TEMA

tirsdag 21.01 2020
Oslo 20141204.
Bjarne Håkon Hanssen (First House) på helsepolitisk lunsj som Spekter arrangerte.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix 
    
      (Foto: Vidar Ruud)

Debatt:

Bjarne Håkon Hanssen svarer Adressa-kommentator om laksenæringa: Vi må selv ta debatten!

torsdag 16.01 2020
 

Det siste vi trenger, er flere lakselobbyister

Pølse-Hanssen er blitt Fiske-Hanssen og skremmer oppdrettsnæringen med skattekåte politikere. Vi trenger ikke flere lobbyister, men flere kloke politikere.

onsdag 15.01 2020
Stjørdal 14. januar 2020 administrerende direktør Alf-Gøran Knutsen i Kvarøy Fiskeoppdrett IBM med flere lanserer ny teknologi for matsporing under Sjømatdagene på Hell. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Skeptisk til hva du spiser? Her er svaret

Lurer du på om den sushien du får servert på en restaurant i utlandet er norsk? Snart kan du bruke mobiltelefonen din til å få hele laksens historie.

tirsdag 05.11 2019
 

Debatt

Havbruksnæringen slår tilbake: Adressa svikter som regionavis

Viktigste drivkraft for å skattlegge havbruksnæringen, ser ut til å være misunnelsen over at noen har bygd næring, arbeidsplasser og formuer utenfor hovedstadsmiljøet.

søndag 29.09 2019
Pinseaften på Øysand i Melhus. - Dette er årets første bad, men ikke det siste, sier pappa Terje Hellem-Hansen fra Trondheim. Inge Gismervik Hellem-Hansen (7) forteller at vannet har litt sånn passelig temperatur. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Debatt

Bedre badetemperaturer er dårlig nytt for fisken

tirsdag 20.08 2019
Gründer Gustav Witzøe kontrollerer Salmar gjennom selskapet Kverva Industrier. I fjor slaktet selskapet den første laksen fra havmerden «Ocean Farm 1» (i bakgrunnen). 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Adresseavisen mener

Utfordringene står i kø når «laksekongene» møtes

Oppdrett av sjømat er en høyteknologisk produksjon. Derfor er også teknologi og innovasjon et sentralt tema for deltakerne fra Norge og de rundt 75 nasjonene som deltar på Aqua Nor.

lørdag 13.07 2019
 

Kronikk

Kan dette blir en matsuksess?

Tang og tare brukes som mat flere steder i verden, men her til lands er vi ikke kommet skikkelig i gang ennå. Det kan endre seg.

onsdag 03.04 2019
Sjømat Norge og styreleder Inger-Marie Sperre etterlyste mer råstoff og større forutsigbarhet. Statsminister Erna Solberg sa at sjømatnæringen vil spille en sentral rolle for veksten i norsk økonomi. Øyvind André Haram i Sjømat Norge ledet debatten på årskonferansen.  
    
      (Foto: Terje Svaan)

Kommentar

Nå rømmer også oppdrettsnæringen til havs

En kraftig vekst i havbruksnæringen forutsetter mer plass. Den finner næringen offshore, men nå blir det kamp om plassen til havs.

fredag 09.11 2018
 

Kommentar

Mange assosierer fisk med tvangsmåltider fra barndommen

Norge eksporterer norsk sjømat som aldri før, men nordmenn spiser stadig mindre fisk.

lørdag 25.11 2017
Æ vil ha laks: Trøndere er mer positive enn landsgjennomsnittet til oppdrettsnæringen. Lakseoppdrett har skapt lys i husene langs kysten, men mange av de som jobber nærmest fisken er utlendinger, som her i Salmars laksefabrikk på Nordskaget på Frøya. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

Trøndelag redder verden

Trøndere er mest positive til laks

En meningsmåling viser at Trøndelag er den eneste regionen i landet der det er flertall for å produsere mer laks.