TEMA

tirsdag 27.07 2021
Mediekritikk: Fra pressekonferanse på politihuset etter bombingen av regjeringsbygget og skytingen på Utøya i 2011. Norske medier bør leve godt med både kritikk mot og beklagelser av journalistikk i forbindelse med 22. juli, skriver vår kommentator. 
 
    
      (Foto: Erlend Aas/NTB)

Overdreven selvkritikk vil aldri bli noe medieproblem her til lands

Debatten om medienes dekning av 22. juli bekrefter dessverre at selvkritikk er noe pressen helst holder seg for god for.

lørdag 03.07 2021
Snorre Valen, politisk redaktør i Nidaros, har skrevet bok om Utøya. 
    
      (Foto: Camilla Alexandra Lie)

Snorre Valen i ny bok:

- Det handler om den gifta høyreekstremismen er for demokratiet

Snorre Valen mener de redaktørstyrte mediene i større grad må klare å vise sammenhenger mellom politisk ideologi og hendelser i samfunnet.

torsdag 01.04 2021
 

Rapport fra Rennebu: Så har vi hyttefolk havnet i pandemikrangel igjen

Hyttefolket i pandemikrangel

tirsdag 10.03 2020
Trondheim: Folkemøte: Klimatoppmøte Trøndelag. Arrangert av Adresseavisen, Big challange og NTNU. Snorre Valen, tidligere nestleder i SV . Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Han tok en vanskelig avgjørelse selv om han tror det ville gått greit

25. mars skulle Technoport samle 700 deltakere og 35 talere i Trondheim. Men to uker før blir konferansen avlyst.

fredag 03.01 2020
 

Må jakte ny sjef for tredje gang på fire år

Foreningen Technoport må igjen lete etter ny administrerende direktør etter at Snorre Valen har sagt opp stillingen sin.

torsdag 28.03 2019
Mona Berger, SVs toppkandidat i Trondheim går mot Trøndelag-strømmen, og velger Kari Elisabeth Kaski som sin nestlederkandidat. 

Snorre Valen-exit skaper splid i SV:

Går mot sine egne – vil ha Klima-Kaski som nestleder

Kampen om hvem som erstatter Snorre Valen som SV-nestleder splitter partiet i Trøndelag. Valget står mellom Kari Elisabeth Kaski og Torgeir Knag Fylkesnes- og det blir jevnt.

mandag 19.11 2018
«I hele Norge demonstrerte store folkemengder denne helga mot svekkelser i retten til abort. Og det var viktig» skriver Snorre Valen. Bildet er fra demostrasjonrn i Trondheim. 

Signert

Vil vi være et eksempel til etterfølgelse for konservative, kvinnefiendtlige krefter internasjonalt?

fredag 19.10 2018
En halv grad i økt gjennomsnittstemperatur kan bety at flere hundre millioner mennesker rammes av tørke i fremtiden, og føre til store ødeleggelser i naturen. Gravide Fatuma Mohamed og datteren er en av mange som må gå flere mil for å hente vann under en av tørkeperiodene. 

Signert

Vi har tolv år på oss. Det er uhyre kort tid

Rapporten fra FNs klimapanel gir oss tolv år på å halvere verdens utslipp av klimagasser. Det er uhyre kort tid.

mandag 24.09 2018
 

Snorre Valen gir seg som SV-nestleder

Tidligere stortingsrepresentant Snorre Valen har bestemt seg for å takke nei til gjenvalg som nestleder i SV. Samtidig tar SV-leder Audun Lysbakken gjenvalg.

torsdag 20.09 2018
Tea Party: - Hvordan synes vi integreringen av først Tea Party-bevegelsen, og så Trump-bevegelsen i det republikanske partiet i USA har fungert? Har det «elevert» debatten og vært en seier for det frie ord? spør Snorre Valen. Bildet av Donald Trump som taler på et Tea Party-møte i Florida ble tatt allerede i 2011. 

Signert

Enkelte myter er mer seiglivete enn andre

torsdag 23.08 2018
Unik fauna: Jeg vil oppfordre alle trøndere med et gram av medfødt nys gjerrighet til å benytte seg av muligheten til å bli kjent med den ganske unike faunaen Trondheim Playground og Maker Faire kan vise fram, skriver Signert-forfatteren. Bildet er fra Maker Fair 2017 ved Dokkhuset på Solsiden. 
    
