TEMA

lørdag 25.09 2021
Katrine Greis-Rosenthal og Nikolaj Coster-Waldau får trøbbel med sex, samliv og michelinstjerne. 
        
            (Foto: Tour de Force)

Lekkert om sex, samliv og Michelin-stjerne i Køben4

Utspekulert dansk drama om restaurantpar som ofrer det meste i kampen for Michelin-stjerne.

tirsdag 14.09 2021
Michelin-utdeling 2021 
        
            (Foto: Emilie Sofie Olsen)

- Jeg er helt sjokkert over at han klarte å holde tett

Mandager er stille kvelder i Trondheim. Men noen hadde god grunn til å feire i denne uka.

mandag 13.09 2021
Jonas Andre Nåvik og kjøkkensjef Aleksander Aurstad Olsen på Fagn på festkvelden.  13.09.2021 
        
            (Foto: Emilie Sofie Olsen)

Ny Michelin-utmerkelse til Fagn

Det er ikke bare på valgvaker folk var samlet i Trondheim mandag kveld. På Credo, Fagn og Britannia var hovedfokuset et annet.

Sven Erik Renaa driver Re-Naa i Stavanger og var den første norske restaurant utenfor Oslo som fikk Michelin-stjerne i 2016. Her ved Britannia hotell i Trondheim. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Spent foran utdeling mandag:

Trønderkokken har flest stjerner i Norge. I kveld tror han en restaurant går forbi

I 18 måneder har Sven Erik Renaas Re-Naa i Stavanger vært rangert som Norges ledende restaurant. Mandag kveld tror han dette endrer seg.

torsdag 09.09 2021
Helle Valebrokk, matskribent og blogger. 
        
            (Foto: privat)

Spår ny Michelin-stjerne til Trondheim: - Har hatt sterk utvikling

Michelin-utdelingen kan komme med store overraskelser, skal vi tro ekspertene.

tirsdag 18.05 2021
Visit Trondheim har fått 3,5 mill i formannskapet Tanja Holmen Foto: Rune Petter Ness 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Norges tredje største by står uten reiselivsdirektør foran sommeren

torsdag 11.03 2021
Speilsalen kåret til årets norske restaurant Mikael Forslius og Kristopher Davidsen på Britannia og resturantsjefene Henrik Dahl Jansen, Ida Dønheim 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Norges beste restaurant ligger i Trondheim

Speilsalen på Britannia er kåret til Årets restaurant 2020 i Norge, og er dermed også Norges kandidat til The Nordic Prize.

tirsdag 09.03 2021
 

Statsråden svarer «Inge på Lian»: Bra at du, Inge, smeller med dørene

onsdag 24.02 2021
 

Så skuffende, Britannia! Dette var bare trist

mandag 08.02 2021
TV-serie: «Britannia Hotel» som har premiere mandag på TV Norge/Discovery skildrer livet på og rundt hotellet i ni episoder. 
        
            (Foto: TV Norge/Discovery)

Ikke femstjerners, men gir massiv reklame for hotellet og byen4

Dokumentarserie om Britannia Hotel er god nok til å gi økt interesse for hotellet, selv om serien ikke er femstjerners.

mandag 04.01 2021
Fagn stenger dørene til alkoholforbudet opphører. Her er Jonas Nåvik sammen med restaurantsjef Ida von Stoltz. 
        
            (Foto: Vegard Eggen (Arkiv))

Fagn på telefonen til 140 gjester etter alkoholforbud

– Det mest dramatiske tiltaket siden nedstengningen i mars, sier restaurantsjef Ida von Stoltz ved Fagn Restaurant.

tirsdag 08.12 2020
Michelin til trondheimsrestaurantene Credo og Fagn 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Inntekten økte etter Michelin-stjerna: - Vi hadde et ganske bra trøkk i 2019

Å få tildelt Michelin-stjerner ga både Credo og Fagn god omsetning i 2019. For Credo-sjefen økte inntekten med 26 prosent på ett år.

fredag 04.09 2020
- Utstillerne hadde en gjennomsnittlig omsetning på 100.000 kroner, noe som også er en økning fra fjoråret, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS som arrangerer Trøndersk Matfestival. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Det er en fallitterklæring om matfestivalen legges ned

torsdag 27.08 2020
Visit Trondheim har vunnet pris for skrytefilmen de laget for mat i Trøndelag. 
        
