TEMA

torsdag 14.02 2019
Tawakkol Karman, som fikk Nobels fredspris i 2011, besøkter Isfit på åpningsdagen. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Adresseavisen mener

Denne Trondheims-festivalen er en av de viktigste i Europa

Noen av de mest sentrale debattemaene i verden blir diskutert i Trondheim denne uka. Den internasjonale studentfestivalen Isfit er en styrke for byen.

onsdag 13.02 2019
Ny helårsarrangør: Espen Hammer (i midten) får produsentansvaret på Trondheim Stage-konsertene fremover. Det inkluderer konsertene Stein Vanebo (til venstre) og resten av selskapet skal arrangere på den nye scenen Tapperiet ved E.C. Dahls bryggeri. Til høyre står Terje Storli, daglig leder ved Tapperiet. Maks kapasitet er 1800, og Trondheim Stage har foreløpig satt et tak på 1700. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Amerikanske rocklegender til ny trøndersk konsertscene

Med scenen Tapperiet blir Trondheim Stage helårsarrangør. Det første bandet de annonserer er amerikanske Wilco.

 
    
      (Foto: vegard eggen )

Her er lista over NTNUs mest tilfredse studenter

NTNU har fire ulike studieprogram i Trondheim der studentene er superfornøyde. De gir rett og slett NTNU maks uttelling for utdanningskvalitet.

mandag 11.02 2019
Kanskje var det ikke guttene det var noe feil med, der de sto klar for skolestart. Det som var feil, var den kunnskapspressede skolen de kom inn i, skriver dagens kronikkforfatter. 
    
      (Foto: NTB / Scanpix /Shutterstock)

Kronikk

Er det egentlig guttene det er noe feil med?

Mandag denne uka la Stoltenberg-utvalget frem rapporten «Nye sjanser-bedre læring» der oppdraget var å besvare det store spørsmålet om hvorfor guttene taper terreng i skolen.

fredag 08.02 2019
Nedslitt: Noen av husene i Grensen er fraflyttet og ser ut til å være i dårlig forfatning. Det er i dette området den kan bli aktuelt å rive hus i forbindelse med etablering av campus. 
    
      (Foto: TERJE SVAAN)

Kronikk

Politikernes vanskelige dilemma: Byintegrert campus krever riving

En av hovedgrunnene til å samle NTNU på og rundt Gløshaugen, er å få samlokalisert de skapende miljøene innen kunst, arkitektur, musikk og design, og samtidig skape et møtepunkt mellom byen og universitetet.

mandag 04.02 2019
Slangerobot og påpasser: Slangeroboten med kallenavnet Eely skal heises ut i fjorden for ën ny testrunde. Øyvind Olsen påser at alt går riktig for seg. 
    
      (Foto: Espen Bakken, Adresseavisen)

Denne dingsen skal gjøre jobben for dykkere i Nordsjøen

Slangeroboter fra Trondheim kan snart revolusjonere arbeid på dypt vann langt til havs. Men før robotene blir sendt ut til oljeinstallasjonene, skal den testes i Trondheimsfjorden.

fredag 01.02 2019
Tidligere adm.direktør, Berit Svendsen, i Telenor Norge og konserndirektør Telenor Skandinavia under Lerchendalkonferansen i 2018 i Trondheim. «Jakten på det nye Norge» er årets tema. 
    
      (Foto: MORTEN ANTONSEN)

Kronikk

Dagens teknologi er smart, men den er ikke smart nok

Datateknologi endrer verden, men i jakten på det nye Norge er det lett å glemme at mesteparten av fremtidens løsninger skal bygges i samspill med den gamle.

torsdag 31.01 2019
Gruppeleder Sissel Trønsdal (helt til høyre) i bystert torsdag kveld. 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

Vil la ansatte utdanne seg til sykepleiere mens de fortsatt jobber

Sissel Trønsdal (Ap) vil finne ut hvor mange helsefagarbeidere i Trondheim kommune som ønsker å videreutdanne seg mens de fortsatt står i jobben.

