TEMA

lørdag 23.10 2021
Norgestaxi mistet store inntekter på pasientkjøring, men øker antall løyver i 2017. 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Norgestaxi? Nei takk!

mandag 18.01 2021
 

Taxisjåfører får smitterefs fra kommunen

Sjåfører fra flere biler setter seg sammen i én bil uten å bruke munnbind. Kommunen får meldinger om at sjåfører bryter smittevernreglene.

mandag 08.07 2019
Trondheim: Konkurranse i taxi-næringen. Norgestaxi kjører

Nå er det priskrig på taxi i Trondheim

– Vi henter forbrukere tilbake fra det store pirattaximarkedet i Trondheim, sier Dag Kibsgaard-Petersen i Norgestaxi.

torsdag 07.06 2018
STOR PRISSJEKK: Taxi, tog, flybuss - eller kjøre selv? Vi har sjekket priser på ferieturens første og siste etappe.  

Taxi, buss, tog eller privatbil?

Taxi, buss, tog eller egen bil til Værnes? Én av disse er klart billigst!

tirsdag 26.12 2017
Tenker miljø: I begynnelsen av neste år vil samferdselsmyndighetene stille krav til drosjenæringen om å anskaffe mer miljøvennlige drosjer. I første omgang flere hybrider, og senere utslippsfrie i form av elektriske eller hydrogendrevne biler. I snitt står en drosje mer i ro på holdeplassen enn den er ute og kjører. 

Vil kreve utslippsfrie bytaxier

Det skal bli slutt på at drosjer står på tomgang på holdeplassene og spyr ut eksos. I første omgang vil det komme krav om hybrider før alle bilene skal være elektriske eller gå på hydrogen.

torsdag 22.06 2017
 

Dette er Trondheims billigste og raskeste taxier

Sjekk ut Adresseavisens store test av taxiselskapene i Trondheim

torsdag 30.06 2016
I startgropa: Christiania Taxi venter utålmodig på å starte ny drosjesentral i Trondheim. Daglig leder Hasnat Ahmad (t.h.) og sjåfør Aso Golabi har allerede en bil som frakter passasjerer gratis, men uten å kalle bilen drosje. 

Skjerper kampen om drosjekundene i Trondheim

Christiania Taxi vil gjøre alt de kan for å være billigst ved bestilling når de nå etablerer drosjesentral i Trondheim.

torsdag 28.04 2016
Utfordrere: Drosjeeierne Karl Erik Ødegaard (f.v.), Geir B. Lerdahl, Bjørn Blomsø og Filmon Thadese har sagt opp løyvene sine i Norgestaxi. Nå ser det ut til at Blomsøs selskap Nidaros Taxi blir en del av Trondheim Taxi. 

Åpner for flere drosjesentraler i Trondheim

TrønderTaxi og Norgestaxi får nå konkurranse fra de nye drosjesentralene Trondheim Taxi, Nidaros Taxi og Christiania Taxi om drosjekundene i Trondheim.

torsdag 14.04 2016
Frislipp: Stig Klomsten (Ap) går nå inn for ikke å ha noe tak på antall drosjeløyver i Trondheim. Han foreslår en AS-modell for drosjesentraler, i stedet for enkeltmannsløyver. 

Snart blir det fritt frem for å starte drosjesentral i Trondheim

Med mindre fylkestinget skulle vende tommelen ned, blir det ikke lenger noen begrensning på antall drosjesentraler i Trondheim. Men tallet på løyver blir litt færre enn i dag.

fredag 08.04 2016
 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Skepsis til frislipp av drosjesentraler

Fylkesrådmannens forslag om at det ikke skal være noen begrensning på antall drosjesentraler i Trondheim, blir møtt med politisk usikkerhet og skepsis.

søndag 20.03 2016
Like vilkår: Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) sier fylkestinget har bedt fylkesrådmannen legge frem en innstilling som skal sikre at drosjemarkedet i Sør-Trøndelag preges av like konkurransevilkår, akseptable arbeidsvilkår for de ansatte og akseptable priser for kundene. 

- Dyrere å ta taxi med mer konkurranse

Fylkesordføreren tror ikke et frislipp av drosjesentraler gir lavere priser for kundene og bedre service. Tvert om er det blitt dyrere å ta drosje der det er flere sentraler.

fredag 18.03 2016
Utfordrere: Drosjeeierne Karl Erik Ødegaard (f.v.), Geir B. Lerdahl, Bjørn Blomsø og Filmon Thadese har sagt opp løyvene sine i Norgestaxi. Blomsø har søkt om å få starte Nidaros Taxi, mens de øvrige vil inn i Trondheim Taxi. 

Drosjeeiere risikerer å bli låst til Norgestaxi

En rekke drosjeeiere tilknyttet Norgestaxi har sagt opp løyvene i Norgestaxi. Men vender fylkespolitikerne tommelen ned for flere drosjesentraler i Trondheim, vurderer flere å trekke oppsigelsene.

torsdag 10.03 2016
Dra hjem: Streikende franske drosjesjåfører ber Uber dra hjem. 

Drosjenæringen i Trondheim frykter ikke Uber

- Drosjene står mer i ro og prisene går opp. Snart kommer Uber og selvkjørende biler og utfordrer hele næringen, sier fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap).

torsdag 18.02 2016
Pasientkjøring: Norgestaxi har anket den lukrative avtalen om ikke å få ny kontraktet om pasientkjøring i Trondheim, verdt 88 millioner kroner over fire år. 

Norgestaxi mister pasientkjøring i Trondheim

Helse Midt har bestemt at kontrakten på pasientkjøring i Trondheim kommune skal gå til TrønderTaxi. For Norgestaxi kan avgjørelsen bli dramatisk.

mandag 21.12 2015
Utsatt: Geir B. Lerdahl (t.h.) sier han er skuffet over at fylkestinget ikke kunne behandle søknaden om å få etablere Trondheim Taxi son ny drosjesentral. Her sammen med kollega Ole-Andreas Norum som også er primus motor i den nye sentralen. 

To nye taxisentraler vil kapre kunder i Trondheim

Både Trondheim Taxi og Christiania Taxi ønsker å utfordre TrønderTaxi og Norgestaxi på drosjekjøring i Trondheim. Men fylkestinget har utsatt avgjørelsen til mars.

fredag 27.11 2015
Trondheim Taxi: Ole-Andreas Norum (t.v.) og Geir B. Lerdahl vil bryte ut fra Norgestaxi og stifte en tredje drosjesentral i Trondheim. Den kan være i drift fra 1. april neste år. 

Vil starte ny taxisentral i Trondheim

Trondheim kan få sin tredje taxisentral. Senest innen 2020 skal bilparken være klimanøytral.

lørdag 17.10 2015
Ingeniøren: Raghad Alhafud levde et godt liv i Bagdad, der hun var ansatt i et elektrisitetselskap. Etter flukten fant firebarnsmoren at det ville ta seks år å få utdannelsen godkjent i Norge. For to år siden begynte hun å kjøre drosje. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Ukeadressa:

Du vet aldri hvem du får bak rattet.

Historier om kjærlighet ved første blikk, poesi, tortur og harryhandel.