TEMA

torsdag 26.09 2019
 

Gjestekommentar:

Skyer meg her og skyer meg der - skal digitalisering lette hverdagen?

Ja, du. Her sitter jeg og forsøker å bli digitalisert. Det er visst framtiden. Det er nå toget går, sier konsulentene. Vel. Min erfaring, etter en del år på baken, er at det som oftest kommer et nytt tog.

onsdag 18.09 2019
 

Lesekondisen er dalende, formkurven er skremmende dårlig

Mobilen gjør at konsentrasjonen blir svekket. Det kan vi saktens leve med. Verre er det vel at barna våre arver dårlig mental kondisjon?

fredag 05.07 2019
 

Debatt

Trøndelag får 45 mill. til utbygging av bredbånd

Digitaliseringen gir bedre tjenester, men det forutsetter at alle er på nett. Derfor har regjeringen økt bredbåndstilskuddet til Trøndelag.

tirsdag 12.03 2019
I en digital verden, hvor stadig mer av kommunikasjonen foregår digitalt, trenger vi å jobbe for å dyrke og bevare samtalekunsten, mener Frode Tønne. 

Gjestekommentar

Samtalen er blitt utrydningstruet

fredag 15.02 2019
Trønderske kunnskapsmiljøer må ta en langt mer aktiv rolle mot trønderske små og mellomstore bedrifter. Ikke bare ha fokus på å starte nye bedrifter, men også på å skape vekst i eksisterende trøndersk næringsliv, skriver dagens kronikkforfatter. 

Kronikk

Syv råd for å få trønderske bedrifter til å vokse

Vi har mange små og mellomstore bedrifter i Trøndelag. Her er syv råd for å få dem til å vokse.

torsdag 17.01 2019
Nedgang i bilismen: Det er forsvinnende få olabiler å se i dagens gatebilde. Årsaken er kanskje at dagens unger har nok leker, nettbrett, dataspill og engasjerte foreldre? Her er det Dag Inge Antonsen fra Kirkegata i Trondheim som styrer olabil med nykvesset lugg og høye skuldre. Passasjer er Øyvind Halvorsen fra Bakkegata. Den lille publikummeren i bakgrunnen vet vi ikke navnet på. Året er 1966. 

Ikke ungenes skyld at butikkene går konkurs

Skal du få ungene til å leke mer, bør du legge deg på sofaen og se hele lørdagens tv-sport mens du venter på at barnas ipader skal lade ut.

tirsdag 15.01 2019
Postens ubesørgelighetsavdeling på Lørenskog. Hit kommer posten som ikke har noen adressat, gjenstander som har falt ut av sine pakker, eller som ikke posten klare å finne adressen til. 
    
      (Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix)

Når robotene overtar, er det én ting vi kan gjøre

Lista over jobber det ikke lenger er lurt å satse på, er blitt uendelig lang

torsdag 27.12 2018
Gigantisk suksess: Maja Lunde er årets suverene bestselger med «Snøsøsteren». Her møter hun Cornelia Bøe Roaldsøyvar på Trondheim folkebibliotek. 

Nei, skjermene våre tar ikke livet av boka

Vi som trodde skjermene tar så mye tid at folk har sluttet å lese bøker, tok fullstendig feil.

tirsdag 25.12 2018
Skjerm eller papir: En ung mann på Deichmanske bibliotek i Oslo sitter og ser på en ipad. Forskning viser at evnen til dybdelesning svekkes av utstrakt bruk av mobil og nettbrett. Det er ikke sikkert det blir like stas å få et digitalt hode likevel, skriver vår kommentator. 

