TEMA

torsdag 05.12 2019
 

Debatt:

Eiendomsutvikler: Det er totalt uforutsigbart i Trondheim nå. Skjønner folk hva det vil føre til?

Styr gjerne byutviklingen på en mer gjennomtenkt og overordnet måte, men la utbyggerne slippe å spille Lotto.

fredag 31.08 2018
Byungdom orienterer seg oftere utover enn innover landet. De forholder seg til andre byer som London og Berlin, snarere enn Snåsa eller Åfjord, skriver vår gjestekommentator. 
    
      (Foto: Thomas Brun, NTB scanpix)

Gjestekommentar

Fri for byens kjas og mas

Ingen liker å bli neglisjert. Møtes vi i tillegg med at vår egen virkelighetsbeskrivelse er feil forsterkes fort motsetningene.

fredag 03.08 2018
 

Stjernemegleren bytter jobb etter 15 år i Eiendomsmegler 1

Den profilerte eiendomsmegleren Tonje Borthen har fått ny jobb i investeringsselskapet til forretningsmannen Kolbjørn Selmer.

torsdag 24.05 2018
Det brede politiske kompromisset om boliger på Overvik er et skritt i riktig retning. Vi er glade for at det nå varsles en ny politisk kurs for mer jordvern i Trondheim, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

Vi liker at det utøves godt politisk håndverk i lokalpolitikken

Samtlige partier i formannskapet, med unntak av Frp, stiller seg bak de nye planene for boligbygging på Overvik. Det er på høy tid at politikerne kommer sammen for å løse opp i den politiske floken som boligprosjektet har skapt.

onsdag 23.05 2018
 

Overvik-forlik vedtatt i bygningsrådet:

Heiser flagget etter politisk helomvending

Onsdag ble den overraskende nye enigheten i saken om Overvik vedtatt, kun mot Fremskrittspartiets stemme. Foreldreutvalget for skolen og eierne av Presthus gård jubler.

tirsdag 22.05 2018
- De har fått lov å bygge på eget område. De får ikke i tillegg bygge skole og vei på annen manns jord. Det er det kompromisset handler om, sier Sp's Marte Løvik. Både hun og MDGs varaordfører Ola Lund Renolen, KrFs Geirmund Lykke, Venstres Erling Moe og Pensjonistpartiets Svein Otto Nilsen er glade for det helt nye kompromisset i Overvik-saken. Det er også Aps mann, Marek Jasinksi.
 

Overvik-saken tar en ny, overraskende vending:

Overvik-saken tar en ny og overraskende vending

Det blir likevel skole inne på Overviks eget område. Veien blir heller ikke lagt over Presthus gård, og gården blir dermed spart. Ap har helt overraskende snudd i et nytt forlik.

 
    
      (Foto: Håvard Jensen, Håvard Haugseth Jensen)

- Legges veien over Presthus gård, er det basert på feilaktige fakta

Felleskjøpet Agri har fått laget en rapport som konkluderer med at den beste løsningen vil være å legge hovedveien til Overvik over selve Overvik.

tirsdag 06.03 2018
- Jeg har fått forsikringer om at denne planen ikke er førende for hvilken veiløsning som velges, og jeg stoler på det. Derfor aksepterer jeg saken, sier Geirmund Lykke (KrF). 

Første del av Overvik med 80 til 90 boliger er banket gjennom

Saken legges nå ut på høring og til offentlig ettersyn. Planen er boliger i to til tre etasjes rekkehus og leilighetsbygg på fire etasjer.

tirsdag 13.02 2018
- Nå opplever jeg at rådmannen er veldig konkret i hva som kommer og hva som det har en betydning for, sier Marek Jasinski (Ap). 

Overvik utsettes nok en gang – og nå synes Ap at det er greit

I fjor var politikerne overrasket og sjokkert over byplansjefens forslag om å utsette store boligutbygginger i øst. Nå har Ap-pipa fått en litt annen lyd.

onsdag 11.10 2017
Lille Lungegårdsvann er en perle midt Bergen. Nå vil politikerne i byen sette en stopper for kraftig byvekst utenfor sentrum. 