tirsdag 29.01 2019
«Nede på havbunnen mellom Svalbard og Jan Mayen har Norge gull, sølv, kopper og sink. Metaller og mineraler verden har bruk for. Vi skaffer oss nå kunnskap om disse mineralforekomstene og om mulighetene for å ta dem i bruk» skriver kronikkforfatterne 
    
      (Foto: NTNU)

Kronikk

Stavanger er oljehovedstaden. Trondheim kan bli hovedstaden for mineralutvinning

mandag 28.01 2019
Utbredt problem: Søvnvansker er et av de vanligste helseplagene og fører til mange sykmeldinger. Terapi er den beste medisinen, men dessverre er det forsvinnende få som får slik behandling. 
    
      (Foto: Illustrasjonsbilde: Shutterstock)

Det finnes en bedre kur mot søvnproblemer enn sovetabletter

Det finnes en bedre kur mot søvnproblemer enn sovetabletter. Dessverre er det altfor få som får den beste hjelpen når de sliter med søvn.

Brandtsegg_Brockmann_DSC_0019.jpg 
    
      (Foto: AAGOT OPHEIM)

Kampen om campus:

Huset de bor i, kan bli revet for nytt universitet

I ti år har Øyvind Brandtsegg og Randi Martine Brockmann bodd rett nedenfor Hovedbygningen på NTNU. Nå kan hjemmet deres bli revet for å få plass til universitetsbygg.

fredag 25.01 2019
Slik kan det bli: Dette er en skisse over hvordan hele campus kan bli. Til venstre i tegningen ser vi Studentersamfundet og nybygg oppover gjennom Grensen. Her ser vi at Statsarkivets administrasjonsbygning, Vollan gård og Thingvallagården står. Resten er erstattet med nybygg. 
    
      (Foto: Ill: Eggen arkitekter / NTNU)

Skal byen velge NTNU eller gamle hus?

Hvis Trondheim skal få et universitetsområde nær sentrum, må politikerne svelge flere kameler.

Rivingstruet: Grensen sett fra Høgskoleveien. Bynatikvaren kaller det et verneverdig trehusmiljø på linje med Bakklandet og Ilsvikøra. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Kampen om campus:

NTNU vil rive gamle trehus for å få plass til universitet

NTNU vil rive gamle småhus for å få plass til nye universitetsbygninger. Nå skal politikerne avgjøre hvor universitetet skal få bygge.

Innlevelse: Elias og Andreas Grimstad viste evnene sine under lanseringen av Kammermusikkskolen i Trondheim symfoniorkesters kantine onsdag ettermiddag. Vant ungdommens musikkmesterskap i fjor fra Levanger. 
    
      (Foto: Olav Stubberud)

Musikktalenter fra Trondheim får millioner

Stort løft for unge musikktalenter.

torsdag 24.01 2019
Kjetil Utne ønsker seg kommunal virksomhet inn på campus. - Slik kan kommunen få del i mer av forskningen og kunnskapen som fins der og NTNU kan få testet ut ting i praksis, sier han. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Kampen om campus:

Vil ha kommunen inn på NTNU-campus

Høyres Kjetil Utne ønsker seg kommunal virksomhet inn på NTNU-området. Slik kan kommunen få mer del i kunnskapen fra NTNU og universitet få testet ut ting i praksis.

onsdag 23.01 2019
Trener sammen: Tomine Flatset og Jan Kristian Sørli trener for å holde seg i form. De har vel ikke tenkt så mye på om det gjør dem mindre stresset. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen)

Ny forskning: God fysisk form hjelper ikke mot stress

Fysisk aktivitet gjør godt for mye. Men nå viser ny forskning at det ikke hjelper mot stress å være i god fysisk form.

mandag 21.01 2019
Foreldrene er i gjennomsnitt fornøyde med SFO-tilbudet. Samtidig varierer innhold, planer, pris og moderasjon, forteller kronikkforfatterne. Bildet er fra SFO på Jakobsli skole, der Aleksander Szymon Koziky og Ariana Lovise Denholm spiller sjakk. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Kronikk

Forskjellen mellom dyreste og billigste SFO utgjør 46 200 kroner i året

søndag 20.01 2019
Bortkastet trening? Ekspertene er uenige om hva som er mest effektivt for å gå ned i vekt. 
    
