TEMA

søndag 15.09 2019
TRONDHEIM: Masker av Magnhild Kennedy, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum. Bilder av den nye store utstillingen ved Nordenfjeldske kunstindustrimuseum som viser masker av Magnhild Kennedy, maksekunstneren fra Stjørdal, bosatt i London, som lager maske til blant annet Beyonce. Hun omtales i magasin over hele verden, deriblant Vog. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Maskekunstneren Magnhild fra Trondheim har både Beyoncé og Erykah Badu på kundelista

Av motemagasinet VOGUE omtales Magnhild Kennedy som en verdens mest spennende designere. Nå stiller hun ut for første gang i Trondheim.

lørdag 24.08 2019
Got it for cheap & velvet ropes. Kunstsalg I Dora-bunkeren I Trondheim. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

«Got it for Cheap»

Sikret seg originale kunstverk til 300 kroner

Popup-utstillingen Got it for Cheap ble i helgen arrangert på Dora i Trondheim og bød på originale verk av internasjonale og lokale kunstnere til en billig penge.

Trygve Ohren og Charlotte Rostad har drevet RAKE visningsrom som nå legges ned. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Har gjort om kunsthuset på Brattøra til karusell

RAKE visningsrom for kunst legges ned, og som en siste hilsen til Trondheim ble kunsthuset i sommer omgjort til en karusell. Denne helgen snurrer huset rundt og rundt for aller siste gang.

onsdag 21.08 2019
Utstilling på Dropsfabrikken Charlotte Rostad Trygve Ohren 
    
      (Foto: Vegard Eggen)

- Det blir stusseligere på Brattøra uten RAKE

Åtte år etter at kunstnerparet Charlotte Rostad og Trygve Ohren etablerte RAKE visningsrom flytter de nærmere Oslo, og RAKE legges ned.

tirsdag 23.07 2019
Kjøpmanmsgata ung kunst 
    
      (Foto: Illustrasjoner ved Key arkitekter og Hus arkitekter for Kjøpmannsgata ung kunst. )

Slik er planene for nytt bygg i Trondheim sentrum

Det gamle huset i Kjøpmannsgata i Trondheim tilbakeføres i 1800-talls stil og skal romme kunstverksteder. I det nye bygget blir det utstillingslokaler, kafe og kontorer. Og en skulpturpark på taket.

onsdag 17.07 2019
Droppsfabrikken 
    
      (Foto: Annemona Grann)

Kunsten å lykkes med kunst

Eigil selger malerier mens han er student - nå får han ha utstilling i Trondheim

Det finnes en rekke dyktige, unge, nye kunstnere, men de må mer få plass til å vise seg frem. Og folk må tørre å handle ny kunst, mener kunsteksperter i Trondheim.

mandag 08.07 2019
Kunstneren Turid Mathiesen Kvålsvoll foran ett av hovedbildene i utstillingen «Boulevard le Boule» ved Trondhjems Kunstforening. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Turid Mathiesen Kvålsvoll var 40 år da hun fant ut hva hun ville bli

Mannen, Atle Kvålsvoll, var syklist i verdenseliten. Selv lot hun seg inspirere av verdenshistoriens fremste malere da hun satset på kunst. Det viste å være smart.

søndag 30.06 2019
Kunstbildet Turid Mathiesen Kvålsvoll 
    
      (Foto: Monica A. Svorstøl)

Kunsten å se

Kunsten å se: Heftige ting skjer i Bispegata

onsdag 19.06 2019
Gjerdet mot Krambuveita er nå revet. Her skal kunsthuset K.U.K. bygges straks de arkeologiske utgravingene er gjennomført. 
    
      (Foto: Annemona Grann)

Her kan det ha stått en kirke som er eldre enn Klemenskirken

Skjelettrester fra middelalderen og keramikkskår fra 1500-tallet har dukket opp i grunnen ved Kjøpmannsgata ung kunst K.U.K.

lørdag 08.06 2019
 
    
      (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Stjørdals-kunstneren selger over hele verden, men her vet folk knapt hvem hun er

Anne-Karin Furunes (58) er kjøpt opp av museer og gallerier over hele verden. 19. juni åpner hun ny soloutstilling i New York.

lørdag 25.05 2019
Trøndelagsutstillingen, Trøndelag senter for samtidskunst. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

Her har han støttet trønderske kunstnere med 900 000 kroner

Kjell Erik Killi-Olsen og Kjøpmannsgata ung kunst (K.U.K) står bak Trøndelagsutstillingens kritikerpris, som er en av Trøndelags største kunstpriser. Lørdag deles den ut for 18. gang.

lørdag 27.04 2019
Trondheim 24. april 2019 Jakob Weidemannutstilling i Trondheim kunstmuseum. Foto: Morten Antonsen 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

- Oi, er dette Jakob Weidemann?

