TEMA

fredag 14.02 2020
Siri Skjerve 

Debatt:

Sammenslåing av museene - hvorfor det?

torsdag 06.02 2020
Dette området på Nyhavna er et av alternativene for lokalisering av nytt museum for kunst og design i Trondheim. 
    
      (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Her kan det viktige bygget for Trondheims største skatter havne

- Vi er positive til å se i retning av Nyhavna med tanke på byutviklingen fremover, sier Nina Refseth, direktør for Museene i Sør-Trøndelag (MiST)

onsdag 06.03 2019
Åshild Karevold er ansatt som ny direktør ved Justismuseet i Trondheim. Hun har bakgrunn fra formidling og utvikling ved Falstadsenteret, og som studieleder ved Nord universitet. 

Dette er den nye direktøren ved trondheimsmuseet

- Jeg skrider til verket med stor entusiasme, sier Åshild Karevold (46), den nye direktøren ved Justismuseet i Trondheim.

fredag 01.03 2019
- Jeg må bli kjent med Sverresborg innenfra, og finne ut hva som er status nå, og hva som er de største behovene, sier Brynja Birgisdottir den nye direktøren for Sverresborg folkemuseum. 
 

Brynja fra Reykjavik fant drømmejobben i Trondheim

- Jeg har drømt om Sverresborg lenge, sier Brynja Birgisdottir. Første mars overtok hun jobben som museumsdirektør ved Sverresborg Trøndelag Folkemuseum.

tirsdag 24.04 2018
Justismuseet på Kalvskinnet (tidligere Rettsmuseet) blir dobbelt så stort når de nå i tillegg skal ta i bruk både det gamle militære sykehuset og det gamle vaskeriet som ligger vis-à-vis. - Med denne utbyggingen av Justismuseet blir vi synliggjort i langt større grad og får mer publikumsvennlig areal, Brynja Bjørk Birgisdottir, museumsdirektør, Justismuseet. 

Slik utvides Justismuseet

Justismuseet i Trondheim er verken tilrettelagt for publikum eller de som jobber der. Nå utvides museet og blir dobbelt så stort.

lørdag 21.04 2018
Arealbehovet for sammenslåingen av Trondheim kunstmuseum (TKM) og Nordenfjeldske kunstindustrimuseum er kartlagt. Nå starter arbeidet med å finne ut hvor det nye museet skal lokaliseres, hvordan det skal bli, og hvem som skal betale. 

Sjekker ut nabotomta til Nidarosdomen

Plassbehovet til det nye museet for kunst og design er omtrent som et Ikea-varehus. Nå starter utredningen av alternativene for hvor det skal ligge.

lørdag 14.04 2018
Planene om et nytt museum for kunst og design i Trondheim: Mistdirektør Nina Refseth mener det handler om å skape et museum som tar innholdet sitt på alvor, som viser hva vi har å være stolte av, og som samtidig tør å være et sted i kraft av seg selv. 

- Vi må tørre å tenke at dette skal bli noe flott

Den nye direktøren for Museene i Sør-Trøndelag (Mist), Nina Refseth, håper det nye museet for kunst og design i Trondheim blir en unik destinasjon blant de beste i Europa.

mandag 05.02 2018
Kjente trakter: Barn i Vår Frue Strete i Trondheim sentrum, trolig en gang mellom 1907 og 1909. Dette er trolig det eldste kjente fargefotografiet fra Trondheim. 

Dette kan være det eldste fargebildet som er tatt av Trondheim

Oppfatningen om fortiden som fargeløs og grå stemmer definitivt ikke med virkeligheten. Levanger-fotografen Harald Renbjør tok trolig de første fargebildene av Trondheim by allerede i 1907.

fredag 02.02 2018
Ukulelekurs: Fillip Tuset-Nyborg (til venstre) og Isak Tuset-Nyborg deltok på ukulelekurs på Rockheim i fjor sommer.  
    
      (Foto: Sebastian S. Bjerkvik
)

Adresseavisen mener

Museene evner å fornye seg

I konkurranse med masse andre tilbud og aktiviteter, har Museene i Sør-Trøndelag (Mist) greid å lokke flere publikummere.

tirsdag 21.11 2017
 

Brukte en halv mill. kr på parkeringsplasser – mister eksklusivrett

Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum har brukt en halv million kroner på parkeringsplassen utenfor museet. Nå kan de ikke lenger reservere plasser.

tirsdag 07.11 2017
I mars begynner rengjøringen på Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum etter at 10 000 gjenstander i fjor sommer ble angrepet av muggsopp. - Dette har vært en stor ekstrabelastning for oss, sier direktør Torunn Herje. Her sammen med avdelingsleder Dino Makridis. 