Den skumle ulempen ved for mye smarttelefon og nettbrett

Smarttelefon og nettbrett er fantastiske dingser. Ulempen er at de kan ødelegge evnen til å lese dypt.

fredag 21.12 2018
 

Kronikk

Kunden blir stadig mer kresen på god digital opplevelse

Norske selskaper er i ferd med å bli digitalt parkert av sine internasjonale konkurrenter. Mye tyder på at de er lammet i arbeidet med å ta igjen det tapte.

lørdag 08.12 2018
De store pengene: Salg av innspilt musikk utgjør i Norge en liten del av musikkinntektene sammenlignet med konserter, ifølge en ny rapport. Arrangement som Bruce Springsteen i Granåsen i 2016 gir større inntekter enn strømming og salg av innspilt musikk til sammen. 

«Vi bruker mer penger på konserter, mindre på bøker og nesten all kunsten som selges er av menn»

Flere konserter, færre bøker og nesten all kunsten som selges er laget av menn. Det er tallenes tale for inntektsutviklingen i norsk kulturliv.

fredag 23.11 2018
I stadig større grad brukes også internett til å gjennomføre digitale angrep mot viktige samfunnsaktører og samfunnstjenester. 

Kronikk

Betyr dette at Etterretningstjenesten vil lese e-posten til vanlige norske borgere?

Etterretningstjenesten har ikke lov til, og heller ingen interesse av å følge vanlige folks aktiviteter på internett.

tirsdag 20.11 2018
 

- Norske fastleger undervurderer sine pasienter

Tror ikke pasientene har nok digital kompetanse til å ta i bruk sosiale media.

mandag 12.11 2018
Mari Holm Lønseth (H) er sikker på at elever og lærere blir fornøyd med det nye tilskuddet. 
    
      (Foto: Espen Bakken)

Tildeler én million til digitalt utstyr i skolen

Tre trønderske kommuner og Trøndelag fylkeskommune får til sammen én million kroner til anskaffing av digitalt utstyr.

torsdag 06.09 2018
Digital trening: Disse fire på tredemølle er blant pasientene som har fått medisinsk behandling i kombinasjon mellom trening og teknologi. Fra venstre Trude Wigdahl, Joar Støbakk, Aud Jorunn Hønnåshagen og Unni Brobakk Forsbergh. 

Trondheimselskapets app brukes til å gjøre pasienter friskere når de trener

124 personer i Trondheim kan være blant de første menneskene i verden som bruker en treningsapp som medisin.

mandag 03.09 2018
Statsminister Erna Solberg prøver VR-utstyr i forbindelse med Teknologitoppmøtet ved NTNU. Hydro-sjef Svein Richard Brandtzæg i bakgrunnen. 

«Hæsjtægg helhet», sa ministeren

Digitaliseringen av samfunnet har et stykke igjen å gå.

Virtuell statsminister: Erna Solberg ville gjerne prøve VR-briller da hun mandag besøkte Trondheim og Gløshaugen. Hydros konsernsjef, Svein Richard Brandtzæg (til venstre), fulgte med på statsministerens virtuelle manøvrering. 

Statsministeren kom til Trondheim for å få teknologiråd

Statsminister Erna Solberg kom til Trondheim og Gløshaugen da hun hadde behov for råd om teknologi.

lørdag 01.09 2018
Fremtid: Norsk næringsliv må bli bedre rustet i den digitale tidsalderen, skriver innleggsforfatteren.  
    
      (Foto: Shutterstock)

Debatt

Vi ønsker oss digitale «sandkasser» hvor vi kan leke oss med teknologien

Når statsministeren får rapportene fra flere ekspertgrupper på sitt toppmøte i Trondheim 3. september, håper jeg hun velger å følge rådene og at rapportene ikke bare havner i arkivet, skriver Trond Smaavik i dette debattinnlegget.

torsdag 30.08 2018
Å snu en trend: Vi må konkretisere tiltak for å øke generell, spesifikk og digital kompetanse i selskapene som drives i Norge. Flere ledere jeg har snakket med leter etter måter å gjøre dette på, som gir ønsket effekt for sin virksomhet, skriver Signert-forfatteren.  
    
