TEMA

torsdag 30.09 2021
 

Det er sjokkerende at mange kommuner gir blaffen og legger ned kjøkkenet på sykehjemmet

fredag 25.06 2021
 

#minvalgkampsak: varm skolelunsj hver dag

Svensk mor i Norge: Jeg håper dere vil forstå hvor viktig lunsjen er!

mandag 15.02 2021
Bunnpris Nyborg er Trondheims førstedagligvarebutikk som har tatt i bruk spesielle modningsskap for kjøtt. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Norske forskere med ny teori. Kanskje er dette likevel ikke så usunt?

Ifølge en ny norsk hypotese kan det være mettet fett er helt greit å spise.

fredag 08.01 2021
Ernæringsfysiolog Merete Askim etterlyser en plan for kosthold. 
        
            (Foto: Jens Lund Møller)

Ernæringsfysiolog: Berit Nordstrand har rett!

torsdag 16.01 2020
Valset barnehage på Nyborg har egen kokk som lager varm lunch til de 60 barna som har plass i barnehagen. 
        
            (Foto: Terje Svaan)

Noen jubler over «all inclusive», mens andre er bekymret for klasseskiller

Noen jubler over «all inclusive», mens andre bekymret for klasseskiller på grunn av ulik barnehagemat. Men mat er ikke alt.

lørdag 19.10 2019
 

Adresseavisen mener

- Det kan ikke bare være foreldrenes ansvar å bremse vektoppgangen

Norske ungdommer blir stadig tyngre, men det kan ikke bare være foreldrenes ansvar å bremse vektoppgangen.

tirsdag 15.10 2019
Lunsj: Klokka halv ett er det lunsj ved St. Olav. Da er det ofte varm mat å få. Her serverer Solveig Lein brokkolisuppe til Angelika Cvetkova. 
        
            (Foto: Jørgen Myhr Stokke)

Nå spiser pasientene mer mat på St. Olav

En tredel av pasientene i norske sykehus er underernært. Ved St. Olavs hospital har de flyttet måltidene for å sikre at pasientene spiser mer.

onsdag 26.09 2018
Frisk: - Det er skummelt å stå i følelsene sine. For meg var det lettere å ty til maten. Det er en tøff jobb å gjenopprette tillitten til dem jeg har lurt og manipulert gjennom mange år, sier Anne Benschop (26). 

Da Anne begynte å spise igjen fikk hun voldsomme smerter

- Jeg ville ha et liv og forsto at det livet ville ikke være godt å leve som undervektig, sier Anne Benschop (26). Nå hjelper hun andre med frykten for å bli frisk.

fredag 10.08 2018
Nei-mat: Flere skoler og barnehager i Trondheim har forbud mot nøtter som følge av at barn er allergiske. 

Ønsker ikke nøtteforbud i skoler og barnehager

Flere skoler og barnehager har innført totalforbud mot nøtter, egg eller fisk av hensyn til barn med allergi. – Unødvendig, mener eksperter ved St. Olavs hospital.

torsdag 22.02 2018
Eksperten og moromannen: Berit Nordstrand vet ganske mye mer enn Klaus Sonstad om mat og ernæring. Men Klaus er smart nok til å stille de riktige dumme spørsmålene. 

Ny storsatsing på TV 2 spilles inn i et kjøkken på Singsaker

Hjemmet til familien Nordstrand på Singsaker har vært okkupert i flere måneder. Mandag kan første resultat av okkupasjonen oppleves på TV2.

onsdag 12.04 2017
Slår hull på kostholdsmytene: Regissør Michael Schwarz var i Trondheim under Kosmorama i forbindelse med premieren på filmen «In defence of food», basert på Michael Pollans kokebok med samme navn. 

- Mer enn 30 år med statlige kostholdsråd har gjort oss mer syke og mer overvektige

- Mer enn 30 år med statlige kostholdsråd har gjort oss mer syke og mer overvektige, ifølge den amerikanske journalisten og matskribenten Michael Pollan.

søndag 09.04 2017
SNOP I LANGE BANER: Dagligvarebutikkene selger godteri hele året, men utvalget og markedsføringen gjør en ekstra omdreining nå til påske. I kombinasjon med priskrig, blir resultatet at påskehøytid er lik snophøytid. 

Spis snop til du sprekker

Led meg inn i fristelse, jeg vet hva jeg gjør.

fredag 17.02 2017
 

Kjøkkenveien:

God mat med treningseffekt

Det fine med denne treningsmaten, er at du ikke er helt nødt til å trene for å nyte den.

torsdag 21.04 2016
I fiskedisken: Erik Arnesen (t.v.) er medlem i Nasjonalt råd for ernæring, og handler økologisk laks av Waleed Mahmoud hos Flyvefisken på Lilletorget i Oslo. 

- Folk er neppe klar over at laks inneholder så lite omega-3

Innholdet av marint omega-3 i oppdrettslaksen har gått ned med 60 prosent. Nå jaktes det på nye kilder for omega-3 i laksen.

søndag 27.03 2016
4Glutenfri: - Kjøkkenbenken inn mot veggen er glutenfri, sier Gunn Anita Nilsen. Her bakes brød til familiens tre cøliakere og glutenholdig mat skal ikke komme i nærheten. KLIKK PÅ PILENE FOR FLER BILDER. 

Familieliv:

Alvoret bak glutenfri-trenden

onsdag 09.03 2016
- Butikkene har et ansvar i forhold til hvilken type mat de selger, og vi vet at pris påvirker hva man kjøper, sier Tove Drilen. 

- Priskrigen på smågodt er den store snakkisen nå

Klinisk ernæringsfysiolog Tove Drilen og lege Berit Nordstrand advarer mot den pågående priskrigen.

onsdag 20.01 2016
 

Trendforsker tror vi går mot enklere mat

I villniset av spesialprodukter, ekstremdietter, matlaging fra bunnen av og politisk korrekte valg er det mange som blir forvirret og lei alt matmaset.

mandag 09.11 2015
Klinisk ernæringsfysiolog mener det gir bedre helse og er mer fornuftig å spise grovere kornprodukter som gjør man blir mettere dersom man ikke har glutenallergi. 

- Dyrt og unødvendig å spise glutenfri mat

Det er dyrt og unødvendig for personer uten glutenallergi å spise glutenfri mat, mener klinisk ernæringsfysiolog.

tirsdag 08.09 2015
 

Dette er kalorifellene du ikke tenker over

Ernæringsfysiolog mener at frukt bør erstatte fredagskosen på jobb.