TEMA

søndag 07.05 2017
Partileder SivJensen og finansministerSiv Jensen er ikke enig om skattepolitikken, skriver vår komenatator. 

Kommentar

Hvem skal man lytte til? Partiledere Siv Jensen, eller finansminister Siv Jensen?

Det er ikke lett å skjønne hvem man skal lytte til i skattepolitikken. Finansminister Siv Jensen, eller Frp-leder Siv Jensen?

fredag 05.05 2017
 

Kommentar

Blåser det motvind, må du rope høyt

Når motvinden er sterk gjelder det å rope ut budskapet for å bli hørt. Frp-leder Siv Jensen roper derfor ut et løfte om mer og tøffere Frp-politikk for de neste fire årene.

Regjeringsskifte 2013: Høyre/Frp-regjeringen på Slottsplassen 16. oktober 2013. Frp gikk for første gang inn i regjering, og har på mange områder vært med å forandre Norge, skriver vår komentator. 

Bomstasjonene står og mulla Krekar er fortsatt i landet

Bomstasjonene står, mulla Krekar er fortsatt i landet og eiendomsskatten knuger oss ned. Hvor ble det av Frp-landet?

søndag 26.03 2017
 

Landsmøtet i Senterpartiet:

Sju vedtak du må få med deg fra Senterpartiets landsmøte

Senterpartiets landsmøte vil skjerpe kampen mot profitt i private barnehager, behandle og ikke straffe narkotikamisbruk og beholde gratis utdanning for utenlandske studenter.

fredag 24.03 2017
 

OmAdressert

Jakten på Senterpartiets sjel

Stemningen er god og optimismen råder på Senterpartiets landsmøte i Trondheim denne helga. Sammen med erke-senterpartisene Jostein Grande og Ivar Vigdenes leter vi etter partisjelen.

søndag 12.03 2017
Bystyreprepresentant Rolf Jarle Brøske (H) og arbeidsminister Anniken Hauglie krever at Trondheim kommune setter fart på arbeidet med å etterleve lovendringen som krever aktivitetsplikt for sosialhjelp hos unge, friske sosialhjelpsmottakere. 

Høyres landsmøte:

Krever at Trondheim følger opp lovendring

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie forventer at Trondheim kommune følger opp lovendringen, og snarlig gjennomfører aktivitetsplikt for unge sosialhjelpsmottakere. – Vi ser at venstresiden sleper beina etter seg i denne saken, men de kan ikke velge hvilke lover de skal følge.

 

Høyres landsmøte

Åpner opp for flere elver i rør

Høyres landsmøte åpner opp for å bygge ut flere norske vassdrag. Torhild Aarbergsbotten mener det er et viktig bidrag til det grønne skiftet.

lørdag 11.03 2017
Stortingsrepresentant Elin Agdestein fra Nord-Trøndelag leder an forsvarsopprøret på Høyres landsmøte. Hun vil konkretisere og tidfeste økningen opp til to prosent av BNP, slik Nato har satt som målsetning. Anders Kiær som leder delegasjonen fra Nord-Trøndelag har tro på gjennomslag. 

Høyres landsmøte

Roet ned forsvarsopprøret

Partiledelsen i Høyre har roet ned de mest ivrige forsvarsopprørerne i partiet ved å legge frem et nytt forslag som skal sikre økte forsvarsbudsjett de neste årene.

 

Høyres landsmøte:

Klar melding om å starte ulvejakt

Høyres landsmøte slår fast at ulveforliket i Stortinget skal gjennomføres. Det er en klar melding til klima- og miljøvernminister Vidar Helgesen om å redusere antallet ulv.

fredag 10.03 2017
Guro Angell Gimse, til venstre og Mari Holm Lønseth er begge fornøyde med at Høyre nå har snudd og likevel går inn for å beholde pappakvoten på 10 uker. Landsmøtet har endret det omstridte vedtaket de gikk inn for for fire år siden da de bestemte seg for å fjerne pappakvoten helt, og la familiene selv bestemme fordelingen mellom mor og far. 

Landsmøtet i Høyre:

180 grader rundt om pappakvoten

I 2013 vedtok Høyre å fjerne pappakvoten i fødselspermisjonen. Nå har de snudd. Mari Holm Lønseth og Guro Angell Gimse er glad for snuoperasjonen.

torsdag 09.03 2017
Stortingsrepresentant Elin Agdestein fra Nord-Trøndelag leder an forsvarsopprøret på Høyres landsmøte. Hun vil konkretisere og tidfeste økningen opp til to prosent av BNP, slik Nato har satt som målsetning. Anders Kiær som leder delegasjonen fra Nord-Trøndelag har tro på gjennomslag. 

Kamp om Natos forsvarsambisjon i Høyre:

- Vi kan ikke forvente at USA skal sende sine unge for å blø for oss, uten at vi bidrar selv

Høyres Elin Agdestein gjør president Donald Trumps ord til sine når hun leder an i forsvarsopprøret i Høyre. Statsminister Erna Solbergs har denne uken forsøkt å få fylkeslagene til å besinne seg.

 

Erna Solbergs landsmøtetale:

- It's complicated

- Venstresidens forhold til endring passer best med Facebook sitt valg for hvilket forhold man er inne i: It's complicated.

onsdag 08.03 2017
Stortingsepresentant Frank Jenssen (H) er ikke fornøyd med tallene i vår måling et halvt år foran stortingsvalget. - Vi må synliggjøre enda bedre de resultatene denne regjeringen har skapt for Trøndelag, sier Jenssen. 

Partibarometer:

Midt-Norge snur ryggen til regjeringen

Senterpartiet og Ap er de soleklare vinnerne på Adresseavisens partibarometer for mars. Høyre og Frp sliter med oppslutningen i alle de tre midt-norske fylkene.

lørdag 16.04 2016
 

Ukeadressa rapporterer fra partilandsmøtene

Partilandsmøtehistorier

Borten Moes kone ble etterlyst på Røros