      (Foto: Pile Kalland )

Ledere og politikere må slutte å snakke om økonomisk vekst

Ifølge Abelias omstillingsbarometer, lansert på Arendalsuka i august, er Norge fortsatt verdensmestere på bruk og grunnkompetanse innen teknologi i befolkningen. Da er det en utfordring at vi ikke har mer fremgang på bruk av det i bedriftene.

søndag 29.07 2018
DAB-striden fortsetter: To gamle Kurér FM-radioer og motstandere av tvangsinnføring av DAB nettet utenfor Tryvannstårnet i anledning overføring fra FM-nettet til DAB på Østlandet i 2017. I sommer falt radiolyttingen i Norge, men vår kommentator mener det er for tidlig å kalle DAB en katastrofe. 

Radiolyttingen dabber dramatisk av DAB

Det er liten tvil om at DAB-overgangen har rammet sommerens radiolytting. Som med teknologiske endringer flest er det ikke mulig å skru tiden tilbake.

torsdag 28.06 2018
Forfatter Bår Stenvik. 

Bårs bok om kunstig intelligens og supermennesker blir film

Bulldozer film har kjøpt tv- og filmrettighetene til Bår Stenviks roman «Informasjonen»

onsdag 27.06 2018
Digitalt glassverksted i Nidarosdomen. Domkirken barnehage er op besøk i Domen og tester ut verkstedet og sjekker glassmaleriene. Det er trondheimsbaserte Ablemagic som står bak installasjoen. 

Nå kan du lage ditt eget «glassmaleri» i Nidarosdomen

I Nidarosdomens nye «digitale glassverksted» kan barna selv lage sine egne kunstverk ved hjelp av papir, fargeblyanter og en skanner som setter de fargelagte papirbitene sammen til ferdige motiv.

onsdag 20.06 2018
Familien til Karen Michelle Olsen Isaksen er ikke blant de ivrigste TV-titterne. Likevel bruker de nesten 10.000 kroner i året på TV. – Men vi kommer ikke til å si opp abonnementet bare fordi det er dyrere enn jeg hadde tenkt over. Det er blitt et nødvendig gode, sier Isaksen. 
    
      (Foto: Ingar Storfjell/AFTENPOSTEN)

Konkurransen om tv-seerne spisses. Da blir det dyrere å følge med på de store snakkisene

Er du hektet på både serier og fotball, kan det koste deg mer enn 20.000 kroner i året. Stadig flere strømmetjenester konkurrerer om tiden din.

tirsdag 19.06 2018
«Finlands gode resultater har ført til at mange utenlandske skolepolitikere har valfartet til dette utdanningens Mekka og digitale høyborg for å finne hemmeligheten, salaista, bak suksessen» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra Hakunila skole i Vantaa. 

Kronikk

Finsk skole er ikke alltid et godt forbilde

fredag 08.06 2018
Universitets- og høyskolesektoren skal gjennomføre et digitalt løft for at Norge skal drive verdensledende forskning og undervisning. Et slikt løft krever en solid digital grunnmur, skriver kronikkforfatterne. Bildet viser Gløshaugen med hovedbygget ved NTNU. 
    
      (Foto: Morten Antonsen)

Kronikk

Nedetid er ikke akseptabelt

Kunnskap er en av Norges viktigste ressurser og daglig jobber mennesker landet rundt med å skape, lære bort og forvalte kunnskap.

onsdag 25.04 2018
 

Debatt

Det var da jeg skulle kontakte Vegvesenet det gikk galt. Det vil si; jeg ga opp

«Vi tilpasser oss det digitale samfunn, må vite. Taster 1 for hjelp, 2 for øyeblikkelig hjelp og 3 for akutt, i det aggresjonen når bristepunktet» skriver Liv Turid Storli i dette debattinnlegget.