            (Foto: Berre Kommunikasjonsbyrå)

Vant internasjonal pris for denne skrytefilmen av Trøndelag

Filmen viser frem matkultur fra hele Trøndelag.

lørdag 13.06 2020
Edoramen - Ladeveien 9C 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

I dette gamle barnehjemmet har Credo-Heidi åpnet sitt nyeste prosjekt

Alle piler pekte mot himmelen da Trondheim feiret statusen som landets fremste matby 17. februar. Så veltet et bitte lite virus hele prosjektet.

fredag 24.04 2020
Heidi Bjerkan og Credo åpner igjen fredag 24. april etter å ha vært stengt pga koronarestriksjonene. 
        
            (Foto: Kim_Nygaard)

Nå kan du snart spise Michelin-mat i Trondheim igjen

Credo åpner igjen fredag, Speilsalen onsdag, og Fagn er også rett rundt hjørnet.

torsdag 16.04 2020
Britannia Hotel i Dronningens gate åpner igjen onsdag 29. april. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Britannia Hotel åpner igjen: - Jeg gråter nesten bare ved tanken

Hotellet som har vært stengt siden 16. mars, åpner igjen onsdag 29. april.

tirsdag 25.02 2020
 

Debatt:

Trøndelag markerer seg enda sterkere på det internasjonale matkartet

lørdag 22.02 2020
Statsminister Erna Solberg gratulerer Christopher Davidsen på Speilsalen med Michelin-stjerne  
        
            (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Adresseavisen mener

Trondheim og Trøndelag har markert seg som matsenter i verdensklasse denne uka.

Trondheim og Trøndelag har markert seg som matsenter i verdensklasse denne uka.

fredag 21.02 2020
 

Tankestreif:

«Jeg bestemte meg for å fortelle kona om en mørk del av fortida mi»

torsdag 20.02 2020
 
        
            (Foto: Aleksander Myklebust)

Det er nok jeg som reagerte aller best på Michelin-krangelen

Vegard Frøseth Fenes Senterungdommen fylkesleder 
        
            (Foto: Ola Alsberg)

Debatt:

Vi må framsnakke restaurant- og matfagene i skolen

onsdag 19.02 2020
Litteraturhuset på statsbudsjettet. Trond Åm, daglig leder Litteraturhuset. 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Kronikk:

Norsk matkultur er i ferd med å bli en effektiv kur mot populisme

 

Debatt:

Det gir muligheter enten man bruker pinsett, høygaffel, selger opplevelser eller maten

tirsdag 18.02 2020
 

Har aldri spist et dårlig måltid i Trøndelag

- Det bør ikke være snakk om massiv økning av turister. Det handler mer om å finne de rette turistene, sier Diane Dodd.

Elitekritiker: Hamar   20190322.
Senterpartiet (SP) og Geir Pollestad på landsmøtet på Hamar.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 
        
            (Foto: Terje Pedersen)

«Pollestad prøver å ro fra Michelin-kritikken. Det skjønner jeg godt»

Det er sjelden å se en politiker fra Senterpartiet tråkke i matfatet, for så å prøve å ro etterpå.

Hamar   20190322.
Senterpartiet (SP) og Geir Pollestad på landsmøtet på Hamar.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 
        
            (Foto: Terje Pedersen)

Pollestad kritiserte Michelin-oppstyr – sosiale medier kokte

Geir Pollestad (Sp) kaller riksmediers dekning av Michelin-kåring av nordiske stjernerestauranter elitistisk og skrev at «pinsettmat ikke er helt hans greie».

mandag 17.02 2020
 

- Whisky er på meg i kveld!

Lettelsen var stor på Fagn da de så at Michelin-stjerna fortsatt var deres.

 

Fikk Michelin-stjerne etter ti måneders drift

- Det ble helt svart for meg. Det varte til jeg kom opp på scenen, sa en lykkelig Christopher Davidsen rett etter han hadde sikret at Trondheim nå har tre stjernerestauranter.

Svein Erik Renaa intervjues av konferansier Thomas Giertsen under utdelingen mandag. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Trønder har Norges høyest rangerte restaurant

Etter at Maaemo i Oslo mistet sine tre stjerner i Michelin-guiden, har trønderen Sven Erik Renaa Norges eneste restaurant med mer enn én stjerne.

Her får de beskjeden om at de har fått Michelinstjerne: Fra venstre: Doorman Herbert Klein jubler sammen med teamet fra Speilsalen. Kokkene Shahril Shubadi,Torkil Helmersen og servitør Runa Kvendseth, alle jobber i Speilsalen. Bilde 2 og 3: Servitørene Arne Kristian Birkelund Bævre og Malin Vognild klarer ikke holde følelsene tilbake. Tårene trillet da  avgjørelsen kom.  
        
