TEMA

fredag 05.07 2019
På Skjølberg Søndre i Svorkmo i Orkdal, hos Elin Östlund og Carl Erik Östlund Skjølberg er det full fart etter prisutdelingen i vår. 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Produsenter og reiseliv nyter godt av Trondheims Michelin-stjerner

Trondheims nye Michelin-restuaranter gir positive ringvirkninger for både produsenter og reiselivsnæringen i Trøndelag.

Trondheim vant kampen om å være vertsby til neste års Micheling-utdeling 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Stolt ordfører foran Michelin-utdeling i Trondheim

Slik sikret Trondheim seg Michelin-utdelingen

Ordfører Rita Ottervik gleder seg stort til at restaurantbransje og journalister fra hele Norden får oppleve kvaliteten på trønderske råvarer og produsenter.

torsdag 04.07 2019
 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Michelin Nordic for første gang til Norge:

Trondheim får neste års Michelin-utdeling

Det var gedigen trøndersk jubel da nye Michelin-stjerner ble delt ut i Århus i februar. Neste år er det Trondheim som skal være vertskap for den største årlige matbegivenheten i Norden.

fredag 28.06 2019
Ann Kristin Møsth Wang og Jonas Nåvik tilbereder helstekt gris ved inngangen til festivalområdet. 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Serverer Michelin-kokkens favoritter som festivalmat

Menyen på Stokkøya Festival er ikke satt sammen av hvem som helst.

torsdag 11.04 2019
 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

- Spørsmålet er ikke om, men hvor mange stjerner Speilsalen kommer til å få6

Speilsalen i nyoppussede Britannia byr på en kulinarisk helhetsopplevelse av de sjeldne.

torsdag 14.03 2019
- Jeg føler meg heldig som får drive med det jeg gjør, og jobber hardt for det, sier Renee Fagerhøi. 
        
            (Foto: RUNE PETER NESS)

- Jeg har alltid trodd at det bare er gamle legender som får denne prisen

Renee Fagerhøi som driver Trondheims-restauranten Bula Neobistro, ble tildelt prisen under Norske Kokkers Landsforenings landsmøte.

fredag 01.03 2019
Slik er menyen nå:
1: Kamskjell fra Frøya med kråkebolle fra Oksvold.
2: Hjerteskjell fra Finnmark med fenikkel, blåskjell med gulerot og rød curry.
3: Sjøkreps fra Statsbygda med miso og havsalat fra Garten.
4: Andelever fra Holte gård med riesling edikk og kakaosmør.
5: Piggvar med blåskjell og sukkertare fra Fosen.
6: Oksetartar med beinmargsfett, burot og blomkarse. I stein: fritert reinlav med svineblod, løk og frysetørket solbær.
7: Skrei med lune krydder og røkt koljesaus.
8: Tiur fra Namdal med karamellisert fløte, tyttebær og sprø rotgrønnsaker.
9: Tonkabønne is med karamell og havre.
10: Potet som prøver å være pasta.
11: Vaktel stekt på skroget med syltet løk, kyllinglever krem, rødbet og solbærvinagrette.
12: Tinnved med brunost og mandler.
13: Agurk med yoghurt og myse.
14: Sikrogn fra Femund med speket eggeplomme og fermentert hvit asparges.
15: Variasjon på selleri med hasselnøtter og greskarkjærner.
16: Brød med komplimentære smaker.
17: Sjokoladetre.
18: Mont D´or med druer og sort trøffel. 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Blodløk, svette og kaviar

De kaller seg «familien» og i bistroen sitter en Gudfar. Stjernekokkene på Fagn lever ikke et normalt liv.

fredag 22.02 2019
 
        
            (Foto: Vegard Eggen, Adresseavisen)

Hemmeligheten bak Credo-Heidis suksess

Credo-sjef Heidi Bjerkan kaller dem unike og de egentlige vinnerne av Michelin-guidens bærekraftpris.

Finn stjernekokken i deg selv

Kyllingball: Fritert kylling fylt med mozarella og servert med bretagnesaus. Både selve kyllingballen og sausen kan du lage i god tid før middagen serveres. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

Kjøkkenveien

Denne retten får du en stjerne for

Ikke alle kan få Michelin-stjerne, men alle kan vi strekke oss litt lenger på kjøkkenet.

onsdag 20.02 2019
Bondens takk: - Jeg tror ikke dere aner hva dette betyr for oss leverandører, sa Jon Gisle Vikan (til venstre) i Bondelaget, da han takket Michelinkokkene Jonas André Nåvik og Heidi Bjerkan. 
        
            (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Heidi Bjerkan ber Trondheims innbyggere om to tjenester

Etter de to stjernekokkene Heidi Bjerkan og Jonas André Nåvik, er det leverandørene av råvarer som får den aller største takken i Trondheims Michelin-rus.

Direktør i næringsforeningen i Trondheim Berit Rian var raskt ute med å gratulere Heidi Bjerkan og Credo under stjerneutdelingen i århus mandag kveld. 
        
