TEMA

fredag 13.04 2018
 
        
            (Foto: GORM Kallestad,, NTB scanpix)

Kronikk

Grensene for akseptabel seksuell adferd viskes ut

Både unge og voksne påvirkes av et mediesamfunn hvor grensene for akseptabel seksuell adferd gradvis viskes ut.

torsdag 08.03 2018
 

Seksuell trakassering blant unge: Gutter hetser gutter og jenter truer hverandre

Visste du at når det gjelder unge mennesker, er det slik at gutter i størst grad trakasserer gutter, og jentene trakasserer hverandre? Også seksuelt.

onsdag 28.02 2018
«Det 

Debatt

Jeg sto og holdt rundt ei jente, da flere menn stilte seg rundt oss og begynte å filme oss

«En hendelse som jeg opplevde veldig krenkende» skriver Benedicte Salvesen, som er student i Trondheim, i dette debattinnlegget.

søndag 19.11 2017
Forbilde: - Hun er ikke en som legger skjul på ting. Ulrikke Falch snakker rett frem og er ærlig, det gjør at vi kjenner oss igjen. Det hun snakker om, er det mange som opplever. For eksempel om psykiske problemer. Noen kjenner seg igjen direkte og andre som pårørende, sier Sofie Skogen (15) fra Lierne (t.h.). Hun og Guro Nesser (16) fra Grong (t.v.) var en av de mange som fikk bilder av seg og Ulrikke Falch (i midten). 

- Seksualiseringen av barn og unge bidrar til å normalisere seksuell trakassering

Ulrikke Falch (21) snakket til Ungdommens fylkesting i Trøndelag i helgen. Med en ærlig og nær fortelling åpnet hun for samtale med ungdommer om deres egen sårbarhet.

torsdag 14.09 2017
«Jeg står opp for meg selv og for alle som i disse dager deltar i Trondheim pride. Jeg gjør det fordi det er riktig, fordi verden trenger alle oss som har styrke til å være en motkraft» skriver vår nye Signert-spaltist Marianne Knudsen.  

Signert

Det er vanskelig å være meg selv når jeg får blikk som borer seg inn i meg, og «hemmis» ropt etter meg på gata

tirsdag 11.07 2017
Ungdomspartiene går inn for gratis hormonell prevensjon til ungdom under 16 år og bedre seksualundervisning. Det kan bidra til at unge får en god start på seksuallivet sitt. 

Unge fortjener en god seksuell debut

Bedre seksualundervisning og gratis prevensjon til ungdom under 16 år kan gjøre unges sexliv tryggere og hjelpe dem med å bli ansvarlige sexpartnere.

onsdag 31.05 2017
Får støtte: Selma Mogstad Leraand (14) har fått mye positiv respons etter at hun skrev om klåing i skolegården. Hun forteller om et problem mange voksne ikke var klar over. 

Klåing i skolegården, et problem som er større enn vi visste

Pussygrabbing og klyping i rumpa: Kvinneforakten er blitt verre. Nå får vi høre at klåing er vanlig i skolegården.

tirsdag 30.05 2017
Får positive tilbakemeldinger. - Noen har sagt at det jeg skrev er det samme som de tenker, at jeg er en stemme for dem også. Det er jo kjempebra, sier Selma Mogstad Leraand. 14-åringen har fått massevis av tilbakemeldinger etter leserinnlegget sitt. 

- Håper innlegget kan være en tankevekker

14 år gamle Selma Mogstad Leraands debattinnlegg om seksuell trakassering har nådd nesten 150 000.