TEMA

tirsdag 23.03 2021
Jonas Nåvik på Fagn frykter for restauranttilbudet i Trondheim, etter at regjeringen innfører skjenkestopp. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Nasjonal skjenkestopp:

- Jeg skjønner at man ikke vil ut og spise 20-retters meny og drikke juice til

Flere restauranter og serveringssteder i Trondheim varsler at de stenger på grunn av den nasjonale skjenkestoppen.

søndag 07.03 2021
Geir Andrew Ekseth og Surang Buamee er nå stengt ute fra restauranten de hadde i Dronningens gate frem til 3. mars i fjor. 
        
            (Foto: Sindre Vartdal)

Måtte stenge restauranten - saksøker gårdeieren

Drømmen om Midtbyen tok brått slutt for Surang Buamee og Geir Andrew Ekseth et halvår etter at de åpnet ny thaimatrestaurant i Dronningens gate. Nå møter de gårdeieren i retten.

fredag 05.03 2021
 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Jeg smeller så hardt jeg kan med døra når jeg går. Vi føler oss sviktet!

onsdag 10.02 2021
Treningsgründer: Simone Anzjøn Holbø er en av to gründere bak treningssenteret i Bratsbergveien.  
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

– Dette er et slag i ansiktet

Treningssentre fortviler for at de må stenge – igjen. Ved verdens nordligste femstjerners hotell, var det onsdag ettermiddag stor lettelse.

 

I Trøndelag frykter halvparten at de vil gå konkurs grunnet korona

lørdag 30.01 2021
Restaurantsjef John-Erik Steen hos Café Løkka vil heller ha et makstall for antall alkoholenheter som kan serveres, enn spiseplikt.  
        
            (Foto: terje svaan)

Restaurantsjefer ber om å få slippe spiseplikten

Flere utesteder i Trondheim håper at spiseplikten ved alkoholservering droppes når tiltakene mot koronaviruset skal justeres.

tirsdag 19.01 2021
Daniel Johansson måtte se at julebordsesongen glapp for både Lille Skansen og Rockheim Panorama, mens Ila Brainnstasjon har vært stengt siden oktober. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Tildelt støtte på første dag:

- Det hjelper på, men det dekker ikke alt

Restaurantene til Daniel Johansson i Trondheim var blant de første som ble tildelt penger gjennom myndighetenes nye støtteordning for koronarammede bedrifter.

fredag 15.01 2021
Takeaway:  Kjøkkensjef Moulad Oumansour ved Sabrua Solsiden har under koronaen blitt godt vant til å pakke ned mat som hentes.  
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Restauranter må tenke nytt for å overleve

Koronakrisen gjør det vanskeligere å drive restaurant. Noen klarer det med å tenke nytt. Sabrura har suksess med take-away, mens Kvikkbar har begynt med drive-thru.

tirsdag 12.01 2021
Stine K. Marthinussen ble på nytt 100 prosent permittert fra jobben i restaurantbransjen da regjeringen strammet inn smittevernstiltakene. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Nye strenge regler rammer Stine: - Det er verre denne gangen

- Når vi bare sitter hjemme og ikke møter noen, så gjør det noe med den psykiske helsen, sier Stine K. Marthinussen. Arbeidsledigheten i Trøndelag stiger kraftig etter nye smitteverntiltak.

lørdag 09.01 2021
Bula bistro satser for fullt på lunch og take away denne helgen. Renee Fagerhøi og staben er i gang med  forberedelsene på kjøkkenet. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Reneé åpner for året lørdag, søndag stenger hun

Lørdag åpnet Renee Fagerhøi Bula Neobistro for 2021. Søndag stengte hun på uviss tid.

torsdag 17.12 2020
Tør ikke sammenligne med fjoråret: Omsetningen har tatt seg opp igjen på Michael Minervinis restauranter. Men sist han sjekket tallene mot fjoråret, kom mage knipen tilbake. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

