helga åpner flere restauranter igjen

Fem restauranter i Trondheim åpner for gjester igjen på fredag.

fredag 13.03 2020
100 grunner til å elske Trondheim merkevarer i Trondheim SuperHero Burger: Christopher Vrioni 
        
            (Foto: Jens Søraa)

Slik håndterer restauranter i Trondheim krisen

En rekke trondheimsrestauranter har stengt dørene og sendt ut permitteringsvarsel. Men noen holder fortsatt åpent - enn så lenge.

lørdag 21.12 2019
Bakeriet og restauranten Hevd på Torvet. Mikael Minervini, Restaurantør 
        
            (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Dette tyder på at det kan bli folksomt på nye Torget

Helt siden bakeriet, lunsjplassen og restauranten Hevd åpnet på Torget i oktober, har det vært fullt. Smekkfullt.

fredag 08.11 2019
 

Skattelistene 2018

Én av disse restauranttoppene har doblet formuen på tre år

Michael Minervinis privatformue skiller seg fra økonomien til de fleste andre restauranttopper i Trondheim.

fredag 18.10 2019
Mikael Minervini åpner restaurant og bakeri på Torvet. 
        
            (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Åpner nytt konsept på Torget: - Vi har investert heftig

Når Michael Minervini har problemer med nattesøvnen, tyder mye på at en restaurantåpning er nært forestående.

onsdag 07.08 2019
Holder stand: Michael Minervini var usikker på om de ville se igjen tallene fra rekordåret 2017, men omsetningen holdt nesten tritt i fjor. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Minervini nådde nesten opp til «tidenes år»

Michael Minervinis restaurantkonsern i Trondheim klarte ikke å toppe tallene fra 2017, men fjoråret endte likevel med et overskudd før skatt på 22,6 millioner kroner.

torsdag 28.03 2019
Michael Minervini (til høyre) og baker Emanuele Spreafico har tro på Torget, og skal åpne bakeri, kafé og pizzeria i Nordea-bygget. 

Adresseavisen mener

Vi trenger både brød og sirkus på Torget

Sommeren 2020 skal Torget i Trondheim stå ferdig etter en omfattende ansiktsløftning.

fredag 02.11 2018
Leken tilnærming og «punchy» smaker, skriver Michelin-guiden på Twitter etter besøket på Fagn. Innleggsforfatteren mener mange restauranter har satt Trondheim på matkartet. 

Kronikk

Eiere, ansatte og en smågal milliardær er i ferd med å sette Trondheim på matkartet

Eiere og ansatte i restaurantbransjen og en smågal milliardær er i ferd med å sette Trondheim på kartet på en måte vi ikke har sett maken til siden VM på ski i 1997.

tirsdag 14.08 2018
Lønnsomt: Frati var i fjor Trondheims største restaurant, men Michael Minervini sier at dette året preges av byggearbeidene på Torget. 
        
            (Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen)

Tidenes år for Minervinis restauranter

Michael Minervinis restaurantkonsern i Trondheim hadde inntekter på over 163 millioner kroner i fjor.

onsdag 29.03 2017
Michael Minervinis restaurantdrift fikk prisen Årets handelsbedrift 2016 av adm.dir. Berit Rian i Næringsforeningen i Trondheimsregionen og banksjef Terje Strickert Samdal i Danske Bank. Prispengene på 25 000 kr. ble gitt videre til Natteravnene. 

Han har Årets handelsbedrift i Trondheim:

- Det skal ikke være jåleplasser

Michael Minervinis restaurantdrift er kåret til Årets handelsbedrift 2016.

lørdag 25.03 2017
 

Portrettet:

Mister Frati

Han fikk utblandet vin allerede som fireåring, og var en dreven pizzabaker før han var ni. Møt Michael Minervini.

onsdag 15.03 2017
Par i fransk: Michael Minervini og kjøkkensjef Rune Ehlie åpner le Bistro. 

Bari blir le Bistro

Torsdag åpner Michael Minervini sin første «franske» restaurant; og navnet levner ingen tvil om profilen.

onsdag 18.01 2017
- Mange av byens scener står i dag tomme, og det er allerede en overetablering på restaurant- og kafésiden, sier Jan-Tore Fladvad, daglig leder på Barmuda på Solsiden. Han er skeptisk til planene om kulturhus på Solsiden. 

Utested-driver på Solsiden: Det nye Kulturhuset ligner på en fiasko

Dora 3s planlagte kulturhus vil bli et trekkplaster på Nedre Elvehavn, tror naborestaurantene. - Hull i hodet, mener Barmuda-sjef.

tirsdag 06.12 2016
Legger ned suksessen: Bari har vært en suksess i 11 år for Michael Minervini. Men han føler likevel for forandring i lokalene i Munkegata. 

Legger ned et av byens mest populære utesteder

mandag 04.07 2016
Ingen hvite duker: Når Michael Monervini satser i Oslo, er det på nabolagsrestaurant på Bislett. 
        
            (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Nå satser Frati-eieren i Oslo

Frati-eier Michael Minervini starter restaurant i Oslo sammen med Maaemo-gründer Pontus Dahlström. Men Michelin-stjerner blir det ikke.

lørdag 14.05 2016
I deler av kjelleren hvor Michael Minervini åpner ny bryggeripub til høsten, er det en 300 år gammel hvelvkjeller 

Åpner ny bryggeripub i Trondheim

I kjelleren under restaurant Frati på Torvet åpner en stor bryggeripub til høsten.

mandag 15.06 2015
Tro på Midtbyen: – Midtbyen har nok fått merke handelslekkasje til alle kjøpesentrene som har dukket opp i byens randsoner de siste årene, men jeg tror trenden vil snu. Med befolkningsvekst og folks økende behov for en mer hyggelig handel i sentrum, spår jeg en lys framtid for Midtbyen. I USA er det eksempelvis mange kjøpesenter som står tomme som følge av en slik utvikling, sier Michael Minervini. 

Italiensk resturanteier har knekt «trønderkoden»

Det tok ti år før Michael Minervini tok sjansen på å åpne restaurant på Solsiden. –Men jeg hadde ikke turt å etablere serveringssted på Brattøra.