TEMA

tirsdag 30.03 2021
Kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) sier regjeringa skal sørge for at læreres samfunnsfagkompetanse kommer til nytte.  
    
      (Foto: Terje Pedersen / NTB)

Melby svarer bekymra fersk lærer: - Ingen skal bli til overs

- Ingen som utdanner seg til lærer i dag vil være overflødig som følge av endringene vi foreslår, lover kunnskapsminister Guri Melby (V).

mandag 04.01 2021
Fylkesdirektør for utdanning i Trøndelag, Vegard Iversen, er kritisk regjeringas hastevedtak søndag. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

- Søndag kveld før skolestart er i seneste laget

Søndag kveld klokken 18, dagen før skolestart i det nye året, valgte regjeringa å innføre en rekke nye koronatiltak og anbefalinger for de neste 14 dagene.

tirsdag 29.01 2019
Fra venstre: Martine Dahl Bastiansen, leder av Trondheim Unge Høyre, Hedwig Thiery Aresvik, lokallagsleder Natur og Ungdom, Mats Persøy, leder av Trøndelag FpU og Håkon Einarsve, nestleder AUF Trøndelag. 

- Fylkeskommunen hindrer ungdom i å engasjere seg

13 ungdomspartier og andre organisasjoner protesterer mot fraværsregler ved videregående skoler i Trøndelag. De mener reglene hindrer dem i å gjøre viktig, politisk arbeid.

søndag 27.01 2019
Vi er enige med kunnskapsminister Jan Tore Sanner når han sier at rapporten fra Fafo viser at diskusjonen om vi skal ha en fraværsgrense kan avlyses, skriver Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

Ikke rør fraværsgrensa

Innføringen av fraværsgrense i den videregående skolen har redusert elevenes fravær. Ordningen er et skritt i riktig retning. Men en slik grense løser ikke alle utfordringene skolen står overfor.

torsdag 15.11 2018
Innleggsforfatteren: Majen Sævik er naturfaglærer ved KVT 

Debatt

Jeg er naturfaglærer og vet hva elevene bryr seg om. Og så er det dette de skal ta bort fra naturfaget?

«Jeg protesterer, naturfag og kropp hører sammen» skriver naturfaglærer Majen Sævik i dette debattinnlegget.

fredag 25.05 2018
Lærerne demonstrerte for ytringsfrihet utenfor Stortinget denne uka. Blant deltakerne var Simon Malkenes, lektor ved Ulsrud videregående skole, og forbundsleder Anne Finborud i Skolenes landsforbund. 

Adresseavisen mener

Flere skoleledere vet så lite om ytringsfrihet at de ville strøket til eksamen

En rekke ledere i det offentlige ser ut til å trenge voksenopplæring. De kjenner ikke til grunnleggende prinsipper i det norske samfunnet og ville strøket til eksamen i samfunnsfag på videregående skole.

lørdag 19.05 2018
 

Skrivestafett for videregående i Trondheim - kap 1:

Alt slutter her - kap 1

søndag 22.04 2018
Umulig kjærlighet? Mathias Fremstad og Auroura Lie Bredesen er fra henholdsvis FrP og Rødt. Katta-versjonen av Romeo & Julie får faktisk en lykkelig slutt. 

Denne Romeo og Julie-historien får en lykkelig slutt4

Kattarussen byr ikke på en utpreget utstyrsrevy, men den har høydepunkter med særegenhet og finesse.

Strålende parodi: Christiane De Soysa fremstiller en viss avgått justisminsister i Verdidebatt. 

Her er Trondheims nye revystjerne4

Det er en periode i starten vi ikke helt skjønner hva KVT-elevene driver på med. Men etter pause skrur revygjengen det virkelig til.

torsdag 19.04 2018
Tirsdag trer fylkestinget sammen for bl.a. å behandle bygging av evt. ny videregående skole for Indre Fosen kommune her i Vanvikan. 

Debatt

Bruker en halv milliard på en skole som ikke trengs

«Det er vanskelig å forstå at fylkets politikere fra Trondheimsregionen kan akseptere at fylkeskommunen sløser bort en halv milliard på en videregående skole i Vanvikan som det ikke er behov for, når behovet i Trondheim blir så stort i årene som kommer» skriver Ivar Rostad i dette debattinnlegget.

onsdag 06.09 2017
Pengedryss til yrkesfagene. Ap-nestleder Trond Giske (midt på bildet) besøkte Charlottenlund videregående skole og lover at Ap vil bruke mer penger på yrkesfagutdanningene om de vinner valget. Bak fra v. LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, avdelingsleder Stein Roger Husås og Giske. 

Ap lover én milliard kroner mer til yrkesfagutdanning

- Vi må gjøre noe for ungdommenes del og for arbeidslivets del, sier Ap-nestleder Trond Giske.

onsdag 05.07 2017
 

Fraværstallene stuper

Det er en sterk nedgang i fraværstallet blant videregående elever i både Norge og i Trøndelag. Men fraværsgrensen er stadig omstridt.

tirsdag 13.06 2017
 

Livet kan bli bra, selv om du får en treer i matte

Her er trøst til nervøse unge denne uka: Livet kan bli bra, selv om du får en treer i matte.

søndag 12.03 2017
Viktig jobb: Marie Elise Martinussen fullførte ikke videregående skole før hun var 28 år. Som feiersvenn gjør hun nå en viktig innsats for samfunnet. 

Kommentar

Du er ikke fortapt fordi om du dropper ut av skolen

Den voldsomme bekymringen for frafallet i videregående skole kan virke mot sin hensikt.

mandag 05.09 2016
 

Nye fraværsregler har ført til endringer i Trondheim

Rektorer ved videregående skoler i Trondheim merker at flere elever er til stede etter at de nye fraværsreglene ble innført.

lørdag 27.08 2016
Bra tilbud: Elev Leon Bafondoko er veldig glad for at Tiller vgs nå serverer havregrøt ved skolestart. - Jeg er vant til å spise havregrøt på lørdager, men spiser det gjerne til frokost, sier han. Rektor Kirsti Horne er servitør. 

Sponser havregrøt til elever i Sør-Trøndelag

Når morgentrøtte elever rusler inn på skolen, kan de bli møtt av rektor som serverer havregrøt.

fredag 26.08 2016
Terje Rød Isaksen holder fast ved karakterkrav og oppmøteregler. Her er han på besøk ved Charlottenlund videregående skole i mai i år. 

Petimeter-Høyres tvangstrøyer

I iveren etter å heve kvaliteten og redusere fravær og frafall i skolen har Torbjørn Røe Isaksen gått i petimeterfella. Regler som virker mot sin hensikt, har neppe livets rett.

Protesterer: Trafikklærer Hanne Engelsåstrø, elev Jostein Guldahl og daglig leder ved Trafikksikker AS Jan Myrseth har liten forståelse for at de nye fraværsreglene i videregående skole rammer kjøreopplæringen. De synes ikke noe om at mest mulig av trafikkopplæringen skal måtte foregå på ettermiddags- og kveldstid. 

Nye fraværsregler for elever ved videregående skoler:

Skoleelever avbestiller timer ved kjøreskolene

Av frykt for ikke å få karakter på grunn av for høyt fravær, avbestiller elever på videregående kjøretimer.