- Nå er det så dårlig at jeg ikke orker å se på det engang

Flere restauranter har merket oppblomstringen av koronasmitten i Trondheim og det nye munnbindpåbudet.

tirsdag 08.12 2020
Michelin til trondheimsrestaurantene Credo og Fagn 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Inntekten økte etter Michelin-stjerna: - Vi hadde et ganske bra trøkk i 2019

Å få tildelt Michelin-stjerner ga både Credo og Fagn god omsetning i 2019. For Credo-sjefen økte inntekten med 26 prosent på ett år.

tirsdag 01.12 2020
Ekteparet Eirin Bjørgan Klev og Frederic Klev gir seg på Sellanraa. De startet opp spisestedet, men føler det er rett tid å selge nå. 
        
            (Foto: Håvard Jensen Håvard Haugseth Jensen (foto))

Gründere bak unik restaurant i Trondheim gir seg

- Vi kommer til å savne gjestene, sier kokkeekteparet Eirin Bjørgan Klev og Frederic Klev som nå gir seg på Sellanraa.

mandag 09.11 2020
 

Sushi-gründeren: Kompensasjonen var på det beste en bløff. Jeg er oppriktig bekymret

søndag 08.11 2020
Egon vil mest trolig måtte permittere flere, skriver Dan Robert Halshamn i Egons eierselskap Norrein i en SMS. Bildet av ham og faren, Egon-gründer Roger Halshamn, er tatt ved en tidligere anledning. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Restaurantgiganter permitterer ansatte

Flere store restaurantkjeder har begynt å sende ut permitteringsvarsler til ansatte. Blant dem er Egon, Big Bite, Peppes Pizza og TGI Friday’s.

fredag 30.10 2020
Sesam burger åpner utsalg i Verftsgata. 
        
            (Foto: Håvard Jensen Håvard Haugseth Jensen (foto))

- Når det kommer et serveringssted med slike åpningstider, så vil det påvirke nabolaget

Burgerstedet som åpner avdeling ved Solsiden kan holde åpent til klokka 4 om natta tre dager i uka.

torsdag 15.10 2020
Privatgjester:  Bedriftsmarkedet bruker å fylle 40 prosent av bordplassene i førjulstida. I år vil 90 prosent av gjestene komme fra privatmarkedet.  Sveinung Sundli lovet likevel god julemat og stemning ved Troll restaurant.  
        
            (Foto: Richard Sagen)

Halvparten av trønderske bedrifter dropper julebordet i år: - Bedriftsmarkedet er dødt

- Bedriftsmarkedet er dødt, sier kjøkkensjefen hos Troll restaurant. Årets julebordsesong er likevel ikke helt avlyst, men det blir langt færre rundt bordene, ingen mingling ved baren og ingen dansing.

fredag 02.10 2020
Rive Gauche åpner Fredag.  
        
            (Foto: Sindre Vartdal)

Ny restaurant skaper språkforvirring

- Det har vært noen på døra her og spurt om vi ikke vet forskjell på høyre og venstre

- Det har vært noen på døra her og spurt om vi ikke vet forskjell på høyre og venstre, sier Hilde Aanensen, daglig leder ved Rive Gauche.

mandag 28.09 2020
Her skal ved byttes ut med ny inngang til City Lade og uteservering. Fra venstre: Eiendomsdirektør Therese Bjørstad Karlsen, senter-og utleieansvarlig Guri Auran og senterleder Bård Bye i Coop Midt-Norge. Til høyre  avdelingsleder Anders Grimsmo i Consto Midt-Norge. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Nå er det klart hva som skal fylle lokalene etter Obs Bygg på Lade

Coop Midt-Norge skal bygge om og utvikle kjøpesenteret City Lade for nesten 100 millioner kroner, etter at Obs Bygg har flyttet. Den første restauranten som skal inn er klar.

søndag 20.09 2020
Kokk Håvard Klempe og bartender Jørgen Dons har popup-restaurant der Dons lager drinker til. Vi går gjennom menyen og smaker. 

Hva med blodpølsetaco og en drink dandert med maursalt?