            (Foto: Håvard Jensen, Adresseavisen)

Trondheim tar med to Michelin-stjerner hjem fra Århus, men håper også få med seg noe mer

- Kraften i Michelin-stjernene er stor. Nå er det viktig å diskutere hvordan vi sammen kan bruke dem for å løfte oss alle, sier Jens Storli i Visit Trondheim.

tirsdag 19.02 2019
To gode stjerner: Michelin-stjerner til Credo og Fagn ved Heidi Bjerkan og Jonas Nåvik, er en fantastisk mulighet for Trondheim som matby, skriver Adresseavisen på lederplass. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Adresseavisen mener

En fantastisk mulighet for matbyen Trondheim

Vi har grunn til å være stolte over Credo, Fagn og Trondheim som matby.

Det er helt fullt og lange ventelister på både Jonas Nåviks Fagn og Heidi Bjerkans Credo de nærmest månedene. Mandag fikk de fikk hver sin Michelin-stjerne. 
        
            (Foto: Richard Sagen/Glen Musk (montasje))

Fagn etter Michelin-stjernen:- Det er ville tilstander. Jeg våknet til 600 ubesvarte mail om bordbestillinger

Trondheims nyslåtte Michelinstjerne-restauranter blir nedringt.

mandag 18.02 2019
 

Da Fagns navn ble ropt opp i Århus, gikk kjøkkensjefen bananas

Det utbrøt elleville jubelscener på Fagn i Trondheim da de skjønte at de sikret sin første Michelin-stjerne.

 
        
            (Foto: Terje Visnes, Adresseavisen)

«Fantastisk stjernesmell gir et tidsskille i Trondheim»

Michelin-stjerner til både Credo og Fagn er så stort for restaurantene og Trondheim som matby at det neppe kan overvurderes.

Heidi Bjerkan hentet hjem Michelin-stjerne til Credo og Trondheim, såvel som den helt nyopprettede prisen Michelin Guide Nordic Sustainability Award under prisutdelingen i Århus. 

Både Heidi og Jonas fikk sin første Michelin-stjerne

Om få minutter faller avgjørelsen, restaurant Fagn kan få stjerne i den gjeve Michelin-guiden.

Tror Credo kan få to: Christopher Davidsen, kjøkkensjef i Speilsalen på nye Britannia, tror både Credo og Fagn kan få Michelin-stjerne. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

Dette tror stjernekokkene om Trondheims Michelin-sjanser

Hittil eneste trønder med stjerne: Sven Erik Renaa fikk Michelin-stjerne for Re-Naa i Svaanger i 2016. Tre år etter kan flere trønderske kokker følge i hans fotspor. 
        
            (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

Han er den første trønderen med Michelin-stjerne: Fikk et rush av utenbys bestillinger

Sven Erik Renaa merket et rush av utenbys bestillinger etter at Re-Naa ble første norske restaurant utenfor Oslo med Michelin-stjerne.

onsdag 13.02 2019
Nytt og gammelt: Fermentering, salting, sylting og safting som gjennom årtusener har vært helt nødvendige teknikker for å bevare råvarene, står også sentralt i mange moderne restaurantkjøkken. Ikke minst på Heidi Bjerkans Credo. 
        
            (Foto: Wilhelm Hatlen)

– Du er en moderne viking, som inviterer inn og smiler til verden rundt deg

Hun venter spent på svaret på om Credo får Trondheims første Michelin-stjern (er). Lokal heder er det i hvert fall ikke manko på for Heidi Bjerkan.

lørdag 02.02 2019
Mye godt: Jonas Nåvik fra Fagn laget andebryst i pæresaus som gjestekokk for Ukeadressa nylig. Han og Fagn er blant flere lysende matstjerner i Trondheim for tida, ifølge vår kommentator. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Det skjer noe oppsiktsvekkende med Trondheim nå

Aldri før har Trondheim hatt så mange gode restauranter over et bredt spekter. I løpet av det siste året har det skjedd noe med mat og folk som kan være starten på noe stort.

lørdag 26.01 2019
Musikkinteressert kokk: Til sommeren blir Fagn-sjef Jonas Nåvik den første festivalkokken på Stokkøya Festival. - Jeg jobber alltid når det er konsert, så det er artig at jeg får anledning til å se noen konserter på Stokkøya. Jeg har vokst opp med Pink Floyd og Steely Dan på ørene, og musikken står på her i restauranten om dagene, sier Nåvik. Her er han sammen med festivalsjef Thomas Ryjord. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Mens Fagns stjernekokk venter på Michelin-guiden, fronter han nytt konsept

tirsdag 18.12 2018
Kandidat 2: Utenfor den nye restauranten romsterer fortsatt anleggsmaskinene. – Det er kult å være med på forandringer. Sånn var det på gamle Credo også, det var bygging hele tida mens vi etablerte oss. Det var nesten så vi ikke kom oss inn innimellom, men det gikk greit likevel. Det ble nesten kjedelig når det ble ferdig, sier Heidi Bjerkan. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Årets trønder 2018 - kandidat 2:

Restaurantgründeren ble sint da bargjesten tipset om Toro sjysaus

En kompromissløs kjøkkenkunstner gjør at matentusiaster valfarter til en gammel verkstedhall i Trondheim.

tirsdag 04.12 2018
 

Kronikk

Nå har Trondheim og Trøndelag en mulighet vi ikke kan la gå fra oss

tirsdag 27.11 2018
 

Debatt

Champagnelunsj til de eldre på en onsdag midt i november

Ranheim sykehjem skaper magiske øyeblikk for beboere og pårørende i hverdagen.

tirsdag 13.11 2018
Blide sjefskokker: Espen Aunaas (til venstre) trer inn i rollen som hovedkjøkkensjef i nye Britannia, med hovedfokus på Palmehaven. Christopher Danielsen har ansvaret for flaggskipet Speilsalen. 
        
