TEMA

fredag 25.10 2019
Millionstrid: Ole T. Bjørnevik og hans familie eier rederiet Boa Offshore, som igjen er morselskap til selskapet Boa IMR. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Bjørnevik vant frem i retten i millionstrid mot ukrainsk oligark

Lagmannsretten har forkastet anken fra et selskap kontrollert av den ukrainske milliardæren Kostjantyn Zjevago, som har nektet å betale 107 millioner kroner til Ole T. Bjørneviks rederi.

fredag 06.10 2017
Eier: Ole T. Bjørnevik vant voldgiftssak mot den tidligere eieren av verftet Noryards Fosen i Rissa. 

Bjørnevik vant tilbake 107 millioner kroner fra ukrainsk oligark

Ole T. Bjørneviks rederi Boa Offshore vant i voldgiftsretten mot eieren av det konkursrammede verftet Noryards Fosen.

fredag 04.03 2016
Verftsdirektør Anders Straumsheim i Fosen Yard har lagt mange reiser i Europa bak seg for å skaffe seg samarbeidspartnere som kan skaffe verftet i Rissa flere nye byggekontrakter på passasjerskip og ferjer. Nå samarbeider Rissa-verftet med et annet europeisk verft, og er i samtaler med flere andre parter. 
    
      (Foto: Dan Aagren)

I løpet av våren vil Fosen Yard kjempe om et tosifret antall oppdrag

Ifølge verftsdirektøren gjør Rissa-verftets allianser i Europa det mulig å konkurrere om en rekke skipsoppdrag.

onsdag 30.12 2015
Verftsdirektør Anders Straumsheim i Fosen Yard har lagt mange reiser i Europa bak seg for å skaffe seg samarbeidspartnere som kan skaffe verftet i Rissa flere nye byggekontrakter på passasjerskip og ferjer. Nå samarbeider Rissa-verftet med et annet europeisk verft, og er i samtaler med flere andre parter. 

Nå kjemper Rissa-verftet om storkontrakt sammen med europeisk samarbeidspartner

Rissa-verftet samarbeider med et europeisk verft om å få i land en storkontrakt.

mandag 07.12 2015
- Får pengene tilbake: Som største eier i selskapet Boa Imr, har skipsreder Ole T. Bjørnevik betalt inn i overkant 100 millioner kroner til Noryards Fosen for bygging av en båt som aldri ble noe av. Bjørnevik er selv sikker på at han får tilbake pengene. 

Noryards Fosen skylder Bjørnevik over 100 millioner

Skipsreder Ole T. Bjørnevik betalte rundt 100 millioner kroner for en båt som aldri ble bygget.

mandag 23.11 2015

Nå har de begynt arbeidene på Hurtigruten-skipet i Rissa

Mandag startet arbeidet med å rive ut inventaret i det første skipet fra Hurtigruten som skal bygges om ved verftet i Rissa.

søndag 22.11 2015
Verftsdirektør Anders Straumsheim i Fosen Yard foran Hurtigruten-skipet «Norway Explorer», som skal få navnet MS Spitsbergen når det er bygget om ved verftet i Rissa. Mandag begynner ombyggingsarbeidet Verftsdirektøren leter imidlertid etter større oppdrag og større partnere som kan sikre langsiktig drift ved verftet. 

Rissa-verftet har mest tro på samarbeid med utenlandske aktører

Verftsdirektør Anders Straumsheim sier at lokale investorer er utelukket, og at norske eiere er usannsynlig når verftet i Rissa skal drives videre.

fredag 20.11 2015
Daglig leder Anders Straumsheim foran skipet «Norway Explorer», som etter ombyggingen på verftet i Rissa skal få navnet «MS Spitsbergen». Mandag var arbeidet allerede i gang. 
    
      (Foto: Dan Ågren)

- Vi starter arbeidet på verftet i Rissa på mandag

Nå er alle «formalitetene» på plass ifølge verftsdirektøren og Fosen Yard kan begynne å ansette arbeidere.

tirsdag 17.11 2015
Hurtigrutens skip ligger klar til ombygging i tørrdokken ved verftet på Kvithyll i Rissa. Jobbingen er imidlertid utsatt to dager på grunn av at det nye verftsselskapet Fosen Yard ikke har alle papirene i orden. 

