TEMA

torsdag 03.01 2019
Skifter beite: Torhild Aarbergsbotten har fått ny jobb som prosjektleder i innovasjonsselskapet Proneo. 

Tidligere heltidspolitiker har fått ny jobb

Høyre-politiker Torhild Aarbergsbotten (49) går fra jobben som sektorsjef for utvikling i Meråker kommune til prosjektleder i innovasjonsselskapet Proneo.

torsdag 31.05 2018
Atb la feil kroneverdi til grunn da de inngikk kontrakter fra 2019. Nå mangler det penger. 
    
      (Foto: Glen Musk)

AtB misforsto – inngikk for store kontrakter

Høyres Torhild Aarbergsbotten er bekymret for utgiftsøkningen og vil la Miljøpakken bidra mer for å sikre kollektivtrafikken i hele Trøndelag.

onsdag 07.03 2018
Skifter beite. Torhild Aarbergsbotten har tidligere jobbet som dyrlege, men har vært politiker på tre ulike nivå de siste ti årene. Nå blir hun sektorsjef i Meråker. 

Går fra jobb som heltidspolitiker til ny jobb i Meråker

Etter ti år som heltidspolitiker gir Torhild Aarbergsbotten seg for å bli sektorsjef for utvikling i Meråker kommune.

tirsdag 13.02 2018
Det er på tide med en ny diskusjon om endringer i prosjektet med elektrifisering av Trønderbanen og Meråkerbanen, mener flere fylkespolitikere. 
    
      (Foto: MOrten Antonsen)

Vil bygge dobbeltspor på jernbanen tidligere

Karin Bjørkhaug (KrF) vil ha dobbeltspor Trondheim-Stjørdal før full elektrifisering av Trønderbanen.

Høyres Torhild Aarbergsbotten sier de vil gjøre hva de kan for å skjerme kollektivtilbudet fremfor å gi ekstra goder til ansatte. 

Legger frem kollektivkutt-liste i møte

Trøndelag fylkeskommune kutter kollektivtilbudet for å spare inn ca. 78 millioner kroner. Høyres Torhild Aarbergsbotten er ikke overrasket over kuttene.

mandag 20.11 2017
Vil slutte som politiker. Høyres Torhild Aarbergsbotten, søker seg bort fra politikken etter å ha blitt vraket som Høyres nummer to på fylkestinget. 
    
      (Foto: Frank Cadamarteri)

Trøndersk Høyre-topp trekker seg fra politikken

– Jeg har hatt ti flotte år som heltidspolitiker. Nå er det dags å gjøre noe annet, sier Høyres Torhild Aarbergsbotten.

torsdag 16.11 2017
Kan bli dyrere: Pendling med Hurtigbåten. 

Nå kan det bli dyrere å pendle til og fra Fosen

Snart kommer nye takster for kollektivtrafikken i Trøndelag. AtB foreslår å fjerne gratis overgang fra hurtigbåt til buss.

fredag 29.09 2017
Marvin Wiseth og Torhild Aarbergsbotten var fornøyde på Høyres valgvake for fire år siden. Da ble Aarbergsbotten, som stod på tredjeplass på stortingslista, første vara. I vår fikk Wiseth gleden av å føre Aarbergbotten opp kirkegulvet da hun giftet seg. 
    
      (Foto: Glen Musk)

- Ingen planlagt konspirasjon mot Torhild, slik Marvin fremstiller det

Flere medlemmer i den nye Høyre-gruppa slår tilbake mot Marvin Wiseths harde kritikk: – Jeg kjenner overhodet ikke Pål igjen i det Marvin uttaler, sier Siw Bleikvassli.

- 50 års medlemskap har jeg hatt, og jeg har aldri opplevd maken, sier Marvin Wiseth. 

Partiveteran Marvin Wiseth sier han er rystet over eget parti etter vrakingen av Aarbergsbotten:

- Det er begjæret etter makt og posisjoner som styrer

Partiveteran Marvin Wiseth sier han aldri har opplevd maken etter 50 år i partiet: - Det som har skjedd her er forkastelig.

torsdag 28.09 2017
Henrik Kierulf (H) 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

- Jeg er fremdeles i sjokk

Torhild Aarbergsbotten ble vraket, og mener det har foregått «et spill» for å sikre andre makt og posisjoner. Henrik Kierulf (H) tilbakeviser dette.

onsdag 27.09 2017
En enstemmig valgkomite til tross: Torhild Aarbergsbotten ble ikke nestleder i Høyres felles gruppe. 

