TEMA

torsdag 15.10 2020
Privatgjester:  Bedriftsmarkedet bruker å fylle 40 prosent av bordplassene i førjulstida. I år vil 90 prosent av gjestene komme fra privatmarkedet.  Sveinung Sundli lovet likevel god julemat og stemning ved Troll restaurant.  
        
            (Foto: Richard Sagen)

Halvparten av trønderske bedrifter dropper julebordet i år: - Bedriftsmarkedet er dødt

- Bedriftsmarkedet er dødt, sier kjøkkensjefen hos Troll restaurant. Årets julebordsesong er likevel ikke helt avlyst, men det blir langt færre rundt bordene, ingen mingling ved baren og ingen dansing.

fredag 02.10 2020
Rive Gauche åpner Fredag.  
        
            (Foto: Sindre Vartdal)

Ny restaurant skaper språkforvirring

- Det har vært noen på døra her og spurt om vi ikke vet forskjell på høyre og venstre

- Det har vært noen på døra her og spurt om vi ikke vet forskjell på høyre og venstre, sier Hilde Aanensen, daglig leder ved Rive Gauche.

mandag 28.09 2020
Her skal ved byttes ut med ny inngang til City Lade og uteservering. Fra venstre: Eiendomsdirektør Therese Bjørstad Karlsen, senter-og utleieansvarlig Guri Auran og senterleder Bård Bye i Coop Midt-Norge. Til høyre  avdelingsleder Anders Grimsmo i Consto Midt-Norge. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Nå er det klart hva som skal fylle lokalene etter Obs Bygg på Lade

Coop Midt-Norge skal bygge om og utvikle kjøpesenteret City Lade for nesten 100 millioner kroner, etter at Obs Bygg har flyttet. Den første restauranten som skal inn er klar.

søndag 20.09 2020
Kokk Håvard Klempe og bartender Jørgen Dons har popup-restaurant der Dons lager drinker til. Vi går gjennom menyen og smaker. 

Hva med blodpølsetaco og en drink dandert med maursalt?

Ti retter, ti drinker. Resultatet blir ikke gjennomsnittlig når mesterkokken og drinkemesteren inviterer på middag.

fredag 11.09 2020
Trondheim 7. september 2020 K Lund, rørleggerfirma, gir de ansatte gavekort som kompensasjon for koronaavlyst sommerfest. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Roar Hildonen jubler for dette grepet i Trondheims største rørleggerbedrift

- Jeg håper at flere gjør som K. Lund, det trenger vi i disse koronatider, sier restaurantmannen Roar Hildonen.

fredag 04.09 2020
Svaret på Covid-19 er tydeligvis å frata livsgrunnlaget til et tusentalls grundere og deres ansatte, skriver Børge Ånesen. 
        
            (Foto: Sindre Vartdal)

Debatt:

Ingen klapper for Alberto, som går permittert for 24. uke på rad

onsdag 02.09 2020
Daglig leder Ulrich Bang Sørensen (til venstre) kjøper seg inn i Byscenen. Onsdag tok han imot Trygve Skaug (midten) da han og teamet rundt skulle rigge scenen før kveldens to konserter. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Scene i Trondheim har fått nye eiere

Byscenen starter høsten med to nye eiere og sju utsolgte konserter.

tirsdag 25.08 2020
 

Nå overtar en eventyrlig meksikaner disse lokalene på Solsiden

Nordøst er borte. I oktober er det «Héctor» som rykker inn i restaurantrekka på Solsiden.

torsdag 20.08 2020
Trondheim 18. august 2020 Christian Lykke vil bygge restaurant over Bunnprisbutikken i Munkegt 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Vil bygge restaurant på taket av bygning i Munkegata

Eier av dagligvarekjeden Bunnpris, Christian Lykke, vil bygge restaurant og takterrasse på taket av Lykkegården i Munkegata.

mandag 10.08 2020
Utestedene i byen har hatt betraktelig færre koronaavvik denne helga. 
        
