TEMA

lørdag 28.03 2020
Jonathan Barstad (23), førstekokk, Eskil Hildonen (24) soussjef og Roar Hildonen, restaurantør ved To rom og kjøkken forbereder takeaway for trøndere. 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Roar så for seg 30–40 gourmet-bestillinger. Det kom så mange at han måtte stenge salget

Etter å ha hatt stengt restaurant i nesten to uker ble Roar Hildonen rastløs. Han måtte finne på noe å gjøre. Lørdag leverer han ut 400 porsjoner fransk gryterett i Carl Johans gate i Trondheim.

tirsdag 10.03 2020
Sjefskokk på Emilies Ronny Myren. Eld og Emilies slår seg sammen. 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Åpner etter problemer med skjenkebevillingen

- Vi tolket reglene feil, sier daglig leder og kjøkkensjef Ronny R. Myren.

torsdag 27.02 2020
 

Debatt:

Vi trenger flere rockestjerner!

Ja, for meg er dere som sto på scenen i Gammelgruva på Løkken torsdag 13. februar og i Frimurerlogen i Trondheim lørdag 15. februar, rockestjerner på lik linje med artistene som sto på scenen i Trondheim Spektrum samme lørdagskveld!

torsdag 20.02 2020
Vegard Frøseth Fenes Senterungdommen fylkesleder 
        
            (Foto: Ola Alsberg)

Debatt:

Vi må framsnakke restaurant- og matfagene i skolen

mandag 17.02 2020
 

Debatt:

Jon Ragnar (36) har spist ved syv Michelin-restauranter siden nyttår: I kveld skrives historie i Trondheim

lørdag 15.02 2020
 

13 restauranter skal sørge for Michelin-stemning hele uka

- Vinterferieuka er rolig, så kanskje kan dette få folk til å teste litt av byens mangfold, sier Roar Hildonen.

onsdag 05.02 2020
Utdeling: Prisen ble tildelt under Technoport-konferansen som ble arrangert på kongresshotellet på Brattørkaia i Trondheim. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

- Vi er i festivalstemning

Dagen før Michelin-utdelingen 17. februar skal det være en åpen middag i regi av arrangørene. På under én time var halvparten av billettene til arrangementet solgt.

søndag 19.01 2020
SYKKELBUD: Både Foodora og Wolt har syklister som frakter maten fra restaurantene til kundene. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Stor økning for Foodora og Wolt i 2019:

Disse restaurantene er mest populære i Trondheim

Stadig flere bestiller take away gjennom matleveringstjenestene i Trondheim. Vi har sjekket hvilke restauranter som får flest bestilllinger.

onsdag 15.01 2020
Trondheim, Norge, 14.01.2020. Michelin-utdeling legges til Trondheim. Foto: Roar Blåsmo-Falnes . 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Slik blir Michelin-utdelingen i Trondheim

17. februar deles de nordiske Michelin-stjernene ut i Trondheim med stor internasjonal oppmerksomhet. Men også i dagene før og etter skjer det mye i landets nye mathovedstad.

lørdag 21.12 2019
Bakeriet og restauranten Hevd på Torvet. Mikael Minervini, Restaurantør 
        
            (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Dette tyder på at det kan bli folksomt på nye Torget

Helt siden bakeriet, lunsjplassen og restauranten Hevd åpnet på Torget i oktober, har det vært fullt. Smekkfullt.

torsdag 19.12 2019
 

De blir sett på som snyltere som stjeler p-plassen til handikappede

Gjett hvem er mest matfølsomme av rørleggere, advokater og lærere?

søndag 08.12 2019
Matanmeldelse av Brooklyn Diner & Sportsbar og Jims Diner. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Smakspolitiet:

Bedre på stil enn innhold3

Jimi's Diner i Nordre dyrker diner-interiøret til det fulle, men kunne med hell fokusert mer på kjøkkenet.