Høyre vraket sin toppkandidat

En enstemmig valgkomité innstilte Torhild Aarbergsbotten som nestleder i Høyres nye felles fylkestingsgruppe. Men et stort flertall valgte i stedet Henrik Kierulf.

søndag 12.03 2017
 

Høyres landsmøte

Åpner opp for flere elver i rør

Høyres landsmøte åpner opp for å bygge ut flere norske vassdrag. Torhild Aarbergsbotten mener det er et viktig bidrag til det grønne skiftet.

fredag 03.03 2017
- Han sa feil. Det er ingen planer om dobbeltspor innen 2023, sier statssekretær Tom-Christer Nilsen (t.h.) om statsråd Solvik-Olsens uttalelser. 

Tog-løfter fra Frp-statsråd var ikke løfter likevel

- Han føler seg kryssklippet, sier statssekretæren.

tirsdag 21.02 2017
Dette blir trolig Sør-Trøndelag Høyres listetopper foran stortingsvalget. Linda H. Helleland, til høyre, vil toppe listeforslaget fra nominasjonskomiteen. Mari Holm Lønset, til venstre, foreslås på andreplass. Rissa-ordfører Ove Vollan, havner trolig på tredjeplass når nominasjonsmøtet har sagt sitt 4. mars. 

Nominasjon i Sør-Trøndelag Høyre:

Dette blir de nye høyretoppene

Stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten vil ikke lenger stå på Høyres liste. Det betyr at Linda H. Helleland, Mari Holm Lønseth og Ove Vollan blir de tre listetoppene.

Trekker seg: Torhild Aarbergsbotten forlater rikspolitikken etter valget. Hun ønsker ikke å stå på tredjeplass på Sør-Trøndelag Høyres liste foran valget. - Jeg vil hjem til Trøndelag, sier hun. 

Torhild Aarbergsbotten (H)

Trekker seg fra rikspolitikken

Stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten savner Trøndelag, og vil ikke lenger stå på Høyres liste til stortingsvalget.

fredag 10.02 2017
Høyres stortingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Sammenligner Sps nøkkel til suksess med Trumps metode

- Sp bruker en veldig enkel retorikk, sier stortingspolitiker Torhild Aarbergsbotten (H).

onsdag 25.01 2017
SVs kommunalråd i Trondheim, Ottar Michelsen. 

- Høyre må snakke med sine egne om jernbanesatsingen

SVs kommunalråd i Trondheim, Ottar Michelsen, er enig med Høyre om at jernbanen kan bli en viktig del av kollektivløsningen. Men han mener Høyre må overbevise sine egne statsråder om at det må penger til – ikke bare fagre ord.

lørdag 21.01 2017
Trøndelag Høyre: Torhild O. Aarbergsbotten (t.v.), Linda Hofstad Helleland, Frank Jenssen og Elin Agdestein på historiens første fylkesårsmøte i Trøndelag Høyre. 

- Vi har et valg å vinne

Trøndelags høyrestatsråd Linda Hofstad Helleland er ganske sikker på valgseier til høsten. Hun talte til historiens første fylkesårsmøte i et felles Trøndelag Høyre.

torsdag 19.01 2017
Sør-Trøndelag Høyre holder nytt nominasjonsmøte. Ingen vil utfordre listetopp Linda H. Helleland, til venstre. Men det kan bli kamp om andreplassen. Aktuelle kandidater som nevnes er Mari Holm Lønseth, Ove Vollan og Torhild Aarbergsbotten. 
    