Ingen ansettelser på Rissa-verftet i dag heller

Beskjeden kom så sent at enkelte arbeidere møtte opp til vanlig tid tirsdag morgen.

mandag 16.11 2015
Brødrene Rune Kimo og Øyvind Kimo (Gul jakke) vil på mandag være tilbake i jobb på verftet i Rissa, etter at de ble oppsagt for knapt én måned siden. Bildet er tatt dagen før konkursen. 
    
      (Foto: OLE MARTIN WOLD)

Utsetter ansettelsene ved skipsverftet i Rissa

Arbeiderne ble ringt opp søndag kveld og bedt om ikke å møte på jobb mandag.

fredag 13.11 2015
Ole T. Bjørnevik mener innsatsen Rissa kommune, ansatte og flere har lagt ned for å sikre videre drift på Kvithyll er prisverdig. Han har selv tilbudt seg å bidra. 

Bjørnevik har tilbudt seg å gå inn på eiersiden i Fosen Yard

Ole T. Bjørnevik sier han venter på avklaring om Fosen Yard er interessert i å ha Boa Offshore inn som kortsiktig minoritetseier.

torsdag 12.11 2015
Verftsdirektør Anders Straumsheim i Fosen Yard foran det første av Hurtigrutens skip som skal bygges om. Arbeidet starter på mandag, og når skipet er ferdig får det navnet MS Spitsbergen. 

Så mange arbeidere kommer til å jobbe på verftet i Rissa

Mandag starter Fosen Yard ombyggingsarbeidet med det første Hurtigruten-skipet.

Rune Kimo ved Noryards-verftet i Rissa synes det er utrolig synd at selskapet ikke klarer å utbetale lønningene til de ansatte.  
    
      (Foto: Ole Martin Wold)

Verftsansatte i Rissa skal møte på jobb på mandag

Ombyggingsarbeidet av det første Hurtigruten-skipet starter i Rissa på mandag.

onsdag 11.11 2015
Daglig leder Olbert Aasan i Rissa Invest (f.v.), Rissa-ordfører Ove Vollan og daglig leder Anders Straumsheim ved Fosen Yard før møtet onsdag kveld. 

Nå eier Fosen Yard verftseiendommen

Onsdag kveld ble den tradisjonsrike verftseiendommen i Rissa overført til Fosen Yard. Det ble også holdt generalforsamling i verftet.

Daglig leder Anders Straumsheim foran skipet «Norway Explorer», som etter ombyggingen på verftet i Rissa skal få navnet «MS Spitsbergen». Mandag var arbeidet allerede i gang. 

I Rissa jobber de gratis på verftet for å bli klare til Hurtigruten-kontrakten

Selv om Fosen Yard ikke formelt har ansatte ennå, jobber et titall personer gratis for å planlegge ombyggingen av det første Hurtigruten-skipet.

tirsdag 10.11 2015
Ordfører Ove Vollan (H) la tirsdag frem saken om kjøpet av verftstomta på Kvithyll i Rissa for kommunestyret. 

Rissa kommune blir verftseier

Rissa kommunestyre har vedtatt at kommunen går inn med to millioner kroner i Fosen Yard.

mandag 09.11 2015
Mandag skal det holdes et møte mellom ledelsen i Fosen Yard, Rissa Invest og Rissa kommune. Bildet av verftet er tatt ved en annen anledning. 
    
      (Foto: Ole Martin Wold)

I dag kan det bli klart hva som skjer med verftet i Rissa

Håper å starte arbeidet med Hurtigrutens skip til uken.

søndag 08.11 2015
Bygges om: Det første skipet som skal bygges om for Hurtigruten er på plass på verftet på Kvithyll. Til uka starter jobben. 