            (Foto: Terje Svaan)

«En eventyrlig smakfull bølge for Trondheim og landsdelen som bare ruller videre»

Matbyen Trondheim sanker nye stjerner i en eventyrlig smakfull bølge for byen og landsdelen som bare ruller videre med økt styrke.

Fagn-sjef Jonas Nåvik, Kine Iren og bookingmanager Jeanette Johansen rakk å spise litt pizza med Thomas Sjue fra Austmann før de dro videre fra Fagn til Britannia. 
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

- Jeg trodde vi hadde mista stjerna

Speilsalen på Britannia fikk sin første Michelin-stjerne. Credo og Fagn beholdt sine stjerner i den anerkjente restaurantguiden.

Michelin til trondheimsrestaurantene Credo og Fagn 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Michelin-guiden forklart:

Dette skal til for å få Michelin-stjerne

Britannia: Forberedelser til Michelin-utedelingen i kveld. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Slik dekker Adresseavisen Michelin-utdelingen

Få siste nytt fra Olavshallen og reaksjoner fra restaurantene.

 

Debatt:

Jon Ragnar (36) har spist ved syv Michelin-restauranter siden nyttår: I kveld skrives historie i Trondheim

søndag 16.02 2020
Dagens vaffel Med hyse, kaviar og agurk - signert Christopher Davidsen. 
        
            (Foto: Roar Blåsmo Falnes)

Sjekk syvretteren 350 gjester fikk servert i Trondheim dagen før Michelin-dagen

Det har neppe vært servert en lekrere syvretters middag for så mange i Trondheim før. Det er rart å tenke på at dette bare var vorspielet.

Michelinstjerna til Credo og Fagn i Århus.  
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Grunnlaget for de trønderske Michelin-stjernene ble lagt for millioner av år siden 

Trønderske restauranter og bønder hylles av Michelin-guiden og matentusiaster. Men hvordan ble egentlig Trøndelag et av de kulinariske midtpunktene i Norden? Det handler om noe helt grunnleggende.

lørdag 15.02 2020
 

13 restauranter skal sørge for Michelin-stemning hele uka

- Vinterferieuka er rolig, så kanskje kan dette få folk til å teste litt av byens mangfold, sier Roar Hildonen.

fredag 07.02 2020
Bildefortelling fra Speilsalen på Britannia 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Ekspertene spår stjerne til ny restaurant i Trondheim

Michelin-guiden 2020:

onsdag 05.02 2020
Utdeling: Prisen ble tildelt under Technoport-konferansen som ble arrangert på kongresshotellet på Brattørkaia i Trondheim. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

- Vi er i festivalstemning

Dagen før Michelin-utdelingen 17. februar skal det være en åpen middag i regi av arrangørene. På under én time var halvparten av billettene til arrangementet solgt.

onsdag 15.01 2020
Trondheim, Norge, 14.01.2020. Michelin-utdeling legges til Trondheim. Foto: Roar Blåsmo-Falnes . 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Slik blir Michelin-utdelingen i Trondheim

17. februar deles de nordiske Michelin-stjernene ut i Trondheim med stor internasjonal oppmerksomhet. Men også i dagene før og etter skjer det mye i landets nye mathovedstad.

mandag 02.09 2019
Tirsdag kveld skal Jonas André Nåvik ønske gjestene velkommen igjen her i første etasje i stjernerestauranten Fagn. 
        
            (Foto: Roar Blasmo-Falnes Roar Blåsmo-Falnes)

Stjernerestaurant åpner igjen i nyoppussede lokaler

Michelin-restauranten Fagn er nå tilbake i sine lokaler i Ørjaveita og åpner igjen tirsdag, etter at en vannlekkasje stengte dørene i sommer.

onsdag 07.08 2019
Fagn-eier Jonas André Nåvik åpner pop-up-restaurant i Kjøpmannsgata mens restaurering etter en vannlekkasje foregår i Ørjaveita. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Michelin-restaurant åpner pop-up i Kjøpmannsgata

Tidligere i år ble restauranten Fagn offer for en vannlekkasje og måtte kansellere alle bookinger ut august. Nå har de funnet midlertidige lokaler.

lørdag 03.08 2019
Michelin til trondheimsrestaurantene Credo og Fagn 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Credo: - Helgene ble utsolgt på 30 minutter

Torsdag åpnet michelinstjerne-restaurantene Fagn og Credo booking for julebordsesongen.

