TEMA

søndag 03.04 2022
 

Vi kan ikke koble det faglige og det sosiale fra hverandre i skolen

Hvilke tiltak trenger vi i skolen etter pandemien? Venstre og Høyre har kommet med forslag til hvordan vi kan «tette kunnskapshullene», men jeg har som skoleforsker klare innvendinger.

tirsdag 14.07 2020
I mange praktiske yrker skaper kravet om dokumentasjon av sikkerhetsarbeidet et behov for kompliserte og detaljerte prosedyrer, som i verste fall motarbeider sikkerheten, skriver kronikkforfatterne. 
    
      (Foto: Frank May/NTB Scanpix)

Kronikk:

Hvorfor må en controller godkjenne bestilling av 20 rundstykker?

I Norge slår vi oss på brystet og sier at tillit et er av våre fremste kjennetegn. Likevel er vi i ferd med å utvikle et arbeidsliv med dokumentasjonskrav på hvert minste nivå. Dette går ut over arbeidet.

fredag 13.03 2020
Ved Stjørdal legevakt testes fem personer som er mistenkt smittet av koronaviruset, fredag 6. mars. De ankommer i to biler og blir testet av et team opprettet av Stjørdal kommune på tirsdag. I teamet er helsesykepleier Liv Johanne Rekstad som her utfører prøvene på pasientene (mørkt hår) , helsesykepleier Iren Balstad (blodt hår), Sissel Staven Humstad (rødt hår) og sykepleier Hilde Farstad (i vanlige klær). De bytter hansker mellom hver bil og noen ganger mellom pasientene. Foto: Therese Alice Sanne 
    
      (Foto: THERESE ALICE SANNE)

Kronikk:

Kjenner du en helsearbeider med små barn? Kanskje kan du hjelpe?

fredag 06.09 2019
 

For første gang fikk en kvinne denne prisen, og hun jobber i Trondheim

Ann-Iren Kittang Jost fikk norsk romforsknings viktigste pris, og hun ble den aller første kvinnen.

lørdag 20.07 2019
I denne klossen har NTNU-forskerne fått spirer til å gro 400 kilometer over hodet vårt.  
    
      (Foto: Michael Schult Ulriksen)

50 år etter den første månelandingen har NTNU-forskere søkt om å få bli med på den neste

I 2024 skal NASA være på månen ifølge USAs president Donald Trump. Forskere på NTNU har søkt om å få bli med.

mandag 21.01 2019
Foreldrene er i gjennomsnitt fornøyde med SFO-tilbudet. Samtidig varierer innhold, planer, pris og moderasjon, forteller kronikkforfatterne. Bildet er fra SFO på Jakobsli skole, der Aleksander Szymon Koziky og Ariana Lovise Denholm spiller sjakk. 

Kronikk

Forskjellen mellom dyreste og billigste SFO utgjør 46 200 kroner i året

fredag 07.12 2018
Oppdrett av laks i merder har dratt nytte av forskningen som NTNU Samfunnsforskning har gjennomført på planter i den internasjonale romstasjonen. 

Kronikk

Bruker forskning i verdensrommet på laks i bur

Hvordan kan vi bruke det vi har lært i romforskning slik at oppdrettslaksen får det bedre?

lørdag 27.10 2018
I juni i 2015 vedtok bystyret en strategisk plan for å bedre forholdene for mennesker med utviklingshemming i Trondheim. Ingen av resultatmålene i planen er blitt nådd, mener innleggsforfatterne. 

Kronikk

Det er ikke så rart vi blir både skuffet og forbanna

Vi er mange foreldre som i flere tiår har stått på for at våre barn skal få sine rettigheter som innbyggere i Trondheim.

torsdag 25.10 2018
Det er mange teorier på hvor lukta i Trondheim kommer fra. Asfaltverket til Peab er blant mange som er mistenkt, men Adresseavisen har også undersøkt utslipp fra Kanalen med undervannsdrone. Fabrikken på Ranheim fikk fjernet luktproblemet etter flere tiår. 

Det stinker av hele luktmysteriet

Når trondhjemmere ikke lenger hæler å ta tirsdagsrøyken ute i det fri, er det gått altfor langt. En luktkonsulent er satt på saken.

VED SAMLEBÅNDET: For den som har på VR-brillene oppleves det som man er ved samlebåndet på et fiskemottak. Det er NTNU-studenter, spesielt Markus Haraldseid og Petter Lohne (med briller), som har utviklet den virtuelle arbeidsplassen, under ledelse av prosjektkoordinator Mikhail Fominykh (t.v.) ved Institutt for pedagogikk og livslang læring. 

70 unge trøndere har testet jobber med nye briller

For tiden tester unge trøndere ut om fiskeoppdrett kan være jobben for dem. Det gjør de ved bruk av spillteknologi og VR-briller. Og dette er bare én av måtene NAV tenker nytt på, for å motivere unge arbeidssøkere.

onsdag 13.12 2017
«En kan velge å sette beboeren i sentrum for alt som gjøres, eller en kan legge mer vekt på det praktiske. Konsekvenser av det siste kan være at beboere blir tilskuere til det som skjer i eget hjem» skriver kronikkforfatterne. 

Kronikk

Beboere kan bli tilskuere til det som skjer i eget hjem

søndag 03.12 2017
Gravitasjonskraft: Olden oppdrettsanlegg har gitt opp tilværelsen som en liten lokaleid produsent av smolt til oppdrettsnæringen. Bjugn-bedriften er kjøpt av Russlands største oppdrettsselskap Russian Aquaculture. Arne Geirulv (til venstre) representerer de nye eierne, mens Kurt Olden og hans stab på seks personer skal drive smoltanlegget som før. 

- De små oppdretterne vil komme bort

På 1970-tallet het oppdretterne Per, Ola og Knut. Nå heter de Marine Harvest, Salmar og Lerøy.

torsdag 30.11 2017
 

Stor prisvariasjon i SFO i Trøndelag - Sjekk prisene her

I Trøndelag skiller det 1500 kroner mellom den dyreste og billigste SFO. I hele landet samlet skiller det hele 2892 kroner i måneden.