tirsdag 17.04 2018
Avslørte sikkerhetshull: De satt og skulle skrive masteroppgave og kjedet seg. Da fant de sikkerhetshullet. Fra venstre: Eirik Fosse, Sondre Hjetland og Michael McMillan 
    
      (Foto: Privat)

NTNU-studenter hacket datasystemet:

NTNU-studenter fant sikkerhetshull - får skryt av sikkerhetsansvarlig

Studentene oppdaget sikkerhetshull i datasystemet til NTNU. Dermed kunne de tatt over andres brukerkonto og endret karakterer på innleverte oppgaver.

lørdag 14.04 2018
Lager legorobot: Helene Gjengedal (t.v.), Sofie Berget og Elisabeth Rolandsgard deltok på teknologicamp for jenter og fikk prøve programmering av robot for aller første gang. 
    
      (Foto: Aleksander Myklebust)

Søknadsfrist for høyere utdanning

Her er studietipsene for deg som vil ha digital kompetanse

- Høy lønn, fleksibelt, spennende jobber og lett å få jobb. Derfor mener Line Berg i jenteprosjektet Ada det er lurt å satse på IKT-utdanning.

tirsdag 10.04 2018
Facebook-sjef Mark Zuckerberg under høringen i den amerikanske Kongressen tirsdag.  
    
      (Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix)

Zuckerberg:

– Det var min feil og jeg beklager at det har skjedd

Under høringen i den amerikanske kongressen innrømmet Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg at selskapet har gjort flere feil.

onsdag 04.04 2018
Et utvalg i Høyre vil at all kommunikasjon med myndigheten ekun skal skje digitalt innen 2025. Det bør statsminister Erna Solberg og resten av partiet si nei til, mener Adresseavisen på lederplass. 

Adresseavisen mener

Folk kan ikke tvinges til digital kontakt

Digitale verktøy gir store muligheter for å effektivisere en rekke tjenester. Likevel må det fortsatt være mulig å sende et brev eller ta en telefon til myndighetene.

søndag 18.03 2018
Sitter for mye inne: De som er lite ute i naturen, viser seg å være mer sårbare for angst og depresjon, viser innleggsforfatteren til. 
    
      (Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix)

Debatt

Unge mellom ni og 16 år bruker 40-45 timer i uka foran en skjerm og lider under mangel på natur

De som er lite ute i naturen, er mer sårbare for angst og depresjon, skriver innleggsforfatteren.

mandag 12.03 2018
På konferansen SXSW kan du la deg inspirere og fascinere av over 2000 foredrag, workshops og debatter. 

Signert

Det er nok robotisering og digitalisering nå. La oss snakke om følelser

fredag 02.03 2018
Løsning: Jeg kjenner en som skriver ned passordene sine på papir. Er hun godtroende og naiv? Tja, jeg mente det helt til jeg kom over en fagdirektør for datasikkerhet som faktisk mener det helt i orden å skrive ned passordene. På papir. Med penn! Men ikke gå rundt med den notatblokka i lomma!, skriver Kroksæter. Oslo 20161104. Norges to største banker Nordea og DnB bekrefter at de har kunder som er rammet av den omfattende nettsvindelen med kort. Svindelen øker i omfang. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix 
    
      (Foto: Johansen, Erik, NTB scanpix)

Gjestekommentar

Jeg kjenner en som skriver ned passordene sine på papir. Det er visst helt i orden

Har du vært i den digitale verdens skjærsild? Kjent på maktesløsheten når passordet ikke matcher. Du taster og taster og får bare feilmeldinger.

søndag 04.02 2018
 

Over 270 000 bøker - helt gratis

Morgan Kane, Stephen King, Fredrik Skagen og mange, mange flere.

onsdag 17.01 2018
Signering av kontrakt: Fra venstre: Morten Eriksrud fra Alcatel Submarine Networks (ASN), Eric Bouvart fra ASN, Geir Bjaanes Johan og Sølve Grude, begge fra Statoil og Johan Sverdrup. 