De som bor her, kan lære Trondheim å bygge en by

Bergen tør der Trondheim nøler. Bergenspolitikerne sier nei til 10 000 planlagte boliger utenfor sentrum. De vil bygge mer sentralt.

mandag 25.09 2017
 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Toppbyråkrat i Trondheim slutter

Byplansjef Hilde Bøkestad i Trondheim har fått ny jobb og forlater kommunen.

tirsdag 19.09 2017
Må vente litt: Jordbruksområdet på Overvik ble vedtatt omdisponert til boliger allerede i 2012. Nå har bygnngsrådet vedtatt å vente til over jul med å ta stilling til områdeplanen. 

Nå kan politikerne sette seg på dette jordet og tenke seg om

Én setning gikk igjen da trondheimspolitikerne ble enige om å utsette Overvik: Byen må bygges innenfra og utover.

Skuffet: Ranheim og Charlottenlund skoler må avlastes og allerede i forrige skolebehovsplan ble det pekt ut behov for en ny skole på østsida av byen. Nye Jakobsli skole var planlagt å åpne i 2019. Nå kan de måtte vente til 2023. Rektor Torunn Hergum er skuffet, men var klar over usikkerheten. 

- Det er en nedtur at Jakobsli skole er utsatt

- Utsettelsen av skolen er ingen god beskjed å få, men det kommer heller ikke som noen overraskelse, sier Torunn Hergum, rektor ved Jakobsli skole.

Ap med flertallet ber rådmannen å starte behandling av detaljplanlegging av utbyggingsfelt merket B1 og B2 (øverst til høyre på kartet) på forslag til plankart for områdeplan for Overvik. Ifølge planpapirene utgjør disse områdene 261 boliger. 
    
      (Foto: Illustrasjon Asplan Viak)

Overvik-saken:

Overvik-saken: - Ap har gitt etter for utpressing

Frp angrep Ap og resten av storkoalisjonen da bygningsrådet vedtok å utsette Overvik-behandlingen.

mandag 18.09 2017
 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Overvik-saken

Nå synes Ap likevel at det er greit med en Overvik-pause

Varaordfører Ola Lund Renolen (MDG) er glad for at Ap snur, men tar ingen seier på forskudd.

Yngve Brox deltok denne uken på et møte om Overvik-utbyggingen med Høyres byutviklingsgruppe. 
    
      (Foto: Kim Nygård)

Yngve Brox har vært engasjert med Overvik

Høyres tidligere gruppeleder Yngve Brox var ivrig tilhenger av utbygging av boliger på Overvik. Nå har han vært engasjert som rådgiver av Overvik Utvikling og deltatt i møte med Høyres byutviklingsgruppe.

«Overvik og lignende prosjekter underminerer ønsker om en by og en Midtby som fungerer» skriver kronikkforfatteren. Illustrasjon: Arkitektfirmaet Narud Stokke Wiig (NSW) 

Kronikk

Overvik-planen: En ny drabantby med like mange mennesker som i dag bor i Midtbyen

lørdag 16.09 2017
Gigantiske lagerhaller legger beslag på store arealer på Nyhavna. Planen er at området skal forvandles til en idyll der folk skal bo og jobbe. 

Kan denne bydelen bli en idyll, eller er det bare en drøm?

Trondheim bygger tusenvis av boliger langt fra sentrum. De burde vært bygd et helt annet sted.

fredag 08.09 2017
Kolbjørn Selmer (40) eier et forretningskonglomerat som rekker mye lenger enn til den omstridte eiendommen Overvik ovenfor Ranheim. 