Lørdag åpner utstillingen «Jakob Weidemann» ved Trondheim kunstmuseum med verk som aldri før har blitt vist for publikum.

torsdag 21.03 2019
 

Trondheim får ikke se hele Bleken-utstillingen: - Det er skammelig, men det blir fint

Håkon Bleken legger ikke skjul på at han er skuffet over at ikke hele utstillingen «Do Not Go Gentle» vises ved Trondheim kunstmuseum. Utstillingen er en markering av kunstnerens 90-års jubileum.

fredag 15.03 2019
Øyvind Novak Jenssen lager kunstverk av råvarer vi finner i kjøkkenskapet. Her lager han et teppe ev melkesnerk. 

Øyvind lager kunstverk av snerk og sylteagurk

Øyvind Novak Jenssen (30) sluttet som kokk for å bli kunstner. Det har ført til kunstverk laget av alt fra fermentert nype, til snerk fra helmelk.

fredag 22.02 2019
 

Kunsten å se

Kunst: Brennmaneten som estetisk objekt. Det er i seg selv en god idé.

onsdag 20.02 2019
Opprinnelig skulle 60-årsdagen feires inne i Shatila, men av ulike årsaker ble utstillingsåpningen rykket litt frem. Dermed ble det Trondheims-feiring, i tillegg til utstilling i Shatila. 

- Den sterkeste åpningen av en utstilling jeg har opplevd

60-årsjubilanten Håkon Gullvåg kom nylig tilbake fra flyktningleiren Shatila i Libanons hovedstad Beirut, der den første utstillingen i jubileumsåret ble åpnet.

lørdag 26.01 2019
- Jeg mener at kunst er omsorg med dekning. I kunstrommet er det ikke noe som er rett eller galt, det er en plattform der det er plass til alle sidene av menneskelivet, sier kunstneren Julie Ebbing om sin nye utstilling «Omsorg uten dekning». 

Julie fra Bangsund ble kalt «The Machine» i New York

Julie Ebbing (33) stiller ut 44 arbeider ved Trondhjems Kunstforening. Flere av bildene er et resultat av Kjell Nupen-prisen hun ble tildelt i 2017 som inkluderte studieopphold i New York.

torsdag 17.01 2019
Dette bildet skapte reaksjoner da Galleri Dropsfabrikken la det ut på Instagram og Facebook. 

Dette maleriet skaper reaksjoner i Trondheim

Da Galleri Dropsfabrikken la ut et maleri av Oslo-kunstneren Kenneth Blom, der en mann faller i vannet, var det flere som reagerte.

mandag 03.12 2018
- Alle har behov for en eller annen form for anerkjennelse. Så det å få stille ut her betyr veldig mye for meg, sier Nordstrøm. 

27-åring overrasket over suksessen: - Ingenting jeg har opplevd som er så stas som dette

Han bor og arbeider som kunstner i London, og har drevet med billedkunst siden 3-4-års alderen. Nå stiller han ut i hjembyen.

mandag 01.10 2018
Fire russiske kunstnere fra Arkhangelsk jobber med et stort kunstprosjekt til Transform-festivalen. Kjøpmannsgata Ung Kunst, K.U.K.,Kjell Erik Killi Olsens kunstsenter, låner ut lokalene for produksjon av kunst. 

Full aktivitet ved K.U.K., kunstproduksjon er i gang

Kjøpmannsgata ung kunst K.U.K., kunstsenteret som Kjell Erik Killi Olsen står bak, er for tiden verksted for fem unge kunstnere.

torsdag 27.09 2018
-Jeg prøver å oppdage Norge, og stedet der jeg vokste opp, på nytt, sier kunstneren Håvard Homstvedt som har bodd 20 år i USA og jobbet som kunstner i New York i 14 av dem. 