10 000 gjenstander skadet av mugg:

Får dekket knapt halvparten av kostnadene etter muggangrepet

Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum får bare dekket drøyt én million kroner etter muggsoppangrepet, som er beregnet til å koste 2,3 millioner kroner.

tirsdag 31.10 2017
 

- Gleder meg til å videreutvikle et av Norges ledende museum

Nina Refseth (52) er ansatt som ny administrerende direktør for Museene i Sør-Trøndelag (Mist).

fredag 22.09 2017
 

- Jeg er litt sint på skole og foreldre

Danseviter Tone Erlien er kritisk til at verken foreldre eller skolen lærer barn og unge pardans.

mandag 04.09 2017
Suzette Paasche kastet seg rundt halsen på kulturministeren da det ble kjent at staten vil gi penger til utbygging av Orkla Industrimuseum. Politisk rådgiver Maria Kristine Göthner (f.v.), Linda Hofstad Helleland (H), museumsdirektør Torbjørn Lefstad, MiST-direktør Suzette Paasche og Lill Harriet Sandaune (stortingsrepresentant for FrP). 

Får millioner til utbygging av Orkla Industrimuseum

Regjeringen setter av fem millioner kroner til museet på neste års statsbudsjett, med løfte om ytterligere 30 millioner.

onsdag 23.08 2017
Suzette Paasche, administrerende direktør for Museene i Sør-Trøndelag (Mist), går av neste år. Hun har planene klare for en aktiv pensjonisttilværelse. 

Toppjobb i Kultur-Trøndelag utlyst

Suzette Paasche (61) går av som administrerende direktør, og Museene i Sør-Trøndelag ser seg nå om etter en ny toppleder.

søndag 13.08 2017
Direktør ved Ringve Ivar Roger Hansen vil gjerne vite hvor det gamle tømmerhuset befinner seg i dag. Tegningen i bakgrunnen viser hvordan huset så ut med én etasje. 

Tømmerhuset på Ringve ble tatt ned bit for bit - men ingen vet hvor det tok veien

For nøyaktig 70 år siden ble mellombygningen på Ringve Museum tatt ned bit for bit. Hvor står den i dag?

mandag 24.07 2017
 

Fra Rindal til Bindal:

Holder liv i 115 år gammelt landhandleri: – Dette var gamle dagers City Syd

Selv om storhetstiden var på 50-tallet, har ildsjeler fra Hovin pustet nytt liv inn i det gamle landhandleriet. I dag lærer det unge hoder om eldre tider.

tirsdag 04.07 2017
 

Gunnar Flikke er ny styreleder for stiftelsen Norsk Folkemuseum

- Jeg gleder meg til denne oppgaven, det blir interessant og spennende.

mandag 03.07 2017
Skaut og skjørt: Fadya Khalouf (f.v) hjelper Stine Bachke med å knyte skautet skikkelig. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Historisk sommerskole

Fadya Khalif (26) fra Syria hadde aldri matet en geit så reiste hun hundre år tilbake i tid

- Å få leve et enkelt liv er veldig spennende

torsdag 29.06 2017
Vitenskapsmuseet: «Dette var skuffende!» skriver innleggsforfatteren om at Græsli-skatten er «stengt av hele sommeren til fordel for en samling flådde døde mennesker» 

Debatt:

Dessverre, kulturarven er ikke tilgjengelig, den er stengt av hele sommeren

«Hva er tankegangen hos dem som har ledelsen og ansvaret for kulturarven vår? Opplegget så langt er utrolig dårlig!» skriver Ellen Nergård Thompson i dette debattinnlegget.

tirsdag 06.06 2017
- Facinerende: Anastasia Svenningdal (fra venstre) og Karianne Brandal hadde lest om utstillingen lenge før den kom til Trondheim. - Dette er ikke ekkelt i det hele tatt, bare veldig kult og fascinerende, sier venninnene. 

- Jeg blir kvalm, men får respekt for kroppen

Ekte menneskelik på utstilling trakk publikum til Vitenskapsmuseet.

mandag 05.06 2017
 
    
      (Foto: MARIANN DYBDAHL+47 934 24 178)

Kommentar

Er det ikke rart at det som er inni kroppen vår blir sett på som ekkelt?