            (Foto: Marit Nygård)

Færre avvik på Trondheims utesteder i helga

Etter første lørdag med skjenkestopp ved midnatt, har det blitt registrert betraktelig færre koronaavvik hos Trondheims utesteder.

fredag 31.07 2020
Solsiden i Trondheim en kveld i juni 2020: En mengde mennesker samlet seg langs utestedene på rekka.  
        
            (Foto: CAMILLA KILNES)

Snart får utelivet i Trondheim tydeligere regler for smittevern

Utelivet har selv vært med på å utarbeide den nye smittevernveilederen for utelivsbransjen som kommer om kort tid.

Foto: VEGARD EGGEN 

Sperret av rullestol-rampen:

- Jeg reagerte veldig på forklaringen til de ansatte

Da smitteverntiltakene ble satt i gang, valgte restauranten å stenge rampen.

fredag 24.07 2020
Daglig leder på To rom og Kjøkken, Roar Hildonen, sier utmerkelsen er en fjær i hatten for restauranten og dens ansatte. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Rekordsommer for restaurantbransjen:

- Du skal ha flaks hvis du kommer på døra og får ledig bord

Rekordsommer for restaurantbransjen:

Folk og Fe har hatt tilhold ved Bybrua på Bakklandet siden 2016. Nå melder restauranten at de legger ned. Foto: Rune Petter Ness 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Nå blir det ny restaurant i disse lokalene på Bakklandet

I lokalene etter Folk & Fe rett ved Bybrua på Bakklandet blir det ny restaurantdrift. Nå blir det fransk bistro i de tradisjonsrike restaurantlokalene.

torsdag 23.07 2020
I Ørjaveita sitter latteren løst når Jonas Nåvik (i midten) har samlet sine to nye sjefer, kjøkkensjef Aleksander Aurland Olsen (t.v.) og restaurantsjef Ida von Stolz.   
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Nye, sultne krefter skal gjøre stjernerestauranten enda bedre

I Fagns stengte lokaler har det vært stor aktivitet den siste uken. Fagn-sjefen, Jonas André Nåvik og hans nye medarbeidere har nemlig testet ut hele 23 nye retter til høstens meny.

onsdag 15.07 2020
Åpner nytt konsept etter nattergalen. Superhero Pizza TRD by 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Enorm interesse for aksjesalget til denne restauranten

Allerede før aksjesalget åpnet, hadde det meldt seg kjøpere til aksjer for over en million kroner.

 

- Da jeg så hva som var inni, ble jeg utrolig kvalm

Hurtigmatkjeden legger seg flat etter at en vegetarianer fikk feil protein i wrapen sin.

onsdag 08.07 2020
Trondheim, 08.07.2020. Fra venstre: Kristin og Grethe Brå Johansen.

Nå starter søstrene helt ny restaurant: - Det er en enorm mulighet

Etter fem år har Røst flyttet ut av Theatercaféen ved Trøndelag Teater. Nå er en ny restaurant klar til å flytte inn. 

torsdag 25.06 2020
Flere restauranter har tatt i bruk digitale betalingsløsninger i denne korona-tida. 
        
            (Foto: Sindre Vartdal)

Flere restauranter skal fortsette med dette: - Gjester sier det er helt fantastisk

Alternative betalingsmåter er i vinden, og flere restauranter i Trondheim er veldig fornøyde med løsningene.

torsdag 18.06 2020
Serviceteknikker Odd Einar Sjårud i Ringnes pumpet 300 liter pils fra The Mint i kummen utenfor nattklubben. 
        
            (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Her tømmes 300 liter øl rett i sluket

Rundt 50 000 liter øl er tømt ut fra restauranter og utesteder i Trondheim under koronakrisen. Det er øl til en salgspris på opp mot ti millioner kroner.

