TEMA

tirsdag 28.08 2018
Framtidens banktjenester blir til på steder som dette. Bildet viser et møte i det Berlin-baserte fintech-selskapet N26. 

Boliglån i lomma? Jo før, jo bedre

Finansiell teknologi kommer snart til en telefon nær deg. Da kan du spare penger. Samtidig setter det bankene i en skvis.

torsdag 23.08 2018
Unik fauna: Jeg vil oppfordre alle trøndere med et gram av medfødt nys gjerrighet til å benytte seg av muligheten til å bli kjent med den ganske unike faunaen Trondheim Playground og Maker Faire kan vise fram, skriver Signert-forfatteren. Bildet er fra Maker Fair 2017 ved Dokkhuset på Solsiden. 
    
      (Foto: Marthe Hårstad)

Signert

En unik mulighet til å få en sniktitt inn bak dører

Det har ikke manglet på debatt om Midtbyen i sommer. Uten å gå inn i de mange uenighetene, utfordringene og problemene her, tror jeg vi alle kan være enige om at byen vår både er tjent med - og trenger - en åpen, tilgjengelig, attraktiv og aktiv midtby, som gjenspeiler bredden som finnes her.

fredag 26.08 2016
14 

Morgendagens oppfinnere i Dokkparken

Oppfinnerfestivalen Maker Faire hyller skapergleden og barna lar seg begeistre. Se stort bildegalleri.

Helt i vater: Her er noen av dem som har laget Kapra, fra høyre: Jacob Hayes Vigerust, Tormod Håøy Grue, Håvard Teigen, Morten Aadland Fossmark, Erling Gjeset, Jens Gunnar Slettedal, Peder Moe og Martin Fridheim Auestad. 

Med denne er du alltid i vater når du er ute og kjører

NTNU-studenter har laget et beltekjøretøy til terrenget hvor sjåføren sitter helt i vater.

torsdag 25.08 2016
Viktig investering: Gunnar Vartdal (til venstre) er gründer i Picterus, Rigmor Bråthen leder DNB Trondheim, mens Thomas Berglund er initiativtager bak Angel Challenge. Alle er opptatt av at private investerer i oppstartsbedrifter. 

Vil lære opp engleinvestorer

Thomas Berglund lærer opp investorer, slik at de vet hvilken gründer de skal satse penger på. Nå er programmet Angel Challenge på plass i Trondheim.

 

Hansken som styrer dronen

Det ser nesten ut som magi når Magnus Arveng styrer en drone med en hanske.

tirsdag 23.08 2016
 

Kronikk

Snart kan du se en dansende stol på kunstindustrimuseet

De eksisterende museumsenhetene i regionen har, i et økt samarbeid med teknologimiljøet i byen, muligheten til å tilby mye av det som ønskes i et Teknologimuseum.

Satser på samarbeid: Simon Grevstad (til venstre) er gründer og vil leve av egen oppfinnelse. Stein Morten Holberg som er prosjektleder hos inkubatoren Proneo håper å hjelpe han på veien. 

Dette kan være starten på et lønnsomt samarbeid

 

Robot i klasserommet

Når et barn er for syk til å være på skolen eller med venner, så kan roboten AV1 dra i stedet.

Greg Kress, konsernsjef i inkubator- og arbeidsfellesskapet Radicand i Silicon Valley, kommer til Trondheim 26. august for å snakke om innovasjon og entreprenørskap under teknologifestivalen Trondheim Playground. 

Innovasjonsguru fra Silicon Valley:

Tror Trondheim kan bli verdensledende innen nyskaping

Amerikanske Greg Kress mener Trondheim har alle forutsetninger for å bli blant de beste i verden på nyskaping, men advarer mot app-fella.

fredag 28.08 2015
10F.v. Håkon Øfsti (12), Andreas Hovde Husby (12) og Birk Røstum Stabell (11) fikk instruksjoner av blant andre Alexander Skomakerstuen (19) til å lodde og koble opp sin egen blinkende lampe på Kongsberg Groups stand på Maker Faire fredag. - Dette var artig, utbrøt Birk etter å ha fikset lampen. 

Rykende ferske oppfinnere har inntatt Trondheim sentrum

Teknologifestivalen Maker Faire har inntatt Torvet, og ber publikum både finne opp sine egne oppfinnelser, og la seg imponere av andres.

 

De stakk av med 700 000 kroner

Torsdag ble Midt-Norges beste gründere kåret. Seram Coatings dro hjem med to av fire priser.

torsdag 27.08 2015
Aleksander Wiklis drøm er å starte opp flere bedrifter selv, helst innen dataspill. Fra før har han startet opp bedriften Retusj, som fjerner tatoveringer og har lokaler på Mercursenteret. Han har nettopp behandlet deler av sin egen tatovering, som var noe av grunnen til at han kom på ideen. 

Trondheim Playground:

Selger huset for å fjerne stygge tatoveringer og utvikle dataspill

Aleksander Wikli fra Trondheim har en sikker jobb i staten, men er klar til å kaste seg på gründerdrømmen når den riktige ideen kommer.

onsdag 26.08 2015
 

Tre unge kvinner vil skape milliardbedrifter i Trondheim

Alle tre har utviklet produkter som kan gi Trondheim nye milliardbedrifter. Denne uken hylles gründere og teknologi under teknologifestivalen Trondheim Playground.