TEMA

torsdag 23.09 2021
Trondheim Kino AS, Rai Rai Entertainment AS, Trondheim Stage AS og Live Gruppen AS er blant de kulturaktørene som har fått aller mest koronastøtte i Trøndelag de siste to årene.  
    
      (Foto: Adresseavisen)

Disse kulturbedriftene har mottatt mest koronastøtte

I overkant av 240 millioner kroner er delt ut til kulturaktører i regionen.

torsdag 30.04 2020
Trondheim: Bryggerifestivalen mot rekord. Hogna bryggeri: Ola Raphaug. Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Vi kommer tilbake! Trøndelag skal bli festivaldestinasjon nummer én

lørdag 16.02 2019
<bildetekst-char>Elden på Røros, som er et av de største utendørsteater i Norge, har søkt blant andre Norsk Kulturråd om støtte i forbindelse med 25 års-jubileet, men fikk ikke ei krone. 
    
      (Foto: MARTHE AMANDA VANNEBO)

Kronikk

Søkt om midler siden 1994 - har fått avslag hvert eneste år

I år skal Elden feire at det er 25 år siden forestillingen ble satt opp utendørs på Slegghaugen på Røros. Musikkteatret lever godt tross motvilje fra både politikere og Norsk kulturråd.

lørdag 08.12 2018
De store pengene: Salg av innspilt musikk utgjør i Norge en liten del av musikkinntektene sammenlignet med konserter, ifølge en ny rapport. Arrangement som Bruce Springsteen i Granåsen i 2016 gir større inntekter enn strømming og salg av innspilt musikk til sammen. 

«Vi bruker mer penger på konserter, mindre på bøker og nesten all kunsten som selges er av menn»

Flere konserter, færre bøker og nesten all kunsten som selges er laget av menn. Det er tallenes tale for inntektsutviklingen i norsk kulturliv.

onsdag 13.12 2017
- Vi har veldig tro på prosjektet, og kommer til å jobbe med å levendegjøre museet fortsatt selv om vi fikk avslag fra Kulturrådet denne gang, sier Torunn Herje, direktør ved Sverresborg folkemuseum. 

Vil ha ekte bedrifter på museet, fikk avslag fra Kulturrådet

Sverresborg Trøndelag Folkemuseum fikk avslag fra Kulturrådet på søknaden om støtte til å etablere ekte håndverksbedrifter i museet.

søndag 10.12 2017
Aldri annet enn bråk: Kulturminister Linda Hofstad Helleland har klart å legge seg ut med de fleste kunstnerorganisasjonene, uten god nok grunn, ifølge vår kommentator. Her er hun under spørretimen i Stortinget. 

Sjelden har en norsk kulturminister kommunisert så dårlig med feltet hun er satt til å forvalte som Linda Hofstad Helleland

Sjelden har en norsk kulturminister kommunisert så dårlig med feltet hun er satt til å forvalte som Linda Hofstad Helleland.

mandag 16.10 2017
Olavsfestdagenes Petter Myhr tror flere av de mindre festivalene har en forhåpning om økt støtte med den nye festivalordningen. I stedet tror han mange vil få mindre. 

Olavsfestdagene får 17 millioner kroner i offentlig støtte. Nå vil de ha mer

- Hvem er det som gir mest tilbake til samfunnet? spør Petter Myhr i Olavsfestdagene, som har søkt om mer festivalstøtte.

fredag 18.08 2017
 

Her åpner Kulturrådets nye prestisjekontor i Trondheim

Kulturrådets nye avdelingskontor åpner i Trondheim fredag.

tirsdag 15.08 2017
 

«Sommerens viktigste kulturdebatt trenger flere deltagere»

Nedprioritering av praktiske og estetiske fag i grunnskolen ser dessverre ut til å fortsette i forslaget til nytt læreplanverk. Sommerens viktigste kulturdebatt trenger flere deltagere.

torsdag 01.06 2017
15. august åpner prestisjekontoret Kreativt Norge i Trondheim. Nå er Kulturrådet på utkikk etter sentrumsnære kontorer. Her fra da kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) formidlet nyheten om at kontoret legges til Trondheim. 

Dette er kravene Kreativt Norge stiller i jakten på kontorlokaler i Trondheim

Tilgjengelighet og synlighet er viktigst når Norsk kulturråd ser etter lokaler til Kreativt Norge i Trondheim.

tirsdag 02.05 2017
Ivonne Geisler er malerikonservator ved Trondheim Kunstmsuem og sørger for at konserveringen av kunstsamlingen får moderne standard. 

Hele kunstsamlingen blir tilgjengelig på nettet

Trondheim Kunstmuseum er i gang med å registrere og fotografere alle kunstverk museet har i sin samling. Hele samlingen på 5000 verk blir digitalt tilgjengelig på nettet.

mandag 13.02 2017
Skuffer Bergen: Kulturminister Linda Hofstad Helleland valgte Trondheim framfor Bergen som lokalisering for Kreativt Norge under Norsk kulturråd. 

Hvor kreativt blir Kreativt Norge?

Det er bra for byen at et prestisjekontor for kultur legges til Trondheim. Det er enda viktigere at Kreativt Norge får til det de skal gjøre.

Glad-nyhet for trønderne: En del av Kulturrådet - Kreativt Norge - legges til Trondheim. Det var kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) som formidlet glad-nyheten mandag formiddag. 

Trondheim får prestisjekontor

Etter kniving med Bergen og Stavanger, legges et nytt kontor i Norsk kulturråd til Trondheim.