TEMA

tirsdag 27.08 2019
Åge Aleksandersen fortsetter Trondheimsnatt konsertene på Sverresborg. 
    
      (Foto: Kim_Nygaard)

Det blir Trondheimsnatt på Sverresborg i 2020:

Åge Aleksandersen måtte ha noen dager i «tenkeboksen», men nå har han bestemt seg.

Morten Abel og Odd Nordstoga blir gjesteartister under neste års Trondheimsnatt med Åge og Sambandet på Sverresborg. Og en tredje artist er på trappene.

torsdag 30.05 2019
nytt album 
    
      (Foto: vømmøl)

Rotmo har fortsatt kloa4

35 år etter forrige album byr Vømmøls comeback på hyggelige, morsomme og allsangvennlige låter, og med enkeltlåter som kan måle seg med det beste Rotmo har skapt.

fredag 15.03 2019
Tradisjon: Åge Aleksendersen og Sambandets Trondheimsnatt-konsert er blitt en tradisjon på Sverresborg. 

Lys og varme ga Heidi styrke da datteren ble alvorlig syk, Eldorado førte Arne Sverre til FN-tjeneste i Libanon og Levva livet løftet taket av Karis bryllup.

Åge Aleksandersen blir 70 år

 

Åge Aleksandersen lover å holde på til han stuper. Likevel tar han noen forholdsregler

Du treffer sjelden Åge Aleksandersen på puben, i baren, på kafeen. Eller foran kassa på Rema når køen er på det lengste. Men han kan komme til å finne deg.

torsdag 11.10 2018
Står godt til hverandre: Bjarne Brøndbo og hans ti år yngre bror Thomas er begge vant til å synge solo. Men stemmene deres står svært godt til hverandre. 

Bjarne og Thomas Brøndbo synger duett sammen for første gang i ny sang

- Jeg ble glad da Thomas spurte om jeg ville synge duett med ham, og enda bedre da det var en så bra låt med et veldig fint innhold, sier storebror Bjarne Brøndbo.

onsdag 12.09 2018
 

Christer Falck samler Tysland på boks: - Jeg har alltid følt at Terje har fått litt mye pes

Alle Terje Tyslands elleve studioalbum fra 1977–1992 samles i cd-boks med hilsener fra både kulturministeren og Åge Aleksandersen.

tirsdag 03.07 2018
 

Lønnsomt 2017 for Åge Aleksandersen

Selskapet til Åge Aleksandersen kan se tilbake på et godt økonomisk år. Inntektene havnet på 15,7 millioner kroner i 2017.

tirsdag 19.06 2018
Knut Reiersrud (t.h.) og Amund Maarud poserer utenfor Royal Albert Hall i London, der de begge skal stå på scenen i november 2019 
    
      (Foto: NTB SCANPIX)

Skal «hoppe etter Åge» i Royal Albert Hall

Nå gjør Knut Reiersrud, Vidar Busk, Amund Maarud og Kid Andersen som B.B. King og Eric Clapton: Entrer scenen i selveste Royal Albert Hall for å spille blues.

torsdag 19.04 2018
Lyden av 2018: Prudence anno 1974, ett år før de gav ut ikoniske «Æ e Trønder Æ». Ironien i teksten har aldri kommet bedre til sin rett enn etter årets skandaler i trøndersk politikk, skriver vår kommentator. 

«Hvem skulle tro at vi i 2018 kom dit at trønderrock og trønderfest må forsvares mot norske politikere?»

Hvem skulle tro at vi i 2018 kom dit at trønderrock og trønderfest må forsvares mot norske politikere?

tirsdag 10.04 2018
Begravelse: D.D.E. la ned roser under begravelsen til deres tidligere låtskriver og gitarist, Frode Viken.  
    
      (Foto: Bjørn Tore Ness.)

