TEMA

fredag 08.12 2017
Det har stormet rundt Carl I. Hagens forsøk på å bli medlem i Nobelkomiteen. Hvis reglene skal endres, må det være for å styrke Nobelkomiteens uavhengighet, ikke for å hindre Hagen fra å få en plass ved bordet. 
    
      (Foto: NTB scanpix)

Stortinget stemte ned forslaget på Carl I. Hagen:

Nobel-drømmen knust for alltid

– Noe av det morsomste jeg har vært med på, sier Hagen ironisk, sekunder etter at avstemningen var over, og drømmen om en plass i Nobelkomiteen er knust.

fredag 01.12 2017
Det har stormet rundt Carl I. Hagens forsøk på å bli medlem i Nobelkomiteen. Hvis reglene skal endres, må det være for å styrke Nobelkomiteens uavhengighet, ikke for å hindre Hagen fra å få en plass ved bordet. 

Adresseavisen mener

Nobelkomiteen skal ikke være en sluttpakke for stortingspolitikere

Hvis Stortinget skal vedta et nytt regelverk for Nobelkomiteen, må det være for å styrke komiteens uavhengighet.

onsdag 22.11 2017
 

DN: Carl I. Hagen ofrer Stortinget for plassen i Nobelkomiteen

Carl I. Hagen har gitt beskjed om at han vil trekke seg som vararepresentant på Stortinget for å bli medlem i Nobelkomiteen.

mandag 20.11 2017
 

Frp risikerer at Hagen får motkandidat til Nobelkomiteen

Stortinget ber Fremskrittspartiet finne en annen kandidat enn Carl I. Hagen til Nobelkomiteen. Frp risikerer at det stilles motkandidat mot partiets nestor.

fredag 06.10 2017
- Får vi en Støre-ledet regjering med et sterkt Sp og SV, og Rødt og MDG på vippen, så er jeg bekymret over hva det kan få å si for vårt forhold til EØS-avtalen og jeg er bekymret for uklarhet i vår sikkerhetspolitikk og satsingen på et sterkere forsvar, sier Brende. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Brende støtter ikke årets fredsprisvinner

Utenriksminister Børge Brende (H) mener atomvåpenforbudet som fredsprisvinner ICAN jobber for, kan svekke pågående nedrustningsprosesser.

Berit Reiss-Andersen, leder av Nobelkomiteen, med en tegning av logoen til Den internasjonale kampanjen for forbud mot atomvåpen. Sjansen for at kampanjen lykkes, er minimal. 

Fredsprisen er symbolsk

Fredsprisen til forkjempere for forbud mot atomvåpen er symbolsk.

mandag 27.02 2017
Kaci Kullmann Five bisettes i Lommedalen kirke mandag.  
    
      (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix)

Fullsatt kirke tok farvel med Kaci Kullmann Five

Hun ble en pioner i både politikk og samfunnsliv. Mandag tok en fullsatt Lommedalen kirke farvel med Kaci Kullmann Five. 

mandag 20.02 2017
 

Kaci Kullmann Five er død

Høyres første kvinnelige partileder, tidligere statsråd og leder av Nobelkomiteen Karin Cecilie "Kaci" Kullmann Five er død, 65 år gammel.

fredag 07.10 2016
 

Santos: – Colombia er svært nær fred

Colombia er svært nær ved å oppnå fred, sier president Juan Manuel Santos, årets vinner av Nobels fredspris.

fredag 09.10 2015
I Tunisia: Fv: Kim Gabrielle, Internasjonalt Forum, Jørn Kristiansen, fra ledelsen i Oslo Ap, daværende president i Tunisia, Moncef Marzouki, delegasjonsleder og leder i Sør-Trøndelag Aps internasjonale utvalg, Ingrid Aune og Ali Ajmi, Internasjonalt Forum (opprinnelig fra Tunisia). 

Hun møtte fredsprisvinnerne

- Nobels fredsris er så fortjent, og nå er jeg både glad og skjelven, forteller Ingrid Johansen Aune som i 2013 møtte «Kvartetten for nasjonal dialog» i Tunisia.