I vårt kroppsfikserte samfunn er det forbausende hvor lite vi bryr oss om hvordan kroppen ser ut på innsiden.

fredag 02.06 2017
Omstridt: «Body Worlds»-utstillinger er blitt gjenstand for både rykter og kontroverser i en årrekke, særlig i hjemlandet Tyskland. NTNU har gjennomgått utstillingen både juridisk og etisk, og sikret at den er i tråd med norsk regelverk. 

Menneskelik stilles ut i Trondheim

Utstillingen «Body Worlds Vital» viser ekte, avdøde menneskekropper med alt annet enn hud.

tirsdag 09.05 2017
Direktør Torunn Herje på Sverresborg mener parkeringsstriden på museet er av en slik art at den bør behandles politisk. Tirsdag skal saken opp i formannskapet. 
    
      (Foto: Terje Visnes, TERJE VISNES)

Parkeringsstriden på Sverresborg:

- Uheldig med konflikt med museet

Det er viktig at Sverresborg har levelige forhold, mener Ingrid Skjøtskift (H). Tirsdag tar hun opp saken i formannskapet.

torsdag 04.05 2017
 

Krangler om rettighetene til parkering på Sverresborg

Folkemuseet på Sverresborg føler seg motarbeidet av Trondheim kommune, som har vedtatt å beslaglegge museets parkeringsplass.

onsdag 03.05 2017
Kunsteier: Frithjof Riis i Trondheim eier en stor kunstsamling med verker av blant annet Jorn, Weidemann, Bleken og Johannessen, og her viser han fram «Papegøyen» av Jens Johannessen. Næringslivsmannen eier også Galleri Lilje på Ferstad gård på Byåsen. 

- Koteng tar feil

Konsernsjef Frithjof Riis eier en av Norges største kunstsamlinger. Han mener det er håp for Ivar Koteng som synes kunst er noe «jåleri».

lørdag 29.04 2017
Nytt bygg: Slik kan et nytt felles magasinanlegg på Sverresborg se ut, med magasinene under jorda og bare et publikumsbygg på overflaten. 

Planlegger museumsbygg til 500 millioner kroner

Museene i Sør-Trøndelag ønsker å samle alle museenes gjenstander under jorda på Sverresborg, og samtidig vise dem frem til publikum.

fredag 28.04 2017
Her er rommet der vannlekkasjen oppsto. Gulvet var dekket med så mye vann, viser Dino Makridis. Lekkasjen er ennå ikke godt nok tettet. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Omfattende skader på samlingen på Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum:

10 000 gjenstander angrepet av muggsopp – vil koste museet millioner

Samtidig som grunnvannet begynte å piple inn i magasinene, sluttet to av avfukterne på Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum å virke.

torsdag 06.04 2017
Tårnet på hovedbygningen på Ringve Museum ble heist ned denne uka. Under fant direktør Ivar Roger Hansen (f.v.) og Lars Erik Brustad Melhus, fagansvarlig for gårdshistorien på museet, omfattende vannskader. 

- Brannen avdekket større skader enn vi først trodde

Tømmeret under tårnet på Ringve Museum er så råttent at det kan plukkes vekk med fingrene. Nå er åpningen utsatt ett år.

onsdag 05.04 2017
8Direktør Erlend Høyersten ved Aros har krystallklare meninger om hvordan et kunstmuseum skal drives. - Mange kunstinstitusjoner er for selvopptatte. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

- Det er håpløst når direktøren ikke bor i Trondheim

Erlend Høyersten (43) ved museumssuksessen Aros mener enkelte direktører er mer opptatt av sin egen karriere enn av publikum.

lørdag 04.03 2017
- Det betyr mye for oss å bli lagt merke til. Det er en kjempefjær i hatten, sier administrerende direktør Suzette Paasche. 

Mist nominert til Årets museum:

- Dette er en kjempefjær i hatten for oss

- Museene i Sør-Trøndelag (Mist) er en av museums-Norges tydeligste stemmer, mener Norges museumsforbund.

mandag 26.12 2016
HOVEDBILDE: Får støtte: Å styrke Jødisk museum i Trondheim er en del av det viktige arbeidet mot antisemittisme, mener KrFs geirmund Lykke (t.h.) og styreleder Frank Jenssen. I midten: Formidlingsansvarlig ved museet Lisa Rebekka Paltiel, barnebarn av Julius Paltiel, en av få norske jøder som overlevde Holocaust. 