 
        
            (Foto: Tegning Karl Gundersen)

«Det merkes at en ny stolthet og mentalitet har fått feste i Trondheim og Trøndelag når det gjelder mat og drikke»

Mellom Olav Tryggvason på Torget og feiring av den Hellige lenger opp i gata har det aldri vært så massiv feiring av trøndersk mat og drikke som denne helga. Med god grunn.

onsdag 24.07 2019
Slik ser det ut på Fagn restaurant etter vannskaden.  
        
            (Foto: Vegard Eggen)

800 gjester får kansellert reservasjonen ved stjernerestaurant i Trondheim

Michelin-restauranten Fagn må stenge dørene i hele august. Restaurantsjefen jobber for å få til pop up-restaurant som en midlertidig løsning.

fredag 05.07 2019
På Skjølberg Søndre i Svorkmo i Orkdal, hos Elin Östlund og Carl Erik Östlund Skjølberg er det full fart etter prisutdelingen i vår. 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Produsenter og reiseliv nyter godt av Trondheims Michelin-stjerner

Trondheims nye Michelin-restuaranter gir positive ringvirkninger for både produsenter og reiselivsnæringen i Trøndelag.

Trondheim vant kampen om å være vertsby til neste års Micheling-utdeling 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Stolt ordfører foran Michelin-utdeling i Trondheim

Slik sikret Trondheim seg Michelin-utdelingen

Ordfører Rita Ottervik gleder seg stort til at restaurantbransje og journalister fra hele Norden får oppleve kvaliteten på trønderske råvarer og produsenter.

torsdag 04.07 2019
 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Michelin Nordic for første gang til Norge:

Trondheim får neste års Michelin-utdeling

Det var gedigen trøndersk jubel da nye Michelin-stjerner ble delt ut i Århus i februar. Neste år er det Trondheim som skal være vertskap for den største årlige matbegivenheten i Norden.

fredag 28.06 2019
Ann Kristin Møsth Wang og Jonas Nåvik tilbereder helstekt gris ved inngangen til festivalområdet. 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Serverer Michelin-kokkens favoritter som festivalmat

Menyen på Stokkøya Festival er ikke satt sammen av hvem som helst.

torsdag 11.04 2019
 

- Spørsmålet er ikke om, men hvor mange stjerner Speilsalen kommer til å få6

Speilsalen i nyoppussede Britannia byr på en kulinarisk helhetsopplevelse av de sjeldne.

fredag 29.03 2019
Speilsalens kjøkkensjef Christopher Davidsen er en stjernekokk i verdensklasse med en annerledes historie. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

Kokkens kamp

Stjernekokk, barnevernsbarn, ungdomskriminell. Når Christopher Davidsen mandag åpner Speilsalen som ubestridt sjef, er det mot alle odds.

torsdag 14.03 2019
- Jeg føler meg heldig som får drive med det jeg gjør, og jobber hardt for det, sier Renee Fagerhøi. 
        
            (Foto: RUNE PETER NESS)

- Jeg har alltid trodd at det bare er gamle legender som får denne prisen

Renee Fagerhøi som driver Trondheims-restauranten Bula Neobistro, ble tildelt prisen under Norske Kokkers Landsforenings landsmøte.

fredag 01.03 2019
Slik er menyen nå:
1: Kamskjell fra Frøya med kråkebolle fra Oksvold.
2: Hjerteskjell fra Finnmark med fenikkel, blåskjell med gulerot og rød curry.
3: Sjøkreps fra Statsbygda med miso og havsalat fra Garten.
4: Andelever fra Holte gård med riesling edikk og kakaosmør.
5: Piggvar med blåskjell og sukkertare fra Fosen.
6: Oksetartar med beinmargsfett, burot og blomkarse. I stein: fritert reinlav med svineblod, løk og frysetørket solbær.
7: Skrei med lune krydder og røkt koljesaus.
8: Tiur fra Namdal med karamellisert fløte, tyttebær og sprø rotgrønnsaker.
9: Tonkabønne is med karamell og havre.
10: Potet som prøver å være pasta.
11: Vaktel stekt på skroget med syltet løk, kyllinglever krem, rødbet og solbærvinagrette.
12: Tinnved med brunost og mandler.
13: Agurk med yoghurt og myse.
14: Sikrogn fra Femund med speket eggeplomme og fermentert hvit asparges.
15: Variasjon på selleri med hasselnøtter og greskarkjærner.
16: Brød med komplimentære smaker.
17: Sjokoladetre.
18: Mont D´or med druer og sort trøffel. 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Blodløk, svette og kaviar

