TEMA

lørdag 16.01 2021
Sør-Trøndelag Høyre går inn for et forbud mot tiggere Merete B Ranum FOTO: RUNE PETTER NESS 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

Bertheussen-saken – alvorlig kriminalitet eller en trist historie om private forhold?

Laila Anita Bertheussen ble ikke trodd. Retten fant ingen formildende omstendigheter og dømte henne til ett år og 8 måneders fengsel. Men siste ord er ikke sagt.

fredag 15.01 2021
 

Adresseavisen mener

Bertheussen-saken viser at rettsstaten fungerer

En historisk rettssak rundet en milepæl fredag, da Oslo tingrett kjente Laila Bertheussen skyldig i de alvorligste tiltalepunktene.

fredag 25.09 2020
Oslo 20200922. 
Laila Anita Bertheussen under rettssaken mot henne i sal 250 i Oslo tingrett tirsdag. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere.
Tegner: Egil Nyhus / NTB 
    
      (Foto: Egil Nyhus)

Saken har satt en støkk i meg. Jeg er redd vi er blitt litt feigere enn før

Angrepet på kunsten startet lenge før Ways of Seeing. Den startet en vinterdag i Trondheim i 2014.

tirsdag 08.09 2020
Oslo 20200908. 
Tiltalte Laila Anita Bertheussens veske med påtrykket «…i den videresendte mail fra Bertheussen later det til at hun er i den villfarelse at hun må aktivt motbevise sin skyld. En ber forsvarer om å videreformidle at det er påtalemyndighetens oppgave å søke bevis for både skyld og uskyld og at der er påtalemyndigheten som bærer bevisbyrden. Thomas Blom politiadvokat» Rettssalen starter i sal 250 i Oslo tingrett tirsdag. Bertheussen, som er samboer med tidligere justisminister Tor Mikkel Wara, er tiltalt for angrep på demokratiet og trusler mot ledende politikere.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 
    
      (Foto: Håkon Mosvold Larsen)

Bertheussen har Facebook-bilde av seg selv på veska

Laila Anita Bertheussen (55) fulgte godt med da aktoratet tirsdag innledet rettssaken mot henne i Oslo tingrett.

torsdag 28.03 2019
 

Se opptak av pressekonferansen her:

Wara går av som justisminister

Justisminister Tor Mikkel Wara går av. Det ble klart etter at PST har endret samboer Laila Anita Bertheussen status fra fornærmet til mistenkt i samtlige hendelser knyttet til familiens hus.

mandag 18.03 2019
Skuespiller ved Trøndelag Teater, Maria Austgulen (innfelt bilde), reagerer på uttalelsene statsminister Erna Solberg har kommet med i etterkant av oppsettingen av teaterstykket Ways of Seeing ved Black Box Teater. 
    
      (Foto: NTB/SCANPIX/Tanja Steen (montasje))

Skuespillere i Trøndelag ut mot Erna: - Hele saken er hårreisende

- Hendelsene i etterkant av «Ways of seeing» mangler sidestykke i norsk etterkrigshistorie, sier skuespillere i Trøndelag i en felles støtteerklæring.

søndag 17.03 2019
Kulturminister Trine Skei Grande sier hun er veldig glad for henleggelsen. - Det var en anmeldelse som forundret en del av oss, sier hun til VG. 

Henlegger saken mot Black Box Teater

Oslo politidistrikt har besluttet at saken mot Black Box Teater henlegges fordi intet straffbart forhold er bevist.

 

Debatt

Tre teatersjefer i Trøndelag: Ytringsfriheten trues  

Sjefene ved Trøndelag Teater, Avant Garden og Turneteatret skriver i dette debattinnlegget at de er bekymret for hva siktelsene mot kunstnerne ved Black Box Teater, og statsministerens innblanding, vil føre til.

fredag 15.03 2019

VG: Kunstnere og teaterdirektør siktet etter forestilling

Oslo-politiet har siktet teaterdirektøren og kunstnerne bak forestillingen «Ways of seeing» for å ha krenket privatlivets fred etter at Waras samboer anmeldte forestillingen i desember, ifølge VG.

 

VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) installerte et hemmelig overvåkingskamera i nabolaget til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp), skriver VG.

torsdag 14.03 2019
- Jeg synes fryktelig synd på Tor Mikkel Wara. Men det er vanskelig å være en liten teatergruppe, som får trusler fra ytre høyre også, minner skuespiller Øyvind Brandzæg om. Bildet er tatt ved en annen anledning. 

- Erna Solberg må være varsom

- Det er ikke lett å være en liten teatergruppe og være truet av ytre høyre heller, sier skuespiller ved Trøndelag Teater, Øyvind Brandzæg, som reagerer på statsministerens uttalelser.

 

Sjokk, skandale og tragedie

Dersom justisministerens samboer står bak bilbrannen utenfor familiens hjem, er det ikke bare en unik sak i norsk politisk historie. Det er også en tragisk sak på alle plan.

tirsdag 12.03 2019
 

Adreeseavisen mener

Truslene mot Wara truer vårt åpne samfunn

Søndag våknet vi til den triste nyheten om at justisminister Tor Mikkel Waras bil var påtent.

lørdag 08.12 2018
 

Adresseavisen mener

Forkastelige angrep på folkevalgte

Hærverk og trusler mot politikere og myndighetene er et angrep på demokratiet.

torsdag 06.12 2018
 

PST etterforsker alvorlige trusler mot justisministeren

PST etterforsker alvorlige trusler mot justisminister Tor Mikkel Wara (Frp). Huset og bilen hans er blitt nedtagget, og bilen kan ha blitt forsøkt påtent.

onsdag 14.11 2018
«Det finnes sannsynligvis bare en løsning for å gi en forsvarlig adkomst til nedre del av Nidarø, nemlig ved en ny veg og bru fra Ila» skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Evakuering kan ikke løses med kollektivtrafikk

Å legge et stort anlegg som Trondheim Spektrum i enden av en «blindgate» er stryk til eksamen i samfunnssikkerhet.

mandag 27.08 2018
 

Spørsmålene statsministeren må svare godt på for å unngå mistillit

Mandag må Erna Solberg og flere nåværende og tidligere statsråder forklare seg om hvordan det står til med terrorsikringen i Norge og hvorfor de har gitt et annet bilde av situasjonen enn Riksrevisjonen.

torsdag 21.06 2018
Boligsalg er en av de største investeringene man gjør i livet sitt. På Møllenberg var det mange visningsskilt i samme gate tidligere i juni. 
    
      (Foto: BØRGE SVED )

Snart kan du ikke selge boligen «som den er» lenger

Regjeringen vil gjøre det tryggere å kjøpe og selge bolig. Justisminister Tor Mikkel Wara foreslår flere lovendringer og vil forby boligkontrakter med forbeholdet «selges som den er».

tirsdag 12.06 2018
 

Kontrollkomiteen kaller inn regjeringstopper til terrorhøring

Statsministeren, justisministeren og forsvarsministeren kalles inn til høring på Stortinget om terrorsikring etter kritikk fra Riksrevisjonen.

mandag 09.04 2018
Tor Mikkel Wara er opptatt av et nasjonalt handlingsrom, også i saker om innvandring. Han mener Norge ikke har uttrykt støtte til omstritt artikkel om å frata asylsøkere rettigheter i Menneskerettighetsdomstolen. 

Wara må stå asylrett i Stortinget tirsdag

Tirsdag må justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) svare Stortinget. Spørsmålet er om han vil frata asylsøkere muligheten til å få prøvd saken sin i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen (EMD).