TEMA

lørdag 09.01 2021
Veggis:  Her lages det selleriburgere i produksjonslokalene til Grønne folk i Frosta. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.  
        
            (Foto: Mariann Dybdahl)

Ny mattrend «tvinger» butikkene til å ta inn nye matretter

Flere ønsker å spise mindre kjøtt. Det merker dagligvarekjedene, som må ta inn nye matretter.

torsdag 20.08 2020
 

Trenger vi å spise kjøtt hver dag, til hvert måltid?

Å spise mindre kjøtt er kanskje det enkleste du kan gjøre for å redusere klimagassutslippene dine. Det betyr ikke at du må spise økologiske chiafrø eller stemme MDG.

onsdag 15.07 2020
 

- Da jeg så hva som var inni, ble jeg utrolig kvalm

Hurtigmatkjeden legger seg flat etter at en vegetarianer fikk feil protein i wrapen sin.

torsdag 27.02 2020
Kjøkkenveien lager vintermat. Lars Lian og Ole Jacob Hoel serverer vegetarpasta. 
        
            (Foto: Håvard Jensen)

Kjøkkenveien

Bakte grønnsaker - roten til alt godt

Bakte grønnsaker kan være roten til alt godt.

fredag 17.01 2020
KJØKKENVEIEN: Bakt søtpotet med Røros-rømme og linser. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 
        
            (Foto: Richard Sagen)

Kjøkkenveien

Helt uten kjøtt - du tror det ikke før du har smakt det

fredag 15.11 2019
Vegetarcurry med kikkerter, squash, ris. Kjøkkenveien. 
        
            (Foto: Roar Blåsmo-Falnes)

Kjøkkenveien

En vinner på vegetarjulebordet

fredag 19.07 2019
 

Grønnskollinger – foren eder!

Sommerkottis med bismak.

lørdag 23.02 2019
Klæt Cafe: - Du er den andre noensinne som spør om vegetarmat, sier kafémedarbeider Kristin på Klæt Cafe. - I fjor var det en som arbeidet i nærheten som spiste her hver dag. Han skulle ha vegetarmat. Så da var det bare å være kreativ og lese seg opp på nettet. Og han ble kjempefornøyd, beste vegetarmaten han hadde fått i Norge sa han. 

Å bli veggis i Namdalen på 90-tallet var ikke kult

Når jeg nå har levd 25 år uten kjøtt, kan jeg se tilbake på mange traurige år med kinakål, mais, rare blikk og dumme spørsmål. Men gjett hvem som er blitt trendy nå!

fredag 22.02 2019
Blogger Sophie Elise: - Jeg har ikke tall på hvor mange ganger servitører spør om kylling eller fisk er greit når jeg er vegetarianer. 

- Vegetarianer? Ikke noe problem. Jeg har pølser!

Morten «Diesel» Dahl har spist hamburgerbrød med ketsjup i 33 år, Magnus Børmark hadde med seg en pose linser til restaurantkokken, og for Sophie Elise ble en film om delfinfangst avgjørende.

mandag 07.01 2019
Pasta med vegetarsaus: Fra Grønnsaks-kokeboken av Tom Victor Gausdal & Stian Floer. 

Trenger du inspirasjon til et sunnere liv?

Mange av de beste kokebøkene fra 2018 var basert på grønnsaker. Men heldigvis var ikke alle kokebøkene like sunne …

torsdag 02.08 2018
Grønne Folk serverer veganske retter under Trøndersk Matfestival. 
        
            (Foto: Marthe Amanda Vannebo)

Vegantrenden vokser

- Det er et sug etter alternativ til kjøtt og fisk

I fjor var vegetarmat noe av det heteste under Matfestivalen. I år er det veganmat folk etterspør.

fredag 02.02 2018
KJØKKENVEIEN: Lasagne vegetar. Foto: RICHARD SAGEN, Adresseavisen 

Kjøkkenveien: Squash og aubergine blir festlasagne

Squash og aubergine er to snedige og umake kompiser. Hva skulle kjøttskeptikere gjort uten dem?

mandag 15.01 2018
 

Signert

2018 blir et år da nye globale mattrender kommer til å ta av

søndag 07.01 2018
Julerester: Et totalt animalfritt matfat i Norge vil føre med seg av helt ekstreme konsekvenser. Imens gleder jeg meg over restene av julemiddagen, ribbe, pinnekjøtt og pølser, skriver innsenderen. 
        