Gjorde suksess i New York. Nå stiller han ut i Trondheim

Etter mange år i New York som suksessrik, ung kunstner har Håvard Homstvedt (42) fra Trondheim flyttet tilbake til Norge. Nå stiller han ut hos Galleri Ismene.

lørdag 22.09 2018
Trondheim kunstløype 

Smykkeutstilling ved Kunstindustrimuseet og årets Trøndelagsutstilling åpnet:

Dette er søndagsturen der kunstpauser er hele poenget

Kart over en kunstløype i Trondheim er nå tilgjengelig ved flere av museene og galleriene i byen. Løypa skal gi deg både trim- og kunstopplevelser.

tirsdag 18.09 2018
En hyllest til Hannah Ryggen: Kunstnerne Julie Ebbing og Jørgen Sellevold har fått boltre seg på en utendørs fasade over to etasjer på Sluppen, et verk de har jobbet med sammen over et halvt års tid. Foto: Morten Antonsen 

Hannah Ryggen har kommet opp på en vegg på Sluppen i Trondheim

Kunstnerne Julie Ebbing og Jørgen Sellevold mener vevkunstneren får altfor lite oppmerksomhet. Det har de gjort noe med.

lørdag 25.08 2018
- Det er alltid interessant å se hva som skjer med både bildet og rommet, sier kunstneren Per Formo, som liker å prøve seg frem underveis i malerprosessen. Han forsker seg frem til resultatet og observerer hvordan motivet virker i rommet, og på betrakteren. 

Utforsker hva som skjer når vi ser og ser, og ser enda en gang

Hva skjer når vi ser noe flere ganger? Kunstneren Per Formo har laget bilder basert på geometriske strukturer og linjer for å finne ut av akkurat det.

tirsdag 10.07 2018
- Verken kona mi eller jeg er noe særlig glad i å reise, men i år kommer vi til å ta en lengre tur til Finnmark, med hurtigruta, sier Sverre Bjertnæs. 

Sommerintervjuet:

Sverre Bjertnæs tar med seg Ibsen på hurtigruta

Kunstneren Sverre Bjertnæs har ikke hatt noe spesielt forhold til Henrik Ibsen. I sommer tar han grep for å bli kjent med både «Peer Gynt» og «Hedda Gabler».

mandag 23.04 2018
Erling Moe fra Venstre var en av dem som tok ordet under mandagens dialogmøte med RAKE arbeidsfellesskap.  
    
      (Foto: Christine Schefte <Christine.Schefte@adresseavisen.no>)

- Det handler om å leve av yrket sitt og ha mat på bordet

Trondheimspolitikere fikk seg en lekse om ståa for byens kunstnere.

onsdag 04.04 2018
Ti prosent økning i antall besøk fra 2016-2017: - Det er en betydelig økning ettersom vi hadde stengt store deler av fjoråret på grunn av takreparasjonene, sier Johan Börjesson, direktør ved Trondheim kunstmuseum. 

Trondheim kunstmuseum var stengt i tre måneder. Likevel økte besøket i fjor

Besøkstallene ved Trondheim kunstmuseum økte med ti prosent i 2017, til tross for at museet var stengt i tre måneder på grunn av takreparasjoner.

mandag 12.02 2018
Kunstneren Oddvar Daren og direktør for Kunsthall Trondheim, Helena Holmberg, foran Darens videokunst. 

Han begynte med videokunst da ingen visste hva det var

Kunstakademiet i Trondheim, med Oddvar I.N. Daren i spissen, var det første akademiet i Skandinavia som investerte i videoutstyr og laget videokunst.

torsdag 01.02 2018
Varaordfører Ola Lund Renolen (MDG) mener kulturlivet har litt å lære av idretten når det gjelder å synliggjøre behovene for drift og økonomi. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

- Vi har mye å lære av idretten

Politikere i Trondheim legger seg flate for kulturkritikken.

onsdag 31.01 2018
Fra venstre: Kristin Velle-George og Line Anda Dalmar i samtale med Nina Bang Larsen. Kunstutstilling ved TKF.
 