Millionstøtte til Jødisk museum:

Har gått fra null til nesten to millioner i statlig støtte

Jødisk Museum i Trondheim har på kort tid gått fra null til nesten to millioner kroner i statlig støtte.

mandag 28.11 2016
Wiener-stemning: Erichsen konditori og kafé solgte og serverte bakverk og kaker gjennom 151 år, og var kanskje det nærmeste vi kom en wienerkafé i Trondheim. Nå vil Trøndelag folkemuseum gjenskape stemningen. 

Løksuppen gjenoppstår:

Åpner kopi av Kafé Erichsen

Til sommeren åpner en «minikopi» av Erichsen konditori & kafé på Trøndelag Folkemuseum. Men museet trenger originale møbler og utstyr, og ønsker hjelp fra publikum.

fredag 30.09 2016
The Pussycats fra Tromsø la ut på norgesturné i 1965, og var også innom Nidarøhallen i Trondheim i november. Trond Graff står bak til venstre. 

Hylende jentefan ødela gitarsender på såpeboks

The Pussycats-gitarist Trond Graffs Fender Stratocaster-gitar fra 1962 blir å finne i Rockheims nye utstilling.

søndag 25.09 2016
 

Kommentar

Få øynene opp for museumsbyen

Vi må slutte med at museum er noe vi besøker i fremmede byer og andre land. Evt: Mange vil få en positiv opplevelse når de ser hva som skjuler seg inne i husene i Trondheim.

mandag 19.09 2016
 
    
      (Foto: JOAKIM SLETTEBAK WANGEN)

Ti i skuddet-historie på Rockheim

«Mentometeret» fra Ti i skuddet-sendingene en del av Rockheims hovedutstilling i Trondheim.

søndag 04.09 2016
Kjemper videre: Deler av utstillingen i Rock City har stor museal verdi, ifølge en rapport fra Rockheim-direktør Sissel Guttormsen. Nå jobber Namsos-rådmann Gunnar Lien for å finne en løsning slik at opplevelsessenteret kan holde åpent for publikum. 

Jobber for å sikre opplevelsessenteret i Rock City

De statlige pengene er borte og 2015 endte med nær millionunderskudd. Likevel er det gnist av håp i Rock City i Namsos.

tirsdag 23.08 2016
 

Kronikk

Snart kan du se en dansende stol på kunstindustrimuseet

De eksisterende museumsenhetene i regionen har, i et økt samarbeid med teknologimiljøet i byen, muligheten til å tilby mye av det som ønskes i et Teknologimuseum.

mandag 22.08 2016
Må sikres: Behandlingen av skipet Hansteen er skammelig, mener artikkelforfatteren. Her er skipet på vei til Kristiansund. 
    
      (Foto: DAN ÅGREN, Adresseavisen)

Ordet fritt

Derfor er ikke Hansteen en partybåt

onsdag 03.08 2016
 

Ett år etter brannen på Ringve Musikkmuseum

Har halve museet tilgjengelig - besøkstallene har økt

Ringve Musikkmuseum har i år opplevd en økning i antall besøkende, på tross av at de bare har halvparten av museet tilgjengelig for omvisning.

fredag 29.07 2016
 

Hovedreportasjen i Ukeadressa: 1600-tallets trøndermedisin:

Har du skrofulose eller radesyke?

«Her i byen er det da ingen som kan finne på å oppsøke en lege om man blir syk», var svaret den første legen som ville etablere seg i Trondheim fikk av amtmannen.

torsdag 14.07 2016
Trønderrøtter: - Barndomsårene preger alt jeg skaper, sier Maria Hatling fra Steinkjer. 

Selger tekstildesign på Tate Modern i London

onsdag 13.07 2016
Skoleklare: «Frøken Rollseth», Ingrid Bekken Snøan, ønsker (f.v.) Aslak «Gudmund» Moxness, Olav «Håkon» Moxness, Margit «Agnete» Wuttudal Johansen, Lise «Silje» Wuttudal Johansen, Ellida «Elidir» Greenall, Sofie «Kari» Heiberg, Awi Sian «Hilde» Lian Tungdim, Emelin «Maria» Archer, Ingeline «Inga» Greenall, Isabella «Sofia» Kvalfors og Tiril «Karoline» Heiberg velkommen til skolestua. 

