TEMA

fredag 11.09 2020
Trondheim 7. september 2020 K Lund, rørleggerfirma, gir de ansatte gavekort som kompensasjon for koronaavlyst sommerfest. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Roar Hildonen jubler for dette grepet i Trondheims største rørleggerbedrift

- Jeg håper at flere gjør som K. Lund, det trenger vi i disse koronatider, sier restaurantmannen Roar Hildonen.

tirsdag 30.06 2020
Trondheim 26.06.2020. Roar Hildonen, Bjørgvin Thorsteinsson og Espen Aunaas. Britannia og To rom og kjøkken skal servere hver sin middag i Herresalen i Erkebispegården. Foto: Roar Blåsmo-Falnes 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Nå åpner byens mest eksklusive festlokale for vanlige spisegjester

Hittil har bare spesielt inviterte til representasjonsmiddager kunnet oppleve det historiske suset rundt en middag i Herresalen.

torsdag 16.04 2020
Kraft Bodega på Brattørkaia, hvor biler er fra, åpner for gjester fredag etter å ha vært koronastengt. Også Cowsea, E.C. Dahls Pub og Kjøkken, To Rom og Kjøkken og Una Pizzeria e Bar åpner fredag. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Til helga åpner flere restauranter igjen

Fem restauranter i Trondheim åpner for gjester igjen på fredag.

torsdag 05.03 2020
Kronikkforfatter Axel Christophersen i samtale med stjernekokk Heidi Bjerkan. 
        
            (Foto: Wilhelm Hatlen)

Kronikk:

Trondheims rike historie kan utvikle det lokale gastronomiske miljøet

fredag 21.02 2020
I førsteetasje er det etablert en scene til fri bruk for NTNU, kulturskolen og kulturenheten. Her kan det bli et multifunksjonelt aktivitetsområde, mener styret i kulturhuset. 
        
            (Foto: Morten Antonsen)

Vil bygge bakeri, restaurant, flere barer og utstillingsareal i Olavshallen

Bygget vil ikke bli til å kjenne igjen hvis styret får viljen sin.

mandag 25.11 2019
Utestengt: Da sjømatrestauranten Havfruen fikk nye eiere, fikk den ikke lenger være medeier i innkjøpsfellesskapet Trondheimsrestaurantene. 
        
            (Foto: Vegard Eggen)

Trakk søksmålet mot restaurant-toppene i Trondheim

Eierne av Havfruen gir opp kravet om å få bli med i selskapet til flere av byens mest profilerte restauranteiere.

tirsdag 08.10 2019
Cognac-entusiast  Roar Hildonen har vært i Cognac sikkert 50 ganger. Lørdag lanserer han Trøndelag cognac.  
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Nå kommer oppfølgeren til en braksuksess fra 2003

Lørdag lanseres Trøndelag cognac, og fra månedskiftet vil den også være å finne i Vinmonopolets hyller.

fredag 12.07 2019
Det er helt fullt og lange ventelister på både Jonas Nåviks Fagn og Heidi Bjerkans Credo de nærmest månedene. Mandag fikk de fikk hver sin Michelin-stjerne. 
        
            (Foto: Richard Sagen/Glen Musk (montasje))

Gjestekommentar

Trondheim er langt på vei mot gamle høyder som gourmetby

Da Michelinguiden tidligere i år delte ut sine første stjerner til to Trondheims-restauranter, skjedde to ting som vil forandre byen i lang tid fremover.

lørdag 30.03 2019
 

Fortsatt herlig på To rom og kjøkken 5

Hvite duker, plettfri og smakfull mat med treffende viner, jovial stemning og profesjonell service. To rom og kjøkken skuffer heller ikke nå.

onsdag 20.02 2019
Bondens takk: - Jeg tror ikke dere aner hva dette betyr for oss leverandører, sa Jon Gisle Vikan (til venstre) i Bondelaget, da han takket Michelinkokkene Jonas André Nåvik og Heidi Bjerkan. 

Heidi Bjerkan ber Trondheims innbyggere om to tjenester

Etter de to stjernekokkene Heidi Bjerkan og Jonas André Nåvik, er det leverandørene av råvarer som får den aller største takken i Trondheims Michelin-rus.

lørdag 02.02 2019
Mye godt: Jonas Nåvik fra Fagn laget andebryst i pæresaus som gjestekokk for Ukeadressa nylig. Han og Fagn er blant flere lysende matstjerner i Trondheim for tida, ifølge vår kommentator. 

Det skjer noe oppsiktsvekkende med Trondheim nå

Aldri før har Trondheim hatt så mange gode restauranter over et bredt spekter. I løpet av det siste året har det skjedd noe med mat og folk som kan være starten på noe stort.

tirsdag 04.12 2018
 

Kronikk

Nå har Trondheim og Trøndelag en mulighet vi ikke kan la gå fra oss

lørdag 17.11 2018
 

Disse er foreslått - nå skal juryen velge fem kandidater til Årets trønder

Forslagene til NRK Trøndelag og Adresseavisens hederspris har strømmet inn. Nå kan du selv lese navnene som juryen skal vurdere.

torsdag 06.09 2018
Ny restaurant på Sirkus: Alexander Skjefte, Adrian Løvold og Roar Hildonen går sammen om restaurant Wood på Sirkus Shopping, sok innebærer et nytt konsept som inkluderer både pizza og søtt bakverk. 