    
      (Foto: Espen Bakken)

– Vi hermer ikke

I utstillingen «Andre Premisser» stiller fire kunstnere ut verk som de har laget ved å etterligne hverandres kunst og framgangsmåter.

tirsdag 16.01 2018
Kunstneren Julie Ebbing fra Namsos trakk fulle hus i forbindelse med sin utstilling på Kunstverket Galleri i Oslo. 

Trøndersk kunstnerkomet trakk fulle hus i Oslo

Det var stinn brakke da Julie Ebbing (32) åpnet utstillingen «Det mørket som finnes bak lukkede øyne» ved Kunstverket Galleri AS i Oslo.

søndag 17.12 2017
Sissel Giæver er galleristen og eieren av kunstgalleriet Dropsfabrikken, Anniken Storhaug er daglig leder. I februar åpner galleriet som blir et nytt visningsted for samtidskunst. 

Nå blir den gamle dropsfabrikken i Ila kunstgalleri

I bygget der det tidligere ble laget drops og sjokolade blir det utstillingsrom for samtidskunst.

tirsdag 05.12 2017
- Kulturmidler har en tendens til å sige aller mest til Oslo, sier ordfører Rita Ottervik. Hun vil ta direkte kontakt med den nye kulturkomiteen på Stortinget på nyåret for å få Kunsthall Trondheim over på en større post på statsbudsjettet. 
    
      (Foto: Christine Schefte)

- Det skjer en klar skjevfordeling mot Oslo

Trondheimsordfører Rita Ottervik reagerer på at kunstmidler siger til Oslo, og at Kunsthall Trondheim får langt mindre i statlig støtte enn tilsvarende visningssteder i Bergen og Oslo.

søndag 03.12 2017
- Distriktene kommer svært dårlig ut når statlige kunstmidler skal fordeles, sier Helena Holmberg, direktør for Kunsthall Trondheim. Hun er opprørt over skjevfordelingen mellom Trondheim, Bergen og Oslo. 

- Trondheim får en tiendedel av hva Bergen og Oslo får

– Distriktene kommer svært dårlig ut når statlige kunstmidler skal fordeles, sier Helena Holmberg, direktør for Kunsthall Trondheim, opprørt over skjevfordelingen mellom Trondheim, Bergen og Oslo.

fredag 06.10 2017
Kjøpmannsgata 36-38 bli Kjell Erik Killi Olsens nye kunsthus i Trondheim. 

Du vil alltid huske det spenstige navnet på denne bygården

En hel bygård på 2500 kvadratmeter skal forvandles til et hus med kunst, kafé og leiligheter. Kjøpmannsgata ung kunst (k.u.k). er husets foreløpige navn.

lørdag 30.09 2017
Trondheim 27. september 2017 Anita og Ronald Brevik bor i Vollafallet 7 og er med å finansiere LORCK SCHIVE kunstpris, som er Europas største kunstpris. 

Beboerne i denne bydelen betaler for en av verdens største kunstpriser

Festeavgiften fra drøyt 90 festetomter fra Lillegårdsbakken og langs Nidelven mot Øya er grunnlaget for Lorck Schive Kunstpris som er på 1,1 millioner kroner.

mandag 18.09 2017
Tanja Holmen, daglig leder for Fretex, Silje Engeness, direktør for Kosmorama, og Ådne Røkkum, kultur-og næringssjef i Bjugn er blant de 15 søkerne til stillingen som ny direktør for Mist. 

Disse vil bli ny direktør for Museene i Sør-Trøndelag

15 søkere ønsker å bli den nye topplederen for Museene i Sør-Trøndelag (Mist).

torsdag 07.09 2017
Grønn sofa er tittelen på kunstverket på Tiller øst der det er installert enen bakerovn som kan benyttes av alle. 

Kunst i bydelene

I denne bydelen i Trondheim har de egen bakerovn til felles bruk

Tre kunstverk har reist seg i Bydelsparken på Tiller øst, og det ene kan benyttes til å lage pizza.

onsdag 06.09 2017
Kunstdebatt: Elena Perez, leder for Trondhjems Kunstforening (t.v), Anne Helga Henning, kunstner (t.h), Odd Håpnes, daglig leder ved Nasjonalt kompetansesenter for kultur, helse og omsorg, Tone Pernille Østern, professor i kunstfagdidaktikk ved Institutt for lærerutdanning, NTNU, og Ottar Michelsen, leder av Sosialistisk Venstreparti i Trondheim, debatterte betydningen av kunst i skole og helseveseni onsdag kveld i Kunstforeningen. 

