TEMA

tirsdag 29.05 2018
Over hele byen øker konfliktene når det skal bygges i hager og på grønne flekker. Nå må politikerne sørge for en kursjustering i fortettingspolitikken, skriver vår kommentator. 

En funkisvilla her og der gir ikke 3000 nye trondhjemmere tak over hodet

Nye boliger popper opp i eplehagene, og slikt blir det bråk av. Nå varsler flere partier i bystyret en mer restriktiv praksis. Det er rett politikk, men noe forsinket.

lørdag 17.03 2018
Justisminister Sylvi Listhaug på sitt kontor med hundrevis av blomsterbuketter som hun har fått i støtte av sine tilhengere etter den siste ukes hendelser. En Facebook-aksjon er satt i gang til støtte for den hardt pressede justisministeren.  
    
      (Foto: Heiko Junge / NTB scanpi)

Utøya-overlever anmelder trusler etter blomster-kritikk

Utøya-overlever Helen Ingrid Andreassen anmelder trusseltelefoner hun fikk etter å ha uttalt seg kritisk om Sylvi Listhaugs blomsterhyllest, skriver Dagsavisen.

søndag 07.01 2018
Tone Sofie Aglen mener det har vært åpenbart at partileder Jonas Gahr Støre har mistet tillit til Trond Giske etter sentralstyremøtet forrige 
    
      (Foto: Espen Bakken)

KRISEN I ARBEIDERPARTIET

Aglen: - Gjør dette for å redde sitt ettermæle

Politisk redaktør Tone Sofie Aglen er ikke overrasket at nestlederen trekker seg.

fredag 27.10 2017
Rasmus Hansson er ferdig som talsperson for Miljøpartiet De Grønne når landsmøtet heves neste år.  
    
      (Foto: Mariam Butt / NTB scanpix)

Hansson sier nei til gjenvalg i Miljøpartiet De Grønne

Rasmus Hansson (63) går av som nasjonal talsperson i MDG under landsmøtet neste år. I forrige periode ble han partiets første stortingsrepresentant noensinne.

torsdag 12.10 2017
Sint. Marit Arnstad (SP) mener Høyre og FrP burde skamme seg. 
    
      (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)

Arnstad: - Helt bevisst nedprioritering av Trøndelag

Obs obs, nå kommer en hakk-i-plata-setning: Elektrifiseringen av jernbanen i Trøndelag blir forsinket. Budsjettbomben gjør at det ikke blir strøm på jernbanen før etter 2023.

søndag 17.09 2017
På Stortinget handler mye om kutyme, konstitusjon og konfeksjon. Bare det å sette seg ved rett bord i Stortings-restauranten er et poeng, skriver kommentator Harry B. A. Strand. 

Damene skal gå i kjole eller drakt, og helst i skotøy som ikke oser nattklubb

Tonen representantene imellom er god. Bak fasaden er det strenge regler. Du skal ikke tro du er stort mer enn en skårunge, som det heter blant fiskere i nord.

tirsdag 12.09 2017
Ordfører Bjørn Iversen i Verdal erkjenner at partiet lokalt også kan ha tapt stemmer på skolestrukturdebatten. 

Real smell for Ap i Verdal - fikk stryk i industribygda

Verdal Arbeiderparti gikk på en real valgsmell, og falt 11 prosent fra forrige valg. Sp ble den store vinneren i industribygda.

mandag 11.09 2017
 

Støre erkjenner nederlaget

Arbeiderpartiets leder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre erkjente like før midnatt nederlaget i årets stortingsvalg. Han sier han fortsetter som leder.

lørdag 09.09 2017
 

I terrorens tid

For 16 år siden druknet det norske stortingsvalget i islamistisk terror mot USA. Hvem husker vel Bondevik 2-regjeringens tunge start?