      (Foto: Illustrasjonsbilde/Shutterstock)

Løping og svetting til ingen nytte

Her har vi trent som rakkeren og slukt «nyheter» om trimmen som brenner mest magefett. Så slår den mest oppsiktsvekkende nyheten ned som en julegris i salatbaren: Treninga er bortkasta.

lørdag 19.01 2019
Får penger: Guro F. Giskeødegård er forsker ved institutt for sirkulasjon og bildediagnostikk ved NTNU. Nå har hun fått 4,5 millioner kroner fra Kreftforeningen. 
    
      (Foto: Karl Jørgen Marthinsen, NTNU)

Får millioner til kreftforskning:

Vil sjekke effekten av trening under kreftbehandling

NTNU-forsker Guro Giskeødegård skal finne ut om trening under kreftbehandling kan gi kvinner med brystkreft færre senskader.

fredag 18.01 2019
 

Vil sende alle NTNU-studenter til utlandet

Snart må alle NTNU-studenter ha et utenlandsopphold bak seg for å ta en universitetsgrad. Det er beskjeden fra rektor Gunnar Bovim til lederne ved universitetet.

- Dypt fascinert av universitetene: Arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre forsvarer den norske modellen og minner om at mange akademisk dyktige amerikanere ikke får utdanning fordi de ikke har råd. 
    
      (Foto: Junge, Heiko, NTB scanpix)

- Kunnskapen er i spill

- Når utdanning ikke holder tritt med teknologien, fører det til ulikhet, sier arbeiderpartileder Jonas Gahr Støre. Han snakket til ledelsen ved NTNU.

torsdag 17.01 2019
Fortsetter som før: Regjeringen har heldigvis skrotet forslaget om alternativ organisasjonsmodell for universitet og høyskoler, skriver Adresseavisen på lederplass. NTNU har alt den mest «moderne» styringsmidellen innenfor dagens system med ansatt rektor og ekstern styreleder. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Adresseavisen mener

Det er bra at regjeringen ikke går videre med endret organisasjonsform for universitet og høyskoler

Det er bra at regjeringen ikke går videre med endret organisasjonsform for universitet og høyskoler, etter modell fra sykehussektoren.

onsdag 16.01 2019
Skriver under avtale: Her signerer konserndirektør Alexandra Bech Gjørv i Sintef avtalen om et felles forskningssenter. Til venstre: NTNU-rektor Gunnar Bovim og til høyre rektor Anders Overgaard Bjarklev ved Danmarks teksniske universitet. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen)

Nytt dansk-norsk forskningssenter skal forske på havvind:

- Det blåser mer til havs, det er færre arealkonflikter og det er mulig å bygge større vindmøller

Underskriftene fra disse tre kan løse problemene vindkraft i dag fører med seg. NTNU, Sintef og Danmarks tekniske universitet (DTU) skal samarbeide om forskning på havvind.

 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Kommentar

Trøndelag er litt vel høy på seg selv nå

Trøndelag har feiret ettårsdagen med å markere at vi ikke bare har skapt norgeshistorie. Vi peker også ut fremtiden. Intet mindre!

Nav og kommunens helse- og velferdstjeneste på Falkenborg rett ved Sirkus Shopping: «Verken byggets plassering, arkitektoniske utforming, uteområdene eller sammenhengen med resten av bystrukturen har de egenskaper eller ambisjoner som skal til for å skape et offentlig sted for befolkningen i Østbyen» mener kronikkforfatterne. 
    
      (Foto: RUNE PETTER NESS)

Kronikk

Dette nybygget er et av mange eksempel på mislykket byutvikling

tirsdag 15.01 2019
 
    
      (Foto: LEIF ARNE HOLME)

Trodde virkelig noen at tre distriktshøyskoler skulle forvandles til et vellykket universitet?