Han viste Namsos at det umulige er mulig

Det ble en gripende fin minnestund for Frode Magnus Viken i Namsos kirke tirsdag formiddag.

lørdag 07.04 2018
 

– Om jeg hadde trukket meg, hadde pappa blitt forbanna

Lørdag kveld står Frode Vikens sønn Daniel på scenen for å holde konsert med Terje Tysland. – Om jeg hadde trukket meg, hadde pappa blitt forbanna.

tirsdag 03.04 2018
 

Minneord fra D.D.E. til Frode Viken:

- Takk for alle minner, latter, låter og musikk

- Du har gitt oss grunnlaget for det vi har oppnådd sammen. Uten dine låter, uten Rai Rai og Det går likar no, ikke noe DDE.

søndag 01.04 2018
Uerstattelig: D.D.E. kan nok finne en gitarist som kan erstatte Frode Viken. Men ingen kan erstatte låtskriveren Frode Viken. 

Minneord: En av trønderrockens sentrale aktører er borte

D.D.E. ville aldri vært i nærheten av den posisjonen de har hatt i 25 år, om de ikke hadde hatt Frode Vikens låter.

torsdag 25.01 2018
Torstein Flakne ble onsdag kveld tildelt Melhus kommunes kulturpris. Overrekkelsen skjedde i foribindelse med åpningen av den nye rockescenen ved Trøndertun, Trøndertun Scene. 
    
      (Foto: Jan Erik Landrø)

Innviet rockescene og fikk kulturpris

Onsdag kveld var det offisiell åpning av den nye rockescenen ved Trøndertun folkehøgskole i Melhus. I samme slengen ble Torstein Flakne tildelt kommunens kulturpris.

torsdag 28.12 2017
 

- En bil sakket ned farten og de voksne i bilen begynte å rope ukvemsord til meg

Under oppveksten i Namsos ble Chand Torsvik flere ganger plaget av voksne mennesker. - Det var ganske jævlig, forteller artisten.

mandag 09.10 2017
Konserten med Terje Tysland og Reidar Larsen på Olavs Pub i Trondheim 13.oktober går som planlagt. Bildet er fra konserten med Larsen og Tysland på Byscenen i 2014. 

Det blir konsert med Terje Tysland og Reidar Larsen likevel

Olavs Pub i Trondheim er i ferd med å bli avviklet, men det blir konsert med Tysland og Larsen fredag.

fredag 06.10 2017
De tre brødrene Brøndbo: Eskil, Thomas og Bjarne Brøndbo slår seg nå opp som gospel-trio. 

- Hvor sjarmerende er det egentlig å være feit?

Når de kjeklende brødrene Brøndbo inviterer til trøndergospel, velger de helst kirker med høye dører og vide porter. Altså i billedlig forstand.

lørdag 17.06 2017
 

Vinsjan på kaia og champagne i Murmansk

søndag 12.02 2017
Full fres: Mari Hauge Einbu (Lady Marion), Klaus Sonstad (Lille-Jon), Josefine Frida Pettersen (Samantha) er blant aktærene i en svært underholdende vårmusikal på Trøndelag Teater. 

Like deler fjas og alvor er en vinnerformel5

Med mengder av tull og fjas, og minst like mye lys & varme, ender vårens musikalsatsing på Trøndelag Teater i triumf.

fredag 10.02 2017
- Det har vært mye artig, mye jobb og mye styr og ståk – som toppa seg med den siste beskyldningen om krigen, sier Terje Tysland om å ha fått «skylda» for å ha startet krigen i Bosnia. Her poserer han med sin egen Chevrolet Corvette ved en tidligere anledning. 

Trønderrock-ikon får skylda for Balkan-krigen

«Utløste Tysland krigen i Bosnia?»

onsdag 28.12 2016
Surrealistisk dødsmesse: Jens Petter Olsen spiller Abel Mathisen i Verdal Teaterlags «Levva Livet», som hadde premiere fjerde juledag. Oppsetningen forvirrer vår anmelder litt, men imponerte han mest. 

