TEMA

torsdag 11.06 2020
Sør-Trøndelag tingrett i Trondheim. Illustrasjonsbilder. Bildet tatt i februar 2020. 
    
      (Foto: Alexander Killingberg)

Adresseavisen mener

Politikerne må lytte til fagfolk, heller enn å beskylde dem for politisk slagside

Kan vi legge ned noen av de mange rettslokalene der folk blir dømt for lovbrudd? Spørsmålet har ikke noe opplagt svar, men politikerne må lytte til fagfolk før de bestemmer seg.

tirsdag 01.10 2019
Sør-Trøndelag tingrett har i to runder fengslet en 50 år gammel mann. Han har omtalt seg som pedofil, og er tildligere overgrepsdømt. Nå er han siktet i en ny overgrepssak. 
    
      (Foto: Marthe Hårstad)

Adresseavisen mener

Nødvendig med færre domstoler

Når rettssikkerheten skal styrkes, er det nødvendig å utnytte ressursene enda bedre.

onsdag 27.03 2019
Politiadvokat Marianne Høyer opplyser at så mange som 21 unge jenter kan være offer i overgrepssaken, som politiet nå har rullet opp. 
    
      (Foto: Terje Svaan)

Politiet: 21 jenter ofre i omfattende overgrepssak

Politiet har i flere måneder rullet opp en stor overgrepssak i Trøndelag. En 41 år gammel mann er siktet for voldtekt av barn.

torsdag 21.02 2019
Aktoratet, Jarle Vikdahl og Marie Evenseth, spurte både om inngåelse av ekteskap, trusler og den irakiske rettsprosessen i tingretten torsdag. 

Mener eks-kona sendte drapstrusler fra hans konto

Onkelen mener det var eks-kona som sendte truslene, for å sverte han i en barnefordelingssak.

onsdag 20.02 2019
Dommer Ingrid Stigum ville vite om den tiltalte onkelen eide en pistol. 

Rettssak om tvangsgifte og vold i nære relasjoner:

Ble beskyldt for å ha giftet seg med en annen mann mens hun allerede var gift

Ord står mot ord i rettssaken om tvangsgifte, vold og trusler i Trondheim tingrett.

mandag 18.02 2019
 

Tvangsgiftet 30-åring bodde i Trondheim:

Beskrev en hverdag fylt med ydmykelser, vold og trusler

Onkelen fra Trondheim skal ha vist frem en pistol til sin niese i Irak. Dette fordi hun nektet å gifte seg med en fetter. Hun fikk frist til midnatt med å gi et svar.

Forsvarere Farhad Shariati, John Berg og Synnøve Slaatsveen er på plass i retten.  
    
      (Foto: Espen Bakken)

Stort sikkerhetsoppbud i tingretten:

- Det er bare navnene i tiltalen som er riktig, ellers er alt løgn

Bevæpnet politi, bruk av metalldetektor og sjekk av vesker. Politiet tok ingen sjanser da saken mot tre menn, alle tiltalt for grov vold og tvangsgifte, startet i Trondheim tingrett mandag.

torsdag 08.11 2018
Arbeidsretten: Påstandene fra elevhold førte til at læreren mistet jobben kort tid etter. I dommen fra Sør-Trøndelag tingrett ble oppsigelsen kjent ugyldig. Nå går ankesaken for lagmannsretten. 

Skal avgjøre hvor mye makt en lærer kan bruke

En arbeidsrettssak denne uken skal avgjøre om en lærer får beholde jobben i Trondheim kommune etter påstander om fysisk makt mot elever.

lørdag 21.04 2018
Ugyldig oppsigelse: Læreren ble oppsagt fordi Trondheim kommune mente hans fysiske fornærmelser overfor tre barn i barneskolen viste at han var uskikket. Tingretten er uenige og kjenner oppsigelsen ugyldig. 

Kommunen dømt for usaklig oppsigelse av lærer

Trondheim kommune sa opp en lærer som har brukt fysisk makt mot elever. Han saksøkte kommunen med krav om at oppsigelsen kjennes ugyldig og fikk medhold.

onsdag 07.03 2018
Forklarte seg: Onsdag vitnet partner og revisor Mette Estenstad i Deloitte (til venstre) i erstatningssøksmålet mot revisoren. Hun ble spurt ut av advokatfullmektig Nanette Arvesen i Advokatfirmaet Thommessen. Til høyre sitter partner Vidar Nilsen i Deloitte. 

Prora-revisoren glemte at hun hadde sett avtale

I straffesaken mot Prora-eierne sa revisor at hun først i 2014 skjønte hun var lurt, da hun fikk se en tilbakekjøpsavtale for aksjer. Nå bekrefter hun at hun så avtalen allerede i 2012.

mandag 05.03 2018
Bakerst fra venstre: Jan Tore Wilhelmsen og Trond Sundal er to av investorene som krever erstatning fra Deloitte. Foran fra venstre: Advokat Hans Peter Sverdrup i Dalan Advokatfirma, advokatfullmektig Ivar Cyvin i Advokatfirmaet Mercur og advokat Ørnulf Olsen Aamlid i Dalan Advokatfirma 

- Har stolt for mye på kunden sin

Selv om tingretten forrige uke slo fast at tidligere revisor i Prora ble lurt, saksøker fire Prora-investorer revisoren Deloitte fordi uriktige regnskaper fikk dem til å investere i Proras byggeprosjekter.

fredag 22.04 2016
Sissel Trønsdal (AP) er kommunalråd og leder komiteen som er oppnevnt for å plukke ut kandidatene. Hun er godt fornøyd med responsen. 

600 dommere meldte seg

Problemet med manglende meddommere løste seg på rekordtid for Trondheim kommune.

fredag 12.02 2016
Statsadvokat: - Vi mener vi står overfor en svært alvorlig sak. Det er sjelden vi tar ut tiltale på voldtekt av tre ulike kvinner, sier Unni Sandøy. 

- Voldtok to prostituerte på særlig krenkende vis

Tiltalen er nå klar: 27-åring fra Trondheim risikerer forvaring.

tirsdag 22.12 2015
 
    
      (Foto: CHRISTINE SCHEFTE)

– Sover med lommelykt og våpen etter overfall

fredag 04.12 2015
- De fornærmede håper å slippe å gå gjennom en ny belastende rettsrunde, sier bistandsadvokaten til den av de fornærmede som fortsatt er tenåring. 

Bestefar dømt til fem år for overgrep mot to barnebarn

En bestefar fra Trondheim er dømt til fem års fengsel for å ha forgrepet seg mot to barnebarn over flere år. Mannen tok betenkningstid.