Trondheimsselskapet har slitt i flere år - nå må det ansette flere etter storkontrakt

Alcatel Submarine Networks Norway på Tiller i Trondheim har fått storkontrakt med Statoil.

mandag 08.01 2018
Behovet øker: Vi får behov for flere dataeksperter, men det er først og fremst lærere og helsearbeidere som blir vinnerne på framtidas arbeidsmarked. 

Trodde du alle vil sitte ved en skjerm i framtidas arbeidsliv? Da tar du feil

Tror du alle vil sitte ved en skjerm i framtidas yrkesliv? Nei, de fleste nye jobbene kommer i skoler, barnehager og omsorgsyrker.

søndag 07.01 2018
 

Slik skal mobilen forandre din hverdag

Blir 2018 året da mobilen erstatter bankkortet for godt?

lørdag 30.12 2017
Papegøyen Petra har lært seg å snakke med Amazon Echo. Det kan påvirke hvor høflig hun er mot mennesker også. 

Ingen ønsker at barnet deres skal bli en uhøflig drittsekk

Når mennesker og dingser kan snakke sammen, må utviklere huske på å lage løsninger som passer inn i livene våre – også sosialt.

torsdag 28.12 2017
Tillitsdugnad: - Bitcoin er en ny måte å lage penger på. Vi har laget et massivt nettverk av mennesker som samarbeider om å holde nettverket oppe, sier NTNU-studenten Jørgen Svennevik Notland. 

- Bitcoin er som internett i 1994

- Digital valuta i dag er som internett i 1994, sier NTNU-student Jørgen Svennevik Notland. Han er overbevist om at framtidas valuta er digital og uten en sentralbank.

onsdag 20.12 2017
Kryptorommet: Her samles de for å kjøpe, selge og diskutere digital valuta, Fra venstre: Eirik Wulfsberg Fallingen, student i samfunnsøkonomi, Emanuele Caprioli (sittende), datateknologistudent, Lars Møster, informatikk, Nikoline Bråten, lektorstudiet i nordisk, og sittende helt til høyre: Leif Ulvund, informatikk. 

Tjener titusener på bitcoin-handel fra studentkollektivet

Fem studenter møttes på felleskjøkkenet i studentbyen. Nå har alle investert i bitcoin og annen digital valuta.

mandag 11.12 2017
«Nasjonale registre må være oppe og gå ved dag én – og det vil de være! Dette er avgjørende for at blant annet nødetatene kan komme fram til riktig adresse om ulykken skulle være ute» skriver kronikkforfatteren. Bildet er fra en stor norsk-svensk redningsøvelse i Meråker i fjor. 

Kronikk

Digitale gevinster av kommunereformen

Vær tidlig ute med kartlegging og planlegging for digitale muligheter som åpnes gjennom kommune- og regionreformene.

tirsdag 05.12 2017
«Lær hacking, tjen penger på nettet» er reklamen for dette nettstedet. Nettstedet tilbyr ikke opplæring, men ferdige programmer som kan brukes til hacking. Folk som ikke har noen kunnskaper eller teknisk innsikt, kan nå kjøpe hackingtjenester og datainnbrudd. 
    
      (Foto: Skjermdump)

For en billig penge kan du betale andre for å utføre dataangrep. Et økende problem, varsler politiet

Man trenger ikke lenger være ekspert for å utføre et dataangrep. For bare noen tiere kan hvem som helst kjøpe skadevare.

mandag 04.12 2017
Facebook er i ferd med å lansere en barnevariant av sin app Messenger. 
    
      (Foto: Facebook / AP / NTB)

Facebook lanserer meldingsapp for barn

Facebook vil lansere en versjon av sin meldingsapp Messenger for barn mellom seks og tolv år.

Roboten overtar: Roboten Pepper stjal showet da Næringsforeningen i Trondheimsregionen arrangerte konferanse om digitalisering i september. 

