TEMA

mandag 18.05 2020
Vegard Wollan har investert i gründerselskapet Mode Sensors, som har utviklet et armbånd som måler væskebalanse i kroppen. Spesielt interessant for eldrehjem og sykehus. Selskapet holder til på Faktry på Sluppen i dag, og har 8-10 ansatte. De skal nå ansette ytterligere fem personer. De har også fått kontrakt med tre kommuner i Norge (Time, Oslo og en kommune på Fosen), samt tre danske byer. Hadde en omsetning på 2,8 millioner kroner i fjor, opp fra 600 000 året før. Vi møter Wollan der, altså hos Mode Sensors på Faktry på Sluppen.  
    
      (Foto: VEGARD EGGEN)

Les anslaget: Så mye kan nye Granåsen kan koste - per skihopper

fredag 08.11 2019
Vegard Wollan (t.v.) og Gaute Myklebust. MYWO 
    
      (Foto: Gunnar Okstad)

De ble rike på å utvikle chiper i Trondheim. Nå vil de gjenta suksessen

Om tre år vil teknologi fra Trondheim kanskje bidra til å gjøre europeiske biler sikrere. Veteran-gründerne Vegard Wollan og Gaute Myklebust håper at de står på spranget til et nytt teknologi-eventyr.

onsdag 06.11 2019
Nordic semiconductor I Trondheim. Norges største teknologibedrift. Lager chipper som brukes i de fleste dingser rundt om i verden. Trond Sæther, direktør og grunder 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Folk vet ikke hva Trondheims største teknologibedrift lager, men alle har ett eller mange av produktene deres

Du skal være rimelig avkoblet fra resten av verden for ikke å ha en eneste en av de trådløse mikrobrikkene som har skapt Trondheims største teknologibedrift, Nordic Semiconductor.

onsdag 29.05 2019
Granåsen: Bilder til kommentasje. NM i hopp. Andreas Stjernen og xxx. Foto: MARIANN DYBDAHL, Adresseavisen 
    
      (Foto: Mariann Dybdahl)

Kronikk:

Næringslivstopp: Kan de se sine etterkommere i øynene etter en slik beslutning?

Kanskje burde Trondheim trekke hele VM-søknaden? Tenk på all idrettsaktiviteten og kulturlivet man kunne skapt for pengene man nå vil investere i Granåsen.

søndag 27.05 2018
De private eierne av «Drosjenes» ser for seg fire høyhus på ni, ti, elleve og tolv etasjer på tomta. De vil knytte nybyggene til Gløshaugen med bru høyt over Høyskoleparken (øverst til høyre på bildet). I tillegg ser de for seg ei bru (nederst til venste) over Elgeseter gate til et nybygg på Shell-tomta. 

Kampen om campus:

- Ja til bru over Høyskoleparken

KrF-politikeren syns det er en god idé med ei universitetsbru over parken. Han mener det vil være en god måte å knytte sammen universitetsbygg på.

torsdag 24.05 2018
 

Kampen om campus:

Her er planene for fire høyhus i Elgeseter gate og bru mellom NTNU og St. Olav

De private eierne av eiendommen «Drosjenes» i Elgeseter gate 21 kaster seg inn i campusdebatten i Trondheim. De foreslår fire høyhus til universitetsformål på tomta.

torsdag 08.03 2018
Prora-gründer Terje Eriksen vitnet torsdag på telefon fra Trondheim i rettssaken i Oslo tingrett, hvor fire Prora-investorer har saksøkt selskapets tidligere revisor, Deloitte. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

Terje Eriksen vitnet i søksmålet mot Prora-revisor:

- Avtalene om tilbakekjøp av aksjer var kjent på byen

Prora-gründer Terje Eriksen vitnet torsdag i rettssaken, hvor fire Prora-investorer krever erstatning fra selskapets tidligere revisor, Deloitte.

onsdag 07.03 2018
Forklarte seg: Onsdag vitnet partner og revisor Mette Estenstad i Deloitte (til venstre) i erstatningssøksmålet mot revisoren. Hun ble spurt ut av advokatfullmektig Nanette Arvesen i Advokatfirmaet Thommessen. Til høyre sitter partner Vidar Nilsen i Deloitte. 