Matanmeldelse av Brooklyn Diner & Sportsbar og Jims Diner. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Smakspolitiet:

Sportslig diner med godt kjøkken4

Brooklyn Diner & Sportsbar har flere tv-skjermer enn vi orker å telle, og kjøkkenet fungerer godt.

fredag 15.11 2019
INSPIRERES AV MATBYEN TRONDHEIM: Da Emilies Et Spisested ble Emilies Eld, forsvant mye av Ronnys visjon for restauranten. Etter ett år borte fra Trondheim, er han igjen tilbake for å lage det han kaller «robust» mat for mateliten. 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Ronny åpner restaurant på nyåret. Folk står allerede i kø for å sikre seg bord

Det er mye bra mat i Trondheim om dagen. Det vil Ronny Myren bygge videre på.

fredag 08.11 2019
 

Skattelistene 2018

Én av disse restauranttoppene har doblet formuen på tre år

Michael Minervinis privatformue skiller seg fra økonomien til de fleste andre restauranttopper i Trondheim.

mandag 23.09 2019
I kjelleren er baren Breiflabben. I dag brukes den som selskapslokaler, men de tre driverne sier det kan godt tenkes at de finner på noe etterhvert. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Går fra Fagn til Havfruen - Skal lage åtteretters «smaksmeny»

Tidligere Fagn-kjøkkensjef har tatt over som daglig leder på Havfruen og skal drive restauranten videre sammen med Simon Skjærvik og Mathies Firing.

mandag 02.09 2019
Tirsdag kveld skal Jonas André Nåvik ønske gjestene velkommen igjen her i første etasje i stjernerestauranten Fagn. 
        
            (Foto: Roar Blasmo-Falnes Roar Blåsmo-Falnes)

Stjernerestaurant åpner igjen i nyoppussede lokaler

Michelin-restauranten Fagn er nå tilbake i sine lokaler i Ørjaveita og åpner igjen tirsdag, etter at en vannlekkasje stengte dørene i sommer.

torsdag 15.08 2019
American Steak House i Stjørdal. 
        
            (Foto: VEGARD EGGEN )

Restaurant i Stjørdal er konkurs

Fem ansatte mister jobben.

onsdag 07.08 2019
Holder stand: Michael Minervini var usikker på om de ville se igjen tallene fra rekordåret 2017, men omsetningen holdt nesten tritt i fjor. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Minervini nådde nesten opp til «tidenes år»

Michael Minervinis restaurantkonsern i Trondheim klarte ikke å toppe tallene fra 2017, men fjoråret endte likevel med et overskudd før skatt på 22,6 millioner kroner.

torsdag 18.07 2019
Veronica Gårde blir den nye daglige lederen og eieren av utestedet.  
        
            (Foto: Privat)

Veronica skulle starte som bartender, men utestedet gikk konkurs. Nå tar hun over hele sulamitten

Veronica Gårde rakk ikke starte jobben som bartender før utestedet gikk konkurs. Nå sørger hun for at Nidelven bar og scene gjenoppstår.

lørdag 08.06 2019
Sesamsjefen slutter: Ibrahim Mansour har solgt livsverket Sesam på Studentersamfundet. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Legendarisk burgersted i Trondheim er solgt

Ibrahim Mansour har både drevet og eid det populære burgerstedet Sesam i 30 år, men fra første juli i år, er det nye eiere som tar over.

fredag 31.05 2019
Trondheim: Roseldal teater avholder avstemning om hva bygget kafe skal hete. Kommunikasjonsansvarlig Pia Martine Rosenkilde og Johannes Myklebust. Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Nå er det bestemt hva den nye kaféen på Rosendal skal hete

Debattmøter, kunstnersamtaler, konserter og frokostmøter er noe av det teatersjefen ønsker seg i de «sosiale sonene» på nye Rosendal Teater.

tirsdag 14.05 2019
Rapport: I februar fikk Credo én stjerne i Michelins prestisjefylte restaurantguide. Arbeidstilsynet var ikke like imponert etter sitt besøk. 
        