Nå må vi få vite hvilke jobber som kommer

Bli prest eller skogvokter, er antakelig det beste rådet til unge som skal velge yrke. Da blir du ikke digitalisert bort.

torsdag 30.11 2017
 

Kronikk

Måtte julen bringe en radikal ny innsikt hos alle og enhver

Norge sliter mest med at det tar lang tid å få besluttet noe – ikke med selve gjennomføringen.

fredag 24.11 2017
Vi trenger flere pauser fra hverandre. Det blir for mye, skriver Adresseavisens kommentator. 

Kjære, vi ser for mye til hverandre

Jeg beklager å si det, men vi ser for mye til hverandre. Jeg må bruke mer tid på meg selv og mindre på deg. Vi må rett og slett ha flere pauser fra hverandre.

tirsdag 21.11 2017
 

Kronikk

Jan Tore Sanner: «Jeg kan dessverre ikke sende meg selv i posten»

søndag 12.11 2017
Digitalisering var nesten ikke til stede i valgkampen. Hvilke politikere har visjonene for framtidas samfunn, undrer vår kommentator. 

Kan jeg få en digitaliseringsminister til jul?

Politikerne må slutte å klatte på lovverket for å tilpasse oss til teknologien. Noen må lage en plan for hva slags digitalt samfunn Norge skal være.

tirsdag 24.10 2017
Digital barndom: Problemet er ikke bare at Ipaden tar tid fra noe annet (samtalen, høytlesningen, sangen – men også byggeklossene, tegning og maling, fysisk leik og utfoldelse); små barn lærer at det andre er mindre verdt – og utdatert, skriver kronikkforfatteren. 

Kronikk

Når ettåringen overlates til skjerm og tastatur, kjenner jeg bare tristhet

fredag 13.10 2017
Digitaliseringen kan automatisere mange av våre dagligdagse gjøremål. Skjer det så vil det føre til store samfunnsmessige endringer som vi må finne en måte å takle. 
    
      (Foto: SHUTTERSTOCK)

Kronikk

Fremtiden blir digital og du kan bli arbeidsledig

Fremtiden kommer og den blir digitalisert og robotisert.

tirsdag 10.10 2017
Nansens fødselsdag markeres i dag på Google. 
    
      (Foto: Skjermdump)

Fridtjof Nansen er dagens «Google Doodle»

I forbindelse med Nansens 156. fødselsdag er Google-logoen byttet ut med en tegning av den norske polfareren.

fredag 22.09 2017
 

Søt og sjarmerende, men er planen hans å overta hele showet?

Den rå latteren kan være et tegn på at roboten Pepper har en skummel plan om å ta fra oss mennesker verdensherredømme.

tirsdag 12.09 2017
 

Signert

Skal avmystifisere hele digitaliseringsgreia og gjøre det enkelt for deg

tirsdag 25.07 2017
Digitalisering: Jeg unner administrativt ansatte ved NTNU virkelig rikelig med lettelse i arbeidspresset, for det presset er stort! Men digitalisering av vurdering er ikke effektivisering. Det er flytting av arbeidsoppgaver. Og flyttinga gir faktisk avspesialisering. Man har snudd Adam Smith i grava. skriver Signert-forfatteren. 
    
      (Foto: GORM Kallestad,, NTB scanpix)

Kronikk

Digitalisering er ikke alltid effektivisering

Like sikkert som at sol følger regn, og at utpust følger innpust: Sensur følger eksamen.

tirsdag 18.07 2017
Nordmenn blir oftere stresset enn våre nordiske naboer når vi får liten respons på bildene vi legger ut i sosiale medier, ifølge en undersøkelse gjort av YouGov. 
    
      (Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix)

Nordmenn mest stressa over få likerklikk

Unge nordmenn blir mer stresset enn våre nordiske naboer når vi ikke får likerklikk på bilder vi legger ut på sosiale medier.