Trondheim 11. april 2019 Christopher Davidsen og Torkel Helmersen (bak t.v.) lager forrettene til kveldens middag. Adresseavisens smakspoliti tester Speilsalen i Britannia hotel. Foto: Morten Antonsen 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Stenger stjernerestaurant for oppussing etter bare ett års drift

Stjernerestauranten Speilsalen på Britannia skal pusses opp. I slutten av juli gjenåpner restauranten med en egen kaviarbar.

lørdag 13.06 2020
Edoramen - Ladeveien 9C 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

I dette gamle barnehjemmet har Credo-Heidi åpnet sitt nyeste prosjekt

Alle piler pekte mot himmelen da Trondheim feiret statusen som landets fremste matby 17. februar. Så veltet et bitte lite virus hele prosjektet.

torsdag 04.06 2020
Uteserveringen på Sabrura var godt besøkt i sola på Torvet i Trondheim. 
        
            (Foto: Kim_Nygaard)

Folk strømmet til uteserveringene. Og det er mer i vente

Uteserveringa på Torvet var populær torsdag ettermiddag. De høye temperaturene vil fortsette inn mot helga.

fredag 29.05 2020
Trondheim 30. mars 2020 Daniel pub. Plakater i koronastengte trondheimsbutikker- 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Dette var kanskje det minst smarte covid-19-tiltaket

torsdag 28.05 2020
Snart gjenåpning Her er de nye eierne av Baklandet skydsstation Frode Bae og Øivin Rygvold Reppe som tar over eierskapet, og Gurli Riis Holmen som foreløoig skal fortsette som daglig leder. 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

De tar over et av byens mest populære utesteder

De nye eierne av Baklandet Skydsstation har null erfaring med restaurantdrift. Derfor passer det godt at de har fått med seg den tidligere eieren som daglig leder.

torsdag 07.05 2020
Leiv Eiriksson-skulpturen «Flytende flyvende» er borte fra Krambugata. Tirsdag fungerte den tomme plassen utmerket som lufteplass for Lola Olsen. Bak Cathrine Hovdahl Vik, Sveinung Sundli, Lars Laurentius Paulsen og Kjell Erik Killi-Olsen reises kunstsenteret Kjøpmannsgata Ung Kunst. 
        
            (Foto: Joakim Slettebak Wangen)

Starter ny restaurant i Trondheim

Kunstner og mangemillionær Kjell Erik Killi-Olsen samarbeider med Troll-gründerne om K.U.K.-restaurant.

onsdag 06.05 2020
 

Se direkte 12.30: Møte om gjenåpningen av utelivet i Trondheim

onsdag 22.04 2020
Spontan Vinbar har fått inn én million kroner etter å ha invitert folk til å kjøpe nye aksjer i restauranten. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Ble overrasket etter at de ba folk bli medeiere i vinbaren i Trondheim

Spontan Vinbar har fått inn én million kroner, etter at de inviterte folk til å kjøpe aksjer i driftsselskapet Rubiks.

torsdag 16.04 2020
Kraft Bodega på Brattørkaia, hvor biler er fra, åpner for gjester fredag etter å ha vært koronastengt. Også Cowsea, E.C. Dahls Pub og Kjøkken, To Rom og Kjøkken og Una Pizzeria e Bar åpner fredag. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Til helga åpner flere restauranter igjen

Fem restauranter i Trondheim åpner for gjester igjen på fredag.

mandag 06.04 2020
Flere restauranter har stor etterspørsel på sine nye konsept. Her henter Ronny Aunhaug maten sin fra servitør Ann Lysfjord på Sabrura. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Først stengte de alt. I helga gjenåpnet de sin fjerde restaurant med nytt konsept

Flere restauranter har funnet løsninger som «tar av» nå i krisetidene.

fredag 03.04 2020
Taqueros i Mellomveien. Foto: Therese Alice Sanne 
        
            (Foto: THERESE ALICE SANNE)

Debatt:

Hva med å se det store i oss små?

Ladekaia åpner igjen søndag 5. april, f.v. Karl Stav, Emma Bellingsli, Adrian Stieng og Fredrik Fuglaas-Hahn. 
        
