TEMA

lørdag 22.05 2021
Grill, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Grillspyd - enkelt å lage, grille og spise

fredag 09.04 2021
 Bolognese, Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Her er hverdagenes pastakonge

En hverdagsrett som er mer enn god nok til en fest, eller om du vil: til å gjøre hverdagen til en fest.

fredag 19.03 2021
 Risotto, Kjøkkenveien Ukeadressa   
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Du vil ikke blakke deg av vårens beste risotto

Fortell oss din første assosiasjon til ordet primavera - og vi skal si deg hvem du er.

fredag 12.03 2021
Porchetta, Kjøkkenveien, Ukeadressa   
        
            (Foto: Porchetta)

Rull deg en ribbe

Ribbe er fortsatt mye assosiert med jul, også ribberull. Men hvorfor ikke gjøre denne klassiske italienske varianten til en tradisjon i den gode og stadig varmere tiden før, under og etter påske?

fredag 05.03 2021
Pavlova , Kjøkkenveien, Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Stell godt med kohorten din. Lag den perfekte søndagsmiddagen

Ett år i unntakstilstand har minnet oss om at de nærmeste også er de viktigste.

torsdag 25.02 2021
Skrei, Kjøkkenveien Ukeadressa   
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

En festrett som tar kort tid å lage

Vi får bare ikke nok skrei. Men tilberedningen og tilbehøret kan varieres.

fredag 19.02 2021
Braciole, Kjøkkenveien, Ukeadressa   
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Gjett om dette smaker!

Vi kan ikke reise, men vi kan fortsatt drømme.

fredag 15.01 2021
 spagetti puttanesca, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Helheten i denne retten vil forbløffe de fleste

Om man bare kan gå på butikken én gang i uka må man skape magi ut fra hva man finner i kjøkkenskapet.

lørdag 09.01 2021
Salat Wok, Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Sprø og luftig kylling med en frisk smak av Asia

Maten blir naturlig nok lettere, men mange av oss har fortsatt god tid til å lage den.

fredag 27.11 2020
Kjøkkenveien, Ukeadressa- tomatier_tomatillo 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Enkel å lage og fantastisk til taco

Din egen salsa verde kan romme magi på årets første adventshelg.

fredag 13.11 2020
Kjøkkenveien Ukeadressa KYLLING GOCHUJANG 
        
            (Foto: Lars Lian)

Er dette den nye ketsjupen?

Vi vil absolutt ikke anbefale å bruke gochujang til alt, men den koreanske chilipastaen er svært god til mye. Som denne kyllingretten.

fredag 16.10 2020
Kjøkkenveien. Svinemedaljonger Uke Adressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Hvorfor skyte vilt når grisen ligger klar i butikken?

fredag 09.10 2020
Bacalao i Kjøkkenveien 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

En enklere vei til bacalao

Det er vanskelig å være ydmyk når du har en rett som er så flott som denne.

torsdag 01.10 2020
Linguine til Kjøkkenveien 
        
            (Foto: Lars Lian)

Enkelt, raskt og supergodt

Det er fortsatt krabbesesong. Fortsatt gode muligheter til å kose seg med nye varianter av den herlige norske taskekrabben.

fredag 18.09 2020
Gulrotsuppe Kjøkkenveien Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Bare følg oppskriften, så blir denne suppa knallbra

Norsk gulrot er på sitt beste og billigste akkurat nå. Bruk den masse!

torsdag 16.07 2020
Kjøkkenveien, Bondens pasta 
        
            (Foto: Lars Lian)

Potet+ pasta = sant

Ofte tenker vi less is more når vi serverer pasta. Men ikke i dag.

lørdag 06.06 2020
Kjøkkenveien Parmegiana. Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Før var vegetarlasagne noe man bare laget når man fikk brysomme gjester som ikke spiste kjøtt

torsdag 14.05 2020
 

17. mai-middag: Det er faktisk ganske lett

fredag 08.05 2020
Ukas mat Ukeadressa 
        
            (Foto: Lars Lian)

Kjøkkenveien

Jazz opp hverdagen med fiskekaker

Det er fint med ambisjoner, fint å lære nye ting.

fredag 17.04 2020
 

Ikke la sjansen gå fra deg til å oppleve potet ovnskokt i kyllingsjyen

Det er både vinter og vår. Alt er helt vanlig, men likevel totalt uvanlig. Ingenting overrasker oss lenger. Ikke en gang en salat med både potet og sjy?

fredag 31.01 2020
Kjøkkenveien lager vintermat. Lars Lian og Ole Jacob Hoel med bacalao. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Kjøkkenveien

Slik maksimerer du smaken på bacalao

Det finnes knapt noe enklere, bedre eller mer mettende en ordentlig vinterdag enn en stor gryte klassisk bacalao.

lørdag 04.01 2020
Gravlaks med rødbeter, agurk, Rørosrømme med pepperrot. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Grav laksen ned i tide

Festen er ikke slutt, det er laks igjen.

torsdag 19.12 2019
Andlår, med karamelliserte epler, smørdampet kål, og  poteter med bacon.  
        
