TEMA

lørdag 24.04 2021
Favoritt: «Nomadland» med Frances McDormand er nominert til seks oscarpriser og bør få flere av dem, ifølge vår kommentator før søndagens prisutdeling. 
    
      (Foto: Disney)

Dette bør bli den store Oscar-vinneren

«Nomadland» bør bli den store vinnere. Danskene kan gjøre det igjen når Oscar for tidenes unntaksår deles ut i helga.

Suksessår: Sturla Brandth Grøvlen fra Trondheim startet året med å gå på rød løper i forbindelse med premieren på sin første spillefilm. Deretter har det blitt en rekke priser på filmfotografen. 
    
      (Foto: Glen Musk)

Sturla har foto på Oscar-aktuell film:

I helga kan filmen trondhjemmeren har filmet vinne Oscar

- Det er svært spesielt at en god kompis sitter spent i Los Angeles, nominert til Oscar som årets regissør, sier den trønderske filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen.

søndag 27.12 2020
 

Dette er de 20 beste filmene i 2020

Den beste filmen med norsk premiere i 2020 fikk også Oscar for beste film. Klikk på titlene for å se anmeldelsene av høydepunktene i filmåret på kino og strømming.

lørdag 24.10 2020
 

Mangler vi to glass vin for å bli den beste utgaven av oss selv?

Mangler vi to glass vin i blodet for å framstå som optimale utgaver av oss selv? Mads Mikkelsens test av en misforstått norsk teori, gir oss en god anledning til å diskutere fordeler og ulemper med alkohol.

fredag 23.10 2020
Dansk rus: Mads Mikkelsen som historielæreren som tester ut alkoholens virkning i hverdagen mer systematisk enn sine elever i «Et gass til». 
    
      (Foto: Henrik Ohsten)

Du har aldri sett Mads Mikkelsen fullere og bedre på film5

En gruppe danske lærere prøver ut en norsk teori om at det meste blir bedre med 0,5 promille. Fortreffelig dansk film om hverdagsfyllas gleder og tragedier.

fredag 17.06 2016
Fornuft og følelser: Chloe Sevigny (t.v) og Kate Beckinsale pønsker ut hvordan de skal få mennene til å danse etter deres piper i «Love & Friendship» av Whit Stillman 

Her er helgas beste filmer på kino

Beste Jane Austen-film på over 20 år, norsk psykodrama og komedie med The Rock. Vår anmelder guider deg til ukas beste filmer på kino.

onsdag 15.06 2016
Dansk 70-tall: Gruppeklem i «Kollektivet», et dansk 70-tallsdrama av Thomas Vinterberg som slo gjennom med «Festen». 

Frodig trekantdrama i dansk kollektiv4

Velspilt og interessant, om litt uforløst tidsbilde fra 70-tall og trekantdrama i kollektiv.