Trolig har ingen trønder tjent mer enn ham på ett år

Ingen trøndere har trolig tjent mer på ett år enn Kolbjørn Selmer. Eiendomsutvikling på familiegården Overvik er en av årsakene.

mandag 04.09 2017
Opp til Ap Varaordfører Hilde Opoku (MDG) sier det nå er opp til Ap om det nåværende samarbeidet i sentrum-venstre-alliansen skal fortsette. Dersom Ap vedtar områdeplanen for Overvik slik den foreligger, setter Ap samarbeidet i spill, ifølge Opoku. 

Varaordfører Hilde Opoku om utsatt Overvik-sak:

- Nå er det opp til Ap om de vil bryte samarbeidet

Varaordfører Hilde Opoku (MDG) mener Ap utsetter Overvik-saken på grunn av valgkampen.

Vil vite mer Ap-topp Geir Waage sier de har fått nye innspill i Overvik-saken de ikke har rukket å se på. Han understreker også at partiet vil være sikre på at målet om nullvekst i biltrafikk nås med den foreslåtte områdeplanen for Overvik. 

Før sommeren hadde de hastverk. Nå har Ap bedt om å få utsatt saken

Før sommeren hadde de stort hastverk. Nå har Ap bedt om å få Overvik-saken utsatt i to uker.

søndag 06.08 2017
 

Overvik-saken kan sprenge Otterviks brede allianse

SV-topp Ottar Michelsen sier de store byutviklingssakene som venter selvfølgelig kan føre til at dagens politiske flertall i Trondheim ryker.

tirsdag 04.07 2017
Tospann: Rita Ottervik (Ap) er ordfører og Hilde Opoku (MDG) er varaordfører. - Opoku føler vel et ansvar som varaordfører, sier Jan Bojer Vindheim, som en kommentar til hvorfor Opoku er positiv til storhall på Øya. 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN, Foto: ©RICHARD SAGEN, Adresseavisen, +47 95198665)

Vil Hilde bryte med Rita?

Nok en gang bobler frustrasjonen blant Rita Otterviks seks partnere. Nok en gang kan det bli et slag i tomme luften.

mandag 26.06 2017
Her er Presthus gård med Ranheim i bakgrunnen. Til høyre ligger barnehagen ved Presthus gård. 

Her kan du få andel i gris eller åkerlapp, men nye veiplaner kan velte prosjektet

Her kan du få en andel i en gris, eller en åkerlapp med korn og grønnsaker. Bakeri, bryggeri, barnehage og åpen gård. Nå foreligger de nye planene for Presthus gård.

torsdag 22.06 2017
Sprikende tall: Kartet viser beregnet antall kjøretøy per døgn ved utbygging av Trondheim øst. Tallene er hentet fra utredningene for henholdsvis Øvre Rotvoll og Overvik. Metodiske forskjeller kan forklare en del av differansen, men rådmannen mener avvikende tall gir et usikkert bilde og at det blir vanskelig å beregne fremkomligheten i sentrale kryss. 

Rådmannens notat til politikerne:

Utbygginger på Overvik og Rotvoll: Se hvor mye trafikktallene spriker

tirsdag 20.06 2017
Høyre, Frp og Ap stemte for at områdeplan for Overvik skal sluttbehandles i bygningsrådet 8. august. Stikk i strid med det rådmannen mener. 
    
      (Foto: Sebastian Bjerkvik)

Ap, Høyre og Frp med klar beskjed i formannskapet:

Nekter å høre på byplansjefen - krever full gass for utbyggerne

Planene om gigantutbygginger øst i Trondheim skal fortsette med full fart. Småpartiene strittet imot: - Dette nærmer seg mistillit mot rådmannen, sier Hilde Opoku (MDG).

mandag 19.06 2017
Aud Bremnes ( t.v.) og Ingrid Utne representerer en aksjonsgruppe med 70 beboere i nabolaget som ifølge rådmannen vil å merke en sterk trafikkvekst. 

Rådmannen advarer politikerne:

Naboer i skvis mellom Overvik og Rotvoll: - Det nytter ikke å utvikle byen i hastverk

Øvre Rotvoll: Vi er uenige med byplansjef Hilde Bøkestad som sier at trafikken som helhet ikke er vurdert. Planen som er utarbeidet konkluderer med at den vil bidra til at Trondheim når nullvekstmålet mht biltrafikk, skriver innsenderne. 
    