            (Foto: GORM Kallestad,, NTB scanpix)

Debatt

Hvordan vil det gå med oss når alle dyr er borte? Enn så lenge gleder jeg meg over ribberester

fredag 17.11 2017
 

Kjøkkenveien

Grønn motgift mot årets tristeste måned

November er måneden da maten blir tyngre, hverdagen gråere og de meteorologiske forholdene utålelige. Motgift er påkrevet.

torsdag 26.10 2017
Lar du deg friste? Løksuppe er en super rett, også uten lokket av smeltet ost. 

Kjøkkenveien:

Prøv løksuppa uten ost

Løksuppe er supert, tenker man gjerne, om man er glad i mye smeltet ost. Men løksuppe er faktisk supert, også uten ost.

torsdag 12.10 2017
Hjemmevant pasta: Det ser ut som noe du kjenner godt, det har konsistens som noe du kjenner godt, det er minst like smaksrikt som noe du kjenner godt. Men det er noe annet. Noe rimelig, noe sunt, noe godt. 

Masse smak. Ikke noe kjøtt

Masse smak. Ikke noe kjøtt.

torsdag 07.09 2017
 

Kjøkkenveien

Den ultimate hybelmaten

Mye har endret seg de siste tiårene, men fortsatt er det fint med en pakke makaroni på luringen i et enehushold. Eller i en familie.

søndag 03.09 2017
Bakklandet: I sommer har Hagen på Bakklandet utvidet lokalet og åpningstidene. 

Åpner flere restauranter i kjøpesenter

Vegetarrestauranten Hagen utvider og åpner flere restauranter. Før jul åpner Hagen på kjøpesenteret City Syd.

onsdag 29.03 2017
Ikke helt ferdig: Noen viktige ingredienser mangler fortsatt på Falafel bar. 

Her åpner et nytt spisested i Trondheim

Per Viderup tar nytt vegansk fotfeste i det han spår kommer til å bli Trondheims fremste indie-nabolag.

mandag 30.01 2017
Vegetarkost: NTNU undergraver sin egen forskning med denne overskriften: «For lite mat fra dyr kan øke gravides risiko for tidlig fødsel», skriver artikkelforfatteren. 
        
            (Foto: LEIF ARNE HOLME)

Debatt

Det er uheldig å skremme kvinner som vil ha barn til å spise mer kjøtt

fredag 02.12 2016
Hagen i Thomas Angells gate hadde sin siste åpningsdag torsdag denne uka.  
        
            (Foto: KIM NYGÅRD)

Restauranter vil slå seg selv konkurs

Vegetarrestaurantene Hagen vil begjære seg selv konkurs på mandag.

fredag 30.10 2015
 

Burger av raspet hodekål? Særlig!

For en uke siden hadde jeg ledd hvis noen påsto at en burger laget av hodekål smaker godt.

mandag 26.10 2015
Grønne Gunnar går veggis, dag 1. Lunsjen var en blandet salat. 

Oppdraget: Grønne Gunnar går veggis

Slik går det når Gunnar bytter ut biff med bønnespirer

Fra å være stolt kjøtteter øverst i næringspyramiden, til å bli sårbart byttedyr. Klimakrisen krever sine ofre.

onsdag 29.07 2015
 

«Hvor smart er det av restauranter å betrakte vegetarisme som en slags sykdom?»

Et mylder av nye spisesteder i Trondheim med fristende menyer skjemmes av elendig, gammelmodig utvalg for den som ikke vil ha kjøtt eller sjømat.