I sommer skal disse barna leve som i gamle dager

fredag 01.07 2016
Oddvar Daren (t.h.) er storfornøyd med innkjøpet. Her sammen med kunstner og ektefelle Leiken Vik i fjor. 

Midtnorske pionérverk innkjøpt av Museet for samtidskunst

Flere arbeider fra begynnelsen av 1980-årene, laget av fire Trondheimsbaserte kunstnere, er innkjøpt av Museet for samtidskunst i Oslo. Dette skjer i forbindelse med utstillingen "Stille Revolt", som viser en oversett og radikal kunstretning i norsk kunsthistorie.

onsdag 29.06 2016
Arkeologer og andre interesserte overvåket prosessen der skjelettet fra birkebeineren ble gravd fram og løftet opp av brønnen på Sverresborg tidligere denne måneden, Her er osteoarkeolog Hanne Ekstrøm Jordahl fra NIKU.  

Sender birkebeiner-skjelettet til Tønsberg

Skjelettet av birkebeineren fra Sverresborg sendes med kurer til baglernes hovedområde i Tønsberg, opplyser Norsk institutt for kulturminneforskning (NIKU).

onsdag 22.06 2016
Ekteparet Else Bigton og Phillip Odden har laget en rekke gjenstander til det nye «Frost»-landskapet i Disney World i Florida. Tirsdag var de på Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum blant annet for å se på denne lusefjøla. 

Drar til Sverresborg for å finne inpirasjon til «Frost»-rommet i Disney World

Når norskamerikanerne Else Bigton og Phillip Odden skal finne inspirasjon til «Frost»-rommet i Disney World, drar de til Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum.

torsdag 16.06 2016
5Skål: Daniel Johansen og Ingrid Galadriel Nilsen Aune holder en ølbolle fra Verdalen fra midten av 1600-tallet. Den er ekstremt stor og tung og har antakelig stått midt på bordet. 

Tar deg med på fylla gjennom historien på Sverresborg

I begynnelsen kastet de glødende bryggesteiner i trekar. I dag mesker far seg med malt og humle fra spesialbutikker, i stedet for å brette klær, på vaskerommet.

tirsdag 07.06 2016
Kritikk: Sverresborg folkemuseum ønsker å bruke Dyrborgskogen til samisk utstilling. En sti som går bak museet, kan bli stengt. Arrogant, skriver Høyres Berit Tiller. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Debatt

Snakk om arroganse! Politiker om ledelsen ved museet på Sverresborg som vil gjerde inn Dyrborgskogen.

Tilbake til røttene: Arnold Dahlslett synes det er en ære å holde åpningsutstilling i nytt museum i fødebyen Honningsvåg. 

- For meg er det en stor ære

Arnold Dahlslett tar et grundig tilbakeblikk på sitt kunstnerskap når han stiller ut på det nye Nordkappmuseet.

onsdag 01.06 2016
Inngjerding: Naboene protesterer mot Sverresborg folkemuseum sine planer om å gjerde inn Dyrborgskogen. 
    
      (Foto: Trøndelag folkemuseum)

Kronikk

Derfor må Dyrborgskogen gjerdes inn

Les museets forklaring på de omstridte planene på Sverresborg.

fredag 27.05 2016
 

Han er første direktør ved Jødisk museum

Bjarte Bruland (47) er historiker med norske jøder som spesialfelt.

mandag 02.05 2016
Trondheim lindy og Midtnorsk Urban Dans vant med sin battle hvor de danset til den andre gruppas type musikk. 

Battlet seg til seier

Dansens dager ble feiret med et mangfold av dansestiler på Ringve.

lørdag 30.04 2016
Publikum ønskes velkommen inn i dansens ulike rom på Ringve museum. Tone Erlien danser med museumsarkitekt Lars Erik Melhus. 

Kronikk lørdag 30. april

Nå kan du få dans(e) på museum

Dans er mer enn scenekunst; dans er mer enn konkurranse; dans er mer enn noe man gjør med litt innabords.

torsdag 28.04 2016
Prosjektleder Ann Siri Hegseth Garberg skriver at Museene i Sør-Trøndelag (MiST) har brukt mye ressurser på å forbedre arbeidet med å forvalte sin samlingav foto og gjenstander i de siste årene. 

Kronikk fredag 29. april

Her er det samlet over 2,2 millioner foto og gjenstander

Museene i Sør-Trøndelag (MiST) planlegger, som det første museet i landet, et fellesmagasin som vil bli tilgjengelig for deg og meg.

tirsdag 15.03 2016
Sverresborg Trøndelag Folkemuseum har fått på plass nye drivere av både restauranten Tavern og kafeen Borgstua, tidligere kalt Bagle. 
    