            (Foto: Glen Musk)

Arbeidstilsynet varsler pålegg etter «marerittilsynet» på Credo

For lange arbeidsdager og manglende rutiner, mener Arbeidstilsynet etter besøket på stjernerestauranten Credo. De ansatte er her på egen fritid, svarer restauranten.

tirsdag 30.04 2019
VIP-området, forbeholdt spesielt inviterte, er plassert i og utenfor Restaurant Kommandanten. 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Restaurant på Kristiansten festning må stenge dørene til sommeren

Etter åtte år på Festningen og millionsum i oppussingskostnader får ikke Restaurant Kommandanten fornyet leiekontrakten. - Jeg føler jeg har sponset staten, sier daglig leder ved restauranten.

torsdag 04.04 2019
 

Åpnet ny kafé i konkurslokalene på Grilstad Marina

Torsdag åpnet gutta bak Café Løkka på Solsiden kaféen Flipper i Land & Strand-bygningen på Grilstad Marina. De tror området har stort potensial.

lørdag 30.03 2019
 

Fortsatt herlig på To rom og kjøkken 5

Hvite duker, plettfri og smakfull mat med treffende viner, jovial stemning og profesjonell service. To rom og kjøkken skuffer heller ikke nå.

torsdag 28.03 2019
Michael Minervini (til høyre) og baker Emanuele Spreafico har tro på Torget, og skal åpne bakeri, kafé og pizzeria i Nordea-bygget. 

Adresseavisen mener

Vi trenger både brød og sirkus på Torget

Sommeren 2020 skal Torget i Trondheim stå ferdig etter en omfattende ansiktsløftning.

tirsdag 26.03 2019
I midten av april åpner Domino's i nyoppussede lokaler på Lerkendal. 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Ny pizzakjede på vei til Trondheim

Den amerikanske pizzakjeden Domino's åpner to restauranter i Trondheim i løpet av våren.

Skattereglene for tips er innskjerpet med alt det ekstraarbeidet det medfører. Det er klart at arbeidsgiveren må foreta skatte-trekk av tips og beregne arbeidsgiveravgift. I tillegg vil de ansattes grunnlag for sykepenger og pensjon økes. Ja, og så diskuteres det også om det skal inngå i grunnlaget for feriepenger, og om arbeidsgiver har styringsrett over innkommet tips! Og hva med moms? 

Kronikk

Servitør, du trenger ikke å si opp jobben din ennå

De nye reglene for tips skaper så mange spørsmål at det må avklares gjennom en avtale mellom partene, en presisering i loven eller ved hjelp av en dom.

tirsdag 19.03 2019
 

Kokk fra Stjørdal konkurrerer om plass i verdens fremste kokkekonkurranse

Marius Dragsten Kjelsrud fra Stjørdal blir en av fem finalister i den norske kokkekonkurransen «Årets kokk». Vinneren skal representere Norge i den europeiske Bocuse d’Or-finalen i Tallinn.

torsdag 14.03 2019
- Jeg føler meg heldig som får drive med det jeg gjør, og jobber hardt for det, sier Renee Fagerhøi. 
        
            (Foto: RUNE PETER NESS)

- Jeg har alltid trodd at det bare er gamle legender som får denne prisen

Renee Fagerhøi som driver Trondheims-restauranten Bula Neobistro, ble tildelt prisen under Norske Kokkers Landsforenings landsmøte.

mandag 18.02 2019
 

Da Fagns navn ble ropt opp i Århus, gikk kjøkkensjefen bananas

Det utbrøt elleville jubelscener på Fagn i Trondheim da de skjønte at de sikret sin første Michelin-stjerne.

 
        
            (Foto: Terje Visnes, Adresseavisen)

«Fantastisk stjernesmell gir et tidsskille i Trondheim»

Michelin-stjerner til både Credo og Fagn er så stort for restaurantene og Trondheim som matby at det neppe kan overvurderes.

Heidi Bjerkan hentet hjem Michelin-stjerne til Credo og Trondheim, såvel som den helt nyopprettede prisen Michelin Guide Nordic Sustainability Award under prisutdelingen i Århus. 

Både Heidi og Jonas fikk sin første Michelin-stjerne

Om få minutter faller avgjørelsen, restaurant Fagn kan få stjerne i den gjeve Michelin-guiden.