Ti retter, ti drinker. Resultatet blir ikke gjennomsnittlig når mesterkokken og drinkemesteren inviterer på middag.

fredag 11.09 2020
Trondheim 7. september 2020 K Lund, rørleggerfirma, gir de ansatte gavekort som kompensasjon for koronaavlyst sommerfest. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Roar Hildonen jubler for dette grepet i Trondheims største rørleggerbedrift

- Jeg håper at flere gjør som K. Lund, det trenger vi i disse koronatider, sier restaurantmannen Roar Hildonen.

fredag 04.09 2020
Svaret på Covid-19 er tydeligvis å frata livsgrunnlaget til et tusentalls grundere og deres ansatte, skriver Børge Ånesen. 
        
            (Foto: Sindre Vartdal)

Debatt:

Ingen klapper for Alberto, som går permittert for 24. uke på rad

onsdag 02.09 2020
Daglig leder Ulrich Bang Sørensen (til venstre) kjøper seg inn i Byscenen. Onsdag tok han imot Trygve Skaug (midten) da han og teamet rundt skulle rigge scenen før kveldens to konserter. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Scene i Trondheim har fått nye eiere

Byscenen starter høsten med to nye eiere og sju utsolgte konserter.

tirsdag 25.08 2020
 

Nå overtar en eventyrlig meksikaner disse lokalene på Solsiden

Nordøst er borte. I oktober er det «Héctor» som rykker inn i restaurantrekka på Solsiden.

torsdag 20.08 2020
Trondheim 18. august 2020 Christian Lykke vil bygge restaurant over Bunnprisbutikken i Munkegt 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Vil bygge restaurant på taket av bygning i Munkegata

Eier av dagligvarekjeden Bunnpris, Christian Lykke, vil bygge restaurant og takterrasse på taket av Lykkegården i Munkegata.

mandag 10.08 2020
Utestedene i byen har hatt betraktelig færre koronaavvik denne helga. 
        
            (Foto: Marit Nygård)

Færre avvik på Trondheims utesteder i helga

Etter første lørdag med skjenkestopp ved midnatt, har det blitt registrert betraktelig færre koronaavvik hos Trondheims utesteder.

fredag 31.07 2020
Solsiden i Trondheim en kveld i juni 2020: En mengde mennesker samlet seg langs utestedene på rekka.  
        
            (Foto: CAMILLA KILNES)

Snart får utelivet i Trondheim tydeligere regler for smittevern

Utelivet har selv vært med på å utarbeide den nye smittevernveilederen for utelivsbransjen som kommer om kort tid.

Foto: VEGARD EGGEN 

Sperret av rullestol-rampen:

- Jeg reagerte veldig på forklaringen til de ansatte

Da smitteverntiltakene ble satt i gang, valgte restauranten å stenge rampen.

fredag 24.07 2020
Daglig leder på To rom og Kjøkken, Roar Hildonen, sier utmerkelsen er en fjær i hatten for restauranten og dens ansatte. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Rekordsommer for restaurantbransjen:

- Du skal ha flaks hvis du kommer på døra og får ledig bord

Rekordsommer for restaurantbransjen:

Folk og Fe har hatt tilhold ved Bybrua på Bakklandet siden 2016. Nå melder restauranten at de legger ned. Foto: Rune Petter Ness 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Nå blir det ny restaurant i disse lokalene på Bakklandet

I lokalene etter Folk & Fe rett ved Bybrua på Bakklandet blir det ny restaurantdrift. Nå blir det fransk bistro i de tradisjonsrike restaurantlokalene.

torsdag 23.07 2020
I Ørjaveita sitter latteren løst når Jonas Nåvik (i midten) har samlet sine to nye sjefer, kjøkkensjef Aleksander Aurland Olsen (t.v.) og restaurantsjef Ida von Stolz.   
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Nye, sultne krefter skal gjøre stjernerestauranten enda bedre

I Fagns stengte lokaler har det vært stor aktivitet den siste uken. Fagn-sjefen, Jonas André Nåvik og hans nye medarbeidere har nemlig testet ut hele 23 nye retter til høstens meny.

onsdag 15.07 2020
Åpner nytt konsept etter nattergalen. Superhero Pizza TRD by 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Enorm interesse for aksjesalget til denne restauranten

Allerede før aksjesalget åpnet, hadde det meldt seg kjøpere til aksjer for over en million kroner.