Skipet er på plass i Rissa

Passasjerferja «Norway Explorer» klappet søndag kveld til kai på Fosen Yard. Til uka starter arbeidet med å bygge om skipet for Hurtigruten.

fredag 06.11 2015
Styreleder i Hurtigruten, Trygve Hegnar, synes det er kjempemorsomt at Fosen Yard har vunnet kontrakten om å bygge om fem skip for Hurtigruten. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

- Fosen Yard hadde ikke det billigste Hurtigruten-tilbudet

Styreleder Trygve Hegnar i Hurtigruten synes det er kjempemorsomt at Fosen Yard vant jobben med å bygge om fem skip fra Hurtigruten. Men ett eller flere verft hadde billigere tilbud.

torsdag 05.11 2015
Tidligere daglig leder ved Noryards Fosen, Anders Straumsheim (fremst), sier at underlagsdokumentene for et tilbud til Hurtigruten som gjaldt ombygging av flere skip ble sendt over til morselskapet i Noryards allerede 1. oktober, før datterselskapet Noryards Fosen gikk konkurs. Her sammen med klubbleder i Noryards Fosen frem til konkursen, Øyvind Kimo. 

Tidligere Noryards Fosen-sjef:

- Vi sendte anbudsdokumentene over til Noryards før konkursen

Tidligere Noryards Fosen-sjef Anders Straumsheim benekter at han holdt tilbake dokumenter som gjorde at Noryards ble forhindret i å konkurrere om en Hurtigruten-kontrakt.

 
    
      (Foto: DAN ÅGREN)

Kommunen kan bli verftseier - nå blir saken hemmeligstemplet

Rissa kommune skal behandle verftssaken på tirsdag, men saksdokumentene er unntatt offentligheten.

Søndag 8. november skal skipet MS SPitsbergen fra Hurtigruten etter planen ankomme verftet i Rissa for å bli bygget om. Bildet er tatt 15. oktober i år, dagen før Noryards Fosen gikk konkurs. 
    
      (Foto: Dan Ågren)

Det første skipet fra Hurtigruten kommer til Rissa allerede søndag

Men selskapet som skal bygge om skipet har ikke ansatt noen ennå.

onsdag 04.11 2015
Konsernsjef Ivar K. Hanson i Noryards AS (t.v.) er lite fornøyd med at han ikke fikk utlevert underlagsdokumenter som Noryards Fosen hadde jobbet med før konkursen. Tidligere administrerende direktør ved Noryards Fosen, Anders Straumsheim (t.h.), sier at det ikke var mulig å utlevere dokumentene på tidspunktet de ble etterspurt. 
    
      (Foto: Dan Aagren)

Hevder Noryards ikke fikk kjempe om Hurtigruten-kontrakt

Konsernsjef Ivar K. Hanson i Noryards hevder at hans selskap ble forhindret fra å delta i konkurransen om deler av Hurtigruten-kontrakten som nå er tildelt Fosen Yard.

tirsdag 03.11 2015
Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten (t.h.) sier at Fosen Yards leverte et godt tilbud, men at det også har vært et viktig kriterium for Hurtigruten å opprettholde aktiviteten langs kysten. Her sammen med Fosen Yard-sjef Anders Straumsheim. 

Hurtigruten:

Hurtigruten: - Vi har strukket oss langt for Fosen Yard

Hurtigrute-sjefen sier at Fosen Yard leverte et konkurransedyktig tilbud som ga verftet oppdraget verdt 550 millioner, men at de har strukket seg langt for gi Fosen Yard muligheten til å ta oppdraget.

Rissa-ordfører Ove Vollan, fungerende Fosen Yard-sjef Anders Straumsheim og konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten presenterte den ferske kontrakten under en pressekonferanse tirsdag. 

Slik reddet de verftet i Rissa

Rissa kommune blir medeier i verftseiendommen som er kjøpt for 7,26 millioner kroner. Partene vil ikke fortelle hvem som skal drive verftet videre, men kommunen kan komme inn som en av eierne også her.

Konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten (f.v.), Fosen Yards-sjef Anders Straumsheim og Rissa-ordfører Ove Vollan på pressekonferansen om bord «MS Midnatsol». 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Hurtigruten gir storoppdrag til verftet

Fem skip skal bygges om på Fosen. Kontrakten har en verdi på 550 millioner kroner.

fredag 30.10 2015
Det har siden konkursen ved Noryards Fosen blitt jobbet med en løsning som sikrer videre drift ved verftet. Bildet er tatt dagen før konkursen. Fjord 1s ferge, som er avbildet, ble tirsdag denne uka fullført av de ansatte, til tross for at verftet på dette tidspunktet allerede var konkurs. 
    
      (Foto: OLE MARTIN WOLD)

Banken er i samtaler med en eller flere aktører som kan sikre ny aktivitet ved Fosen-verftet

72 ansatte mistet jobben da Noryards Fosen gikk konkurs.

fredag 23.10 2015
Ansatte ved Noryards Fosen kan trolig vente første utbetaling fra Nav lønnsgaranti om et par uker. 

Noryards kan skylde ansatte 15–25 mill. etter konkursen

De første pengene kommer trolig på konto til ansatte om 14 dager, ifølge bostyrer.

torsdag 22.10 2015
Det har siden konkursen ved Noryards Fosen blitt jobbet med en løsning som sikrer videre drift ved verftet. Bildet er tatt dagen før konkursen. Fjord 1s ferje, som er avbildet, ble tirsdag denne uka fullført av de ansatte, til tross for at verftet på dette tidspunktet allerede var konkurs. 

Kan bli ny drift ved verftet i Rissa

Siden konkursen i Noryards Fosen i Rissa har bostyret jobbet på spreng for å finne nye drivere av verftet.

onsdag 21.10 2015
Tap knyttet til byggingen av ferjene «Bergensfjord» og «Stavangerfjord» bidro til at skipsverftet i Rissa ble solgt til utlandet. 
    
      (Foto: DAN ÅGREN, Adresseavisen)

760 millioner i gjeld etter ferjefadese i Rissa

Tidligere Rissa-eier også konkurs.

mandag 19.10 2015
6Øyvind Kimo, Klubbleder Verkstedklubben (nærmest) og driftsleder Halvar Kimo var blant de mange som fikk hjelp av Trude Sagmo fra Nav Rissa til å fylle ut arbeidsledighetsskjema ved verftet mandag. 
    
      (Foto: Jens Petter Søraa)

Ingen mulighet for at Rissa-samfunnet har ny jobb til alle

Nav i Rissa har fått tredoblet antall brukere etter konkursen ved Noryards Fosen.

fredag 16.10 2015
 

Nå skal denne mannen rydde opp etter Noryards-konkursen

Fosen tingrett åpnet konkurs i verftet fredag ettermiddag.

Styret i Noryards Fosen har sagt at de vil begjære oppbud. Virksomheten på Kvithyll i Rissa har i det meste av skipsverftets historie hett Fosen Mek. Verksted. 

Leder fredag 16. oktober 2015

Verftskonkurs gjør at det igjen er dramatisk på Fosen

torsdag 15.10 2015
72 ansatte mister jobben ved konkursen i Noryards Fosen i Rissa. 

Hovedbanken vil ikke ta initiativ til videre drift ved Noryards Fosen

Konserndirektør Vegard Helland i Sparebank 1 SMN sier at banken kartlegger hvilke bedrifter som rammes av konkurs i Rissa-verftet Noryards Fosen.

Noryards-konkursen

Den yngste «self-made» milliardæren

Eieren av Rissa-verftet, den ukrainske oligarken Kostjantin Zjevago (41), har tross sin unge alder en bemerkelsesverdig historie.

onsdag 14.10 2015
 

Elpro vurderte å begjære Noryards Fosen konkurs allerede 2. september

Elpro, den største underleverandøren til Noryards Fosen, hevder verftet så å si var konkurs allerede før de mistet kontrakten med Boa Offshore.