            (Foto: Espen Bakken, Adresseavisen)

Britannia har funnet sin sjefskokk

Britannia gikk bredt ut da de søkte etter hovedkjøkkensjef. Flere internasjonale søkere var aktuelle, men den beste var kortreist.

lørdag 03.11 2018
Fornøyd: Leken tilnærming og «punchy» smaker, skriver Michelin-guiden på Twitter etter besøket på Fagn. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Michelinguiden på nytt og anonymt besøk:

- Kan ikke gi ut ny guide uten stjerner i Trondheim

For andre gang på omlag én måned har Michelinguiden vært på besøk i Trondheim. Nå er det vanskelig å komme utenom stjerner på den neste guiden, mener Ulf Dalheim. Fagn-eier Jonas Andre Nåvik har tro på at det drysser stjerner over Trondheim i februar.

fredag 02.11 2018
Leken tilnærming og «punchy» smaker, skriver Michelin-guiden på Twitter etter besøket på Fagn. Innleggsforfatteren mener mange restauranter har satt Trondheim på matkartet. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Kim NygŒrd)

Kronikk

Eiere, ansatte og en smågal milliardær er i ferd med å sette Trondheim på matkartet

Eiere og ansatte i restaurantbransjen og en smågal milliardær er i ferd med å sette Trondheim på kartet på en måte vi ikke har sett maken til siden VM på ski i 1997.

fredag 28.09 2018
Nytt: Credo åpnet i nye lokaler på Lillebyi februar i år. 
        
            (Foto: Glen Musk)

Michelin-guiden på besøk hos to restauranter i Trondheim

«Punchy flavours and a playful approach», skriver Michelin-guiden på Twitter om restauranten Fagn i Trondheim. Også Credo får skryt fra den prestisjetunge restaurantguiden.

søndag 22.07 2018
Lærling i Trondheim: Elise Haugan Bordvik har jobbet flere steder de siste årene, her som lærling på Credo i Trondheim. 
        
            (Foto: Morten Antonsen )

- Folk synes det er skummelt å lage taco med meg

Eline Haugan Bordvik (22) skal flytte fra Trondheim til Færøyene for å jobbe på Michelin-restauranten Koks.

mandag 19.02 2018
Holder Michelin-nivå: Fagn åpnet i Credos gamle lokaler i august, men nevnes allerede av mange som en favoritt til å få Trondheim første Michelin-stjerne. Kjøkkensjef Jonas Andre Nåvik må likevel innstille seg på å vente et år, mener ekspertene. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Michelin-stjernene deles ut i dag:

Michelin-stjernene deles ut i dag: Dette tror ekspertene om Trondheims sjanser

Trondheims beste restauranter har nivået inne, men antagelig må de vente enda et år på sin første Michelin-stjerne, tror matekspertene.

mandag 12.06 2017
Bare skallet er ferdig: Men i disse enorme lokalene vil Heidi Bjerkan før året er omme styre sine tropper på Credo og Jossa mat og drikke. 
        
            (Foto: jens petter søraa, Adresseavisen)

Heidi utvider Credo når hun åpner på Lilleby

Det spirer og gror hos Heidi Bjerkan på Lilleby. I løpet av sommeren åpner kafeen i gamle Finnes barnehjem, så følger Credo og Jossa mat og drikke før jul.

onsdag 22.02 2017
 
        
            (Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix)

Michelin Nordic Guide 2017:

Ingen stjerner til Trondheim

Men trondheimskokk Sven Erik Renaa har troen på at hjembyen får stjerne neste år.

mandag 04.07 2016
Ingen hvite duker: Når Michael Monervini satser i Oslo, er det på nabolagsrestaurant på Bislett. 
        
            (Foto: Håvard Haugseth Jensen)

Nå satser Frati-eieren i Oslo

Frati-eier Michael Minervini starter restaurant i Oslo sammen med Maaemo-gründer Pontus Dahlström. Men Michelin-stjerner blir det ikke.

torsdag 25.02 2016
Håpets priser: Sylvester Stallone vil i helga sannsynligvis få Oscar for rollen som det tidligere hvite håpet Rocky i «Creed». Michael B.Jordan i hovedrollen er ikke en gang nominert. 
        
            (Foto: Barry Wetcher)

Michelin og Oscar: To viktige gamle gubber som trenger fornyelse

Oscar og Michelin er to aldrende, viktige hedersbevisninger som prøver å fornye seg, men fortsatt grovt favoriserer verden av i går.