TEMA

mandag 15.06 2020
Trondheim 8. juni 2020 Mikael Lheureux (f.v.), Aurora Dahl Olsen, Christina Haugen Kongshaug og Marie Wollan Benum. Elever ved Ugla skole har deltatt i spørreundersøkelse om hjemmeundervisning under koronapandemien. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Det er én ting disse ungdommene frykter mer enn korona

De er mye mer redde for å snakke foran klassen, enn de bekymrer seg for koronavirus-smitte. De har savnet venner, lærerne og skolen og er glade for å være tilbake.

søndag 29.09 2019
 

Etter mange år med rådyr og elg i hagen, spiste sauer opp plantene

tirsdag 05.03 2019
 

Hundrevis ble rammet av strømbrudd på Byåsen

Trønderenergi har rettet opp feilen.

onsdag 26.12 2018
 

Når Helen spør hva elevene ønsker å lære om svarer de angst, depresjon, selvmordstanker og selvskading

Med et eget livsmestringsfag har elever på Ugla skole blitt flinkere til å slappe av og stresse ned. Nå ønsker Arbeiderpartiet å utvide faget til alle ungdomsskoler i Trondheim.

torsdag 21.06 2018
Samisk aktivist: Sørsamen Elsa Laula Renberg var reineier, politiker og en viktig foregangsperson for samenes rettigheter. 

Altfor mange gubber i gatene

14 gater blir navnløse når Trondheim slår seg sammen med Klæbu, men det finnes flust av kvinner å velge i når veiene skal døpes på nytt.

tirsdag 10.04 2018
14 

Sjekk forskjellen mellom Byåsen og Lade

På Byåsen slipper ikke vinteren taket, mens på Lade er hagearbeidet i full gang.

torsdag 12.10 2017
Varierte oppdrag: – Det hender ofte at jeg har bilder innom som jeg gjerne skulle hatt på veggen selv, sier Anniken Wiggen Svarstad som har mye kostbar kunst innom lokalene på Byåsen. 

Folk:

Anniken (36) sa opp barnehagejobben for å satse på innramming av kunst

Med god hjelp fra svigerfar tok Anniken Wiggen Svarstad (36) steget fra liv og leven i barnehagen til å ramme inn kunst.

torsdag 31.08 2017
Brakker i skolegården: Gry Rossing er rektor ved Selsbakk ungdomsskole og Trine Lenschouw rektor ved Ugla ungdomsskole. Paviljongene ved Ugla huser åttende trinn. På Selsbakk er to tredjedeler av elevene i midlertidige lokaler. Først og fremst reagerer rektorene på at midlertidigheten drar ut i tid, det praktiske klarer de å løse. 
    
      (Foto: Morten Antonsen, Adresseavisen)

Skolebehovsplanen:

Brakker blir permanente skolebygg

I dag er sju barneskoler og seks ungdomsskoler i Trondheim allerede overfylte. Den midlertidige brakkeriggen på Ugla ungdomsskole har stått der i 12 år.

lørdag 19.08 2017
 

På Ugla blir Livsmestring skolefag:

«Av og til skal det ikke mer til enn at jeg går inn på Instagram, så føler jeg meg plutselig dritt.»

De går rundt med lomma full av andres vellykkethet. - Jeg er glad jeg ikke er tenåring i dag, med alt vi er eksponert for hele tiden, sier «beautybyela», Elena Makridis (28). På Ugla ungdomsskole blir Livsmestring et eget fag.