«Liv laga»: - Vi har bygd to båter på Fosen. Det er et meget godt verksted, som har et godt rennomé. Det er liv laga, mener daglig leder i Det Nordenfjeldske Dampskibselskab, Oddvar Sørtømme, som har spilt en sentral rolle ved verftet på Fosen i en årrekke. 
    
      (Foto: Bård Sande)

- Det er et meget godt verksted

Oddvar Sørtømme mener verftet på Fosen er «liv laga», men er trist over at de nå begjærer seg selv konkurs.

Bjørnevik om Noryards:

 

Bjørnevik:

- Det er ikke vår feil at Noryards gikk konkurs

Skipsreder Ole T. Bjørnevik hevder at Noryards ikke kom med noen lovnader som gjorde det forsvarlig å bygge det planlagte skipet hos dem.

 

Ordfører tror på ny start

Til tross konkurs, ordfører Ove Vollan tror det blir bygd skip på verftet i Rissa også i fremtiden.

 

Noryards Fosen begjærer seg selv konkurs

Styret i Noryards Fosen har onsdag besluttet å begjære oppbud til Fosen tingrett.

Boa-eier Ole T. Bjørnevik ble ikke enig med Noryards tirsdag, og har så langt ikke hatt kontakt med verftets eier onsdag. 
    
      (Foto: Kjell A.Olsen)

Bjørnevik har ikke snakket med Noryards-eieren i dag

Til tross for at kontrakten med Bjørnevik kan være det som redder verftet i Rissa, har Noryards ikke tatt kontakt med Bjørnevik onsdag.

Klubbleder Øyvind Kimo ved Verkstadklubben Nordyards Fosen. 

Ansatte vurderer å begjære Noryards konkurs

Dersom lønn fortsatt uteblir for ansatte ved verftet, vil de begjære selskapet konkurs.

Kontrakten om å bygge et skip for rederiet Boa, som eies av skipsreder Ole T. Bjørnevik i Trondheim, er ekstremt viktig for Noryards' verft på Fosen. 
    
      (Foto: Ole Martin Wold)

I dag kan fremtiden for Rissa-verftet bli avgjort

71 ansatte har ikke fått lønn.

tirsdag 13.10 2015
 
    
      (Foto: Boa-eier Ole T. Bjørnevik skal ha samtaler med Noryards' ukrainske eier Kostjantin Zjevago tirsdag. Utfallet av samtalene kan avgjøre om verftet ved Rissa får oppdraget med å fullføre skipet Bjørnevik ønsker å bygge.)

Bjørnevik om uenighetene med Noryards-eieren:

- Det kan bli en løsning

Skipsreder Ole T. Bjørnevik skal tirsdag forhandle med Noryards' ukrainske eier over telefon.

Klubbleder Øyvind Kimo (fremst) på Noryards' verft på Fosen. Her sammen med bror og kollega Rune Kimo. 
    
      (Foto: Ole Martin Wold)

Dette er tredje dagen de jobber på verftet uten lønn

- Det viser stor lojalitet til arbeidsplassen, sier klubbleder på Noryards-verftet på Fosen.

Det er tomt i tørrdokken hos Noryards Fosen. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Verftsansatte på Fosen har ikke fått utbetalt lønn

Verftet Noryards på Fosen har gått tom for midler etter at skipsreder Ole T. Bjørnevik kansellerte et skip som verftet skulle bygge.

fredag 25.09 2015
Avbestiller: Ole T. Bjørnevik (i midten) sto side om side med verftsdirektør Anders Straumsheim da gudmor Susanne Bodd Jenssen døpte skipet «Boa Jarl» i sommer. Nå kansellerer han Boa Offshores neste kontrakt med Noryards Fosen. 

Bjørnevik skylder på ukrainsk oligark

Reder Ole T. Bjørnevik sier det er manglende betaling fra Noryards ukrainske eier som gjør at han avbestiller byggingen av et skip til 700 millioner kroner i Rissa.

tirsdag 10.03 2015
 

Skal bygge skip til 700 millioner kroner

Verftet i Rissa sikret mer produksjon.