            (Foto: Terje Svaan)

Er du på jakt etter et godt alternativt festmåltid i romjul eller nyttår?

Du har sikkert julemenyen klar allerede. Men er du på jakt etter et godt alternativt festmåltid i romjul eller nyttår - kan du gjerne se denne veien.

torsdag 12.12 2019
KJØKKENVEIEN: Tomahawk stek, med tomater of friterte poteter. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Her får du hemmeligheten bak en perfekt stekt biff

En skikkelig god biff. Perfekt stekt. Ikke mye slår det.

fredag 06.12 2019
KJØKKENVEIEN: Chorizogryte med kylling. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Kjøkkenveien

Varmende gryte full av smak

Du vet når du har gjort deg fortjent til noe ekstra smaksrikt og varmende. Og her er belønningen din.

fredag 13.09 2019
 

Kjøkkenveien

En salig røre

La nå valgresultat bare være valgresultat. Det finnes jo så mye annet å glede seg over i verden.

torsdag 29.08 2019
Kjøkkenveien 08 august 2019 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Kjøkkenveien

Lag favorittpizzaen i stekepanna!

lørdag 29.06 2019
 

Og jeg som hadde gledet meg til sommerkoteletter

Det tegner til å bli en hard sommer nå som griseskammen er over oss.

lørdag 08.06 2019
Trondheim: Kjøkkenveien, kylling med honning og hvitløk 
        
            (Foto: Glen Musk)

Vi feirer med en lett, men mettende salat

Av og til når man går til butikken for å handle mat, vet man slett ikke hva man skal finne på. Men det blir som regel en råd.

torsdag 30.05 2019
Kjøkkenveien med Lars Lian og Ole Jacob Hoel. Sommermat: fish and taco-style, biffsalat med en smak av ferie, ovnsbakt tacolefse med røsti, eggerøre, løk og cheddar, laksetartar med posjert egg, pavlova med haugevis av bær. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Fritert torsk er et sikkerstikk

lørdag 11.05 2019
Trondheim: KJØKKENVEIEN: Blomkålsuppe 
        
            (Foto: Glen Musk)

Kjøkkenveien

Svidd blomkål - du tror det ikke før du får smakt det

Suppa som gir oss kraft og styrke til å takle alle festdagene i mai

fredag 08.03 2019
Anrett maten: Blåskjellmusklene blir garnityr og anrettes sammen med fisken, saus, blomkålkrem, jordskokk og urteolje. 

Dette har du kanskje ikke prøvd før?

Vi begynner å nærme oss tampen av skreisesongen, men vi tåler alltid en fest til med vinterens flotteste råvare.

fredag 15.02 2019
Myk inni, sprø utenpå: Sørg for å ha nok frityrolje. Mozzarella panert i pankomel kan vise seg avhengighetsskapende. 

Snacks skal verken være supersunn eller superusunn

Knasende skarp utenpå, myk som varm fløyel inni.

torsdag 07.02 2019
Laksesalat crudo: Crudo er italiensk og betyr rå, men det er muligens ikke helt dekkende for denne laksesalaten. Her blir laksen «kokt» i syren fra sitronen i dressingen, som i en ceviche. Laksen mister litt av fargen, men ikke noe av smaken! 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Supersunt, superenkelt og supergodt

Supersunt, superenkelt og supergodt.

torsdag 31.01 2019
Glir inn over alt: Skal du ha fest på hybelen, på hytta, eller hjemme i finstua. Pasta med bakt hvitløk lages enkelt, men smaker fest. Og litt hvitløksånde er vel bare hyggelig? 

Kjøkkenveien:

Det er ikke alltid man trenger streve i timevis for å få til en god rett

Det finnes dem som tror at heftige doser hvitløk er svaret på alt. Det finnes dem som faktisk ikke tåler det.

fredag 25.01 2019
I dobbelt forstand lett mat: Den er både lett å lage og lett å spise, den siste januar middagen vår – som skapt for feiring av at sola er her og at det generelt går mot lysere tider. 

Kjøkkenveien:

Også i januar er det godt med mat med sol i seg

Du må ikke alltid spise tungt om du skal spise godt når det er kaldt ute.

fredag 18.01 2019
Nedkokt rødvin tilsettes gryta før den går i ovnen. 

Ut i snøen - hjem til verdens beste gryte!