Hittil eneste trønder med stjerne: Sven Erik Renaa fikk Michelin-stjerne for Re-Naa i Svaanger i 2016. Tre år etter kan flere trønderske kokker følge i hans fotspor. 

Han er den første trønderen med Michelin-stjerne: Fikk et rush av utenbys bestillinger

Sven Erik Renaa merket et rush av utenbys bestillinger etter at Re-Naa ble første norske restaurant utenfor Oslo med Michelin-stjerne.

torsdag 07.02 2019
 

Kommentar:

Fullt fortjent heder til en arbeidsmaur og kulturpersonlighet

Heidi Bjerkan, Ada Hegerberg, Astrid Smeplass, Mia Landsem er fire dyktige midtnorske kvinner som gjør sitt for høyne ambisjonsnivået i landsdelen. Vår lesere har helt tydelig sans for dem.

mandag 04.02 2019
Steinkjer skal få nytt kulturhus og samfunnshuset skal renoveres, og i 2023 skal det som har fått navnet Weidemannkvartalet stå ferdig. Her viser en skisse byggene sett fra nord. 

Adresseavisen mener

Koster flesk, men hever Trøndelag

Det lønner seg ikke, men det er verdt det, hender det vi trøster oss med når vi har kjøpt noe dyrt.

lørdag 02.02 2019
Skal holde styr på Brasseriet: Restaurantsjef Kjetil Henriksen og hovmester / sommelier Armin Begic i lokalet som var Hjørnet, og nå blir Brasseriet. 
        
            (Foto: Kim Nygård, Adresseavisen)

Nå gjenoppstår kjellerbiffen på Jonathan

Når Britannia hotel gjenåpner 1. april, kan de samtidig presentere seks, til dels helt nye, serveringssteder i Midtbyen i Trondheim.

Mye godt: Jonas Nåvik fra Fagn laget andebryst i pæresaus som gjestekokk for Ukeadressa nylig. Han og Fagn er blant flere lysende matstjerner i Trondheim for tida, ifølge vår kommentator. 

Det skjer noe oppsiktsvekkende med Trondheim nå

Aldri før har Trondheim hatt så mange gode restauranter over et bredt spekter. I løpet av det siste året har det skjedd noe med mat og folk som kan være starten på noe stort.

fredag 01.02 2019
Eileen Brandsegg er prosjektleder for arbeidet med å åpner en ny mathall i Trondheim. 

Er vi klare for en ny mathall?

Trondheims forrige mathall stengte dørene etter halvannet år. Nå jobbes det for å skape et nytt tilbud som kan bli utstillingsvinduet for trøndersk mat og matprodusenter.

mandag 28.01 2019
Nominerte: Harm og Hegseth, Festningen, Anders Eggan, Mia Landsem, Dahls Arena, Røst teaterbistro, Credo og Kafé Skuret er noen av de mange nominerte til Ut-Awards 2018. 

Ut-Awards 2018:

14 000 har stemt på sine kultur- og utelivsfavoritter i Trøndelag

Vinnerne blir avslørt under Ut-Awards på Byscenen 7. februar.

lørdag 26.01 2019
Musikkinteressert kokk: Til sommeren blir Fagn-sjef Jonas Nåvik den første festivalkokken på Stokkøya Festival. - Jeg jobber alltid når det er konsert, så det er artig at jeg får anledning til å se noen konserter på Stokkøya. Jeg har vokst opp med Pink Floyd og Steely Dan på ørene, og musikken står på her i restauranten om dagene, sier Nåvik. Her er han sammen med festivalsjef Thomas Ryjord. 

Mens Fagns stjernekokk venter på Michelin-guiden, fronter han nytt konsept

tirsdag 18.12 2018
Kandidat 2: Utenfor den nye restauranten romsterer fortsatt anleggsmaskinene. – Det er kult å være med på forandringer. Sånn var det på gamle Credo også, det var bygging hele tida mens vi etablerte oss. Det var nesten så vi ikke kom oss inn innimellom, men det gikk greit likevel. Det ble nesten kjedelig når det ble ferdig, sier Heidi Bjerkan. 