 

- Da jeg så hva som var inni, ble jeg utrolig kvalm

Hurtigmatkjeden legger seg flat etter at en vegetarianer fikk feil protein i wrapen sin.

onsdag 08.07 2020
Trondheim, 08.07.2020. Fra venstre: Kristin og Grethe Brå Johansen.

Nå starter søstrene helt ny restaurant: - Det er en enorm mulighet

Etter fem år har Røst flyttet ut av Theatercaféen ved Trøndelag Teater. Nå er en ny restaurant klar til å flytte inn. 

torsdag 25.06 2020
Flere restauranter har tatt i bruk digitale betalingsløsninger i denne korona-tida. 
        
            (Foto: Sindre Vartdal)

Flere restauranter skal fortsette med dette: - Gjester sier det er helt fantastisk

Alternative betalingsmåter er i vinden, og flere restauranter i Trondheim er veldig fornøyde med løsningene.

torsdag 18.06 2020
Serviceteknikker Odd Einar Sjårud i Ringnes pumpet 300 liter pils fra The Mint i kummen utenfor nattklubben. 
        
            (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Her tømmes 300 liter øl rett i sluket

Rundt 50 000 liter øl er tømt ut fra restauranter og utesteder i Trondheim under koronakrisen. Det er øl til en salgspris på opp mot ti millioner kroner.

Trondheim 11. april 2019 Christopher Davidsen og Torkel Helmersen (bak t.v.) lager forrettene til kveldens middag. Adresseavisens smakspoliti tester Speilsalen i Britannia hotel. Foto: Morten Antonsen 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Stenger stjernerestaurant for oppussing etter bare ett års drift

Stjernerestauranten Speilsalen på Britannia skal pusses opp. I slutten av juli gjenåpner restauranten med en egen kaviarbar.

lørdag 13.06 2020
Edoramen - Ladeveien 9C 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

I dette gamle barnehjemmet har Credo-Heidi åpnet sitt nyeste prosjekt

Alle piler pekte mot himmelen da Trondheim feiret statusen som landets fremste matby 17. februar. Så veltet et bitte lite virus hele prosjektet.

torsdag 04.06 2020
Uteserveringen på Sabrura var godt besøkt i sola på Torvet i Trondheim. 
        
            (Foto: Kim_Nygaard)

Folk strømmet til uteserveringene. Og det er mer i vente

Uteserveringa på Torvet var populær torsdag ettermiddag. De høye temperaturene vil fortsette inn mot helga.

fredag 29.05 2020
Trondheim 30. mars 2020 Daniel pub. Plakater i koronastengte trondheimsbutikker- 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Dette var kanskje det minst smarte covid-19-tiltaket

torsdag 28.05 2020
Snart gjenåpning Her er de nye eierne av Baklandet skydsstation Frode Bae og Øivin Rygvold Reppe som tar over eierskapet, og Gurli Riis Holmen som foreløoig skal fortsette som daglig leder. 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

De tar over et av byens mest populære utesteder

De nye eierne av Baklandet Skydsstation har null erfaring med restaurantdrift. Derfor passer det godt at de har fått med seg den tidligere eieren som daglig leder.

torsdag 07.05 2020
Leiv Eiriksson-skulpturen «Flytende flyvende» er borte fra Krambugata. Tirsdag fungerte den tomme plassen utmerket som lufteplass for Lola Olsen. Bak Cathrine Hovdahl Vik, Sveinung Sundli, Lars Laurentius Paulsen og Kjell Erik Killi-Olsen reises kunstsenteret Kjøpmannsgata Ung Kunst. 
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