      (Foto: ROTVOLL EIENDOM)

Debatt

Trafikken fra Overvik/ Rotvoll vil bidra til å nullvekstmålet

fredag 16.06 2017
 

«Tidligere politikere i nye roller bør kanskje trå litt forsiktig her»

Marit Arnstad (Sp) skrev til Rotvoll-utbygger og tidligere Ap-kommunalråd Aase Sætran i en Facebook-tråd om de store boligprosjektene øst i Trondheim.

Karin Bjørkhaug (KrF) mener politikerne bør vente på byutredningen. 

- Sterke interesser vil det annerledes, men politikerne bør lytte til byplansjefen

Leder av transportkomiteen i fylkeskommunen mener Trondheim kommune bør vente på mer kunnskap før de går videre med byggeplanene øst i byen.

torsdag 15.06 2017
Uenige: Høyre og Frp vil ikke høre på byplansjefen i Trondheim, Hilde Bøkestad (t.h.). Ap vil se saken først, men sier det skal meget gode argumenter til for å gå med på hennes forslag. - Hele saken fremstår som merkelig og overraskende, sier Geir Waage (Ap). 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Utbygging øst i Trondheim:

Ap overrasket og Frp sjokkert over byplansjefen

Frp, Ap og Høyre reagerer sterkt på byplansjefens anbefaling om å sette byggeplaner øst i byen på vent. SV og KrF mener saken viser at det var lite lurt å la de private stå for planarbeidet selv.

mandag 12.06 2017
- All videre planlegging er satt på vent. Beslutningen er dramatisk for oss, sier Aase Sætran i Rotvoll Eiendom. 

Utbygging av 7700 boliger kan bli forsinket

Byplankontoret ønsker å vente med behandling av de store områdereguleringsplanene på østsiden av byen. Det kan bli forsinkelser for utbygging på Overvik og Rotvoll.

tirsdag 09.05 2017
Ap-politiker Marek Jasinski (midt på bildet), i diskusjon med partikollega Geir Waage (til v.). I forgrunnen KrFs Geirmund Lykke. 

Krangler videre om omstridt skoletomt:

Krangler videre om omstridt skoletomt

SVs Ottar Michelsen ber Marek Jasinski og Arbeiderpartiet snu i tomtevalget for å sikre at skolen tidligst blir klar i 2020.

fredag 05.05 2017
Overvik Dette jordbruksområdet ble vedtatt omdisponert til boliger i 2012, noe som var i strid med rådmannens innstilling og vedtatte planer. 

Revisjonen skal også undersøke Overvik og Være

Kontrollkomiteen ber kommunerevisjonen undersøke Rune Olsøs og Staur Holdings roller i tomteområdene Overvik og Være.

søndag 19.02 2017
«Skovgårdkrysset er allerede i dag et sterkt trafikkert veikryss, og det danner seg bilkø både morgen og ettermiddag», skriver innleggsforfatterne. 

Debatt

Overvik kan ikke bygges ut uten at vi får ei miljøgate øst for Skovgårdkrysset

«Å tilrettelegge for barn og unge inkluderer også god trafikksikkerhet i nærområdene» skriver Aud Bremnes og Steinar Tanem i dette debattinnlegget.

søndag 18.12 2016
 

Her er årets heteste debatter og tre ord som får fart på samtalen i et kjedelig juleselskap

Tre ord til deg som vil få fart på samtalen i et kjedelig juleselskap: «monsterhall», «veisalting» og «kamikaze-syklister».

lørdag 03.12 2016
Eiendomsinvestor Øyvind Christensen har inngått dusinvis av opsjonsavtaler og tror ikke på forbud. Men et register er han åpen for. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

- Ekstremsport å få gjort om matjord

Øyvind Christensen i Nhp Eiendom sier det er svært krevende for en utbygger, både menneskelig og pengemessig, å lykkes i å få omregulert landbruksjord til bolig eller næringsformål.

fredag 02.12 2016
I dette området, nesten på grensa til Malvik, er det at Rune Olsø og Staur har en opsjon hos landeier Kjetil Wæhre. 

