TEMA

fredag 25.06 2021
 
    
      (Foto: PRIVAT)

Adresseavisen mener

De er rykende uenige om vindkraft. Godt å se at de likevel er venner

En sterk historie fra Åfjord viser at det faktisk er mulig å være venner, selv om vi er rykende uenige. Det kan ivrige debattanter ha i bakhodet i tida som kommer.

tirsdag 24.11 2020
Vindturbiner med anleggsvei i Roan. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

– Dette er det beste vi kunne håpe på, jeg er lettet

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern og de andre vindkraftkommunene i landet får det som de vil. Det skal innføres vindkraftskatt – og pengene skal vindkraftkommunene få beholde lokalt.

tirsdag 10.11 2020
24.september: Storheia vindkraftverk på Fosen med sine 80 vindturbiner. Foto: Kim Nygår 
    
      (Foto: Kim Nygård)

- Dersom det skal bli mer vindkraft på land, må kommunene få sin del av kraftpengene. Ellers er det slutt på vindkraftutbyggingen på land i Norge, sier Åfjord-ordføreren.

mandag 12.08 2019
Skatval 10. august 2018 Ada Arnstad, leder av Senterungdommen, skal være med på Arendalsuka. Foto: Morten Antonsen 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

I dag drar «halve Trøndelag» til Arendal:

- Vi kan krangle om regionreform slik at folk blir skremt. Så danser vi swing etterpå

Senterungdommens leder, Ada Arnstad, er en av svært mange trøndere som mandag drar til Arendal. Hun synes det er ekstra viktig denne gangen.

tirsdag 21.02 2017
Kongemøte: Kong Harald og dronning Sonja på besøk på skimuseet på Sverresborg under VM på ski Trondheim i 1997. Her hilser kongen på Oddvar Brå og en rekke tidligere skistjerner som Grete Ingeborg Nykkelmo, Hallstein Bøgseth og Torbjørn Falkanger. 

Kong Harald 80 år:

- Jeg sammenligner ham med farsan

Vibeke Stjern mener han minner henne om faren sin. Til Oddvar Brå avslørte kong Harald at han bruker nettene for å holde seg oppdatert på sport.

søndag 23.10 2016

Alt du trenger å vite om vindkraft

Slik skal Fosenvind levere fornybar energi fra 278 vindmøller i seks vindparker på Fosen. Investeringene er på 11 milliarder kroner.

tirsdag 23.02 2016
 

Ordføreren: - Det skal fortsatt finnes uberørt natur i Åfjord

- Det skal fortsatt finnes uberørt natur i Åfjord

Ordfører Vibeke Stjern er stjerne i Åfjord etter at det ble klart for tre vindparker i kommunen. Men hun spretter ikke sjampanjen, blant annet fordi reineier Terje Haugen frykter for næringa si.

fredag 11.09 2015
 

Trøndervalget på 1-2-3

Du må ikke sove bort valgnatta. Det vil bli spenning til siste slutt i 48 trønderske kommuner. Her er guiden til valget i Trøndelag.

lørdag 13.06 2015
Klondyke eller nedtur? Roan-ordfører Jan Helge Grydeland (Sp) var på besøk i vindparken på Bessakerfjellet (bildet) da han fikk beskjed om at de 977 innbyggerne kan gå glipp av 20 millioner i årlige skatteinntekter. I bakgrunnen på midten av bildet skimtes Haraheia, der deler av den nye vindparken var ment å ligge. 

Dagen alt gikk i svart for vindparkene

Åfjord-ordfører Vibeke Stjern (Ap) satt i en stappmørk kulturstue på skolen og så sønnen (8) spille teater da 300 vindmøller plutselig forsvant ut døra.

tirsdag 09.06 2015
 

- Ikke dropp ny høyspentlinje langs Trøndelagskysten

Energiminister Tord Lien (Frp) må gi Statnett klar beskjed om å holde liv i planene om ei ny høyspentlinje langs Trøndelagskysten.