      (Foto: Marthe Hårstad)

Signert

En unik mulighet til å få en sniktitt inn bak dører

Det har ikke manglet på debatt om Midtbyen i sommer. Uten å gå inn i de mange uenighetene, utfordringene og problemene her, tror jeg vi alle kan være enige om at byen vår både er tjent med - og trenger - en åpen, tilgjengelig, attraktiv og aktiv midtby, som gjenspeiler bredden som finnes her.

torsdag 16.08 2018
 

Kampen om makta i Trondheim

Krisen er ikke over for Ap i Trondheim

Arbeiderpartiet har søkt mot sentrum i Trondheim, men paradoksalt nok er det de røde partiene som kan gjøre Rita Ottervik til ordfører for femte gang.

torsdag 26.07 2018
Utøya: I år har 22. juli i større grad vært preget av at mange av dem som selv ble rammet tar bladet fra munnen og forteller om hva de har måttet tåle i ettertid av hets og sjikane, skriver Signert-forfatteren. 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Signert

At de orker å fortelle, er en befrielse

Måten vi som samfunn har bearbeidet terrorangrepet på, er det noe uferdig over. 22. juli er ikke bare en dato som skal markeres.

fredag 29.06 2018
Ottar Michelsens melding til Ap står på plakaten bak han. 

Ottar Michelsen (SV) gir seg som toppolitiker - har klar beskjed til Ap:

SV-topp gir seg - har krystallklar beskjed til Ap: - De må rydde opp

Ingen peker seg ut som soleklare favoritter til å bli SVs nye frontfigur i Trondheim.

torsdag 03.05 2018
Klimaendringer: Allerede sitter vi på forutsetningene for å begrense skadene av de menneskeskapte klimaendringene. Det vil koste mye penger, det vil kreve stor tankekraft og mange ressurser, men i bunn og grunn er jo spørsmålet eksistensielt, skriver Signert-forfatteren. Flytrafikken er en stor utslippskilde. 
    
      (Foto: TOBY MELVILLE, Reuters)

Signert

En kan vel trygt si at mine dystre spådommer ikke har slått til helt ennå

Verdens meteorologiske organisasjon (WMO) lanserte sin årlige rapport over verdens klimatilstand nylig. Lesningen er ikke bare nedslående, den er skremmende.

tirsdag 03.04 2018
 

Signert

Jeg tenker på å slette Facebook-kontoen

De siste ukers hendelser har vært en viktig vekker.

tirsdag 06.03 2018
UKM: «Det som tidligere har vært en enkelt helg tettpakket med kulturuttrykk fra all slags ungdom, er nå utvidet til to uker med forestillinger, i full regi av ungdommene selv» skriver Snorre Valen. 

Signert

Denne uka tar ungdom fra hele byen kontroll over noe av det viktigste vi har

søndag 25.02 2018
 

Ny lederjobb for Snorre Valen

Tar over som daglig leder i Technoport.

tirsdag 06.02 2018
Debatten om søndagsåpne butikker: «Både Widvey og Clemet argumenterer som om det er et like fritt valg å jobbe på en søndag, som det er å gå på butikken for å handle» skriver Snorre Valen. 

Signert

Det må gå an å ha to tanker i hodet samtidig. Det bør for eksempel gå an å tenke på andre enn seg selv

torsdag 25.01 2018
Stein på Stavne: Fra åpningen av minnesmerket og kunstprosjektet «En stein for å minnes» i september i fjor. 

Litteraturhuset torsdag kveld:

Tvangsevakueringen, tolken og venstresida

Krigshistorie, venstresidas fall og mulige vekst i politikken og Norges engasjement i krigen i Afghanistan. Mangt og interessant i tre ulike foredrag i Trondheim folkebibliotek og Litteraturhuset torsdag.

tirsdag 09.01 2018
SVs Ottar Michelsen og Snorre Valen krever at Venstre går ut av det politiske samarbeidet i Trondheim dersom partiet blir en del av regjeringen. Det er en merkelig måte å bryte det politiske samarbeidet i Trondheim på, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener:

Det rødgrønne samarbeidet i Trondheim er over

SV i Trondheim er på vei ut av det brede politiske samarbeidet i trondheimspolitikken. Men de velger en merkelig sak å ta bruddet på.

mandag 08.01 2018
- Dersom Venstre synes det er naturlig å regjere med Frp, er det ikke naturlig for SV å samarbeide med dem i Norges tredje største by, sier Snorre Valen (t.h.). Til venstre gruppeleder i Trondheim, Ottar Michelsen. 