Tror det finnes mange hemmelige avtaler i byene

Landbruksdirektoratet antar at det fins svært mange hemmelige avtaler rundt de store byene.

torsdag 24.11 2016
Terje Roll Danielsen 

Gjestekommentar

Overvikutbyggingen: Det er på høy tid at politikerne går i seg selv

mandag 21.11 2016
- Kontrollkomiteen i Trondheim må gå inn i disse sakene og finne ut om det er samsvar mellom det formelle og det reelle. Det er god grunn til å tvile på det er tilfelle her, sier Sps parlamentariske leder på Stortinget, Marit Arnstad. Her er hun på Overvik. 

Marit Arnstad:

«Alt tyder på at Olsø har sittet over skuldra til Waage og påvirket prosessen»

Marit Arnstad (Sp) ber kontrollkomiteen i Trondheim gå inn i tomtesakene.

Olsø svarer: «Både Adresseavisen og en rekke kilder har slått fast at alle regler er fulgt. Nettopp derfor er det skuffende at Adresseavisen i sin presentasjon av saken bidrar til å skape det motsatte inntrykket», skriver Rune Olsø i denne kronikken. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

kronikk

Kronikk: Adressa drukner fakta

Adresseavisen kjører en serie kritiske artikler om Arbeiderpartiet og meg. Bakgrunnen er enkel: Jeg er ikke heltidspolitiker, men driver med politikk på fritiden og har derfor en vanlig jobb.

Kritisk Styreleder Bjørnar Reitan i Bergstua velforening på Være ber om at alle fakta legges på bordet, og at det er full åpenhet rundt de politiske prosessene som avgjør framtidig boligutbygging. 

- Alle fakta må på bordet

Styreleder Bjørnar Reitan i Bergstua velforening reagerer på Olsøs tomteavtale på Være: – Fakta må på bordet og ting må fram i lyset, sier han.

lørdag 19.11 2016
Reagerer De Grønnes Hilde Opoku og KrF-topp Geirmund Lykke er begge svært kritiske til Rune Olsøs tomteavtale på Være. Her er de sammen med Aps gruppeleder Geir Waage etter vedtaket om grønn strek i bystyret i mars i år. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

- Olsø var tydelig misfornøyd og irritert og engasjerte seg sterkt

Aps samarbeidspartnere reagerer sterkt på Olsøs skjulte tomteavtale.

fredag 11.11 2016
- Trondheim er det mest velfungerende storbymarkedet i Norge. Paradokset er at framtidas kunnskapsby krever noe annet enn det som er planlagt nå, sier analysesjef Jan Håvard Valstad i Eiendomsmegler 1. 

Eiendomsanalytiker om boliger i Trondheim:

For mange, feil type, feil sted

Feil boliger blir lagt til feil sted. – Grepene som er tatt i byutviklingen er feil, barnefamiliene vil ikke bo i blokker «på landet», poengterer analysesjef i Eiendomsmegler 1, Jan Håvard Valstad.

torsdag 10.11 2016
Fremmet forslag: Geir Waage (Ap) - på vegne av storkoalisjonen. 

Vil kreve at utbyggerne på Overvik flytter 8000 lastebillass med matjord

For Overvik betyr det i så fall ca. 8000 lastebillass med god matjord.

lørdag 05.11 2016
Truer demokratiet Landbruksdirektøren reagerer sterkt på det som har skjedd i kampen om gulltomtene: - Koblingen mellom utbyggerne og politikerne har vært tett i disse sakene. Det som har skjedd truer rett og slett lokaldemokratiet, sier Tore Bjørkli. 