Ikke akkurat Lys og Varme 4

Verdal Teaterlag imponer når de søker mørket i Åge Aleksandersens univers.

lørdag 24.12 2016
Syng med den stemmen du har: Åge Aleksandersens glede over å formidle sin musikk for publikum er blitt enda sterkere i løpet av 2016. 

Synger surt gjør jeg sikkert også

Åge Aleksandersen om «feiden» med Christer Falck

fredag 23.12 2016
Sånt no hadde de ikke i Steinkjer: Prudence, hvori opptatt forfatter Kaare Skevik jr på ytterste høyre flanke, på kaia i Namsos i 1973. 

Namsos - Steinkjer: 6-10

«Fotballresultatet» i tittelen er ikke basert på kvaliteten på disse to bøkene, men dessverre Steinkjer: På rockens arena blir dere knust av lillebror Namsos.

søndag 27.11 2016
Tok turen til Verdal: Åge Aleksandersen var til stede under prøvene på teatermusikalen

- Haga har ikke skjønt noe som helst av tekstene mine, ha ha...

«Levva livet» er en nyskrevet teatermusikal basert på musikk og sangtekster av Åge Aleksandersen der Arnulf Haga har manus og regi.

fredag 04.11 2016
Har noen år igjen. Så lenge Mick Jagger er ett år eldre enn faren til Petter Wavold, føler Wavold (50) at han har mange år igjen som rockeartist. 

- Publikummet vårt er fra tenåringer og bestemødre

Petter Wavold tv-debuterte med opprørsk rock tidlig i tenårene, ble fort en snillere popartist – og har ikke tenkt å gi seg med det første.

mandag 03.10 2016
Tilfeldig møte: Chand Thorsvik har flyttet til Trondheim, men tilfeldige møter med trønderrockkolleger oppstår likevel. Da vår fotograf plasserte Chand på Bakke bru dukket Terje Tysland og kona Unni Slettås Tysland tilfeldig opp. 

Chand tar spranget

For første gang skal Chand Thorsvik ha egen konsert i Trondheim, som også er blitt hans nye hjemby.

torsdag 16.06 2016
Seks edsvorne menn: Sambandet er klare for Royal Albert Hall. Fra venstre Gunnar Pedersen, Steinar Krokstad, Terje Tranaas, Bjørn Røstad, Skjalg Raaen og Morten Skaget. 

Mennene bak Åge

I 12 år, og i konstant medvind, har disse seks musikerne utgjort Sambandet – og vært en avgjørende faktor i den lengste medgangstiden i Åge Aleksandersens karriere.

5London Calling: Snart er det strake veien til Royal Albert Hall. Vi møtte Åge i London to dager før karrierens mest spesielle konsert. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Spisset toppformen med shopping og joggetur

Det er varmt i London, men Åge Aleksandersen pakker skjerfet godt rundt halsen. Ingen tilfeldig sommerforkjølelse skal kunne ødelegge fredagens konsert.

torsdag 09.06 2016
Fokusert Åge: Det er nå bare en liten uke igjen til Royal Albert Hall. 

Åge forbereder seg til den mest spesielle konserten i karrieren

- Det viktigste i dagene fremover er å legge et godt grunnlag, og sikre at publikum i London får en fin opplevelse, sier Åge Aleksandersen.

lørdag 20.02 2016
 

Kommentar

Vi trenger flere «hår i suppa»

Og kor finn du politikeran, surpeisan og kverulantan. Idealistan og sutreran, hobbypoetan og kommunikasjonsrådgiveran? Kor finn du dem all sammen på et brett? I konversasjona kor all får rett?

torsdag 04.02 2016
Med rocke-fremtiden i sine hender: Kine Wallum (17) vant Trøndersk mesterskap i pop i 1997 med Quintrophenia, storebror Stian (22) året etter med Tugboat. 