SV med tydelig trussel: Kan forlate Rita Ottervik og Ap

SV vil tvinge Rita Ottervik (Ap) til å velge: Å samarbeide videre med SV, eller fortsette med Venstre selv om partiet går inn i en borgerlig regjering.

 

SV velger nødutgangen

Storkoalisjonen i Trondheim ser ut til å sprekke. SVs ultimatum kan blåse nytt liv inn i en bypolitikk som mangler piff.

søndag 03.12 2017
«Ambassadørene fra USA, Storbritannia og Frankrike har blitt enige om å boikotte årets fredsprisutdeling» skriver Snorre Valen. Bildet viser ICAN-aksjonister i en demonstrasjon foran USAs ambassade i Berlin i september i år. 

Signert

At disse våpnene aldri skal komme i bruk, beror på et naivt håp

torsdag 10.08 2017
Valgkamp: En arbeider i Norge må jobbe i 4 400 år for å kunne spare opp de 2,2 milliarder kronene mangemilliardæren skryter av å ha spart ved å lure seg unna formuesskatten, skriver Signert-forfatteren. Her er Stein Erik Hagen 
    
      (Foto: TERJE Pedersen,, NTB scanpix)

Signert

Maktens avledningsmanøver

Når makten vil snakke om alt annet enn makt, er det grunn til å følge med.

 

Ap-leder Jonas Gahr Støre:

Støres svar til Valen: - Ta frem tuben med kitt og fiks utstillingsvinduet hvis du har problemer med det

Ap-lederen fnyser avSV-toppens kritikk av den politiske styringen i Trondheim.

søndag 06.08 2017
 

Overvik-saken kan sprenge Otterviks brede allianse

SV-topp Ottar Michelsen sier de store byutviklingssakene som venter selvfølgelig kan føre til at dagens politiske flertall i Trondheim ryker.

fredag 04.08 2017
 

Rita Ottervik slår tilbake mot Snorre Valen:

- Bærer preg av å ha vært for lenge i Oslo

Rita Ottervik tror ikke Snorre Valen har fått med seg det som skjer mens han har bodd i Oslo. Sps Ola Borten Moe kaller den Ap-ledede koalisjonen «en stabil suksess».

torsdag 13.07 2017
Vintre uten snø: Miljødirektoratets rapport «Klima i Norge 2100» forteller oss at mengden snø kan komme til å avta kraftig i tiårene som kommer. 

Signert

Vi pakker oppveksten vår inn i tykke lag med romantikk

Om vinteren savner jeg sommeren. Om sommeren savner jeg faktisk vinteren. Eller, egentlig ikke vinteren, snarere et bilde av vinterens idealtilstand.

lørdag 24.06 2017
Familievennlig: Karianne Tung byttet til en moderne og mer familievennlig stortingsleilighet da hun fikk Sanna Sofie. I Vulkan, ved Akerselva, har hun stortrivdes. 

Stortinget tar sommerferie:

«Jeg har savnet å si god natt til datteren min hver eneste kveld»

Klokkene ringer på Stortinget, og snart vil Karianne Tung reise seg for å holde sitt aller siste innlegg. Denne uka tok hun, Frank Jenssen, Snorre Valen, Ingvild Kjerkol og Sivert Bjørnstad sommerferie. Bare Ingvild og Sivert skal tilbake til høsten.

mandag 15.05 2017
Nasjonaldagen: Signert-forfatteren minner om at «jødeparagrafen» i Grunnloven av 1814, som forbød jøder adgang til riket, ble opphevet i 1851. På bildet ser vi statuen av den jødiske jenta Cissi Klein, som døde i konsentrasjonsleir under 2.verdenskrig. Kunsteverket er laget av Tone Ek og Tore Bjørn Skjølsvik. 