- Det er tullprat at dette har noe med prisen på boliger å gjøre

Landbruksdirektør Tore Bjørkli mener det som er kommet fram i sakene om Overvik og Kastbrekka er alvorlig.

fredag 04.11 2016
 

Ansatte Ap-Olsø som lobbyist: Skulle sikre ny gulltomt

Tidligere Ap-leder Rune Olsø ble hyret inn som konsulent av Østhus-eide Staur for å få landbruksområdet Kastbrekka omregulert til boliger. Varaordfører Hilde Opoku reagerer på Olsøs roller.

torsdag 03.11 2016
Kastbrekka ligger sju kilometer fra sentrum, ved Estenstadmarka. En tredjedel av eiendommen er innenfor markagrensa. En utbygging her strider mot kommunens strategi om fortetting. 

Adresseavisen mener

Ap fremstår som utbyggernes venn

Det er påfallende at Arbeiderpartiet i flere saker har arbeidet for å gjennomføre omreguleringer til utbyggeres fordel.

- Det som er typisk for eiendomsutviklere er at de løser egne problemer på egen tomt. Du skyver det ikke over på naboen, eller det offentlige, fremholder Knut Selberg - som ikke er i tvil om at det motsatte har skjedd på Overvik. 
    
      (Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth)

- Overvik har vært spesiell

En av veteranene i byggebransjen sier nå at Overvik-utbyggingen har vært spesiell ved at utbyggerne løser problemene sine på naboens eiendom.

Hadde vi gjort som rådmannen anbefalte, ville vi hatt en større boligprisvekst er min påstand, sier ordfører Rita Ottervik etter Adresseavisen oppslag om hvordan Overvik-aktørene fikk det som de ville. 

- Man velger sine venner og yrkeskarrierer selv

Ordfører Rita Ottervik understreker at både Ap og kommunen har regler om at når du står nært noen, eller har økonomiske fordeler, så skal du ikke være med i behandlingen av sakene.

onsdag 02.11 2016
 

Kommentar

Det er noe som skurrer i Trondheim

Ap-ledelsen kan umulig leve godt med mistanken om at de setter rike utbyggeres interesser foran samfunnets beste.

- Strategien var i første rekke å lobbe opp mot politikerne. Fjerdingen og Selmer trodde ikke de ville lykkes hvis de bare gikk gjennom fagfolkene på byplankontoret, avslører arkitekt Johannes Smidt - som var med tidlig i prosessen på Overvik. 
    
      (Foto: RICHARD SAGEN)

Arkitekt ut mot lukkede rom:

- Jeg er lite bekvem med at så mye skjer i det skjulte

Johannes Smidt var hyret inn som arkitekt tidlig i Overvik. Her forteller han om strategien som ble lagt for å få jorda gjort om til byggefelt.

tirsdag 30.08 2016
Hva skjer på Ranheim? Det er ikke lite, ifølge artikkelforfatteren. Blant annet vil dobbeltspor på jernbanen kreve at hus må rives. Joar Tapper Brobakk etterlyser mer informasjon fra Trondheim kommune og andre aktører. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Debatt

Mange hus må rives for å gi plass til dobbeltspor

Dette er status på hvordan det er tenkt på Overvik. 

Overvik-saken:

Flytter ikke skoletomta

Ap, Høyre og Frp slo seg sammen i formannskapet og fastslo at skoletomta på Overvik skal legges til den omstridte NTNU-tomta utenfor det fremtidige boligområdet.

Høyre i Trondheim vil fortsatt bruke matjord til Jakobsli skole ved Overvik. Bildet er fra desember 2013 da Høyre og Frp feiret at Overvik og andre omstridte landbruksarealer ble frigitt for utbygging. 

Adresseavisen mener

De som trodde Høyre var opptatt av jordvern, tok feil

Lite tyder på at flertallet vil snu når formannskapet i Trondheim i dag nok en gang behandler spørsmålet om hvor skolen ved Overvik skal ligge.

mandag 29.08 2016
Ingrid Skjøtskift og Høyre står fast på at de vil ha skole på ny landbruksjord. Fylkesmannen har levert innsigelser. 