Starter ny restaurant i Trondheim

Kunstner og mangemillionær Kjell Erik Killi-Olsen samarbeider med Troll-gründerne om K.U.K.-restaurant.

onsdag 06.05 2020
 

Se direkte 12.30: Møte om gjenåpningen av utelivet i Trondheim

onsdag 22.04 2020
Spontan Vinbar har fått inn én million kroner etter å ha invitert folk til å kjøpe nye aksjer i restauranten. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Ble overrasket etter at de ba folk bli medeiere i vinbaren i Trondheim

Spontan Vinbar har fått inn én million kroner, etter at de inviterte folk til å kjøpe aksjer i driftsselskapet Rubiks.

torsdag 16.04 2020
Kraft Bodega på Brattørkaia, hvor biler er fra, åpner for gjester fredag etter å ha vært koronastengt. Også Cowsea, E.C. Dahls Pub og Kjøkken, To Rom og Kjøkken og Una Pizzeria e Bar åpner fredag. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Til helga åpner flere restauranter igjen

Fem restauranter i Trondheim åpner for gjester igjen på fredag.

mandag 06.04 2020
Flere restauranter har stor etterspørsel på sine nye konsept. Her henter Ronny Aunhaug maten sin fra servitør Ann Lysfjord på Sabrura. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Først stengte de alt. I helga gjenåpnet de sin fjerde restaurant med nytt konsept

Flere restauranter har funnet løsninger som «tar av» nå i krisetidene.

fredag 03.04 2020
Taqueros i Mellomveien. Foto: Therese Alice Sanne 
        
            (Foto: THERESE ALICE SANNE)

Debatt:

Hva med å se det store i oss små?

Ladekaia åpner igjen søndag 5. april, f.v. Karl Stav, Emma Bellingsli, Adrian Stieng og Fredrik Fuglaas-Hahn. 
        
            (Foto: Kim_Nygaard)

Måtte stenge i vinter - nå åpner Ladekaia med nye eiere

Søndag klokken 11 åpner Ladekaia for servering igjen, etter å ha vært stengt siden midten av januar.

lørdag 28.03 2020
Jonathan Barstad (23), førstekokk, Eskil Hildonen (24) soussjef og Roar Hildonen, restaurantør ved To rom og kjøkken forbereder takeaway for trøndere. 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Roar så for seg 30–40 gourmet-bestillinger. Det kom så mange at han måtte stenge salget

Etter å ha hatt stengt restaurant i nesten to uker ble Roar Hildonen rastløs. Han måtte finne på noe å gjøre. Lørdag leverer han ut 400 porsjoner fransk gryterett i Carl Johans gate i Trondheim.

tirsdag 10.03 2020
Sjefskokk på Emilies Ronny Myren. Eld og Emilies slår seg sammen. 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Åpner etter problemer med skjenkebevillingen

- Vi tolket reglene feil, sier daglig leder og kjøkkensjef Ronny R. Myren.

torsdag 27.02 2020
 

Debatt:

Vi trenger flere rockestjerner!

Ja, for meg er dere som sto på scenen i Gammelgruva på Løkken torsdag 13. februar og i Frimurerlogen i Trondheim lørdag 15. februar, rockestjerner på lik linje med artistene som sto på scenen i Trondheim Spektrum samme lørdagskveld!

torsdag 20.02 2020
Vegard Frøseth Fenes Senterungdommen fylkesleder 
        
            (Foto: Ola Alsberg)

Debatt:

Vi må framsnakke restaurant- og matfagene i skolen

mandag 17.02 2020
 

Debatt:

Jon Ragnar (36) har spist ved syv Michelin-restauranter siden nyttår: I kveld skrives historie i Trondheim

lørdag 15.02 2020
 

13 restauranter skal sørge for Michelin-stemning hele uka

- Vinterferieuka er rolig, så kanskje kan dette få folk til å teste litt av byens mangfold, sier Roar Hildonen.