Kunst er mer enn stygt og pent

Det å jobbe skapende og deltagende er grunnleggende viktig for læring, men fortsatt glimrer estetiske fag med sitt fravær i skolen, ifølge eksperter.

søndag 03.09 2017
Ny utstilling: - Det handler om å stille spørsmål om hva terror er og hvordan vi og mediene håndterer dette. Tanken er ikke å gi svar, men rom for refleksjon og diskusjon, forteller Cathrine Hovdahl Vik, som er kurator for utstillingen « I skyggen av terror» ved Trondheim kunstmuseum (TKM). T.v Johan Börjesson, direktør ved TKM, Cathrine Hovdahl Vik, kurator og avd.leder ved TKM, og Hilde Opoku, styreleder ved TKM. 

- Et bilde på terrorens redskap som gjør oss redde og usikre

Trondheim kunstmuseum åpnet utstillingen «I skyggen av terror». Kunsten skal hjelpe publikum til å snakke om terrorens råskap.

fredag 01.09 2017
 

Gjestekommentar:

Hvis publikum over tid uteblir, sier det seg selv at noe er riv ruskende galt

tirsdag 29.08 2017
Banksjef Inge Five (i midten), som også er styreleder i Trondhjem kunstforening, mener kunstbyen har mye å gå på når det kommer til kommunikasjon ut mot folk. Museumsdirektør Johan Börjesson (til venstre for Five) er ikke uenig. 

Kunstdebatt:

- Vi trøndere er mer opptatt av Blå Swix, 4-3-3 og havregrøt enn kunst

Banksjef Inge Five og styreleder i Trondhjems kunstforening mener kunstinstitusjonene i Trondheim har et kommunikasjonsproblem.

mandag 14.08 2017
Forsøpling av havet: - Det er ikke et sterkt politisk engasjement bak bildene mine. Men jeg synes det er viktig å pare denne tematikken med kunsten fordi den kanskje kan være en øyeåpner for en eller to. Eller være med i en diskurs, sier kunstneren Jostein Kirkerud. 

- Forsøplingen er en «forjævligsering» av det vakreste vi har

Kunstneren Jostein Kirkerud maler bilder med motiv fra forsøplingen av havet i håp om å få folk til å innse hvor ille det er.

mandag 26.06 2017
Kunstcamp ved Trondheim kunstmuseum der 40 barn mellom 10 og 13 år får utforske livet som kunstner. 

- De lurer på hvordan man lager perfekt hårfarge

Hvordan er håret ditt, hvordan ser munnen din ut, har du fregner? «Jeg lager meg selv» er tema for årets kunstcamp ved Trondheim kunstmuseum.

tirsdag 20.06 2017
Kunsthall: En kunsthall er en visningarena for samtidsutstillinger og skiller seg fra galleriene ved å være et ikke-kommersielt visningssted, og fra kunstmuseet ved å ikke ha noen samling. 

Her kan du oppleve kunst i Trondheim

Kunstmuseum, kunstsenter, kunstgalleri, kunsthall og kunstforening. Alle er visningssteder for kunst, men hva er det som skiller dem? Her har du en guide til de ulike kunstarenaene.

fredag 09.06 2017
Engasjement: Dorit Scharffscher (til venstre) og Janne Kolberg åpner Galleri Kanalen i Fjordgata 68 lørdag 10. juni. Med seg på laget har de Madelene Samdal (53) som for tiden er på reise. 

Når Janne (78) og Dorit (74) åpner nytt galleri i Trondheim, selger de putetrekk til 350 000 kroner

De sier de vil dø med skoene på. Men noen ganger må Dorit Scharffscher og Janne Kolberg ta dem av. – Etter lange dager blir vi så trøtte i beina, ler de to damene.

fredag 05.05 2017
Gruppe 5-utstilling, t.v, presseansvarlig Ida Grøttum med et bilde av Lars Tiller og kurator Cathrine Hovdahl Vik med et bilde av Roar Wold. 

