TEMA

tirsdag 16.07 2019
Mange får dispensasjon fra byggeforbudet i 100-metersbeltet, og noen setter opp gjerde, også på trøndelagskysten. 
    
      (Foto: DAN ÅGREN)

Adresseavisen mener

Det må ikke bli lettere å bygge i strandsonen

Allemannsretten er en av de mest verdifulle tradisjonene vi har her i landet. Samtidig er denne retten i ferd med å bli svekket, særlig i strandsonen. Områder ved sjøen som tidligere var tilgjengelige for alle, blir bygget igjen slik at vi ikke lenger føler oss velkomne.

lørdag 16.02 2019
Lita, lekker og sosial: Ekteparet Kirsten og Ivar Langklopp har bygd ei lita hytte i Trollheimen. Hytta er dessuten åpen for alle som tar turen. 
    
      (Foto: Richard Sagen )

Hvem lever det mest korrekte hyttelivet?

Hva er vitsen med å ha ei hytte som er så stor og moderne at det i praksis ikke lenger er hytte, spør kritiske røster. De har ikke skjønt hva hytteliv egentlig er.

lørdag 15.09 2018
Marin forsøpling er et stort miljøproblem, og havstrømmene fører til at den midtnorske kystlinjen blir hardt rammet av forsøpling fra storhavet. Bildet er tatt fra opprydding utenfor Frøya. 

Adresseavisen mener

Kom deg ut på høstjakt

Det er tid for høstjakt. Ikke nødvendigvis på levende vesener, men på døde ting som forsøpler en strand, tursti og park nær deg.

onsdag 04.07 2018
Stupetårnet i Hamar ble ufattelig mange millioner dyrere enn planlagt, men har til gjengjeld skapt mye oppmerksomhet og PR for byen. 

- Trondheim trenger ikke konkurrere med Hamar om å få det dyreste stupetårnet

Adresseavisens entusiastiske forslag om en bystrand får lunken mottakelse blant flere politikere.

torsdag 10.08 2017
Nakenhet: Hvis noen skulle tro at en fristrand er et sted hvor man er fri til å gjøre hva som helst, blir de jaget, skriver kronikkforfatteren. Øst for Djupvika på Lade er det et lite uregulert område. Her bader naturistene, men det er trangt om plassen. 
    
      (Foto: Peter Breivik, Adresseavisen)

Kronikk

Dette er lurt å vite før du bader naken i fjellet

Hvis du har lyst til å bade naken i et tjern i fjellet, er det ingen som kan hindre deg i det. Bare hvis det er noen der fra før, og som sier nei til ønsket ditt.

mandag 10.07 2017
 

Her vil naturistene ha nakenstrand

- Hadde vi fått en strand, ville vi vært flere, mener nestleder i Trøndelag naturistforening.

torsdag 11.08 2016
Føling i fjæra: Alle vil bygge så nær sjøen som mulig, men det generelle 100-metersforbudet gjelder for hele landet. 
    
      (Foto: Glen Musk)

Kronikk

Har du lyst på hytte i fjæresteinene? Da bør du lese dette.

Hyttebygging ved sjøen er krevende. I de fleste kommuner rundt Trondheimsfjorden skal strandsonevernet praktiseres strengt.

tirsdag 03.11 2015
Vil bygge. Det er i dette området ved Melumsbergan på gården Oksvoll i Bjugn at Steinar Lysø ønsker o oppføre tre utleieboliger. 

Saksøker kommunen etter år med forskjellsbehandling

Gårdbruker Steinar Lysø krever Bjugn kommune for inntil 2,5 millioner kroner i erstatning etter en årelang strid om å få bygge utleiehytter.