onsdag 05.02 2020
Utdeling: Prisen ble tildelt under Technoport-konferansen som ble arrangert på kongresshotellet på Brattørkaia i Trondheim. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

- Vi er i festivalstemning

Dagen før Michelin-utdelingen 17. februar skal det være en åpen middag i regi av arrangørene. På under én time var halvparten av billettene til arrangementet solgt.

søndag 19.01 2020
SYKKELBUD: Både Foodora og Wolt har syklister som frakter maten fra restaurantene til kundene. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Stor økning for Foodora og Wolt i 2019:

Disse restaurantene er mest populære i Trondheim

Stadig flere bestiller take away gjennom matleveringstjenestene i Trondheim. Vi har sjekket hvilke restauranter som får flest bestilllinger.

onsdag 15.01 2020
Trondheim, Norge, 14.01.2020. Michelin-utdeling legges til Trondheim. Foto: Roar Blåsmo-Falnes . 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Slik blir Michelin-utdelingen i Trondheim

17. februar deles de nordiske Michelin-stjernene ut i Trondheim med stor internasjonal oppmerksomhet. Men også i dagene før og etter skjer det mye i landets nye mathovedstad.

lørdag 21.12 2019
Bakeriet og restauranten Hevd på Torvet. Mikael Minervini, Restaurantør 
        
            (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Dette tyder på at det kan bli folksomt på nye Torget

Helt siden bakeriet, lunsjplassen og restauranten Hevd åpnet på Torget i oktober, har det vært fullt. Smekkfullt.

torsdag 19.12 2019
 

De blir sett på som snyltere som stjeler p-plassen til handikappede

Gjett hvem er mest matfølsomme av rørleggere, advokater og lærere?

søndag 08.12 2019
Matanmeldelse av Brooklyn Diner & Sportsbar og Jims Diner. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Smakspolitiet:

Bedre på stil enn innhold3

Jimi's Diner i Nordre dyrker diner-interiøret til det fulle, men kunne med hell fokusert mer på kjøkkenet.

Matanmeldelse av Brooklyn Diner & Sportsbar og Jims Diner. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Smakspolitiet:

Sportslig diner med godt kjøkken4

Brooklyn Diner & Sportsbar har flere tv-skjermer enn vi orker å telle, og kjøkkenet fungerer godt.

fredag 15.11 2019
INSPIRERES AV MATBYEN TRONDHEIM: Da Emilies Et Spisested ble Emilies Eld, forsvant mye av Ronnys visjon for restauranten. Etter ett år borte fra Trondheim, er han igjen tilbake for å lage det han kaller «robust» mat for mateliten. 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Ronny åpner restaurant på nyåret. Folk står allerede i kø for å sikre seg bord

Det er mye bra mat i Trondheim om dagen. Det vil Ronny Myren bygge videre på.

fredag 08.11 2019
 

Skattelistene 2018

Én av disse restauranttoppene har doblet formuen på tre år

Michael Minervinis privatformue skiller seg fra økonomien til de fleste andre restauranttopper i Trondheim.

mandag 23.09 2019
I kjelleren er baren Breiflabben. I dag brukes den som selskapslokaler, men de tre driverne sier det kan godt tenkes at de finner på noe etterhvert. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Går fra Fagn til Havfruen - Skal lage åtteretters «smaksmeny»

Tidligere Fagn-kjøkkensjef har tatt over som daglig leder på Havfruen og skal drive restauranten videre sammen med Simon Skjærvik og Mathies Firing.

mandag 02.09 2019
Tirsdag kveld skal Jonas André Nåvik ønske gjestene velkommen igjen her i første etasje i stjernerestauranten Fagn. 
        
            (Foto: Roar Blasmo-Falnes Roar Blåsmo-Falnes)

Stjernerestaurant åpner igjen i nyoppussede lokaler

Michelin-restauranten Fagn er nå tilbake i sine lokaler i Ørjaveita og åpner igjen tirsdag, etter at en vannlekkasje stengte dørene i sommer.