Årets trønder 2018 - kandidat 2:

Restaurantgründeren ble sint da bargjesten tipset om Toro sjysaus

En kompromissløs kjøkkenkunstner gjør at matentusiaster valfarter til en gammel verkstedhall i Trondheim.

onsdag 05.12 2018
Trondhjem Mikrobryggeris julebruger.  
        
            (Foto: Christine Schefte)

Slik er juleburgerne til restauranter i Trondheim

Vi har sjekket noe av utvalget på juleburgere i Trondheim.

tirsdag 04.12 2018
 

Kronikk

Nå har Trondheim og Trøndelag en mulighet vi ikke kan la gå fra oss

onsdag 21.11 2018
Restauranten Wood gikk onsdag kveld tom for pizzadeig.  
        
            (Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen)

Nyåpnede Wood er tom for pizzadeig: - Vi ble tatt på senga

Allerede sju dager etter åpning gikk pizzarestauranten Wood tom for pizzadeig.

tirsdag 20.11 2018
 

Mesterkokk kombinerer Manhattan og Trondheim i nytt matkonsept

Marcus Samuelsson tar Manhattan til Trondheim med sitt nye matkonsept Kitchen & Table.

tirsdag 13.11 2018
Blide sjefskokker: Espen Aunaas (til venstre) trer inn i rollen som hovedkjøkkensjef i nye Britannia, med hovedfokus på Palmehaven. Christopher Danielsen har ansvaret for flaggskipet Speilsalen. 

Britannia har funnet sin sjefskokk

Britannia gikk bredt ut da de søkte etter hovedkjøkkensjef. Flere internasjonale søkere var aktuelle, men den beste var kortreist.

lørdag 03.11 2018
Fornøyd: Leken tilnærming og «punchy» smaker, skriver Michelin-guiden på Twitter etter besøket på Fagn. 
        
            (Foto: Kim Nygård)

Michelinguiden på nytt og anonymt besøk:

- Kan ikke gi ut ny guide uten stjerner i Trondheim

For andre gang på omlag én måned har Michelinguiden vært på besøk i Trondheim. Nå er det vanskelig å komme utenom stjerner på den neste guiden, mener Ulf Dalheim. Fagn-eier Jonas Andre Nåvik har tro på at det drysser stjerner over Trondheim i februar.

torsdag 18.10 2018
 

I flott uniform skal han ønske gjestene velkommen til Britannia

Herbert Klein, eier av Havfruen Restaurant, har drevet samme restaurant på samme sted i mer enn 30 år. Nå har han takket ja til stillingen som «doorman» ved Britannia hotell.

lørdag 13.10 2018
Byens beste utsikt? Lars Erik Vesterdal kan lett følge med om Hurtigrtuten holder reutetidene ut og inn fra Trondheim fra topprestauranten på Clarion Hotel & Congress Trondheim. 

Kokken sluttet som daglig leder på Nordøst. Nå skal han jobbe på kjøkkenet til Trondheims største hotell

Lars Erik Vesterdal trives med store formater; og han kan ikke klage på størrelsen på sin nye arbeidsplass.

vanlig å bli trakassert: - Du har kommet til rette person dersom temaet er seksuell trakassering i utelivsbransjen, sier Elisabeth Blomberg. Hun har jobbet i utelivet i årevis. 
        
            (Foto: Christine Schefte, Adresseavisen)

Mangler rutiner for å hindre seksuell trakassering: - Jeg har opplevd det nærmest daglig

Ett år etter metoo vet ikke ansatte i utelivsbransjen i Midt-Norge hva de skal gjøre dersom de blir utsatt for seksuell trakassering.

lørdag 06.10 2018
Svært kortreist frukt: Heidi Bjerkan kan bare strekke armen ut etter moden papaya som vokser i Credos inngangsparti. 

Credo fyller 20 år: - Jeg liker ikke Grandiosa og tacokrydder. Så det er ikke å vente at alle liker det vi gjør heller

I løpet av et halvt års drift i nye lokaler har Credo etablert seg blant landets desiderte topprestauranter. Men de vet de aldri vil bli en restaurant for alle.

torsdag 06.09 2018
Ny restaurant på Sirkus: Alexander Skjefte, Adrian Løvold og Roar Hildonen går sammen om restaurant Wood på Sirkus Shopping, sok innebærer et nytt konsept som inkluderer både pizza og søtt bakverk. 