Var det virkelig noen som trodde at tre distriktshøyskoler skulle forvandles til et vellykket universitet?

fredag 11.01 2019
Jo Ragnar Tremoen fra NRK og Merete Kvidal fra NTNU foran det mulige utbyggingsområdet bak Studentersamfundet hvor NRK kanskje kan bygge. 
    
      (Foto: Håvard Jensen)

Adresseavisen mener

NRK til sentrum vil bli bra for byen

NRK vil flytte til NTNUs nye universitetsområde. Det vil gagne både NRK, NTNU og byen.

torsdag 10.01 2019
 

NTNUs første rektor er død

Karsten Jakobsen døde 8. januar, skriver Universitetsavisa. Han ble 90 år.

Denne vippestolen er masterprosjektet til NTNU-studenten Gunnar Eidsvik Tvedt. Torsdag blir han tildelt Doga-merket Nykommer. 
    
      (Foto: privat)

NTNU-vippestol får nasjonal designpris

NTNU-studenten Gunnar Eidsvik Tvedt får i dag en av Norges fremste designpriser. Han har designet en vippestol for barn.

lørdag 05.01 2019
I september lot førsteamanuensis Øyvind Eikrem seg intervjue av Resett. Det førte til debatt både om innholdet i det han sa og om ytringsfriheten for NTNU-ansatte. 
    
      (Foto: privat)

Eikrem-saken:

- Bovim kunne vært tydeligere i sin støtte til instituttlederen

- NTNU-rektor Gunnar Bovim burde ha uttrykt større tillit til instituttledelsen i Eikrem-saken, sier styreleder ved Institutt for sosialt arbeid.

fredag 04.01 2019
Den høye verdiskapningen i oppdrettsnæringen utgjøres derfor av en særegen høy profitt på grunn av høy internasjonal betalingsvillighet for laks, men like mye fordi lakseoppdrett er en beskyttet næring via konsesjon. 
    
      (Foto: TERJE SVAAN)

Kronikk

De som er inne i næringen tjener mye fordi andre ikke kommer inn

Stor verdiskaping i oppdrettsnæringen betyr høy profitt. En viktig årsak til at næringen tjener godt er at andre aktører ikke kommer inn.

Hovedbygningen: Dette kan bli det nye lokalet for humanistene og samfunnsviterne ved NTNU. De er i dag på Dragvoll. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Kampen om campus:

Denne bygningen kan få helt nytt innhold

Humanistene og samfunnsviterne kan ende i NTNUs staselige hovedbygning. Det er ett av fire ulike forslag til faglig plassering som nå blir sendt på høring.

torsdag 03.01 2019
 

Kronikk

Ladejarlen kan bli et viktig møtested i den nye Østbyen

Ilaskolen, kornsiloene, hovedbygget, Festningen og Nidarosdomen og Bispehaugen skole - historiske bygg med viktige funksjoner. Ingen vil rive disse, men nå trues rekkens siste perle, Ladejarlen, med nettopp det.

NTNU-professor Terje Andreas Eikemo 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Terje har fått 75 millioner til å forske på helse og utdanning i hele verden

NTNU-professoren skal finne ut av sammenhengen mellom utdanning og helse i verden. Det er del av et verdensomspennende forskningsprosjekt.

onsdag 02.01 2019
Støtte: NTNU-forsker Siver Moestue er en av dem som i høst fikk forskningsmidler fra Kreftforeningen. Nå skal Moestue hente ut pasientprøver fra kvinner som har hatt brystkreft, og forsøke å finne svar på hvorfor noen opplever at brystkreft sprer seg til andre organer i kroppen. 
    
      (Foto: Geir Vidar Nubdal)

Vil finne svar på brystkreftgåte blant 100 kvinner

NTNU-professor Siver Moestue skal forske på hvorfor brystkreft sprer seg hos noen kvinner, men ikke hos andre.

Leder Alf Bjarne Johnsen og resten av Pressens faglige utvalg er opptatt av at det skal være stor takhøyde for ulike meninger i mediene. 
    