Gjenskaper kunstnerlivet i Trondheim på 60-tallet

I snart to år har Trondheim kunstmuseum (TKM) planlagt utstillingen som omfatter mer enn 80 verk av Gruppe 5-kunstnerne Lars Tiller, Roar Wold, Halvdan Ljøsne, Ramon Isern og Håkon Bleken. Lørdag 6. mai er det klart for åpning.

torsdag 27.04 2017
Solveig Lønseth (31) fra Inderøy høster stor oppmerksomhet både nasjonalt og internasjonalt for sin konseptkunst. Nå stiller hun ut i Trondheim. 

Solveig fra Inderøy høster stor internasjonal oppmerksomhet

Inderøykunstneren har markert seg både nasjonalt og internasjonalt og inviteres til å delta på prestisjefylte utstillinger i Norge, Tyskland og Frankrike. Nå stiller hun ut i Trondheim.

søndag 23.04 2017
- Jeg foretrekker kunst som har et politisk budskap og som kan fortelle noe om hvordan vi lever. Jeg kjøper aldri kunst for å dekorere hjemmet mitt, sier Patrizia Sandretto Re Rebaudengo, en av verdens fremste samlere av samtidskunst. 

Som om halve RBK-laget var byttet med United-spillere

Trondheim Kunstmuseum (TKM) fikk et snev av Londons Tate Modern eller New Yorks MoMA i helgen da de åpnet utstillingen med verk fra samlingen til italienske Patrizia Sandretto Re Rebaudengo.

tirsdag 18.04 2017
 
    
      (Foto: jens petter søraa)

Debatt

Hvem kunne finne på å opprette Gråmølna? Mausoleer har vi ikke tradisjon for i Norge

søndag 15.01 2017
Mens i «The Sniper's Room» har hun vevd et teppe som etterligner et bombehull på halvannen meter i diameter i det ikoniske ruinbygget Beit Beirut. Verket ble belønnet med Anne og Jakob Weidemanns stipend under Høstutstillingen i Oslo i 2014. Mari Meen Halsøy har gjennom flere år jobbet med jobbet med å reparere krigens sår i Beiruts bybilde ved bruk av billedvev. Vevnadene representerer reparasjoner av bombe- og kulehull i en vegg i bygningen Beit Beirut (Beiruts hjem). Veggen er i det som i dag blir kalt ”Sniper´s room”, det viktigste tilholdsstedet til snikskytterne som holdt til i huset under den libanesiske borgerkrigen. Beit Beirut var en av Beiruts vakreste bygninger og er i dag en ikonisk borgerkrigsruin. Huset ligger på The Green Line, skillelinjen mellom Øst- og Vest-Beirut under borgerkrigen. På grunn av husets strategiske plassering og arkitektoniske utforming ble det et ideelt tilholdssted for snikskyttere, som kunne kontrollere og beskyte gatene fra alle rom 

Alle hun møter har opplevd å miste noen av sine kjære

Bestemoren til venninnen ble drept av en snikskytter da hun skulle kjøpe brød sammen med sin datter.

torsdag 10.11 2016
Kunstner Dag-Arve Forbergskog har tilbragt et år på Hegstadmoen Gjenvinningsstasjon og ble overveldet over hvor mye vi kaster. Nå arrangerer utstilling med foto og avviste materialer i Trondhjems Kunstforening. 

- Noen dager er det veldig vakkert på fyllinga, andre dager fryktelig heslig

Dag-Arve Forbergskog tilbrakte et år på søppelfyllinga og så kunst i det vi andre kaster hver dag.

mandag 17.10 2016
Professor ved Kunstakademiet, Florian Schneider, er glad for at studenter kommer med kritikk. - Dette er vår mulighet til å få forandret ting, sier Schneider. 

- Det er ikke lenger snakk om å være den gærne bohemkunstneren som drikker for mye

- All feedback er bra og jo mer kritikk, dess bedre, sier instituttleder ved Kunstakademiet, Florian Schneider

søndag 11.09 2016
 

Ukeadressa/Er dette kunst?

Har du sett denne. Midt på Torvet?

Er dette kunst?

tirsdag 06.09 2016
I arbeid: Kunstner Anne Breivik brukte datamaskin til sine grafiske kunstverk. Her er hun ved dataskjermen i sitt atelier på Jeløya ved Moss i 1990. 

