TEMA

onsdag 09.06 2021
 

Eks-yrkessjåfør Arne: Lastebilsjåfører er kunstnere som får svært lite respekt

torsdag 06.05 2021
Etter kontroll av tunge kjøretøy i Malvik i dag, var det tre vogntog som fikk bruksforbud - dette på grunn av avrenning fra transport av laks. 
    
      (Foto: Statens vegvesen)

Adresseavisen mener

Denne praksisen stinker

Vogntog som slipper ut fiskeavfall, er et betydelig problem på trønderske veier. Vegvesenet har stoppet mange slike kjøretøy, men må tydeligvis intensivere kontrollene enda mer. I tillegg må flere ta ansvar for en praksis som stinker.

onsdag 15.01 2020
Høy pris: Roar Melum, regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund synes nesten 1500 kroner i bompenger mellom Ulsberg og Åsen er dyrt. Samtidig er han glad for at det bygges nye og bedre veier. 
    
      (Foto: Adresseavisen, RICHARD SAGEN)

Debatt:

Vi trenger fire felt og en høyere fartsgrense på nye E6

Det er riktig at tungtransport har en fartsgrense på 80 km/t, men slik trafikken er i dag klarer vi ikke å holde denne gjennomsnittsfarten.

fredag 08.02 2019
Veikryss: Berkåk er et viktig veikryss, og når ny E6 er på plass, mener disse tre at kommunesenteret i Rennebu er et ideelt sted for godsterminal for trondheimsregionen. Fra venstre Rennebu-ordfører Ola Øie, Hitra-ordfører Ole L. Haugen og regiondirektør i Norges Lastebileierforbund, Roar Melum. 

Du vil ikke tror hvor godsterminalen kan havne

BERKÅK: Det er åtte mil til Trondheim. Likevel mener to ordførere og sjefen for lastebileierne at det er mer fornuftig å bygge godsterminal på Berkåk enn på Torgård.

fredag 28.09 2018
E6 Ranheim – Værnes: Nye Veiers første utbyggingskontrakt i Trøndelag, E6 Ranheim–Værnes, er blant Norges største veikontrakter. Den er tildelt det verdensomspennende spanske konsernet Acciona Construcción og har en verdi på ca. fire milliarder kroner. 

Kronikk

Nå tas det store E6-løftet

torsdag 01.02 2018
7Slik kan den den nye kontrollstasjonen som planlegges på Klett bli seende ut. 

Slik blir ny kontrollstasjon og innfartsparkering på Klett

Sandmoen kontrollstasjon er snart historie. Statens vegvesen vil erstatte den med et større og mer effektivt anlegg på Klett.

onsdag 12.04 2017
Høy pris: Roar Melum, regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund synes nesten 1500 kroner i bompenger mellom Ulsberg og Åsen er dyrt. Samtidig er han glad for at det bygges nye og bedre veier. 

Bompenger Ulsberg-Åsen t/r: 1492 kroner for tung bil

- Næringstransport bør slippe bomavgift

Roar Melum, regionsjef i Norges Lastebileier-Forbund, mener det er urettferdig at elbiler kjører gratis gjennom bomstasjoner.

tirsdag 24.01 2017
 

- Hadde steinen falt av lastebilen litt senere, kunne det gått riktig ille

Harald Fagervold ønsker å røske opp i det han kaller uforsvarlig last etter at en stein falt av en lastebil og traff bilen hans.

torsdag 10.11 2016
 

Snorre (6): - Det handler om å se seg litt for

Slik lærer 75 seksåringer seg hva en blindsone er.

tirsdag 27.09 2016
 

Her får fremtidas veiplanleggere en utfordring i rundkjøringen

NTNU-studenter fikk kjenne på kroppen hvordan det er å kjøre vogntog gjennom en rundkjøring.

onsdag 31.08 2016
Avansert juks: - Juks med kjøre- og hviletidsbestemmelsene er ikke noe nytt, men vi ser nå at jukset blir mer systematisk ved bruk av avansert teknologi, varsling via lukkede grupper i sosiale medier og SMS-varsling, sier avdelingsdirektør Frode Børstad og kommunikasjonsleder Christin Hermann i Statens vegvesen region Midt. 

Fikk 200 000 i jukse-bot - men politiet kan ikke inndrive pengene

I sommer fikk et estisk transportfirma 200 000 kroner i bot for å ha manipulert med fartsskriveren. Norske myndigheter har ingen mulighet til å inndrive boten, som ennå ikke er betalt.

mandag 01.08 2016
Vogntog: Kenneth Hollund skriver en hyllest til de som står på for at vogntogtrafikken går. 
    
      (Foto: Adresseavisen)

Debatt

«Det er ikke aksept for å stoppe. Leveringstiden er viktigere enn sikkerheten.»

Vogntogsjåføren har ikke engang skjorte. Det har bussjåføren, men han har ikke gullstriper. Men han har ofte en caps ikke ulik den de bruker på McDonalds.

fredag 19.02 2016
 
    
      (Foto: Stian Rodal)

Statens vegvesen:

Varsler flere trafikkontroller

Bare de tre siste dagene har det vært tre ulike tilfeller av dårlig sikret last i Trøndelag. Det fins ingen unnskyldning for dårlig sikret last, sier regionsjef for Norges Lastebileier-Forbund.

onsdag 18.11 2015
 

Disse skiltene gjorde E6-tunneler for trange for lastebiler

- Det sier seg selv at dette er trafikkfarlig, mener regionsjef Roar Melum i Norges Lastebileier-Forbund.