Prora-revisoren glemte at hun hadde sett avtale

I straffesaken mot Prora-eierne sa revisor at hun først i 2014 skjønte hun var lurt, da hun fikk se en tilbakekjøpsavtale for aksjer. Nå bekrefter hun at hun så avtalen allerede i 2012.

tirsdag 06.03 2018
Prora-investor Vegard Wollan holdt tirsdag sitt partsinnlegg.  
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Prora-investorer krever erstatning:

- Da er de fleste formuende i Trondheim idioter

Tirsdag holdt tre av investorene som har saksøkt Proras revisor Deloitte sine partsforklaringer i Oslo tingrett.

mandag 05.03 2018
Bakerst fra venstre: Jan Tore Wilhelmsen og Trond Sundal er to av investorene som krever erstatning fra Deloitte. Foran fra venstre: Advokat Hans Peter Sverdrup i Dalan Advokatfirma, advokatfullmektig Ivar Cyvin i Advokatfirmaet Mercur og advokat Ørnulf Olsen Aamlid i Dalan Advokatfirma 

- Har stolt for mye på kunden sin

Selv om tingretten forrige uke slo fast at tidligere revisor i Prora ble lurt, saksøker fire Prora-investorer revisoren Deloitte fordi uriktige regnskaper fikk dem til å investere i Proras byggeprosjekter.

tirsdag 27.02 2018
Vegard Wollan (til høyre) og Trond Sundal er to av investorene som saksøker Deloitte etter Prora-investeringene sine. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. 

Prora-investorer saksøker revisor for opptil 100 millioner

Fire investorer i utbyggeren Prora saksøker selskapets revisor Deloitte og krever erstatning. De hevder Deloitte er ansvarlig for tap på over 100 millioner kroner.

onsdag 01.11 2017
Glad: – Jeg er veldig takknemlig! Det er noe spesielt med å få en sånn anerkjennelse og tillitserklæring fra mine egne folk. Det er en ordentlig hedersbetegnelse. Æ e trønder, men det å være årets trønder – det er helt vilt! sa Birgit Skarstein da hun ble kåret til Årets trønder for 2016. 

Årets trønder 2017:

I fjor var det Birgit - men hvem er årets trønder? Vi vil ha ditt forslag!

Årets trønder må ikke være verdensmester eller nobelprisvinner. Men hun eller han må ha gjort noe ekstraordinært, og må gjerne ha satt Trøndelag på kartet nasjonalt.

tirsdag 01.11 2016
2015: Kåre Ingebrigtsen. 

Årets trønder 2016:

I fjor var det Kåre - hvem er årets trønder?

Både nobelprisvinnere, gründere, hverdagshelter og en fotballtrener har vunnet tidligere. Nå vil Adresseavisen og NRK Trøndelag ha ditt forslag til Årets trønder 2016.

fredag 14.10 2016
 

Skattelistene 2015:

Dette er trøndelags rikeste

Witzøe jr. er Trøndelags klart rikeste, og det i en alder av 23 år. Og det er også han som tjener best.

mandag 11.07 2016
Vegard Wollan omtaler sin investering i Adressabygget som en økonomisk katastrofe. 

Prora kan bli saksøkt for over 50 millioner kroner

Det er flere søksmål på gang mot utbyggerne Terje og Roger Eriksen og Prora Eiendom.

lørdag 09.04 2016
Gjennom hele perioden i Atmel har det vært viktig for Vegard Wollan (til venstre) å være synlig for de ansatte og følge med på produktutviklingen.  
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Suksessgründer Vegard Wollan slutter i Atmel

I mars mistet Vegard Wollan sønnen Håkon (19). Den siste tiden har han tenkt mye på fremtiden. Etter 20 år i Atmel er han klar for nye utfordringer.

fredag 12.02 2016
 

Oppdrag gründer:

I denne NTH-klassen gikk mange av Norges mest suksessrike gründere

Hva var det med nettopp denne årgangen?