Signert

De fikk ingen barn. En stor sorg for Anne Breivik, men det betød at hun hadde anledning til å reise mye

Som mange andre norske kunstnere måtte Anne Breivik (1932–2012) fra Inderøy bli anerkjent i utlandet før hun ble tatt på alvor her i landet.

tirsdag 09.08 2016
Håkon Bleken satt på kafé da kunstner Ashkan Honarvar spurte om han ville bidra til kollasjutstillingen. Her fra en utstilling på Sverresborg tidlgiere i år. 

Blekens terror-protest vises for første gang i Trondheim

onsdag 27.04 2016
Frank Trana og Ole A Ekker står bak kunstprosjketet «This is then og that was now» som tar utgangspunkt i Tsjernobyl-tragedien for 30 år siden. Det er et interaktivt kunstprosjekt for å vise et tidløst Tsjernobyl. 

Gir oss en følelse av Tsjernobyl

- Vi ønsker å vise hva atomenergi kan gjøre med mennesker, og dessuten utfordre tradisjonell kunst med å bringe interaktivitet til publikum, sier Frank Trana og Ole A. Ekker om kunstprosjektet «This is then and that was now».

torsdag 17.03 2016
Trondheim: Ny stor utstilling av Edith Lundebrekke på Kunstindustrimuseet der hun ønsker at publikum skal oppleve hvordan farge og form endres alt etter betrakterens ståsted. 
    
      (Foto: Richard Sagen)

Kunst med wow-effekt

- Jeg har malt med gult som du ser, og det er samme farge du ser her, sier trondheimskunstneren Edith Lundebrekke og peker på neonfarger i orange og grønt. Hun skaper uforståelige fargeeffekter med utstillingen «Fargerom».

onsdag 09.03 2016
Gjess på månen: I «The Moon Goose Analogue» har den tyske kunstneren Agnes Meyer-Brandis trenet gjess til å reise til månen. 

Metamorf retter blikket oppover

Adopsjon av søppelbiter i bane rundt jordkloden og gjess som trenes opp til å reise til månen.

tirsdag 09.02 2016
Kunsthåndverker Gudrun Skeie Stokstad i arbeidsrommet hjemme på Øya i Trondheim i juli 2015. Her bodde hun sammen med ektemannen og kunstneren Ove Stokstad. 

Hevet fanene, skapte fuglene

Tekstilkunstner Gudrun Skeie Stokstad er død.

onsdag 20.01 2016
Oljemaleri: Kunstneren Lorents Aage Nagelhus benytter helst ekte oljemaling i sine bilder, som her der han har laget trestrukturer i oljemaleriet. 

Kunst gjennom et langt liv

- Jeg var en gang i Namsos sammen med mine foreldre og kjøpte Rembrandts oljefarger og en bok av Edvard Munch. Da var jeg elleve år, og det var slik det begynte, sier kunstneren Lorents Aage Nagelhus (80) som nå stiller ut 77 verk ut ved Trondhjems Kunstforening.

fredag 08.01 2016
Absolute music 9: Ståle Gerhardsens utstilling som har fått tittelen «Absolute music 9» åpner lørdag. 

- Her blir det leven

«Absolute music 9» har Ståle Gerhardsen kalt utstillingen som åpner i Galleri SG lørdag. – En «best of akkurat nå»- utstilling, ifølge kunstneren.

torsdag 29.10 2015
Familietreet: Håkon Gullvågs utstilling, Malerier, åpner i Galleri Dobloug i Oslo lørdag 31.oktober. 

Blikk inn i barndommen

- Det handler om selve bakteppet og tydelige observasjoner av å være til stede i livet, sier Håkon Gullvåg om de nye bildene han nå stiller ut i Oslo som er basert på inntrykk fra barndommen.

lørdag 19.09 2015
Mangfold og tegneglede: Helga Schmedling Bøe, Erlend Leirdal og Anita Björklund er imponert over frodigheten i mange av de innsendte bidragene til årets Trøndelagsutstilling. 

Mangfold og tegneglede

- Årets trønderske høstutstilling viser en enorm tegneglede og frodighet, sier juryen og betegner utstillingen som ung, frisk og glad.