Herlig med ruskete vintervær ute. For da kan vi kose oss med verdens beste kjøttgryte inne.

fredag 21.12 2018
And med no' godt til: Andebrystet er glasert med eplesirup, og serveres med potetkrem, trolldeigbakt sellerirot og epleskiver. 

Kjøkkenveien: Lag and som på Fagn

- Julen handler jo om å være sammen, om å dele. Dette er vel bra delemat, spør Jonas Nåvik.

torsdag 29.11 2018
 

Kjøkkenveien:

Når du skal lage det selv, er kanskje ikke ordet lettvint det første du tyr til

Navnet skjemmer jo ingen, og hva kan være galt med å gå inn i den første adventshelgen med asiatiske melboller på menyen?

lørdag 17.11 2018
 

Kjøkkenveien:

Det mest sosiale og varme måltidet vi vet om. Nemlig suppe.

Noen kaller det minestrone, noen bruker det norske navnet betasuppe. Vi kaller det trøstesuppe. Ved inngangen til flere måneder med vinter takker vi for årets innhøsting med familie og venners nærhet.

fredag 26.10 2018
 

Kjøkkenveien:

Sunt, godt og knasende friskt

Valgets kvaler: Salat eller burger. Kefir eller kultur. Bryst eller lår. Brann eller Rosenborg.

torsdag 18.10 2018
Om starten er god, blir gjerne allting godt: Kombinasjonen russiske pannekaker, franske bobler og norsk laks som hovedingrediens i toppingen kan ikke bli annet enn god. 

Kjøkkenveien:

Ikke umulig at disse blir måltidets høydepunkt

Det er ikke umulig at de små munnfullene du serverer gjestene før de setter seg til bords, ender som måltidets høydepunkt.

torsdag 11.10 2018
Fortsatt i grønt, rødt og hvitt: Capresesalaten stråler i Italias nasjonalfarger, selv om hovedingrediensen er byttet ut til fordel for nyvasket cottage cheese. Smaken er ikke borte vekk, den heller. 

Kjøkkenveien:

Italiensk klassiker med norsk hytteost

Det er kanskje den mest italienske retten man kan tenke seg. Men den tåler godt et element av en norsk meieriklassiker.

fredag 05.10 2018
Fuktig høst, fuktig mat: Konsentrert smak fra høstens beste grønnsaker jevnet til fargeglad suppe og toppet med ekstra godbiter. Mat til så mange du vil. Foto: Richard Sagen 

Kjøkkenveien:

Ypperlig høstmat!

Nedbørsrekorder har stått for fall de siste ukene. Det gjør det faktisk enda mer velkomment med flytende føde til middag.

lørdag 22.09 2018
 

Kjøkkenveien:

Oppreisning for kjøttpuddingen

I en tidsalder da pudding stort sett fungerer som et nedlatende skjellsord, er det kanskje fåfengt å jobbe for oppreisning av denne retten.

fredag 14.09 2018
 

Kjøkkenveien:

Det finnes knapt en mer elegant og velsmakende rett

Det er gått noen uker siden hele landets matmor forlot oss. Men det er slett ikke for sent å hedre Ingrid Espelid Hovig med en ordentlig god søndagsmiddag.

fredag 07.09 2018
Grønne fingre: Det intenst grønne fra salat, grønnkål, avocado, basilikum, persille, chili og flere andre ingredienser kan kanskje smitte av, både til fingrene til kjøkkengjengen og til sinnet til dem som skal spise maten. Slikt kan få konsekvenser. Vi bare advarer. 

Kjøkkenveien:

Denne salaten bør serveres med en advarsel

Grønnere salat vil det ikke være lett å finne. Men den bør serveres med en advarsel.

søndag 26.08 2018
Gjør hverdagen litt mer festlig: Ferske, friske ingredienser gir en langt bedre – og sunnere – matopplevelse enn om du baserer middagen på halvfabrikata. Noen flere minutter på kjøkkenet tåler du. 

Kjøkkenveien:

Vi tåler litt feriestemning i hverdagen?

Men vi må vel likevel få lov til å kose oss. I hvert fall litt?

søndag 05.08 2018
 

Når rekecocktail fører til sosialt selvdrap

For mye mas om sunn mat, kan føre til spiseforstyrrelser. For mye mas om trendy mat, fører til deprimert vertskap.

fredag 27.07 2018
Kjøkkenveien. Sommermat med Ole Jacob Hoel og Lars Lian. Sitronterte, Rabarbrapai, kyllingsuppe, fiskesuppe, blåskjell, Cæsarsalat med laks, pita med falafel 

Kjøkkenveien:

Så veldig mye bedre er det vel ikke mulig å få et måltid?

En blåskjellsuppe for to på en perfekt sommerdag.

fredag 22.06 2018
Peis på med gode ingredienser: God kraft som har fått koke lenge, kombinert med ypperlige ferske råvarer som bare skal dampe noen minutter. Bedre midtsommermat skal du lete lenge etter. 

