TEMA

onsdag 17.02 2021
Reiselivsdirektør Tanja Holmen i Trondheim 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Slutter i Visit Trondheim

Tanja Holmen har sagt opp stillingen som reiselivsdirektør.

onsdag 06.01 2021
Daglig leder Kirsten Schultz i Midtbyen Management er glad for at bedrifter og privatpersoner kjøpte Midtbykort for 39,3 millioner kroner i fjor.  
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Nesten doblet salg av gavekort

I fjor ble det solgt Midtbykort for nesten dobbelt så mye som i 2019.

onsdag 22.07 2020
Patrick Røstand og Malin Bagøien ser på utvalget av klær hos Hilde Sæstad Bakken hos Bogart.Cosmo. De er på Norgesferie, og tok turen innom Trondheim og Midtbyen på vei til Lofoten. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

- Det koker i Midtbyen

Klesbutikkene opplevde tidenes nedtur med koronaen, og så fikk vi tidenes verste maivær. Men nå settes det omsetningsrekorder i Midtbyen.

lørdag 16.05 2020
Stille: Eva Aagaard og datteren Tine Aagaard rydder i Bag-butikken på Byhaven og forteller om rolige dager under koronakrisen. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Midtbyen:

Familiebedriftens omsetning falt med 70 prosent da koronatiltakene ble satt inn

Billigere parkering og penger til kultur er blant tiltakene som kan bli innført for å bedre situasjonen for koronarammede virksomheter i sentrum av Trondheim.

tirsdag 28.04 2020
Færre biler gir økt sentrumshandel FOTO: RUNE PETTER NESS 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Adresseavisen mener

Bruk penger i en butikk nær deg

Hvis en levende midtby er viktig for deg, så bruk den.

torsdag 19.03 2020
 

Butikkene i Midtbyen får tilbud om hjelp midt i krisen

- Vi tilbyr nå gratis hjemlevering. Dette er vår krisepakke til butikkene i Midtbyen, sier Kirsten Schultz i Midtbyen management.

torsdag 27.02 2020
Vokser: Daglig leder og medeier Hilde Wedø i klesbutikken Carma sier at hun gjerne kunne tenkt seg flere nisjebutikker i sentrum av Trondheim. 
    
      (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Handelen i Midtbyen:

Etter flere år med nedgang for butikkene i Midtbyen, har det skjedd en endring

Etter to år med nedgang, melder handelsnæringen i Midtbyen i Trondheim igjen om en økning i omsetningen.

fredag 07.02 2020
Prøveprosjektet i Olav Tryggvasons gate ble en farse. Nå graves flere av sykkelfeltene bort, og ørkenvandringen langs trange, støvete og treløse fortau skal fortsette. Det er egentlig fantastisk at så mange næringsdrivende tror at gater hvor det er forferdelig å være menneske, er en forutsetning for handel, skriver vår fredagsspaltist. 
    
      (Foto: Michael Schult Ulriksen)

La oss kalle en spade for en spade - bilen forpester bysentrum

lørdag 18.05 2019
Stjørdal: Økonomireportasje om bedriften Lunsjkollektivet, som kjører ut lunsjpakker til arbeidsplasser. Maria Mørseth er hovedeier og grunderen bak firmaet. Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Maria har hjertet i mat og hodet i teknologi

Lunsjkollektivet leverer smakfull og sunn lunsj ut på arbeidsplasser, men gründeren betrakter seg likevel som leder for en teknologibedrift.

lørdag 16.03 2019
 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Mange flaue tilbudsjegere stilte seg i kø på Toilldagen

Enkelte hadde ventet timesvis i minusgrader for å sikre seg de beste tilbudene under vårens Toilldag.

mandag 28.01 2019
Hangaren på Lade bygges om til kjøpesenter. Reguleringsplanen sier at det kun skal selges plasskrevende varer som landbruksmaskiner og trelast her, men det kan komme både sportsforretning og butikk for elektronikk. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Geirmund Lykke (KrF):

Krangler om kjøpesentre utenfor sentrum: - De sier ja til alt

Kommunalråd Geirmund Lykke (KrF) mener Næringsforeningen i Trondheimsregionen snakker med to tunger, når de sier ja til mer handelsareal utenfor sentrum, og samtidig sier de støtter næringslivet i Midtbyen.

torsdag 24.01 2019
Midtbyen: Kleins-eier Robert Klein mener folk opplever at Midtbyen er mindre tilgjengelig med trafikkomlegging og graving på Torget. Her er han i én av konsernets tre butikker i Midtbyen, på Byhaven. 

Butikkene hans har kraftigt vekst - men i Midtbyen går omsetningen ned

Omsetningen til butikker og serveringssteder i Midtbyen fortsatte nedgangen i fjor, men ikke så mye som i 2017. Kleskonsernet Kleins hadde også nedgang i Midtbyen.

mandag 14.01 2019
Butikkinnehaver Abby Labreche (t.h) øker mer på nett enn i butikk. Men å tilby ekstraservice til kunder som Eva Norseth Garli er sentralt for at butikken skal overleve. I tråd med funnene i en analyse fra Danske Bank. 