Kjent utelivs-trio åpner ny restaurant på Sirkus Shopping

En gedigen steinovn blir den dominerende ingrediensen når Wood åpner på Sirkus Shopping 1. november.

lørdag 30.06 2018
Mathallen i Trondheim lukket dørene i fjor. Nå mener Roar Hildonen, Odd Reitan og Erling Moe at det er grunn til å prøve på nytt. 

Adresseavisen mener

Gi trøndersk mathall en ny sjanse

Det er gode grunner til å gi trøndersk lokalmat et utstillingsvindu.

torsdag 28.06 2018
- Det er trist at vi ikke lyktes med det første forsøket. Vi trenger et lokale hvor vi kan vise frem Trøndelags enorme produksjon av råvarer, vi trenger et utstillingsvindu, sier Roar Hildonen. 

Roar Hildonen ønsker ny mathall i Trondheim

Restauranteieren har verken penger eller konkrete planer, men han vil gjerne være fødselshjelper for en ny mathall – med kommunal drahjelp.

tirsdag 06.03 2018
Åpningsfest: Liv Ullmann deltok under den offisielle åpningen av den 14. utgaven av Kosmorama tirsdag kveld. Her snakket hun om filmen «Trondheimsreisen» sammen med regissør Magnus Skatvold (t.v.) og produsent Dag Hoel. 

- Jeg har vokst opp i denne byen. Den forteller hvem jeg er

Se bildene fra Kosmoramas åpningsfest tirsdag kveld.

onsdag 21.02 2018
Trøndersk Matfestival: «De 150 utstillerne på matfestivalen hadde mer enn 200 000 besøkende i 2017. Det er imponerende tall for en festival som startet i 2005. Når en får til såpass på 12 år, hva kan vi få til på 30?» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Nei, trøndere blir ikke bare tilbudt ferdiglaget pizzadeig og industrisaus på glass

onsdag 17.01 2018
Vant pris Roar Hildonen fikk Trondhjems Bys Vels pris 2018 overrakt av Eli Arnstad, som er leder i direksjonen i Selskabet for Trondhjems Bys Vel. 

Vant pris for å ha utviklet matbyen Trondheim

Restauranteieren Roar Hildonen vant Trondhjems Bys Vels Pris 2017.

fredag 12.01 2018
 

Norges beste øl og ost er trøndersk

Trønderske produsenter dominerte da årets beste norske mat ble kåret i Stavanger fredag kveld.

fredag 22.12 2017
- Barn skal forbinde jula med noe godt og trygt og hyggelig. Alkohol kan skape god stemning, men blir det for mye, kan det bli ille. Hvis jeg hadde opplevd at noen i min familie hadde et problem med alkohol, ville jeg ikke servert alkohol til middagen i det hele tatt, sier bartender og restauratør Roar Hildonen. 
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Så mye synes barn at voksne kan drikke

Bør foreldre være totalt avholdende fra alkohol, eller er det ok å drikke litt alkohol i julas familieselskaper? – La selskapet foregå på barnas premisser, mener restauratør Roar Hildonen.

søndag 17.12 2017
 

En cocktail av en mann

Han ble slått ned i baren på Astoria og fikk en kilevink utenfor Kontoret. Det er blitt noen blåveiser på veien mot suksess.

tirsdag 16.05 2017
Nasjonaldagsbobler: Her er noen favorittboblene våre eksperter foreslår foran 17.mai-feiringen. 
        
            (Foto: Vinmonopolet)

Her er våre sprudle-favoritter til 17.mai-festen

Ja, vi elsker champagne, cava og prosecco! Men hva er årets store sprudlehits?

lørdag 13.08 2016
 

Han er Trondheims servicehelt

Roar Hildonen fikk utmerkelse.

søndag 26.06 2016
På inspeksjon i bakgården: Alexander Skjefte (til høyre), Roar Hildonen,og nyansatt kjøkkensjef Anders Berg Myrstad åpner pub og restaurant i Strandveien., i tilknytning og nært samarbeid med bryggeriet. 

Her bli det pub og restaurant

Det er ikke bare nye Dahls bryggeri som åpner i Strandveien 4. august, men også nyskapingen E. C. Dahls pub og kjøkken.

onsdag 02.03 2016
I kjent positur: Roar Hildonen er fortsatt en glad vert og har fortsatt håndlag med drinker, selv om det er blitt mer mat og mindre drikke som har vært profesjonen de siste årene. 

Folk:

Kan bli årets restauratør

Roar Hildonen ved trondheimsrestauranten To rom og kjøkken er en av tre finalister til prisen Årets restauratør 2015.