TEMA

mandag 20.09 2021
Olavsfest presenterer tema for neste års festivalen, t.v. Petter Myhr, direktør for Olavsfest og Solveig Lønmo, konservator ved Kunstindustrimuseet. 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Dette er tema for neste års Olavsfest

- Den verdensberømte vevkunstneren er svært relevant for tematikken Olavsfest har valgt for 2022, ifølge Hannah Ryggen-ekspert.

fredag 30.07 2021
Forfatter Åsa Linderborg om populisme under Vestfrontmøtet på Olavsfest. 

- Vi tilhører absolutt det mange kaller «kultureliten»

Forfatter Åsa Linderborg er antirasisten og feministen som kritiserer antirasistene og feministene, og slår et slag for populismen.

Fire utstillere i Rådhusparken under Olavsfest opplever at få folk finner veien til deres boder.  
    
      (Foto: Privat)

Rettferdighet eller ansvarsfraskrivelse på Olavsfestdagene?

onsdag 28.07 2021
Christina Fjeldavli, naturverner 
    
      (Foto: Privat)

En rettferdig debatt om vindkraft?

Kari Rueslåtten stepper inn for Nina Persson under Olavsfests store digitalsatsing «Dronningoffer». Her er hun og de andre aktørene som skal være med i forestillingen under en øvelse i Øysteinsalen. 
    
      (Foto: David Engmo)

Kari Rueslåtten har hovedrollen når trekantdramaet utspiller seg i Trondheim

Konsertforestillingen «Dronningoffer» skal åpne Olavsfest. - Ærefullt oppdrag å få, sier sangeren.

torsdag 01.08 2019
Motorpsycho på Byscenen under Olavsfest. Motorpsycho på Byscenen under Olavsfest. Med Ola Kvernberg og Lars Horntveth. 
    
      (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Rørende flott kraftprestasjon5

Selv om musikerne gjemmes bak et slør og rytmene sauses inn i en apokalyptisk videoforteling, er det musikken til Motorpsycho som spiller hovedrollen, den som river deg i fillebiter.

torsdag 13.06 2019
Når ikke opp: Robert Plant når opp på festivalkåringen i Aftenposten når han spiller i Bergen, men ikke i Trondheim. Vår kommentator er kritisk til Oslo-avisens kåring av landets beste festivaler. 
    
      (Foto: Photo by Joel Ryan/Invision/AP)

«Ingen av landets beste musikkfestivaler foregår nord for Molde, skal vi tro Aftenposten. Men det skal vi selvfølgelig ikke»

Ingen av landets beste musikkfestivaler foregår nord for Molde, skal vi tro Aftenposten. Men det skal vi selvfølgelig ikke.

fredag 03.08 2018
Det blir mørkere og mørkere for hver kveld. 

Nå er det slutt. Kanskje vi ikke får oppleve så fine dager på flere år

Når noe tar slutt, gjelder det å se fram til det som kommer. Men det er ikke alltid lett å overbevise seg selv om at det som kommer, blir like fint som det som var.

torsdag 02.08 2018
Flaggene hjalp ikke: Elgeseter bru var pyntet for både fotball og olavsfest, men denne gang lyktes Bonnie Raitt bedre enn Rosenborg, ifølge vår kommentator. 

«Et helt spesielt møte mellom sport og kultur på Elgeseter bru onsdag kveld»

Det er kanskje drøyt å kalle møtet mellom sport og kultur på Elgeseter bru onsdag kveld for historisk, men spesielt var det.

Takknemlig artist: Bonnie Raitt lot seg begeistre både av rammen for konserten i Borggården og mottagelsen hos publikum under konserten onsdag. 

Bunnsolid med ujålete glød av Bonnie5

Bonnie Raitt og hennes utsøkte band leverte en varm kjærlighetserklæring til amerikansk musikk, Trondheim og menneskelig anstendighet.

onsdag 01.08 2018
Festivaldirektør: - Jeg er stolt av at det er Olavsfestdagene som henter en artist som Grace Jones til byen, sier Petter Myhr. 

Olavsfestdagene:

- Rart at Grace Jones ikke selger ut Borggården

Etter publikumssvikt på Grace Jones-konserten, er Olavsfestdagene avhengig av godt billettsalg siste halvdel av festivalen.

Energisk festkveld: Grace Jones er 70 år. Det var ikke lett å skjønne under den hypernergiske rytmefesten i Borggården tirsdag kveld. 

Vi ble slaver av Graces rytmer5

La gå at det startet litt tregt. Men sjarmen og intensiteten til Grace Jones og den sugende profesjonaliteten til bandet gjorde at konserten endte i triumf.