Danske Bank bekymret for utvikling i varehandelen:

Fire store trender avgjør om butikkene vil klare seg

- Diskusjonen om Midtbyen og handel i Trondheim, er for kortsiktig, sier Trond Mellingsæter i Danske Bank. Netthandel er bare én del av utfordringen.

onsdag 19.09 2018
Amazon: Netthandelen øker, og Amazon er den dominerende leverandøren. Her er et av deres lagre i India. Nå etablerer de seg snart i Sverige og blir en stadig tøffere konkurrent for norsk varehandel. 

Kanskje er det riktig at netthandel ikke vil true Midtbyen

Uenigheten om hvorfor det går dårlig med handelen i Midtbyen fortsetter. Næringslivet selv har svært ulike forklaringer på hvorfor det skjer.

onsdag 04.07 2018
- 80 prosent av det som påvirker næringslivet i dag, ligger inn under byutviklingsdirektøren, og ikke under meg, sier kommunaldirektøren for kultur og næring, Ola By Rise. 

Ola By Rise etter kritikken: - Av og til setter Ivar ting på spissen

Ivar Koteng mener Ola By Rise bare er 1 prosent næringssjef. Det er et godt utgangspunkt for debatt, mener Ola By Rise selv.

Fint vær var med og bidro til at mange dro til årets martna i Trondheim. 

Årets martna brøt med en flere hundre år gammel tradisjon

Årets martna brøt med en flere hundre år gammel tradisjon. Det påvirket verken stemningen eller besøkstallene, ifølge martnasjefen.

lørdag 30.06 2018
Wenche Bakke som eier Lille Martine på Byhaven, har økt omsetningen til nå i år, men hun er enig i mange av forslagene fra Odd Reitan om hva som bør gjøres for å snu nedgangen i Midt byen. 

- Hvis nedgangen fortsetter, kan vi ikke fortsette i Midtbyen

Barneklesbutikken Lille Martine i Byhaven kjøpesenter har økt omsetningen. Men færre folk i Midtbyen gjør at eier Wenche Bakke vil vurdere å flytte butikken til et senter utenfor sentrum.

torsdag 28.06 2018
Odd Reitan vil ha en større debatt om Midtbyens fremtid, og foreslår fem tiltak for å få mer liv i sentrum. 

- Noen må si at det går den gærne veien

Odd Reitan er bekymret for utviklingen i Midtbyen, og gir bilbegrensningene og andre restriksjoner skylda for fallende butikkomsetning. Han frykter store butikkaktører vil forlate Trondheim og foreslår fem tiltak.

tirsdag 06.03 2018
Olav Tryggvasons gate. 

Trafikktallene for Midtbyen viser en trend som er stikk motsatt av det som er ønskelig

Flere kjører med bil – færre sykler, går og busser til Midtbyen.

søndag 29.10 2017
I gang: Tirsdag startet byggearbeidene i Kongens gate, vest for torgflata. Det skal legges nytt vann og avløp. F.v: Byggeleder Carolina Berg Hagen, kommunikasjonsrådgiver Tine Nilsen og prosjektleder Marit Solum. 

Nå fornyes Torget

Startskuddet er gått for byggetrinn én på Torget. Nå graves Kongens gate vest for torgflata og frem til Prinsenkrysset opp.

tirsdag 24.10 2017
Informerer: «I dag vil kommunen og fylkeskommunen være tilstede i Midtbyen Managements frokostmøte, for å orientere interessert næringsliv og gårdeiere» skriver Heidi Fossland. 

Signert

Om å prøve seg fram i Midtbyen

Forslaget om å teste ut stenging av Olav Tryggvasons gate og Prinsenkrysset for personbiler har vakt stor debatt den siste uka. Rådmennene i fylkeskommunen og kommunen har fått både ris og ros for forslaget. Hvorfor blir slike forslag lansert?

torsdag 22.06 2017
Ser stort potensial: Kirsti Schultz (t.v.) og Berit Rian mener det nå handler om å jobbe enda hardere for å få flere folk til Midtbyen etter omsetningsnedgang første halvår i år. 

Denne bransjen opplever mest nedgang i Midtbyen

Målet er vekst på 7-8 prosent. Isteden har Midtbyen hatt 4,29 prosent lavere omsetning årets fem første måneder.

torsdag 27.04 2017
Bedre fasiliteter: Nye Torvet får langt bedre fasiliteter for både marked, torghandel og arrangement enn i dag. det blir tilgang på vann, strøm og nett. 

Må delvis stenge Torget

Når Torget skal gjennom en omfattende rehabilitering, blir det ikke mulig å arrangere martna i verken 2018 eller 2019 og heller ikke julemarked i 2018.

fredag 03.02 2017
 

Midtbyregnskap 2016:

Flere velger bil til Midtbyen

Veksten i bilbruk er fire ganger større enn økningen for buss til Midtbyen. Men så lenge det gir flere folk i sentrum, er kommunen og næringsliv glade.

tirsdag 17.11 2015
 

Grønne blader forsinket vinterlysene i Midtbyen

- Trivelig og koselig. Lysene skaper så fin stemning om kvelden. Nå gleder jeg meg til jul, sier Ingrid Marie Sylte Isachsen.