Signert

Feirer evnen til å innrømme feil

I ei tid da politikere løper om kapp for å la seg avbilde med bunader, brunost, Kvikk Lunsj og stavkirker, er det greit å huske at det er noe mer enn det vi feirer i morgen.

torsdag 23.03 2017
 

Signert

Det er ambisjoner på Trondheims vegne som må drive oss. Ikke mindreverdighetsfølelse overfor hovedstaden

Det er ambisjoner på Trondheims vegne som må drive oss. Ikke mindreverdighetsfølelse overfor hovedstaden.

søndag 19.03 2017
SVs ledelsen fikk tilslutning til sin politikk under helgens landsmøte på Gardermoen. F.v. nestleder Snorre Valen, leder Audun Lysbakken og AU-medlem Kari Elisabeth Kaski. 

Nye SV-krav kan bli snubletråder

Å si nei til atomvåpen er trolig mindre kontroversielt enn tallfesting av CO2-kutt.

torsdag 23.02 2017
Sette grenser mot ytre høyre: Snorre Valen mener kunnskapsministeren er med på å gi legitimitet og normaliserer noe han ikke står inne for selv. 

- Kunnskapsministeren flytter sentrum mot den ekstreme høyresiden

Snorre Valen mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) beveger seg ut på dypt vann når han iler til og gir sin støtte til redaktør i Human Right Service (HRS), Nina Hjerpset-Østlie, på Twitter.

 

Debatt

Snorre Valen om HRS: - Voldshentydninger ekstra ille etter 22. juli

Hege Storhaug og HRS sprer et budskap om at regjeringen svikter sitt eget folk, og at vi står i en sivilisasjonskrig mot islam. Det er i verste fall svært farlig. Mange i Norge har allerede fått merke hva som kan skje når ideen om svik og sivilisasjonskamp får slå rot. Terroren 22. juli hører hjemme i denne diskusjonen. Det må høyresiden nesten forstå.

mandag 13.02 2017
 

Signert

«18.000 mennesker har fått færre muligheter, mindre håp, og tyngre liv»

onsdag 28.12 2016
 

Signert

Det er liten tvil om at 2016 har vært ganske mørkt

Det går tretten på dusinet av påstanden om at 2016 er det verste året i manns minne. Jeg har selv appellert til høyere makter jeg ellers ikke har nevneverdig kontakt med, om at året snart må ta slutt.

 

OmAdresserts årskavalkade:

Advarer Ap mot politisk arroganse

Snorre Valen er redd Aps arroganse i Trondheim kan koste venstresiden makta. – Ap må vokte seg. Uten et klart politisk prosjekt på venstresiden kan Høyre fort komme tilbake.

 

«OmAdressert»

Valen, Aglen og Jenssen oppsummerer 2016

Det politiske året 2016 har vært innholdsrikt. Adresseavisens podcast «OmAdressert» gir deg oppsummeringen om hva som skjedde, og hva vi kan vente oss i 2017.

tirsdag 29.11 2016
Boligbygging: «Boligene må først og fremst bygges for dem som skal bo i boligene – ikke for spekulanter som er ute etter rask gevinst» skriver Snorre Valen. 

Signert

Vill vekst i boligpriser, men nesten ingen tør si de tre skumle ordene

torsdag 20.10 2016
Byggetabbe: « På bildet er et av byens mest påtrengende linselus, på folkemunne døpt «Forargelsens bygg» – Gjensidigebygget – som blokkerer halve elveutløpet til «glede» for alle turister som hvert år besøker Lykkens portal.» skriver Snorre Valen. 

Signert

«Forargelsens bygg», Gulltanna og andre tabber har noe til felles

onsdag 07.09 2016
 

Kommentar

Talentflukt fra politikken

Det burde være slutt på tiden da man får bare én sjanse i politikken.

tirsdag 30.08 2016
Myke hender gir hard makt: Joralf Gjerstad er med i makteliten. 