      (Foto: Scanpix/Frank Cadamarteri/Morten Antonsen/Frank Lervik
)

Ny nominasjon i Sør-Trøndelag Høyre:

Kvinnekamp om listetoppen

Høyre i Sør-Trøndelag er på jakt etter en ny andrekandidat foran høstens stortingsvalg. Frank Jenssen må ut av lista etter at han fikk jobben som ny fylkesmann i Trøndelag. Det kan bety kvinnekamp om topp-plasseringene på lista.

fredag 09.12 2016
Svorkmo bru i Orkdal har maksimal kapasitet på 50 tonn. Det betyr at de største tømmerbilene ikke kan kjøre over brua. Allskog vil ha utbedret brua slik at den også tåler vekta av en tømmerbil med henger. Stortingsrepresentant for Høyre, Thorild Aarbergsbotten (t.v.) besøkte brua tirsdag etter invitasjon fra Allskog. Her sammen med Anna Ceselie Brustad Moe, næringspolitisk sjef i Allskog og Ole Hartvig Bakke, spesialrådgiver i Allskog. 

Trønderske bruer skaper trøbbel for skogbrukerne

Allskog har lokalisert 11 bruer i Trøndelag som er for dårlige til å tåle tungtransporten av tømmer.

tirsdag 06.12 2016
Overrasket: Nils Kvernmo ved St. Olavs Hospital. 

St. Olav mener de rammes hardt av blåblå krav

Budsjettenigheten mellom de blåblå og KrF/Venstre betyr ekstra effektivisering av hele sykehussektoren. Midt-Norge får ca. 60 millioner kroner mindre.

søndag 23.10 2016
USIKKER FREMTID: Pelsdyrhold i Norge går nok en usikker høst i møte. Landbruksdepartementet kommer før jul med sin Stortingsmelding om pelsdyrhold. I regjeringspartiet Høyre blir det pelskamp til våren. 

Pelskrangelen i Høyre:

- Slarkpeiser er det over alt

Pelsmotstanderne i Høyre gjør et nytt forsøk på å få regjeringspartiet til å forby pelsdyrhold. - Vel så ille innen grisehold og kyllingdrift, sier Høyres Torhild Aarbergsbotten. Hun er veterinær og pelsdyrtilhenger.

torsdag 13.10 2016
Både Frank Jenssen og Linda H. Helleland får fornyet tillit av nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Høyre. Det gjør også Ørlands-kvinnen Torhild Aarbergsbotten på tredjeplass. 

Helleland og Jenssen på topp

Nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Høyre gir fornyet tillit til Linda H. Helleland, Frank Jenssen og Torhild Aarbergsbotten.

fredag 07.10 2016
 

Ferje og parkering: - Billigere for elbiler likevel

Gladnyhet til elbilister i Trøndelag - med det kan svi for de andre bilistene.

fredag 10.06 2016
VIL MER: Høyretoppene Frank Jenssen og Linda Hofstad Helleland var varslet valgkomiteen om at de vil være med på stortigsvalglisten for 2017. 

Høyretoppene vil ha ny runde

Alle i toppen av Høyres stortingsvalgliste i Sør-Trøndelag har sagt ja til en ny periode på stortingsvalglisten i 2017.

tirsdag 31.05 2016
Sp-topp Heidi Greni mener kommunereformen kun er drevet av trusler. 
    
      (Foto: GLENN MUSK)

- Tidenes sløsing med ressurser

Sp-topp Heidi Greni mener kommunereformen så langt kun er drevet av trusler.

mandag 07.03 2016
Håper på E6 sør: Fylkesordfører Tore O. Sandvik håper å kunne overbevise det statlige veiselskapet om at E6 sør mellom Melhus og Ulsberg må være det veiprosjektet som bygges først i Trøndelag. 

Striden om E6 gjennom Trøndelag:

- Vi må overbevise veiselskapet om E6 sør

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) håper å kunne overbevise veiselskapet Nye Veier AS om at E6 mellom Melhus og Ulsberg må bygges først av de nye veiene i Trøndelag.

mandag 07.09 2015
Prøver klubba: Finn Olav Odde (Sp) på sittende ordfører Hallgeir Grøntvedt (Sp) sitt kontor. Odde har store sko å fylle, mener han selv. 
    
      (Foto: dan ågren)

Kommentar

Politikerne må krangle mindre og handle mer

Skal Ørland dra større nytte av kampflybasen, må politikerne krangle mindre og handle mer.

søndag 06.09 2015
 

Harrys VALG:

Ap og H tørner sammen om skole og AtB

Fylkesordfører Tore O. Sandvik (Ap) sier den offentlige skolen vil bli dårligere dersom Høyre vinner fylkestingsvalget.