De kaller seg «familien» og i bistroen sitter en Gudfar. Stjernekokkene på Fagn lever ikke et normalt liv.

fredag 22.02 2019
 
        
            (Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen)

Hemmeligheten bak Credo-Heidis suksess

Credo-sjef Heidi Bjerkan kaller dem unike og de egentlige vinnerne av Michelin-guidens bærekraftpris.

Finn stjernekokken i deg selv

Kyllingball: Fritert kylling fylt med mozarella og servert med bretagnesaus. Både selve kyllingballen og sausen kan du lage i god tid før middagen serveres. 

Kjøkkenveien

Denne retten får du en stjerne for

Ikke alle kan få Michelin-stjerne, men alle kan vi strekke oss litt lenger på kjøkkenet.

onsdag 20.02 2019
Bondens takk: - Jeg tror ikke dere aner hva dette betyr for oss leverandører, sa Jon Gisle Vikan (til venstre) i Bondelaget, da han takket Michelinkokkene Jonas André Nåvik og Heidi Bjerkan. 

Heidi Bjerkan ber Trondheims innbyggere om to tjenester

Etter de to stjernekokkene Heidi Bjerkan og Jonas André Nåvik, er det leverandørene av råvarer som får den aller største takken i Trondheims Michelin-rus.

Direktør i næringsforeningen i Trondheim Berit Rian var raskt ute med å gratulere Heidi Bjerkan og Credo under stjerneutdelingen i århus mandag kveld. 

Trondheim tar med to Michelin-stjerner hjem fra Århus, men håper også få med seg noe mer

- Kraften i Michelin-stjernene er stor. Nå er det viktig å diskutere hvordan vi sammen kan bruke dem for å løfte oss alle, sier Jens Storli i Visit Trondheim.

tirsdag 19.02 2019
To gode stjerner: Michelin-stjerner til Credo og Fagn ved Heidi Bjerkan og Jonas Nåvik, er en fantastisk mulighet for Trondheim som matby, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

En fantastisk mulighet for matbyen Trondheim

Vi har grunn til å være stolte over Credo, Fagn og Trondheim som matby.

Det er helt fullt og lange ventelister på både Jonas Nåviks Fagn og Heidi Bjerkans Credo de nærmest månedene. Mandag fikk de fikk hver sin Michelin-stjerne. 

Fagn etter Michelin-stjernen:- Det er ville tilstander. Jeg våknet til 600 ubesvarte mail om bordbestillinger

Trondheims nyslåtte Michelinstjerne-restauranter blir nedringt.

mandag 18.02 2019
 

Da Fagns navn ble ropt opp i Århus, gikk kjøkkensjefen bananas

Det utbrøt elleville jubelscener på Fagn i Trondheim da de skjønte at de sikret sin første Michelin-stjerne.

 
        
            (Foto: Terje Visnes, Adresseavisen)

«Fantastisk stjernesmell gir et tidsskille i Trondheim»

Michelin-stjerner til både Credo og Fagn er så stort for restaurantene og Trondheim som matby at det neppe kan overvurderes.

Heidi Bjerkan hentet hjem Michelin-stjerne til Credo og Trondheim, såvel som den helt nyopprettede prisen Michelin Guide Nordic Sustainability Award under prisutdelingen i Århus. 

Både Heidi og Jonas fikk sin første Michelin-stjerne

Om få minutter faller avgjørelsen, restaurant Fagn kan få stjerne i den gjeve Michelin-guiden.

Tror Credo kan få to: Christopher Davidsen, kjøkkensjef i Speilsalen på nye Britannia, tror både Credo og Fagn kan få Michelin-stjerne. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Dette tror stjernekokkene om Trondheims Michelin-sjanser

Hittil eneste trønder med stjerne: Sven Erik Renaa fikk Michelin-stjerne for Re-Naa i Svaanger i 2016. Tre år etter kan flere trønderske kokker følge i hans fotspor. 

Han er den første trønderen med Michelin-stjerne: Fikk et rush av utenbys bestillinger

Sven Erik Renaa merket et rush av utenbys bestillinger etter at Re-Naa ble første norske restaurant utenfor Oslo med Michelin-stjerne.