      (Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix, NTB scanpix)

Adresseavisen mener

Vi ønsker oss friske meninger, men ikke personangrep

Debattklimaet i Norge er blitt hardere de siste årene. Vårt ønske for 2019 er at vi alle konsentrerer oss mer om saker og standpunkter og ikke angriper personer.

torsdag 27.12 2018
Dagens læreplan har en målformulering etter 4. trinn om at elever skal uttrykke tanker om språk, personer og handlinger i skjønnlitteratur. Det er svært bekymringsfullt at dette målet er fjerna, mener innleggsforfatterne. 
    
      (Foto: NTB / Scanpix /Shutterstock)

Kronikk

Ikke ta litteraturen ut av norskfaget

Det framstår nesten selvmotsigende at skolens nye læreplaner unngår ordet «skjønnlitteratur» i alle læringsmål før tiende årstrinn, men derimot nevner sakprosa og retorikk flere ganger.

onsdag 26.12 2018
«Over halvparten av NTNUs klimafotavtrykk er knyttet til drift av bygg og innkjøp av tjenester, materiell og utstyr» skriver kronikkforfatterne. 
    
      (Foto: Adresseavisen, Christine Schefte)

Kronikk

Klimadugnaden – slik bidrar vi i NTNU

I kjølvannet av FNs klimapanels siste rapport, har debatten gått høyt om hva vi på samfunns- og individnivå kan gjøre for å unngå mer enn 1,5 graders global oppvarming. Hvordan kan kunnskapsmiljøene svare på denne utfordringen?

søndag 23.12 2018
 
    
      (Foto: NTNU)

Hvorfor NTNUs logo ble som den ble

En kombinasjon av buede og rette linjer. Det harde og det myke.

fredag 21.12 2018
Kommunaldirektør Camilla Trud Nereid sier kommunen lærer av det arbeidet som nå gjøres med å gjennomgå gamle bekymringsmeldinger. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Åpner 23 lukkede barnevern-saker i Trondheim - vurderer enda flere

Barn har ikke fått den hjelpen de har krav på, slår kommunaldirektøren fast. – Det er sjelden at det tas slike grep, sier NTNU-forsker om Trondheim kommunes omfattende arbeid med å gjenåpne saker.

onsdag 19.12 2018
 

Tre nye millioner til «The Big Challenge»

Fylkeskommunen bidrar med tre millioner kroner. Nå venter NTNU på like mye penger fra Trondheim kommune til vitenskapsfestivalen «The Big Challenge».

Bekymret: Styremedlemmene Sigmund Eidem t.v. og Kenneth Sandmo Grip er bekymret for splittelsen i fagmiljøet innenfor psykiatrien. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Steile fronter ved St. Olav:

- De er ikke bestevenner de to som skal flytte sammen

Prosjektgruppa skulle legge frem én løsning for det nye senteret for psykisk helse ved St. Olavs hospital, men endte opp med to.

tirsdag 18.12 2018
«Jeg anser det som hensiktsløst å gå i en diskusjon i Adresseavisens spalter mot slike emosjonelle angrep, hvor premisset blir at jeg skal svare for ting jeg ikke har sagt eller stå til rette for saker som jeg ikke mener» skriver Øyvind Eikrem (bildet) i sitt svar på innlegg fra Peder M. Lysestøl. 

Debatt

Et universitet er ikke en politisk bevegelse

I et besynderlig innlegg i Adresseavisen 10.12.2018 forsøkes det å blåse nytt liv i et nesten tre måneder gammelt avisintervju jeg har gitt.

mandag 17.12 2018
 

NRK og NTNU vil bli samboere

Før helga skrev NTNU og NRK under intensjonsavtale. Målet er at NRK skal flytte inn på det nye universitetsområdet.

søndag 16.12 2018
Fra venstre: Mari Aas Fjelldal, Henriette Vaafland og Augustine Arukwe. Måsereiret står i kantina i realfagbygget for å skape bevisshet rundt vår egen plastbruk i hverdagen. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Måse med plastreir gjør studentene på Gløshaugen miljøbevisste

Om 30 år kan havet bestå av mer plast enn fisk.