Kjent utelivs-trio åpner ny restaurant på Sirkus Shopping

En gedigen steinovn blir den dominerende ingrediensen når Wood åpner på Sirkus Shopping 1. november.

fredag 24.08 2018
Bytter: Steinar Hyll er medgründer og medeier i tapasrestauranten San Sebastian. Nå begynner han hos konkurrenten Graffi, som også holder til på Solsiden. 
        
            (Foto: Espen Bakken, Adresseavisen)

Restaurantgründer går over til konkurrenten vegg i vegg

San Sebastian-gründer Steinar Hyll har fått sjefsjobb hos trondheimsrestauranten Graffi Grill. Målet er å bygge landsdekkende kjede.

torsdag 23.08 2018
 

Kraft Bodega

 Kjøkkenet ser ikke ut til å sikte mot de høye Michelin-stjerner, men serverer joviale retter med snert5

Store smaker servert med glimt i øyet – Kraft Bodega på Brattøra har både selvtillit, humor og god kontroll på kjøkkenet.

torsdag 16.08 2018
På pinne: Noen ganger skulle man vært filmstjerne. Da ville servitørene stått på pinne for deg og du hadde vært rik nok til å gi en tusing i driks. Her er det servitører med yrkesstolthet som serverer filmparet Ingrid Bergman og Roberto Rossellini i forbindelse med en filminnspilling i 1951. 

Er du et dårlig menneske hvis du ikke gir tips?

Har du ikke råd til å tipse servitøren, kan du holde deg hjemme, mener restauratør Jan Vardøen. Noen ganger er det kanskje den sløve servitøren som burde holdt seg hjemme.

onsdag 01.08 2018
Tapas: San Sebastian på Solsiden åpnet i 2013. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl, Adresseavisen)

Milliontap for restauranten på Solsiden

Tapasrestauranten San Sebastian på Solsiden har gått med underskudd fem år på rad, men i år tror eieren at de vil gå i pluss.

mandag 16.07 2018
 

Burger King sa opp driveren på Tunga. Restauranten er åpen med ny driver

Driveren av Burger King-restauranten på Tunga i Trondheim gjennom 12 år er sagt opp. Ny driver har tatt over hurtigmatrestauranten.

tirsdag 10.07 2018
 

Trondheimsrestaurant vant pris i amerikansk magasin

Det amerikanske magasinet Wine Spectator mener restauranten er en god destinasjon for seriøse vinelskere.

lørdag 30.06 2018
 

Nok en restaurant i Midtbyen konkurs

- Det er på grunn av det som skjer i byen. Torget, miljøgate. Jeg har nesten ikke ord, og er veldig lei meg.

torsdag 28.06 2018
Knut Strugstads nye restaurant Brygga, i Levanger, er konkurs. 
        
            (Foto: Leif Arne Holme)

Gjenåpner to dager etter konkurs

Nå går Erik Hagen Strugstad inn som både eier og driver av restauranten i Levanger.

tirsdag 12.06 2018
På jakt etter gode viner: Ulf Dalheim (til venstre)har fått drømmeoppgaven: han skal bygge opp Nordens største vinkjeller for firektør ved Britannia Hotel Mikael Forselius. 

Skal bygge opp Norges største vinkjeller

Ulf Dalheim har fått drømmeoppgaven for en vinkjenner. Han skal bygge opp landets største vinkjeller og en særegen vinbar til nyåpningen av Britannia Hotel.

mandag 21.05 2018
 

Gikk konkurs med cupcakes – prøver på nytt i nye lokaler

Kim Bjerkmo går fra Cupcakes til Caramel.

fredag 18.05 2018
 

Credo:

Om ikke Credo ved neste korsvei får oppmerksomhet fra Michelin-guiden, så har de neppe vært her6

Nivået på kjøkkenet har hevet seg i takt med den enorme oppjusteringen av lokaler. Resultatet er tidvis til å gispe av.