Snåsamannen er i Norges maktelite

Joralf Gjerstad er selve ikonet i den norske alternativbransjen, og dermed verdt en plass blant Norges 252 mest innflytelsesrike personer.

onsdag 24.08 2016
 

Derfor gikk han av som leder av Naturvernforbundet og blir SV-topp

Trønderen Lars Haltbrekken går av som leder i Naturvernforbundet etter 11 år. I stedet blir han Snorre Valens etterfølger på stortingslista for SV i Sør-Trøndelag.

onsdag 11.05 2016
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) 

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen:

- Stortinget mister en av sine beste debattanter

Kunnskapsminister Røe Isaksen (H) mener Snorre Valen er en av SVs dyktigste politikere.

tirsdag 10.05 2016
Tilbake - Men nå, for å være ærlig, jeg lengter hjem. Det høres kanskje patetisk ut, men jeg er gladere når jeg er i Trondheim. Det er her jeg har røttene mine, sier Snorre Valen - som ikke tar gjenvalg til Stortinget. 

Snorre Valen sier nei til gjenvalg på Stortinget:

Snorre Valen sier nei til gjenvalg på Stortinget

I fjor giftet han seg. Nå sier SVs profilerte stortingspolitiker nei til gjenvalg og flytter hjem til Trondheim med kona.

fredag 29.04 2016
 

- Helt forferdelig

Politikerne uttrykker medfølelse på Twitter etter helikopterulykken utenfor Sotra fredag.

lørdag 30.01 2016
Arbeiderpartets Nestleder Trond Giske får pepper av SV for påståtte rolle som Sylvi Listhaugs støttespiller. 
    
      (Foto: Marianne Tønset)

SV bryter det rødgrønne samarbeidet:

Stormangrep mot Giske

SV bryter det røgrønne samarveidet. SV-toppen Snorre Valen gir Trond Giske ansvar for at å ha skapt for store konflikter innad på venstresiden og i arbeiderbevegelsen.

onsdag 30.12 2015
Bredt: Sju partier skal styre Trondheim etter høstens valg. Her presenteres budsjettet av Jon Gunnes (V), Morten Kokaas (Pp), Geirmund Lykke (KrF), Geir Waage (Ap), Rita Ottervik (Ap), Hilde Opoku (MDG), Marte Løvik (Sp) og Ottar Michelsen (SV). 

Kommentar

Ni politiske høydepunkt i Trøndelag

2015 var et begivenhetsrikt år for det politiske Trøndelag. Kommunevalg, grønt gjennombrudd, trønderske statsråder og sammenslåing av kommuner og fylker har preget nyhetsbildet.

tirsdag 08.12 2015
 

Debattmøte med Storhaug og Valen voktes av politi

Temperaturen ble høy, men munnhuggeriet uteble da Snorre Valen og Hege Storhaug møttes til debatt om islam.

søndag 29.11 2015
 

Valen skal sette fart på SV

Han beskrives som en energibunt, SVs nyvalgte nestleder Snorre Valen. 31-åringen spiller i elektronikaband på fritiden, men akter også å ha det gøy på jobb.

lørdag 28.11 2015
Mot toppen - De neste to årene er helt avgjørende for norsk venstreside. Høyre og Frp får i altfor stor grad styre agendaen. Det er kun en moderne og tydelig venstreside som kan gi svar på flere av dagens store utfordringer. Den jobben vil jeg gjerne være med på å lede, sier Snorre Valen. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Valen med vekstambisjoner for SV

Snorre Valen har ikke beskjedne ambisjoner for SV når han i helgen overtar nestledervervet. Han vil skape entusiasme og doble oppslutningen for partiet.

fredag 13.11 2015
Mot toppen - De neste to årene er helt avgjørende for norsk venstreside. Høyre og Frp får i altfor stor grad styre agendaen. Det er kun en moderne og tydelig venstreside som kan gi svar på flere av dagens store utfordringer. Den jobben vil jeg gjerne være med på å lede, sier Snorre Valen. 

Valen blir ny nestleder i SV

Han var lenge i tvil, men i forrige uke bestemte han seg. Snorre Valen (31) blir SVs nye nestleder.

mandag 12.10 2015
I tenkeboksen Stortingsrepresentant Snorre Valen fra Sør-Trøndelag er ønsket som SVs nye nestleder etter Bård Vegar Solhjell. 

Snorre Valen seiler opp som ny nestleder i SV

Bård Vegar Solhjell går av i november.