Kjøkkenveien lager fiskesuppe:

Typisk norsk. Typisk god.

Dette gjelder muligens ikke alt. Det gjelder blant annet neppe for fotball. Men det gjelder for supper.

fredag 15.06 2018
Lang pølsefingerferd mot perfekt fiskefingermat: Fisken skal fileteres og friteres, og på veien vendes i såvel mel som egg og pankomel. Så skal egg og olje piskes, urter skal finhakkes. Men så skal maten sannelig smake. 

Kjøkkenveien:

Bare vent til du får smaken på dem, dyppet i magisk tartarsaus

Det kan virke meningsløst å investere i en så flott fisk, bare for å skjære den i strimler og servere den som fiskefingre.

fredag 01.06 2018
Lang dags ferd mot kjøttmiddag: Først steking, så langstidskoking i øl, grønnsaker og andre gode smaker. Dette gir uhyre velsmakende kjøtt og kraft. Svinekjake er fortsatt en «hemmelig» råvare for litt for mange. 

Kjøkkenveien:

Det kan være smart å spise svinekjake nå

Det kan være smart å spise svinekjake nå, mens det fortsatt er rimelig.

mandag 28.05 2018
 

Kjøkkenveien:

Du kaster vel ikke gammelt brød?

Du kaster vel ikke gammelt brød?

fredag 18.05 2018
Fargeglad pinse: Blek tapenade på blek butterdeig er kanskje ikke noe fargesprakende utgangspunkt. Det blir andre boller med topping dominert av paprika i flere glade farger. 

Kjøkkenveien:

Grille? Det blir så mye styr!

Pinsehelg er kanskje grilling. Men ikke for alle.

fredag 04.05 2018
Kveite på en - to - tre: 1. Steik med skinnsida ned hvitløk, timian, olje - og en smørklatt. 2. Når smøret har smeltet, trekk fra varmen og mat kveita gjentatte ganger med smøret. 3. Når kveita har vært noen minutter i stekeovnen, serveres den med sellerimos og svinaktig god smørsaus. 

Kjøkkenveien:

Hvordan ungå at kveita blir tørr og pregløs?

Bruk kortest mulig tid på kveita, til gjengjeld vil sausen ta sine timer.

torsdag 26.04 2018
Rubba kylling, lun salat: Hele krydder knuses i morter og påføres kyllingen før steking, mens bønnene får koke seg møre og smakfulle i vin, chili, hvitløk og urter. Resultatet vil innfri de fleste bønner og drømmer om et mettende og smakfullt måltid. 

Kjøkkenveien:

Gjør hver dag til en bønnedag

La gjerne hver dag bli en bønnedag.

torsdag 05.04 2018
 

Kjøkkenveien:

Spis som om det var sommer!

Lang snørik vinter betyr solrik, varm og lang sommer.

torsdag 22.03 2018
 

Kjøkkenveien:

Perfekt for en norsk søndagsmiddag

Påskehelgen er blitt lammelårets høysesong, men det går fint an å variere en smule.

torsdag 08.03 2018
 

Kjøkkenveien:

Trenger du alternativ til pølse på bålet?

Denne vinteren har visst ingen ende. Dagens rett passer enten du fryder eller gremmer deg over det.

torsdag 01.03 2018
 

Kjøkkenveien:

Høytidslaks på hyttekjøkken

Dette kan du trygt servere enten du er hjemme i ditt eget kjøkken, eller på en minimalt utrustet fjellhytte.

søndag 18.02 2018
I den sorte gryte: Den spanske gryta smaker sol og varme, uansett årstid. 

Perfekt vintermat!

Vi tenker kanskje sol, sand og litt for mye og litt for søt sangria. Men vi kan like gjerne tenke snøfonner og sprengkulde.

fredag 09.02 2018
En real munnfull: Etter lange timer med sofagymnastikk, kan det ikke slå feil med nette doser koreansk fingermat. 

Kjøkkenveien:

Koreansk fingermat foran tv-en

Flere uker med OL starter for alvor denne helgen, og det er duket for lange timer foran tv-en.

fredag 02.02 2018
KJØKKENVEIEN: Lasagne vegetar. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 

Kjøkkenveien: Squash og aubergine blir festlasagne

Squash og aubergine er to snedige og umake kompiser. Hva skulle kjøttskeptikere gjort uten dem?

fredag 26.01 2018
Lunsjglede: Du sier neppe neitakk til en real torskeburger. 

Pakk torsk i burgerbrødet

For noen var dette dagen for torsk, for noen var burger det soleklare førstevalget. Det finnes løsninger for slike dilemmaer.