 

Barn spiller på gamblingsider knyttet til kjent skytespill: – Adrenalinkick

Espen Eikeland Jarland (17) spilte bort pengene sine på skytespillet CS:GO. Spillet gjør det mulig for unge å gamble på nettet.

tirsdag 20.06 2017
 

Signert

Satte meg ned for å snakke med to digitalt innfødte om fremtiden

Ei rolig helg i mai satte jeg meg, på ambisiøst vis, ned ved middagsbordet sammen med mine to digitalt innfødte barn for å snakke om perspektiver og om fremtiden.

Kunder raser mot de nye nettsidene til SAS. Nå vil Nå har direktoratet for IKT varslet tilsyn hos selskapet. 
    
      (Foto: NTB Scanpix/Skjermdump.)

SAS får tilsyn og risikerer bøter for ny nettside

Flyselskapet SAS’ nye nettsider har vært utsatt for voldsom kritikk den senere tiden. Det kan ende i bøter for flyselskapet.

mandag 12.06 2017
Digital framtid: Fjellund barnehage bruker digital tavle for å utvikle barns språkferdigheter. Bati Tamiru og Hanna Wiborg Bolstad er ivrige brukere. 

Signert

Like greit at vi ikke vet hvor mange skattekroner som har rent ut i det offentlige IT-havet

mandag 05.06 2017
Dataskanning av et åsted ble første gang brukt i en norsk rettssal i desember i fjor. De røde posisjonene viser hvor den tiltalte sto da han skjøt mot en politimann (blå posisjon) og hvor den andre politimannen (grønn) sto da han skjøt tilbake. De store blå og røde firkantene skal vise biler. 
    
      (Foto: Kripos)

Ny teknologi bringer åstedet inn i rettssalene, forklarer statsadvokat:

Ny teknologi bringer åstedet inn i rettssalene

En ny supermaskin hos Kripos skal sikre åsteder digitalt og gjøre etterforskningen mer effektiv.

tirsdag 30.05 2017
Kjedelig: Lærebøker, gjerne skrevet med et perspektiv fra fortida, er så lite utfordrende at det ikke er rart mange ikke følger med, skriver Signert-forfatteren. 
    
      (Foto: Thomas Brun, NTB scanpix)

Signert

Jeg har opplevd lærere som misliker nettet og digitale hjelpemidler

Det er på tide å kvitte seg med lærebøker og satse alt på det digitale. Vi må møte ungdommen der de allerede er - på nettet.

søndag 28.05 2017
Dette bildet vakte sterke reaksjoner i Sverige.
 
    
      (Foto: Privat/Ebba Busch Thor Instagramkont)

Dette bildet vakte stor debatt om barnas rettigheter i Sverige

En svensk politikers bilde av sin to år gamle sønn liggende på en parkeringsplass vakte stor debatt i Sverige. Norske politikere og kjendiser deler også bilder av barna sine.

søndag 14.05 2017
Direktøren ved CCIS råder justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (bildet) til å opprette et «cyberkriminalitetssenter» under politiet. 
    
      (Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix)

Justisministeren om cyberkriminalitet: – Politiet må jobbe annerledes

Norske politikere har ikke prioritert bekjempelse av cyberkriminalitet høyt nok, mener direktøren ved Center for Cyber and Information Security (CCIS).

fredag 12.05 2017
 

USA-plan om å forby pc på fly fra Europa

USA forbereder å utvide sitt forbud mot laptoper inne i kabinen på fly fra Europa, etter tidligere å ha innført et slikt forbud på fly fra land i Midtøsten.

onsdag 10.05 2017
På nett: 

Debatt

Det er ofte i det personlige møtet viktige endringer skjer, men Nav tvinger brukerne over på nettet

«Nav skal ha færre personmøter og ber brukerne om å ta kontakt over telefon eller over nettet» skriver Odd Storsæter i dette debattinnlegget.