TEMA

fredag 25.09 2020
Her tar de første spadetak ved nye Tiller videregående skole i Trondheim Rektor Kirsti Horne fikk blomster, og Kari Anita Furunes tok det første skuffetaket med gravemaskin  
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Tiller vgs: Hadde det vært mulig å legge opp dette annerledes og ikke rammet nærmiljøet like hardt?

lørdag 18.07 2020
Trondheim, Tiller: Kommentasje på bydelen Tiller. På bildet: Don Hau Pagoda Foto: Therese Alice Sanne 
    
      (Foto: THERESE ALICE SANNE)

Jo styggere Tiller blir, jo penere blir resten av byen

For meg har Tiller alltid vært ensbetydende med City Syd. Etter å ha gått bydelen nærmere i sømmene, ser jeg at den er mye mer. Det er tross alt mange andre kjøpesentre der også. 

søndag 20.01 2019
Malin Mølmen Thyholdt har beholdt alle tapeter og overflater slik det var hos forrige eier - som for øvrig har flyttet rett over gata. 

Malin og familien bor i byen som reiste seg på myra

I løpet av 70- og 80-tallet flyttet flere tusen trondhjemmere til det som tidligere hadde vært øde myrlandskap. Malin Mølmen Thyholdt og Even Gisnås kjøpte rekkehus på Moltmyra for et år siden og stortrives.

tirsdag 31.10 2017
 

– Om det kommer unger innom som ikke går i klassen, så blir de også invitert inn

På Tiller blir det diskofest i garasjen. På Nardo har foreldrene fått låne skolen, mens på Flatåsen har de tradisjoner for borettslagsfest. Ingen skal føle seg utenfor når høstens store barnefest finner sted.

fredag 06.10 2017
Ny skole: «Tiller teller» er navnet på konseptet som gikk av med seieren i prosjekteringskonkuransen ved Tiller videregeående skole. Det er Arkitema Architects i samarbeid med ÅF Engineering som står bak prosjektet. 
    
      (Foto: Illustrasjon: Arkitema Architects)

Var nedleggingstruet:

For to år siden ble skolen foreslått nedlagt. Nå brukes 400 mill. på ny skole

For to år siden ble Tiller videregående foreslått nedlagt. Nå skal fylkeskommunen bruke 400 millioner kroner på ny skole.

fredag 16.06 2017
5 

Ble seksuelt misbrukt – ga erstatningen til svaksynt jente (4)

Den 16 år gamle jenta ønsket ikke å bruke erstatningspengene på seg selv. I stedet betale hun for en operasjon, slik at syriske Ritaj (4) nå får synet tilbake.

onsdag 29.03 2017
I arbeid: – Jeg blir ikke sliten av å jobbe. Jeg er vant til å jobbe fra 07.00 om morgenen til langt på kveld, uten å få noe ros. Dette er lett, sier stuepike Moe Moe Aye Aung. 

Folk:

Moe Moes reise fra mareritt til drøm

Ektemannen ble drept i fengsel. Hun flyktet fra konflikt og uverdige arbeidsforhold. Likevel smiler Moe Moe Aye Aung (38). Nå drømmer hun om leilighet med hageflekk for seg og barna på Tiller.

onsdag 18.05 2016
De grønne strekene viser nye veier som bygges. Den røde viser det som mangler finansiering. 

Mangler bompenger

Bruker millioner av kroner på to nye veier, men har ikke råd til å koble dem sammen.

lørdag 28.11 2015
 

Nå skal flere bli skjermet for trafikkstøy

Flere huseiere i Trondheim vil bli skjermet mot trafikkstøy.

onsdag 02.09 2015
Nye veier: Heimdalsveien (t.v.) oppgraderes med gang- og sykkelvei, og skal stå ferdig i begynnelsen av november. Fra Senterveien til Jaktøyen skal den åtte km lange strekningen utvides til fire felt. 

Godsterminalen gjør at du fortsatt må stå i kø

E6 mellom Tillerbyen og Melhus skal utvides til fire felt, men støter på problemer fordi det ennå ikke er bestemt om en ny godsterminal skal bygges på Torgård.