Dette går Høyre for i omstridt skoletomtsak

Etter å ha bedt om en ny vurdering av skoletomt på Overvik/Jakobsli har Høyre konkludert i sitt gruppemøte mandag.

fredag 26.08 2016
Inne på Overvik SVs Ottar Michelsen (i midten) tror nå det likevel kan bli skole inne på Overviks område. Bildet er tatt da Overvik ble frigitt av daværende statsråd Bård Vegar Solhjell. 

- Nå tror jeg Høyre kommer til å snu om Jakobsli skole

Rådmannen legger det helt åpent for politikerne å gå for NTNU-tomta eller skoletomt inne på Overvik. SVs Ottar Michelsen mener Høyre nå er nødt til å snu.

fredag 12.08 2016

- Trondheim er et skrekkeksempel

Sp sier at kontrollkomiteen i Trondheim må ettergå den omstridte Overvik-utbyggingen. De krever også at regjeringen ikke tillater at det bygges skole på NTNU-tomta.

tirsdag 09.08 2016
Fylkesmannen i Sør-Trøndelag krever at nye Jakobsli skole legges innenfor området som allerede er satt av til utbyggingsformål, det vil si inne på Overvik-eiendommen. Bildet viser øvre del av Overvik Gård. 

Krever at skoletomta plasseres inne på Overvik-området

Fylkesmannen i Sør-Trøndelag krever at nye Jakobsli skole legges inne på området til Overvik – ikke på den vedtatte jordbrukstomta som tilhører NTNU.

mandag 01.08 2016
Kollektivbekymring Ap på fylket har satt som absolutt krav at det må være kollektivfelt i begge retninger på Overvik. Ap i Trondheim har uttrykt skepsis til det samme. 

«Det er slutt på den tida hvor vi bygger først og så setter av plass til kollektiv senere»

Aps fylkesordfører, Tore O. Sandvik, er helt tydelig: Kollektivfelt gjennom Overvik er en forutsetning for at det kan bygges.

fredag 29.07 2016
Her går det ingen busser per i dag. Statens vegvesen krever at det skal gå vei med kollektivfelt i begge retninger over disse jordene, før boliger tas i bruk. 

- Vegvesenets innvendinger må tas på største alvor

Ap i Trondheim sier at de ikke skal bryte bymiljøavtalen om nullvekst i biltrafikken. Hvis så skjer, må Overvik-planer legges om, sier Marek Jasinski.

torsdag 28.07 2016
Avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Eva Solvi, bekrefter at hun har avgitt en høringsuttalelse som er sjelden skarp kost. - Den må være det. Vi må si fra nå, før det gis grønt lys til Overvik, advarer hun. Her i Skovgårdkrysset, som er ett av de stedene som vil bli sterkt rammet av en utbygging. 

Derfor sier Statens vegvesen nei til Overvik-utbygging nå

Statens vegvesen setter bremsene på for Overvik-utbyggingen. De krever at vei- og kollektivsystemer er på plass før den store utbyggingen starter.

onsdag 20.07 2016
 

Høyre vil ha ny runde om plassering av Jakobsli skole

lørdag 25.06 2016
Statens vegvesen har betalt erstatningen på vel 40 millioner kroner for 35 mål, som gården Øvre Rotvoll har avgitt til Rotvoll-krysset, utvidelsen av Innherredsveien, Omkjøringsveien og Haakon VIIs gate. 

Krevde nesten en halv milliard, får 40 millioner etter avgjørelse i Høyesterett

Høyesteretts ankeutvalg har avslått Oust-familiens anke av erstatning.

onsdag 22.06 2016

- Skoletomt inne på Overvik ble aldri vurdert

Arkitektfirmaet som utførte den uavhengige vurderingen om hvor skoletomt på Overvik skulle ligge, bekrefter nå at tomta inne på Overvik-eiendommen aldri ble vurdert.