            (Foto: Kim_Nygaard)

Måtte stenge i vinter - nå åpner Ladekaia med nye eiere

Søndag klokken 11 åpner Ladekaia for servering igjen, etter å ha vært stengt siden midten av januar.

lørdag 28.03 2020
Jonathan Barstad (23), førstekokk, Eskil Hildonen (24) soussjef og Roar Hildonen, restaurantør ved To rom og kjøkken forbereder takeaway for trøndere. 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Roar så for seg 30–40 gourmet-bestillinger. Det kom så mange at han måtte stenge salget

Etter å ha hatt stengt restaurant i nesten to uker ble Roar Hildonen rastløs. Han måtte finne på noe å gjøre. Lørdag leverer han ut 400 porsjoner fransk gryterett i Carl Johans gate i Trondheim.

tirsdag 10.03 2020
Sjefskokk på Emilies Ronny Myren. Eld og Emilies slår seg sammen. 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Åpner etter problemer med skjenkebevillingen

- Vi tolket reglene feil, sier daglig leder og kjøkkensjef Ronny R. Myren.

torsdag 27.02 2020
 

Debatt:

Vi trenger flere rockestjerner!

Ja, for meg er dere som sto på scenen i Gammelgruva på Løkken torsdag 13. februar og i Frimurerlogen i Trondheim lørdag 15. februar, rockestjerner på lik linje med artistene som sto på scenen i Trondheim Spektrum samme lørdagskveld!

torsdag 20.02 2020
Vegard Frøseth Fenes Senterungdommen fylkesleder 
        
            (Foto: Ola Alsberg)

Debatt:

Vi må framsnakke restaurant- og matfagene i skolen

mandag 17.02 2020
 

Debatt:

Jon Ragnar (36) har spist ved syv Michelin-restauranter siden nyttår: I kveld skrives historie i Trondheim

lørdag 15.02 2020
 

13 restauranter skal sørge for Michelin-stemning hele uka

- Vinterferieuka er rolig, så kanskje kan dette få folk til å teste litt av byens mangfold, sier Roar Hildonen.

onsdag 05.02 2020
Utdeling: Prisen ble tildelt under Technoport-konferansen som ble arrangert på kongresshotellet på Brattørkaia i Trondheim. 
        
            (Foto: Christine Schefte)

- Vi er i festivalstemning

Dagen før Michelin-utdelingen 17. februar skal det være en åpen middag i regi av arrangørene. På under én time var halvparten av billettene til arrangementet solgt.

søndag 19.01 2020
SYKKELBUD: Både Foodora og Wolt har syklister som frakter maten fra restaurantene til kundene. 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Stor økning for Foodora og Wolt i 2019:

Disse restaurantene er mest populære i Trondheim

Stadig flere bestiller take away gjennom matleveringstjenestene i Trondheim. Vi har sjekket hvilke restauranter som får flest bestilllinger.

onsdag 15.01 2020
Trondheim, Norge, 14.01.2020. Michelin-utdeling legges til Trondheim. Foto: Roar Blåsmo-Falnes . 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Slik blir Michelin-utdelingen i Trondheim

17. februar deles de nordiske Michelin-stjernene ut i Trondheim med stor internasjonal oppmerksomhet. Men også i dagene før og etter skjer det mye i landets nye mathovedstad.

lørdag 21.12 2019
Bakeriet og restauranten Hevd på Torvet. Mikael Minervini, Restaurantør 
        
            (Foto: Terje_Svaan Terje Svaan)

Dette tyder på at det kan bli folksomt på nye Torget

Helt siden bakeriet, lunsjplassen og restauranten Hevd åpnet på Torget i oktober, har det vært fullt. Smekkfullt.

torsdag 19.12 2019
 

De blir sett på som snyltere som stjeler p-plassen til handikappede

Gjett hvem er mest matfølsomme av rørleggere, advokater og lærere?

søndag 08.12 2019
Matanmeldelse av Brooklyn Diner & Sportsbar og Jims Diner. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Smakspolitiet:

Bedre på stil enn innhold3

Jimi's Diner i Nordre dyrker diner-interiøret til det fulle, men kunne med hell fokusert mer på kjøkkenet.

Matanmeldelse av Brooklyn Diner & Sportsbar og Jims Diner. 
        