Da søskenparet Wallum var trønderrockens fremtid

I 2016 dekker Adresseavisen trøndersk rock på Trondheim Calling-festivalen i avisas eget nabolag. Før i tiden dro de lenger av sted.

mandag 28.12 2015
Sterke følelser i sving: Tora Dahle Aagård, Tore B. Granås og Heidi Melgård Sørlie spiller tre av de største rollene i Vinsjan på kaia, en vellykket oppfølging av fjorårets storsuksess på Verdal. 

Energien er i behold4

I kjærlighet er vi alle tosker, og slikt kan det bli kraftfullt musikkteater av. «Vinsjan på kaia» tåler godt en runde til.

torsdag 10.12 2015
 

For 40 år siden spilte prudence avskjedskonsert. Selvsagt var Adressa der!

Det var to konserter i Studentersamfundet 11. desember, og svært mange hadde tatt seg råd til å betale billetten som kostet 20 kroner.

mandag 30.11 2015
 

Løfter seg for sjelden fra det trauste3

Det er veldig sympatisk, det er høyst profesjonelt – men albumet løfter seg for sjelden fra det trauste.

torsdag 26.11 2015
Ikke lenger bar overkropp: Bjarne Brøndbo har fått et alvorlig imageproblem etter at han begynte å sippe på TV. 

Nå har Bjarne Brøndbo fått et nytt imageproblem

Leder bilopphuggeriet etter samme grunnprinsipp som barneoppdragelsen. Men tårene klarer han ikke styre.

torsdag 05.11 2015
Gladgutt: Petter Wavold fyller 50 lørdag 7. november og slipper å lengte hjem når han feirer dagen med musikervenner, slekt og venner i Frimurerlogen i Trondheim fredag. 

Slik feirer Petter Wavold når han nå runder 50 år

Med låter om Rosenborg og julebord i katalogen går Petter Wavold en travel høst i møte.

torsdag 29.10 2015
Slik var det: Vi liker at HB-kulturen er på retur. Men likevel. 

Kommentar:

Midt mellom HB og The Beatles

Hvorfor diskuterer vi så sjelden Trondheimsrocken?

mandag 26.10 2015
 

Fin trøndersk rock som ikke er trønderrock5

Fin trøndersk rock som ikke er trønderrock.

torsdag 22.10 2015
Innkalte pressen: Åge Aleksandersen og Arnulf Haga på pressekonferansen 7.oktober som indirekte startet debatten om trønderrock, som igjen ledet til kommentaren Aleksandersen raste mot på Facebook. 

Storm i en karsk-kopp

Åge Aleksandersens facebookaksjon mot en kommentar som provoserte ham, er et saftig eksempel på den nye dynamikken mellom tradisjonelle og sosiale medier.

tirsdag 20.10 2015
Åge Aleksandersens innlegg på Facebook er et godt eksempel på hvordan sosiale medier tar makta fra tradisjonelle medier, mener nettekspert. Bildet er tatt fra en konferanse i Namsos høsten 2012.  
    
      (Foto: Dino Trto)

Nettekspert om Åges gjennomslag på Facebook:

- Sterke følelser slår an

Flere mener Åge Aleksandersens gjennomslag på Facebook viser at maktbalansen mellom ulike medier er endret.

mandag 19.10 2015

Takker for 99 prosent støtte

Åge Aleksandersen jubler for å ha nådd 800 000 personer og fått 17 000 likes på sitt innlegg der han angriper Adresseavisens kommentator, Terje Eidsvåg.

torsdag 15.10 2015
Tause Åge: Åge Aleksandersen er dessverre er taus i tårnet i debatten om trønderrocken, skriver vår kommentator. 

Kommentar:

Kommentar: - Unnvikende av Åge å ikke kommentere

Trøndelag skal passe seg for å ikke marineres så tungt i trønderrock at kulturelt mangfold drukner i rai-rai.