lørdag 15.12 2018
Malin Torsæter, ny senterleder (t.v.), prorektor for forskning ved NTNU Bjarne Foss og olje-og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) feirer det nye forskningssenteret LowEmission med kake. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen)

Adresseavisen mener

350 millioner til trøndersk forskning kan hjelpe Norge å nå klimamålene

Et forskningssenter som skal bidra til å få ned utslippene i oljebransjen, kan bidra til at vi når klimamålene for 2030.

torsdag 13.12 2018
Kake: Visekonsernsjef i Sintef, Reidar Bye, senterleder for det nye forskningssenteret LowEmission Malin Torsæter, olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg samt prorektor for forskning ved NTNU, Bjarne Foss, kunne torsdag feire med bløtkake etter at nyheten offisielt var sluppet. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

- Den som skal slukke lyset på norsk sokkel, er ikke født ennå

Det sier olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp). Torsdag tildelte han NTNU og Sintef et nytt forskningssenter som skal gjøre norsk petroleumsvirksomhet mer miljøvennlig.

 

Trondheim slo Bergen i kamp om 120 millioner til forskningssenter:

Trondheim slo Bergen i kamp om 120 millioner til forskningssenter

Sintef og NTNU vant over Bergen og Christian Michelsen Research i kampen om nytt forskningssenter. Nå blir Trondheim hovedstad for lavutslippsteknologi i oljebransjen.

Det er på Campus Øya Guttedagen vil finne sted, og det er flere på venteliste, forteller prosjektkoordinator June Larsen. 
    
      (Foto: June Larsen)

Nå får også guttene sin egen dag på NTNU

I flere år har NTNU laget egne arrangementer og tiltak for å øke kvinneandelen på mannsdominerte studier. Neste år vil de gjøre det samme for gutter.

onsdag 12.12 2018
 

La dem game til svetten siler

Foreldre kan vinne på å bli mindre sure på ungdommene sine som spiller dataspill.

- Teknologiutviklingen i Trondheim og Trøndelag kan bidra til redusering av klimagasser ikke bare i Norge, men i verden for øvrig, sier Lars Haltbrekken (SV). 
    
      (Foto: Grete Holstad)

Klimakonferansen i Katowice

-Trøndelag har alt å tjene på en vellykket klimakonferanse

-Trøndersk næringsliv har alt å tjene på en klimaavtale i Katowice med høye krav til utslippskutt.

Ytringsfrihet ved NTNU: Statsråd Iselin Nybø (V) sa i Stortingets spørretime onsdag at hun er glad for at NTNU-rektor Gunnar Bovim slår fast at ytringsfriheten er en grunnleggende verdi for NTNU. 
    
      (Foto: Kunnskapsdepartementet)

Spørsmål om Eikrem-saken i Stortinget

Frp-representanten Stine Margrethe Knutsdatter Olsen er bekymret for ytringsfriheten i akademia. Hun ville vite hva statsråden vil gjøre for å sikre meningsmangfold.

tirsdag 11.12 2018
Merittert underviser: Karina Mathisen er utrolig glad for prisen som er ekstra dyktig underviser. 
    
      (Foto: aagot opheim)

Karina er en av NTNUs beste undervisere

Karina Mathisen fikk tirsdag diplom på at hun er en dyktig underviser. Ti NTNU-ansatte fikk tirsdag tittelen merittert underviser.

Kjempefornøyde: Alle jubler for planene for Ocean Space Laboratories. Stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H) tar selfie. Bak fra venstre: Sivert Bjørnstad (Frp), Jon Gunnes (V), Sintef-sjef Alexandra Bech Gjørv og NTNU-rektor Gunnar Bovim. 
    
      (Foto: Espen Bakken, Adresseavisen)

Adresseavisen mener

Senter for havforskning en god nyhet for Norge

Regjeringen ga før helgen tydelige signaler om at de vil ha et nytt senter for havforskning i Trondheim. Dette er en framtidsrettet satsing som byen har grunn til å juble over.

mandag 10.12 2018
Peder Martin Lysestøl mener det er bedre å argumentere mot førsteamanuensis Øyvind Eikrem påstander om at stammekulturer i deler av Asia er disponert for vold, enn å diskutere hans ytringsfrihet. 
    