            (Foto: Michael Schult Ulriksen)

Smakspolitiet:

Sportslig diner med godt kjøkken4

Brooklyn Diner & Sportsbar har flere tv-skjermer enn vi orker å telle, og kjøkkenet fungerer godt.

fredag 15.11 2019
INSPIRERES AV MATBYEN TRONDHEIM: Da Emilies Et Spisested ble Emilies Eld, forsvant mye av Ronnys visjon for restauranten. Etter ett år borte fra Trondheim, er han igjen tilbake for å lage det han kaller «robust» mat for mateliten. 
        
            (Foto: Leikny Havik Skjærseth)

Ronny åpner restaurant på nyåret. Folk står allerede i kø for å sikre seg bord

Det er mye bra mat i Trondheim om dagen. Det vil Ronny Myren bygge videre på.

fredag 08.11 2019
 

Skattelistene 2018

Én av disse restauranttoppene har doblet formuen på tre år

Michael Minervinis privatformue skiller seg fra økonomien til de fleste andre restauranttopper i Trondheim.

mandag 23.09 2019
I kjelleren er baren Breiflabben. I dag brukes den som selskapslokaler, men de tre driverne sier det kan godt tenkes at de finner på noe etterhvert. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Går fra Fagn til Havfruen - Skal lage åtteretters «smaksmeny»

Tidligere Fagn-kjøkkensjef har tatt over som daglig leder på Havfruen og skal drive restauranten videre sammen med Simon Skjærvik og Mathies Firing.

mandag 02.09 2019
Tirsdag kveld skal Jonas André Nåvik ønske gjestene velkommen igjen her i første etasje i stjernerestauranten Fagn. 
        
            (Foto: Roar Blasmo-Falnes Roar Blåsmo-Falnes)

Stjernerestaurant åpner igjen i nyoppussede lokaler

Michelin-restauranten Fagn er nå tilbake i sine lokaler i Ørjaveita og åpner igjen tirsdag, etter at en vannlekkasje stengte dørene i sommer.

torsdag 15.08 2019
American Steak House i Stjørdal. 
        
            (Foto: VEGARD EGGEN )

Restaurant i Stjørdal er konkurs

Fem ansatte mister jobben.

onsdag 07.08 2019
Holder stand: Michael Minervini var usikker på om de ville se igjen tallene fra rekordåret 2017, men omsetningen holdt nesten tritt i fjor. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Minervini nådde nesten opp til «tidenes år»

Michael Minervinis restaurantkonsern i Trondheim klarte ikke å toppe tallene fra 2017, men fjoråret endte likevel med et overskudd før skatt på 22,6 millioner kroner.

torsdag 18.07 2019
Veronica Gårde blir den nye daglige lederen og eieren av utestedet.  
        
            (Foto: Privat)

Veronica skulle starte som bartender, men utestedet gikk konkurs. Nå tar hun over hele sulamitten

Veronica Gårde rakk ikke starte jobben som bartender før utestedet gikk konkurs. Nå sørger hun for at Nidelven bar og scene gjenoppstår.

lørdag 08.06 2019
Sesamsjefen slutter: Ibrahim Mansour har solgt livsverket Sesam på Studentersamfundet. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Legendarisk burgersted i Trondheim er solgt

Ibrahim Mansour har både drevet og eid det populære burgerstedet Sesam i 30 år, men fra første juli i år, er det nye eiere som tar over.

fredag 31.05 2019
Trondheim: Roseldal teater avholder avstemning om hva bygget kafe skal hete. Kommunikasjonsansvarlig Pia Martine Rosenkilde og Johannes Myklebust. Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Nå er det bestemt hva den nye kaféen på Rosendal skal hete

Debattmøter, kunstnersamtaler, konserter og frokostmøter er noe av det teatersjefen ønsker seg i de «sosiale sonene» på nye Rosendal Teater.

tirsdag 14.05 2019
Rapport: I februar fikk Credo én stjerne i Michelins prestisjefylte restaurantguide. Arbeidstilsynet var ikke like imponert etter sitt besøk. 
        
