TEMA

onsdag 13.12 2017
- Vi har veldig tro på prosjektet, og kommer til å jobbe med å levendegjøre museet fortsatt selv om vi fikk avslag fra Kulturrådet denne gang, sier Torunn Herje, direktør ved Sverresborg folkemuseum.
      (Foto: Christine Schefte)

Vil ha ekte bedrifter på museet, fikk avslag fra Kulturrådet

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum fikk avslag fra Kulturrådet på søknaden om støtte til å etablere ekte håndverksbedrifter i museet.

søndag 10.12 2017
Aldri annet enn bråk: Kulturminister Linda Hofstad Helleland har klart å legge seg ut med de fleste kunstnerorganisasjonene, uten god nok grunn, ifølge vår kommentator. Her er hun under spørretimen i Stortinget.
      (Foto: Poppe, Cornelius, NTB scanpix)

Sjelden har en norsk kulturminister kommunisert så dårlig med feltet hun er satt til å forvalte som Linda Hofstad Helleland

Sjelden har en norsk kulturminister kommunisert så dårlig med feltet hun er satt til å forvalte som Linda Hofstad Helleland.

mandag 16.10 2017
Olavsfestdagenes Petter Myhr tror flere av de mindre festivalene har en forhåpning om økt støtte med den nye festivalordningen. I stedet tror han mange vil få mindre.
      (Foto: Foto Kristin Svorte)

Olavsfestdagene får 17 millioner kroner i offentlig støtte. Nå vil de ha mer

- Hvem er det som gir mest tilbake til samfunnet? spør Petter Myhr i Olavsfestdagene, som har søkt om mer festivalstøtte.

fredag 18.08 2017

Her åpner Kulturrådets nye prestisjekontor i Trondheim

Kulturrådets nye avdelingskontor åpner i Trondheim fredag.

tirsdag 15.08 2017
(Foto: Terje Visnes, TERJE VISNES)

«Sommerens viktigste kulturdebatt trenger flere deltagere»

Nedprioritering av praktiske og estetiske fag i grunnskolen ser dessverre ut til å fortsette i forslaget til nytt læreplanverk. Sommerens viktigste kulturdebatt trenger flere deltagere.

torsdag 01.06 2017
15. august åpner prestisjekontoret Kreativt Norge i Trondheim. Nå er Kulturrådet på utkikk etter sentrumsnære kontorer. Her fra da kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) formidlet nyheten om at kontoret legges til Trondheim.
      (Foto: Simen Granviken)

Dette er kravene Kreativt Norge stiller i jakten på kontorlokaler i Trondheim

Tilgjengelighet og synlighet er viktigst når Norsk kulturråd ser etter lokaler til Kreativt Norge i Trondheim.

tirsdag 02.05 2017
Ivonne Geisler er malerikonservator ved Trondheim Kunstmsuem og sørger for at konserveringen av kunstsamlingen får moderne standard.
      (Foto: Christine Schefte)

Hele kunstsamlingen blir tilgjengelig på nettet

Trondheim Kunstmuseum er i gang med å registrere og fotografere alle kunstverk museet har i sin samling. Hele samlingen på 5000 verk blir digitalt tilgjengelig på nettet.

mandag 13.02 2017
Skuffer Bergen: Kulturminister Linda Hofstad Helleland valgte Trondheim framfor Bergen som lokalisering for Kreativt Norge under Norsk kulturråd.
      (Foto: Poppe, Cornelius, NTB scanpix)

Hvor kreativt blir Kreativt Norge?

Det er bra for byen at et prestisjekontor for kultur legges til Trondheim. Det er enda viktigere at Kreativt Norge får til det de skal gjøre.

Glad-nyhet for trønderne: En del av Kulturrådet - Kreativt Norge - legges til Trondheim. Det var kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) som formidlet glad-nyheten mandag formiddag.
      (Foto: Simen Granviken)

Trondheim får prestisjekontor

Etter kniving med Bergen og Stavanger, legges et nytt kontor i Norsk kulturråd til Trondheim.