      (Foto: Ivar Mølsknes)

Disse tar over serveringen ved Sverresborg museum

Kokketrio med erfaring fra topprestauranter i Norge og med priser fra inn- og utland tar over driften av restauranten og kafeen på Sverresborg.

mandag 14.03 2016
7RÅDHUSET: - Det er kult at du prioriterer å møte oss, når du helt sikkert har det veldig travelt med andre viktige møter! Ole Johannes Villa Furre (13), nestleder i elevrådet ved Åsveien skole, til venstre. Oskar Aasland Larsen (12) trykker hånden til ordfører Rita Ottervik. Politisk rådgiver Wenche Aarethun spanderer kakao og sjokolade. Vemund Mølnvik (12), lederen i elevrådet, gjør seg klar til å gå inn på ordførerkontoret. 

Snarvei på Sverresborg

Tar snarveien direkte til ordføreren

onsdag 09.03 2016
- Må nå ut til publikum: Museet må bli langt bedre på kommunikasjon ut til publikum, sier Johan Börjesson, direktør for Trondheim kunstmuseum. 

Museumstallene:

Alle øker – Trondheim synker

Bergen, Stavanger, Kristiansand og Tromsø melder om stor økning i antall besøkende i sine kunstmuseer de siste årene, kun Trondheim har tilbakegang.

mandag 29.02 2016
Færre besøkte museene i Mist i fjor. Rockheim hadde 9000 færre besøkende sammenlignet med året før. 

Færre besøkte sørtrønderske museer

Nytt registreringssystem kan være noe av årsaken til nedgangen i antall besøkende, mener Mist-direktør.

onsdag 10.02 2016
Nye tømmerprøver av hovedbygningen har avdekket at huset er 80 år eldre enn først antatt. 

Fant ny sannhet om Ringve i brannruinene:

Fant ny sannhet om Ringve i brannruinene

Undersøkelser av brannruinene viser at hovedbygningen på Ringve er 80 år eldre enn hva ekspertene har trodd. Nå må hele Ringves historie revideres.

mandag 08.02 2016
Frode Lindgjerdet har skrevet «Slaget om Hegra festning 1940» som utgis på Are forlag i bokserien «Militære operasjoner». Lindgjerdet jobber til daglig ved Forsvarets museum Rustkammeret i Trondheim. Her foran utstillingen som illustrerer kampene ved Hegra festning våren 1940. 

Folk:

- Det er sild og potet som gjelder

Militærhistorie har ikke samme status som sosialhistorie, fastslår krigshistoriker Frode Lindgjerdet.

torsdag 28.01 2016
3Skolevei: Silas Løvdal Waage (9), Alfred Aasland Larsen (9) og Mons Bjørdal (9) kommer fra Åsveien skole. På tur hjem går de ofte her, fremfor bilveien opp Breidablikveien opp mot Byåsen Butikksenter. 

Vil stenge en av byens mest populære snarveier

fredag 15.01 2016
Girson og resten av A-laget er tilbake i Trondheim for å kjøre i gang konsertsesongen på Brukbar/Blæst 

Fra tangolørdag til skjelettsøndag

Glem vinterkulda og drøm deg bort til lyden av argentinske rytmer. Her er helgas kulturtips.

onsdag 04.11 2015
«Barnas museum» er den første bokpublikasjonen fra Mist, og har gitt mersmak for Solveig Lønmo og Lars Erik Brustad Melhus. De har flere ideer til hvordan prosjektet kan videreutvikles, blant annet ser de for seg en engelsk versjon. 

Nå kan du ta med en flik av museet hjem

Museene i Sør-Trøndelag samarbeider om barnebok.

torsdag 22.10 2015
10Godt minne: – Almberget i Rindal i 1961, ja, det husker jeg godt, sier Rolf Karlstrøm, når han ser påskriftene på et av eggene. 
    
      (Foto: STIAN MOAN FOLDE)

Se de sjeldne bildene i bildekarusellen:

– Denne samlingen er enestående

torsdag 24.09 2015
Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum er fra 1968 og har bygningsmessige mangler. 

Trondheim kan få felles museum for kunst og design

Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum og Trondheim Kunstmuseum kan ende opp som felles museum. Nå starter tankearbeidet.