            (Foto: Glen Musk)

Arbeidstilsynet varsler pålegg etter «marerittilsynet» på Credo

For lange arbeidsdager og manglende rutiner, mener Arbeidstilsynet etter besøket på stjernerestauranten Credo. De ansatte er her på egen fritid, svarer restauranten.

tirsdag 30.04 2019
VIP-området, forbeholdt spesielt inviterte, er plassert i og utenfor Restaurant Kommandanten. 
        
            (Foto: Espen Bakken)

Restaurant på Kristiansten festning må stenge dørene til sommeren

Etter åtte år på Festningen og millionsum i oppussingskostnader får ikke Restaurant Kommandanten fornyet leiekontrakten. - Jeg føler jeg har sponset staten, sier daglig leder ved restauranten.

torsdag 04.04 2019
 

Åpnet ny kafé i konkurslokalene på Grilstad Marina

Torsdag åpnet gutta bak Café Løkka på Solsiden kaféen Flipper i Land & Strand-bygningen på Grilstad Marina. De tror området har stort potensial.

lørdag 30.03 2019
 

Fortsatt herlig på To rom og kjøkken 5

Hvite duker, plettfri og smakfull mat med treffende viner, jovial stemning og profesjonell service. To rom og kjøkken skuffer heller ikke nå.

torsdag 28.03 2019
Michael Minervini (til høyre) og baker Emanuele Spreafico har tro på Torget, og skal åpne bakeri, kafé og pizzeria i Nordea-bygget. 

Adresseavisen mener

Vi trenger både brød og sirkus på Torget

Sommeren 2020 skal Torget i Trondheim stå ferdig etter en omfattende ansiktsløftning.

tirsdag 26.03 2019
I midten av april åpner Domino's i nyoppussede lokaler på Lerkendal. 
        
            (Foto: Rune Petter Ness)

Ny pizzakjede på vei til Trondheim

Den amerikanske pizzakjeden Domino's åpner to restauranter i Trondheim i løpet av våren.

Skattereglene for tips er innskjerpet med alt det ekstraarbeidet det medfører. Det er klart at arbeidsgiveren må foreta skatte-trekk av tips og beregne arbeidsgiveravgift. I tillegg vil de ansattes grunnlag for sykepenger og pensjon økes. Ja, og så diskuteres det også om det skal inngå i grunnlaget for feriepenger, og om arbeidsgiver har styringsrett over innkommet tips! Og hva med moms? 

Kronikk

Servitør, du trenger ikke å si opp jobben din ennå

De nye reglene for tips skaper så mange spørsmål at det må avklares gjennom en avtale mellom partene, en presisering i loven eller ved hjelp av en dom.

tirsdag 19.03 2019
 

Kokk fra Stjørdal konkurrerer om plass i verdens fremste kokkekonkurranse

Marius Dragsten Kjelsrud fra Stjørdal blir en av fem finalister i den norske kokkekonkurransen «Årets kokk». Vinneren skal representere Norge i den europeiske Bocuse d’Or-finalen i Tallinn.

torsdag 14.03 2019
- Jeg føler meg heldig som får drive med det jeg gjør, og jobber hardt for det, sier Renee Fagerhøi. 
        
            (Foto: RUNE PETER NESS)

- Jeg har alltid trodd at det bare er gamle legender som får denne prisen

Renee Fagerhøi som driver Trondheims-restauranten Bula Neobistro, ble tildelt prisen under Norske Kokkers Landsforenings landsmøte.

mandag 18.02 2019
 

Da Fagns navn ble ropt opp i Århus, gikk kjøkkensjefen bananas

Det utbrøt elleville jubelscener på Fagn i Trondheim da de skjønte at de sikret sin første Michelin-stjerne.

 
        
            (Foto: Terje Visnes, Adresseavisen)

«Fantastisk stjernesmell gir et tidsskille i Trondheim»

Michelin-stjerner til både Credo og Fagn er så stort for restaurantene og Trondheim som matby at det neppe kan overvurderes.