      (Foto: Frank Cadamarteri, Adresseavisen)

Debatt

Hvor har Eikrem disse teoriene fra?

NTNU har vært mer opptatt av Øyvind Eikrems ytringsfrihet enn å bekjempe farlige ideer, mener innleggsforfatteren.

Planen til KLP er å fylle igjen dokken på Solsiden, og slik ser man for seg at konsertområdet kan bli. 
    
      (Foto: KLP EIENDOM TRONDHEIM)

Rådmannen sier nei til store planer på Solsiden

Nå blir det opp til politikerne å avgjøre om det blir konsertscene, skøytebane og vannspeil i Dokken på Solsiden.

søndag 09.12 2018
Møbelsnekker: Gaute Hermo Hammer gikk på NTNU og ble møbelsnekker. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen)

Her er yrkene du sikkert ikke visste du kunne utdanne deg til ved NTNU

Her er yrkene du kanskje ikke visste du kunne utdanne deg til ved NTNU

 

Flere utlendinger enn noen gang tar doktorgrad i Norge

Aldri har det vært flere med utenlandsk statsborgerskap som avlegger doktorgrad, skriver Khrono.

lørdag 08.12 2018
 

Dagspassene ble revet vekk med en gang

Det største trekkplasteret til den nye vitenskapsfestivalen The Big Challenge er utsolgt.

fredag 07.12 2018
Støtter sosionomstudentene: Mona Berger i Fellesorganisasjonen er enig med studentene bak oppropet mot Eikrem. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

- Eikrem angriper faget vårt

Fagforeningen til sosionomene støtter studentene i Eikrem-saken. Flere medlemmer har kontaktet fagforeningen etter intervjuet med Eikrem i Resett i september.

Kjempefornøyde: Alle jubler for planene for Ocean Space Laboratories. Stortingsrepresentant Mari Holm Lønseth (H) tar selfie. Bak fra venstre: Sivert Bjørnstad (Frp), Jon Gunnes (V), Sintef-sjef Alexandra Bech Gjørv og NTNU-rektor Gunnar Bovim. 
    
      (Foto: Espen Bakken, Adresseavisen)

Seks milliarder til nytt forskningssenter i Trondheim

Regjeringen har bestemt seg. Nå blir det noe av de mye omtalte planene om Ocean Space Centre i Trondheim.

Får vondt: - Overspising kan gjerne føre til at en spiser så mye at en får vondt, sier Mari Raavand som har skrevet en masteroppgave om overspisingslidelse. Hun jobber nå som idrettspedagog ved Kastvollen rehabiliteringssenter. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

- Mange føler det er deres egen feil at de spiser så mye

Flere er rammet av overspising enn av anoreksi og bulimi. Når de oppsøker helsevesenet for å få hjelp, blir de ofte møtt med slankekurer og kostholdsråd.

torsdag 06.12 2018
Redning: Jon Sundan har fått tak i redningsbøyen og kan bli dratt på land. 
    
      (Foto: Christine Schefte, Adresseavisen)

Her lærer natteravnene i Trondheim å redde en person opp fra elva

En mann har falt på elva. Natteravnene må redde mannen i vannet.

Intervjuer: Fire ganger i året er Per Tovmo (foran) på farten og intervjuer bedriftsledere i Trøndelag om den økonomiske utviklingen. Han spør blant andre Finn Dybdalen (bak) ved City Syd om samfunnet og økonomien sett fra kjøpesenteret. 
    
      (Foto: Terje Svaan, Adresseavisen)

Per Tovmo er øyne og ører for sentralbanksjefen

Når sentralbanksjefen om noen dager forteller om rikets økonomiske tilstand, har Per Tovmo funnet svarene for ham.

 

- Hele Eikrem-saken vitner om at det er et kulturproblem på NTNU

Professor Kristian Gundersen er bekymret for ytringsfriheten ved NTNU. Han mener Eikrem-saken demonstrerer at det står dårlig til.